Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 22-07-2024

  29 juli, 2022

  Thuis in het vacay chic interieur van Bettina uit Amsterdam

  Drie jaar geleden was ik al eens op bezoek bij interieurstylist Bettina. En na deze hometour verklapte ze dat ze een enorme verbouwing tegemoet gingen. En nu, drie en een half jaar later, zit de grote verbouwing er inmiddels op en kon ik het niet laten om wederom langs te komen voor hometour 2.0 in haar vacay chic interieur… 

  In het vorige interview vroeg ik Bettina naar haar ultieme woondroom en of ze ooit haar o zo geliefde Amsterdam zouden verlaten. “Zeker niet, ik wil echt nooit meer weg. We kunnen nog uitbouwen: dat we de benedenverdieping helemaal uitbouwen en op de uitbouw een dakterras maken.” En zo geschiedde. De verbouwing duurde een heel jaar met een vacay chic interieur als resultaat. 

  Van een hokkerig gevoel naar een zee van ruimte

  En die tijd was zeker nodig, want bijna alles is aangepakt in haar vacay chic interieur. “Op de eerste verdieping, waar je binnenkomt, zat achterin mijn thuiswerkplek en een tweede badkamer. Beide kamers haalden we eruit en maakte van de hele eerste verdieping één grote ruimte, op een toilet na. Zo kwam er ruimte voor een groot kookeiland die op precies dezelfde plek zit als de vorige keuken, alleen is deze stukken groter. Waar de thuiswerkplek en badkamer zaten, staat nu een groot dressoir met een lijstenwand en een heerlijke fauteuil. Pal er tegenover vind je de zithoek. Het woon- en eetgedeelte is heel ruimtelijk geworden, ook door de keuze van gordijnen; doordat ze transparant zijn, krijg je wel wat mee van buiten, maar geeft het ook meteen prachtig licht.”

  “Als ik mijn stijl het beste kan omschrijven, is dat vacay chic, omdat ik altijd een vakantiegevoel in huis wil hebben” 

  Bettina kocht het appartement op de eerste verdieping na haar studie, vond de liefde en bij toeval kwam het souterrain eronder te koop. Ineens hadden ze een huis. Was voorheen het interieur girly chic met veel zoete kleuren afgewisseld vintage en kunst, na de verbouwing is Bettina’s stijl volwassener geworden. “Ik hou nog steeds van dat meisjesachtige, maar het interieur is meer eclectic chic geworden met gebruik van verschillende patronen en uitgesprokener kleuren, nog steeds gecombineerd met erfstukken, vintage, design en speelse kunst. Als ik mijn stijl het beste kan omschrijven, is dat vacay chic, omdat ik altijd een vakantiegevoel in huis wil hebben. 

  “Ik was tijden op zoek naar een mooi vloerkleed voor in de kinderkamer, maar kon het nergens vinden. Studio Vacay was geboren!” 

  Het was juist dat vakantiesfeertje dat Bettina zocht voor op de vloer en er meteen een nieuwe business van maakte. Voor Studio Vacay ontwerpt ze kunstige handgemaakte vloerkleden. Bettina: “Ik was tijden op zoek naar een mooi vloerkleed voor in de kinderkamer, maar kon het nergens vinden. Vaak zijn deze vloerkleden heel klein en ik wilde er eentje met een palmboom bijvoorbeeld. Of een surfplank. Studio Vacay werd geboren: een collectie van vijf luxe vloerkleden, allemaal met die vacay chic vibe.” Geen wonder dat de volledige collectie ook in haar interieur te vinden is. 

  “Ik twijfelde geen moment, pakte de telefoon en belde voor een offerte. Ook ik moest een keuken van onyx hebben.” 

  Het vacay chic interieur loopt zelfs door tot aan de keuken, een prachtig ontwerp van Solid Nature. Toen Bettina koffie wilde halen in de winkel van &C op de Van Woustraat in Amsterdam stuitte haar oog op de toonbank, gemaakt van verschillende stukken onyx. De toonbank bleef maar in haar hoofd zitten, totdat ze diezelfde week toevallig een artikel over de winkel in een magazine las en zag dat het ontwerp van het ontwerpbureau Solid Nature is. “Ik twijfelde geen moment, pakte de telefoon en belde voor een offerte,” aldus Bettina. “Ik moest ook een keuken van onyx hebben. Het mooie aan dit kookeiland is dat het uniek is: elk stuk onyx is weer anders en als klant kun je zelf het kleurenpalet bepalen.”

  “We hebben geen afzuigkap; tijdens het koken, doe ik de openslaande deuren naar het dakterras gewoon open.” 

  De basis van het kookeiland is een houten frame waar de onyx op geplakt is. Erop is het werkblad goud gespoten en kreeg het later, voor een extra chic effect, een laag epoxy. Een zwarte kookplaat vond Bettina maar niets, dus vond ze een lichtroze, die perfect matcht in het geheel. Waar de afzuigkap verstopt zit? Bettina: “Nou, die hebben we gewoon niet. Tijdens het koken, doe ik de openslaande deuren naar het dakterras gewoon open, haha.”

  Interieuradvies voor een vacay chic interieur

  In de tussentijd rondde Bettina ook haar opleiding voor interieurontwerper af en is ze tegenwoordig te boeken voor onder meer een vacay chic interieur. Of ze nog een woontip heeft, kijkende naar haar inspirerende lijstenwand in de woonkamer? Bettina: “Zoals je ziet, zit er niet echt een rode lijn in alles op de muur. Het is een manusje van alles; van lijsten van de kringloop, eentje die mijn moeder zelf maakte tot aan een kunstwerk dat mijn ouders veertig jaar geleden meenamen uit Taiwan. Maar toch matcht alles met elkaar. Je kunt twee dingen doen: of je laat één bepaalde kleur steeds terugkomen in de prints of je kiest voor precies dezelfde kleur lijsten. Zo krijg je eenheid aan de muur en wordt het een mooi geheel.

  “Ik zocht al tijden naar Franse houten deuren en op een dag kwam ik ze hier in de straat tegen in een… container!”

  De verbouwing is met zorg gedaan, zo ook de hal, die prachtige houten deuren kreeg. “Ik zocht al tijden naar Franse houten deuren, maar merkte ook dat die onbetaalbaar zijn. En toen op een dag kwam ik ze hier in de straat tegen in een… container. Het was gewoon meant to be. Ik wist niet hoe snel ik ze eruit moest halen. Nu kregen ze een tweede leven in onze hal.”

  Huis-in-huis

  In het souterrain kreeg de voormalige achtergevel een bijzondere functie. Omdat er een deel werd aangebouwd, koos Bettina ervoor om de voormalige ramen naar de tuin intact te laten. Zo heb je een huis-in-huis gevoel wanneer je in haar nieuwe thuiswerkplek staat; pal naast haar bureau kijk je zo de kamer van haar dochter in, een speels detail.

  Ook het voormalige washok kreeg een make-over met een kast op maat en alle apparatuur weggewerkt achter nieuwe deuren. Het geheel oogt nu een stuk rustiger. Het enige wat ze niet aanpakte, was de master bedroom en de badkamer. “Het budget was op, maar eigenlijk waren we al heel tevreden met deze ruimtes.”


  In het vorige interview liet ze al weten nooit de stad Amsterdam te willen verlaten. Maar toch heeft Bettina nog een ultieme woondroom. “Een tweede huis op Ibiza zou echt fantastisch zijn, de enige plek waarvoor ik deze zou willen verlaten…”

  Meer zien van het vacay chic interieur van Bettina?

  Uiteraard maakte ik ook weer een video hometour van het vacay chic interieur van Bettina en haar gezin. Die bekijk je in deze post. Wil je meer weten over Bettina? Volg haar dan op Instagram via haar eigen account Bettina Nesseker of via haar business account Studio Vacay

  Bekijk hier vier inspirerende woontips uit het huis van Bettina:

  Bekijk hieronder nog meer inspirerende hometours:

  © Beeld Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu