Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Wonen in een oude school met Marrakech vibes - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 05-03-2024

  18 februari, 2022

  Wonen in een oude school met Marrakech vibes

  Sanne is geen onbekende op de blog, want de afgelopen vijf jaar schoot ik vier hometours in vier verschillende huizen. Voor nummer vijf ging ik langs in haar nieuwste huis: een oude school die zij en haar man compleet verbouwden tot droomhuis. Wederom weer met dat prachtige Marokkaanse sfeertje. Kom binnen… 

  Toen het vrij kwam, wisten we het meteen: we gaan ervoor, wat de staat ook is”

  Nadat ik het Marrakech interieur uit haar vorige huis fotografeerde en filmde, liet Sanne stiekem al weten dat zij en Mari een ander huis op het oog hadden. Het kwam alleen nog een beetje te vroeg, maar toch konden ze het idee niet loslaten. “Mari’s oom woonde in dit pand en had er ook zijn atelier. Toen ter sprake kwam dat hij hier weg zou gaan, zijn we het toch gaan bezichtigen.” De voormalige basisschool was niet onbekend voor het stel. Sanne: “We reden er tien jaar lang regelmatig langs, omdat we hier in de buurt vaak wandelen. We zagen ons er wel wonen. Toen het vrij kwam, wisten we het meteen: we gaan ervoor, wat de staat ook is.”

  “Het eerste lokaal, waar vroeger de kindjes les kregen, vonden we direct ideaal voor mijn atelier, waar ik meubels en woonaccessoires verkoop”

  Het huis bleek in zo’n staat dat er flink doorheen gekeken moest worden, maar met zoveel verbouwingen achter de rug was dat geen probleem voor het stel. “Bij binnenkomst was het een enorme bende, maar we zagen wel direct potentie,” vertelt Sanne. “Het eerste lokaal in de oude school, waar vroeger de kindjes les kregen, vonden we direct ideaal voor mijn atelier, waar ik meubels en woonaccessoires verkoop. De bedoeling was dat deze ruimte ook gebruikt zou worden voor feestjes en diners, maar ja: toen kwam corona…“ Het tweede lokaal werd de woonkamer en het derde de master bedroom. Anders dan de twee lokalen ervoor heeft deze ruimte een vliering; via een trap kom je bij de kledingkasten. Sanne: “Dat maakt de ruimte ook direct een stuk knusser.” 

  “Uiteraard moest er weer een vrijstaand bad in, alleen die uit het vorige huis kon helaas niet mee”

  Pronkstuk van de master bedroom is, net als in hun vorige twee huizen, de badkamer en-suite. “Uiteraard moest er weer een vrijstaand bad in, alleen die uit het vorige huis kon helaas niet mee. Deze ruimte leent zich echt voor een open badkamer. We kozen voor een bad recht tegenover het bed, net als twee huizen terug (bekijk hier hier) en rechts zit de douche en het wasmeubel.” 

  De verbouwing van deze oude school duurde tien lange maanden. De grote klussen, zoals de renovatie van het dak, de badkamers, keuken en al het stucwerk lieten ze over aan professionals. Zelf deden ze het schilderwerk en monteerden de Marokkaanse deur in de woonkamer. Sanne: “Ik kocht deze van een stylist en zij had hem weer uit Marrakech. Ik was op slag verliefd. Het voegt echt iets toe aan onze woonkamer.” 

  “Elke keer als de zon op de pot schijnt, geeft me dat het ultieme vakantiegevoel. En dat in Vogelenzang!”

  Sanne laat zich voor al haar huizen vaak inspireren door Marrakech, een stad waar zij warme gevoelens bij heeft. “Ik overwon mijn vliegangst door naar Marokko te vliegen en sindsdien ben ik verknocht aan het land,” vertelt Sanne. “Helaas is mijn man minder fan van Marrakech, dus ik ben er niet zo vaak als ik zou willen. Corona hielp ook niet echt mee, dus vandaar dat ik het land maar naar ons huis haal, inclusief palmboom in de slaapkamer. Hij is dan wel nep, maar dat maakt mij niets uit. De pot waar hij in staat, is mijn meest dierbare item in huis. Het komt ook echt uit Marrakech en elke keer als de zon erop schijnt geeft me dat het ultieme vakantiegevoel. En dat in Vogelenzang, haha.”

  Het stel wilde altijd al wonen in een bijzonder pand. “Het liefst een kerk, maar die blijken onbetaalbaar. En toen kwam deze oude school op ons pad. Maar dit nieuwe avontuur wordt wederom verruild voor een nieuw droomstulpje; Sanne en haar gezin verhuizen dit voorjaar naar een loft in Haarlem. “En ja, die Marokkaanse deur gaat gewoon mee hoor,” lacht ze. Veel gaan ze gelukkig niet verbouwen, want het pand blijkt al helemaal af. “We gaan nog wel een stalen wand plaatsen en een muurtje doorbreken, dus voor ons doen, is dat echt een eitje, haha.” 

  In de keuken wordt bijna nooit gegeten, omdat het zo fijn zitten is in de woonkamer.”

  De favoriete plek van het gezin is de woonkamer. “We zitten hier altijd, zelfs met het bord op schoot. In de keuken wordt bijna nooit gegeten, omdat het zo fijn zitten is in de woonkamer.” Haar eigen favoriete plek is uiteraard het bad. “Daar ga ik nog elke avond in, mijn momentje van de dag om even helemaal tot rust te komen, terwijl ik me in Marrakech waad.” Volgens mij moet dit zijn: terwijl ik me in marrakech waan”. toch?

  Waar al die verhuisdrang vandaan komt? “Het zit zeker niet in de familie,” grapt Sanne. “Beide ouders wonen nog steeds in de huizen waar we zijn opgegroeid. Vrienden en familie verklaarden ons voor gek dat we weer gaan verhuizen. Niemand biedt ook meer hulp aan met verhuizen, haha. Maar wij vinden het gewoon heel gaaf om elke keer iets moois te maken van iets wat in eerste instantie niet zo is. En zodoende dus ook een stapje hoger op de huizenmarkt te komen. Vijf jaar geleden hadden we niet durven dromen dat we in een compleet verbouwde oude school zouden wonen. Maar na elke verhuizing stopten we de overwaarde in een nieuw huis. En zie hier, na een aantal jaren verbouwen en klussen, verspreid over verschillende huizen, kun je dus zo wonen.” 

  “Op een gegeven moment lag onze hele huis open en dacht ik echt dat het nooit meer goed zou komen. Ik moest toen ook even weg van alles”

  Sanne’s ultieme verbouwingstip is om vooraf goede afspraken te maken met je aannemer en er dagelijks bovenop te zitten. Sanne: “Bij deze laatste verbouwing ging er van alles mis. Ik had het gevoel alsof ik de aannemer was, dat was trouwens ook precies het geval in ons vorige huis. Maar zo leer je wel veel. Zet alles vooraf op papier, houd excelsheets en neem wekelijks met je aannemer alles door om te kijken of je nog op schema loopt.” Een andere tip is om vooral het hoofd koel te houden, als het je flink tegenzit. Want dit soort momenten komen zeker. “Op een gegeven moment lag onze hele huis open en dacht ik echt dat het nooit meer goed zou komen. Ik moest toen ook even weg van alles, want ik kon alleen maar janken. Maar ook dat zijn momenten die overgaan en kijk eens hoe mooi alles is geworden.” 

  Een laatste tip van haar: ga er niet wonen als er wordt verbouwd. “Dat deden wij wel om kosten te drukken, maar dat zouden wij de volgende keer niet zo snel meer doen, helemaal niet met kinderen. Dus als het kan: ga bij je ouders wonen of huur een vakantiehuis, want het is de stress niet waard. Maar aan de andere kant: als je er al woont, zit je er wel bovenop. Dus het is even plussen en minnen wat voor jouw situatie het beste is.” 

  “We gaan van de weilanden naar het centrum van Haarlem, dus dat is even flink schakelen”

  Wat hun favoriete huis tot nu toe was? Sanne: “Dat vind ik moeilijk zeggen, want elk huis had wel iets wat ik mee zou willen nemen naar een volgende. De verbouwde garage had echt een loft achtig sfeertje en het herenhuis had weer een prachtige tuin met wisteria’s. Dat was zo fijn zitten daar. Van dit huis gaan we zeker het uitzicht op de weilanden missen, waar we vaak met een drankje einde dag op de picknicktafel naar kijken. We gaan van de weilanden naar het centrum van Haarlem, dus dat is even flink schakelen. Maar zeker is dat we er weer een droomhuis van gaan maken. En wie weet, waar we hierna nog belanden, want onze ultieme woondroom is half wonen in Nederland en half in Spanje. Of Marokko.” Of er dan weer flink verbouwd gaat worden? “Mits het met een goed team is, durven we een grote verbouwing zeker aan, maar dan gaan we tijdens de verbouwing wel ergens anders toeven. Wordt dus zeker vervolgd…” 

  Meer zien van dit huis?

  Uiteraard Ik maakte zoals altijd ook een video hometour van het gezellige interieur van Sanne. Die bekijk je in deze blogpost. Kijk ze! Wil je Sanne volgen, doe dan op Instagram via &Stijl en Atelier & Stijl.

  Bekijk hier inspirerende woontips uit Sanne’s huis:

  Bekijk hier de andere hometours in de vorige huizen van Sanne:

  Bekijk hieronder meer inspirerende hometours:

  © Beeld Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com

  2 reacties op “Wonen in een oude school met Marrakech vibes”

  1. […] Hier kun je de home tour van Interiorjunkie even bekijken! En de binnenkijker die ik zelf fotografeerde: https://enstijl.com/binnenkijken-bij-enstijl-in-de-oude-school/ […]

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu