Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Thuis in het chic eclectisch interieur van Tanja uit Utrecht - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 21-05-2024

  11 maart, 2022

  Thuis in het chic eclectisch interieur van Tanja uit Utrecht

  Toen Tanja voor het eerst dit herenhuis uit 1906 binnenstapte, was ze direct verkocht. En dat terwijl haar man op Ibiza zat. Er moest dus snel geschakeld worden, want dat ze haar zinnen erop had gezet, was duidelijk. In amper een paar maanden tijd ging ze aan de slag met een chic eclectisch interieur vol tweedehands parels. Kom binnen… 

  “Ik ging de bezichtiging eigenlijk in als ‘moetje en had dus totaal niet verwacht dat ik dit huis al bij binnenkomst geweldig zou vinden,” grapt Tanja. Het was haar man Rogier, die de bezichtiging regelde vanaf zijn vakantieadres op Ibiza. “Hij stuurde me destijds naar veel bezichtigingen, maar zonder resultaat, omdat ik van geen enkel huis warm werd. Dus ik had totaal geen verwachting van dit huis. Sterker nog: ik had de bezichtiging nog niet bevestigd bij de makelaar en wilde het eigenlijk afketsen. Gelukkig zat Rogier mij achter de broek aan en ging ik, al mokkend, alsnog.” Was zij even blij dat ze toch ging, want ze was op slag verliefd. Tanja: “Vanaf de dag van bezichtiging stalkte ik Rogier zijn hele vakantie omdat ik er vaart achter wilde zetten. We moesten bieden en snel. Want dat ik dit huis moest hebben, was zeker.” 

  Het huis bleek al een tijd te koop te staan en in zo’n staat dat veel mensen het niet aandurfden. Maar dat leek het stel zeker niet af te schrikken. “Het pand had veel potentie en wij durfden het uiteindelijk wel aan,” vertelt Tanja. “In onze vriendenkring zitten veel handige mensen: van een bouwkundige tot aan een architect. Zonder de hulp van deze bevriende vakmensen hadden we het zeker ook niet aangedurfd. Zij keken met een kritisch oog naar het huis en gaven ons goed advies.” 

  “Zodra ik ergens binnenstapt, gaan mijn voelsprieten werken”

  Tanja had meteen de indeling voor ogen. “Zodra ik ergens binnenstapt, gaan mijn voelsprieten werken,” grapt ze. “Ik zag een chic eclectisch interieur voor ogen met een ronde eethoek en een grote loungebank, Daarnaast bedacht ik om de lange muur tussen de zit- en eethoek te breken door middel van een schouw. In zo’n oud pand als dit, lijkt het ook echt alsof hij hier al een eeuw in zit. Integendeel. Belangrijk is om eerst na te denken over een logische indeling, de kleuren komen later wel.” 

  Rogier regelde de zakelijke kant en Tanja ontfermde zich over het interieurdesign. Met haar baan als interieurstylist bij zowel woonwinkel Lumz als haar eigen bedrijf Twist Interieurontwerp is dat voor haar een eitje. Haar woonstijl omschrijft ze als chic eclectisch met gebruik van veel herfstkleuren en een mooie mix van moderne meubelstukken versus tweedehands. “Zolang ik het me kan herinneren, hou ik van tweedehands spullen,” vertelt ze. “Voor onze bruiloft ceremonie had ik zelfs een hoekje gestyled met een chesterfield bank, een Perzisch tapijt en een staande lamp. In dit hoekje trouwden we ook.” 

  “Het is ook zo verleidelijk om te werken in een woonwinkel. Mijn hele salaris gaat eraan op!” 

  Met zoveel tweedehands moois in huis is er vast wel een favoriet te ontdekken. Tanja: “Dat zeker! De houten trein maakte mijn opa en kreeg ik van mijn moeder toen ik zwanger was van Kas. Dit is een item dat ik nooit meer weg doe. Veel tweedehands items cluster ik in de ensuite kasten.” Een ander dierbaar item is de wereldbol op de televisiekast. “Deze kregen we van vrienden als huwelijkscadeau, omdat we beiden zo van reizen houden.” 

  Dat Tanja werkt voor woonwinkel Lumz hielp ook mee met het inrichten van hun chic eclectisch interieur: “Veel van onze meubels kocht ik daar, omdat het helemaal mijn smaak is. Het is ook zo verleidelijk om te werken in een woonwinkel. Mijn hele salaris gaat eraan op!” 

  Een van de eyecatchers van de woonkamer is de kleurrijke keuken. Het blijkt een budgetproof oplossing. Tanja: “Deze was eerst wit. Niet onze smaak, maar hij was nog wel goed. Alleen waren de offertes voor het laten spuiten van keukenkastjes of te stickeren zo hoog dat ik het maar zelf ging doen.” Wat haar man ervan vond? “Oh, hij laat mij in alles vrij gelukkig. Dat was voorheen nooit het geval, totdat we dit huis kochten. Hij vond het prima, hoewel hij wel even verbaasd was toen hij thuiskwam, haha.” De keuken is nu zo goed als nieuw, hoewel ze er ooit wel een nieuwe in laten zetten. Tanja: “Ik droom van een notenhouten keuken met marmeren werkblad en messing greepjes. Ooit gaat dat er echt van komen.” 

  “Het speelhoekje is meteen ook de mooiste ruimte van het huis door de glas-in-loodramen en het vrije uitzicht op het water”

  Door het hele huis vind je DIY projecten: van zelfgemaakte sierlijsten in de kinderkamer en een commode hack tot aan zelfgemaakte kunst in de slaapkamer. Waar die creativiteit vandaan komt? Tanja: “Meestal ontstaat dat gewoon gaande weg; dan wil ik iets wat ik nergens kan vinden of dan bedenk ik ineens, dit zou nou echt leuk staan hier. Het kan ook zijn dat ik door iets geinspireerd wordt en denk: ‘hey, ik kan er mijn eigen draai aan geven’ en dat is het toch een beetje uniek.”

  Het speelhoekje en-suite is die andere eyecatcher zodra je binnenstapt in het woongedeelte. “Het was vrij logisch dat hier de speelhoek kwam, omdat het een aparte kamer is, maar toch in verbinding staat met de woonkamer,” aldus Tanja. “Het speelhoekje is meteen ook de mooiste ruimte van het huis door de glas-in-loodramen en het vrije uitzicht op het water. Daarom komen er binnenkort ook fauteuils in te staan, zodat we hier ons ochtendkoffietje kunnen drinken. Het blijft natuurlijk ook het hoekje van papa en mama hoor.”

  Als gezin zitten ze vaak in hun chic eclectisch interieur languit op de bank, maar Tanja zit het liefst aan de eettafel, omdat je vanaf deze hoek mooi zicht hebt op de hele benedenverdieping en de tuin. Op dit moment nog een lege tuin, maar daar komt gelukkig snel verandering in. Tanja: “We gaan bezig met onze tuin make-over. Het wordt een tuin met natuurlijke materialen gemixt met roestige kleuren. Daarnaast wil ik werken met flexibele hoekjes zodat je met de zon meedraait. Als kers op de taart gaan we ook bezig met een voortuin, wat nu dienst doet als parkeerplek. Die offeren we op, zodat we ook in de ochtend in de tuin kunnen zitten.” 

  “Rogier wil graag een mancave op zolder. Prima. Als ik het maar mag inrichten”

  De tuin is niet het laatste project; ook de zolderverdieping gaat op de schop. “Rogier wil graag een mancave op zolder. Prima. Als ik het maar mag inrichten. Ik ga het lekker over the top inrichten met barok behang, chique fluwelen fauteuils en natuurlijk een barcart. Of het stel nog een ultieme woondroom heeft? “Eerlijk? Niet, we wonen hier zo fijn dat ik het me niet kan voorstellen ergens anders te wonen. Dus nee, want we wonen al in onze woondroom!” 

  Meer zien van het chic eclectisch interieur van Tanja?

  Uiteraard Ik maakte zoals altijd ook een video hometour van het gezellige interieur van Tanja: die bekijk je in deze post. Wil je nog meer weten over Tanja? Volg haar dan op Instagram via Tanja’s Interieurlab.

  Bekijk hier inspirerende woontips uit het chic eclectisch interieur van Tanja:

  Bekijk hieronder nog meer inspirerende hometours:

  © Beeld Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu