Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Thuis in het modern classic interieur van Interieurvanmies - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 05-03-2024

  12 augustus, 2022

  Thuis in het modern classic interieur van Interieurvanmies

  Michelle en haar man Wyb waren in eerste instantie niet op zoek naar een ander huis, totdat haar moeder een pareltje in Heemstede vond. Ze werden verliefd, deden een bod en het huis was van hun. Ze toverden het samen om tot droomhuis met een modern classic interieur. Kom binnen… 

  “Een dag na het tekenen, brak het zweet ons uit,” vertelt Michelle. “Want dit betekende dat we ons geliefde Amsterdam moesten verlaten. Je merkt pas wat je mist als het er niet meer is. Terwijl ik Wyb echt moest overhalen om het huis te kopen, had ik een dag na het tekenen ook een beetje spijt.” Samen met haar, toen nog verloofde Wyb, woonde ze in een prachtig Amsterdamse benedenwoning in de bruisende wijk Oud-West, op een steenworp afstand van het Vondelpark. Maar een groter huis met modern classic interieur lonkte…

  “Nu heeft Philou een prachtige hoekkamer vol ramen waar de zon de hele dag mooi naar binnen schijnt.” 

  “Als ik het nu bekijk, was de beslissing om dit huis in Heemstede te kopen meer dan logisch. We hadden genoeg ruimte in ons Amsterdamse appartement, hoewel het kamertje van Philou bijna in de keuken stond en er weinig daglicht naar binnen stroomde. Dat was op lange termijn niet ideaal natuurlijk. Nu heeft Philou een prachtige hoekkamer vol ramen waar de zon de hele dag mooi naar binnen schijnt.” 

  “De marmeren schouw was een eyecatcher, hoewel deze eerst was behangen met ouderwetse tegels.”

  Michelle en haar man vielen direct op de hoge plafonds en de marmeren schouw. “Een huis wordt meteen ruimtelijker als de plafonds hoog zijn,” aldus Michelle. “Dan hoef je niet eens veel woonoppervlak te hebben, want het voelt al direct een stuk groter. Ook de marmeren schouw was een eyecatcher, hoewel deze eerst was behangen met ouderwetse tegels. Dat paste natuurlijk niet in het modern classic interieur wat ik voor ogen had, dus die sneuvelden tijdens de verbouwing.” 

  Een linnen look keuken als extra touch in een modern classic interieur

  De verbouwing duurde twee maanden en in die tijd werd er van alles gedaan: de muur tussen de woonkamer en keuken braken ze door, zodat er een open keuken kwam. Ook kreeg het plafond ornamenten, kwam er een Hongaarse Punt vloer, behang in de hal en ontwierpen ze een linnen look keuken. Een grote wens van Michelle en haar man, want ze droomden van een keuken die mooi blendt in het interieur. Michelle is interieurontwerper en heeft oog voor bijzondere interieurs, dus dat ze iets unieks wilde maken van haar eigen keuken was zeker. Het werd een linnen look keuken met de structuur van textiel. Als je dichterbij staat, kun je het helemaal goed zien én voelen. Doordat het Terrazzo blad subtiel is gehouden, gaat alle aandacht naar de keukenkastjes. 

  “Wyb en ik zitten zo op één lijn dat ik het zelfs in mijn gelofte verwerkte toen we trouwden, haha. Ik had nooit durven dromen dat ik iemand zou vinden die mijn liefde voor een mooi interieur deelt.”

  Michelle haar interieurstijl is het beste te omschrijven als Modern Classic vol greige tinten (FYI: ze heeft haar eigen verflijn bij Fairf), natuurlijke en luxe materialen als hout, webbing, messing en marmer. Hoewel Michelle interieurontwerper als beroep heeft, denkt haar man Wyb altijd mee met het interieur. Michelle: “Wyb en ik zitten zo op één lijn dat ik het zelfs in mijn gelofte verwerkte toen we trouwden, haha. Ik had nooit durven dromen dat ik iemand zou vinden die mijn liefde voor een mooi interieur deelt. Hij denkt overal mee. Hij zocht bijvoorbeeld de houten eetkamerstoelen uit. Het enige waar hij mij een beetje in tegen wil houden, is mijn liefde voor behang; het liefst behang ik elk muurtje, maar hij vindt het voor nu genoeg.” 

  “Marmer is niet bepaald de eerste keuze voor een familietafel, wél de mooiste!”

  Het meest zit het gezin aan de eettafel, de meest centrale plek van het huis, met zowel zicht op de zithoek, keuken en tuin. Erin pronkt een halfronde eettafel, de ideale vorm volgens Michelle. “Ik werk altijd met ronde vormen, dus een rechthoekige tafel werd het zeker niet, maar een ovalen is altijd lastig want aan de uiteinden zit je nooit lekker. Een halfronde is ideaal. “ Of een marmeren tafel werkt met een dochtertje van één? Michelle: “Marmer is niet bepaald de eerste keuze voor een familietafel, wél de mooiste. Mijn tip: ga voor een goed merk en onderhoud het. Soms leg ik er ook een linnen tafelkleed op, zo bescherm je het direct tegen vlekken. Het staat hier nu al een tijdje en hij blijft mooi.” 

  “Voor de shoot heb ik alles met kleur opgeborgen in de gangkast, haha. Het staat hier dus zeker vol met speelgoed overdag hoor.”

  Waar het stel al het speelgoed van dochtertje Philou laat? “Voor de shoot heb ik alles met kleur opgeborgen in de gangkast, haha. Het staat hier dus zeker vol met speelgoed overdag hoor,” geeft ze toe. “Hoewel we einde dag altijd alles opruimen. Alleen haar keukentje blijft altijd staan met wat pannetjes erop.” 

  In het modern classic interieur van Michelle worden materialen en texturen moeiteloos met elkaar gecombineerd. “Ik hou van spelen met textuur, zelfs het behang heeft het. Het gladde van het marmer in bijvoorbeeld de eettafel combineer ik met houten stoelen. Voorheen stonden er grijze aan, maar dat vond ik zo koel ogen. Met de komst van donker houten stoelen wordt de eethoek ineens een stuk warmer.” Ze tipt om niet meer dan twee a drie soorten hout te combineren in je interieur. “Kies sowieso altijd eentje die dichtbij de tint van je vloer zit en eentje dat contrasteert, dan zit je altijd goed. Je kunt dus wat mij betreft heel goed verschillende soorten hout combineren.” 

  “Binnen ‘vechten’ Wyb en ik regelmatig om wie op de stoel van Artiforte mag zitten in de erker.”

  Haar favoriete plek is de eethoek in de tuin. “Het is hier zo fijn chillen, maar ik werk hier ook regelmatig,” vertelt ze. “Binnen ‘vechten’ Wyb en ik regelmatig om wie op de stoel van Artiforte (Groovy) mag zitten in de erker. Ik kocht het tweedehands en ben hier zo blij mee.” 

  Welke projecten er nog op de planning staan? Michelle: “De deur vanuit de woonkamer naar de hal en die van de keuken naar de hal worden hout (FYI: tijdens het plaatsen van deze hometour pronken ze al, zie haar Instagram), we gaan alle kozijnen nog wit verven, er komt een dakkapel op zolder en we gaan hier ook twee slaapkamer creëren. Genoeg projecten, dus.” 

  Of het stel nog iets op het verlanglijstje heeft staan voor in het modern classic interieur? Michelle: “Eigenlijk niet. Bovenaan stond een fauteuil van Pogo en die staat hier inmiddels, dus nee: we zijn helemaal tevreden met ons interieur.”

  Meer zien van het modern classic interieur van Michelle en haar gezin?

  Uiteraard maakte ik ook weer een video hometour van het modern classic interieur van Michelle en haar gezin. Die bekijk je in deze post. Wil je meer weten over Michelle? Volg haar dan op Instagram via Interieurvanmies.

  Bekijk hieronder vier inspirerende woontips uit het modern classic interieur van Michelle:

  Bekijk nog meer inspirerende hometours:

  © Beeld Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu