Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Binnenkijken in het funky interieur van Eve en haar vriend op IJburg - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 04-03-2024

  13 mei, 2022

  Binnenkijken in het funky interieur van Eve en haar vriend op IJburg

  Toen Eve voor het eerst bij haar vriend Kristian thuiskwam, verbaasde ze zich erover dat een man alleen zo mooi kon wonen; een industriële basis werd moeiteloos gecombineerd met natuurlijke materialen. Sinds Eve er ook woont, is het interieur een mix geworden van beide stijlen met meer kleur en funkyness. Kijk binnen in het funky interieur van Eve en haar vriend…

  “Ik vind het zelf erg leuk om te spelen met contrasten en in dit interieur vind je er genoeg”

  Eve wist niet wat ze meemaakte toen ze het interieur van haar vriend Kristian voor het eerst zag. “Ik dacht direct: ‘hoe kan een man in zijn eentje zo mooi wonen,’” grapt ze. “Ik was meteen al weg van de industriële uitstraling versus al het eiken, zoals de trap, de inbouwkast en de eethoek. Strak versus warm. Ik vind het zelf erg leuk om te spelen met contrasten en in dit interieur vind je er genoeg.” Gelukkig was het niet alleen bij het interieur liefde op het eerste gezicht. Eve ging samenwonen met Kristian en werd niet veel later zwanger van hun dochtertje Zaya Kae. 

  “Ik bracht meer funkyness in dit huis”

  Eve kreeg al snel antwoord waarom haar vriend zo mooi woonde; interieurontwerpbureau THOMSTUDIO bedacht het complete interieur. Het liet, anders dan de meeste bewoners in de buurt, het plafond onbewerkt, zodat de basis een industriële uitstraling kreeg. Dat in combinatie met een stalen scheidingswand van glas en een zwarte keuken gaf dat de begane grond een mooi, rauw sfeertje. Warmte werd weer toegevoegd door een prachtige, eiken open trap van bloktreden met dito inbouwkasten én een messing accent in de keuken. Ook al was het interieur al om door een ringetje te halen, Eve voegde haar eigen stempel toe door onder meer kleur te gebruiken en het geheel een artistiek sausje te geven. 

  “Het enige is wel dat kat Binkie zijn kontje niet goed kan keren op de kattentrap, zodat we hem steeds een zetje moeten geven”

  De eyecatcher van het huis is de marmeren keuken met zwarte kastjes en een messing inham bij het fornuis. Erbovenop is plek voor een plantenjungle, wat stiekem de loungeplek is van kat Binkie. Hoe hij er komt? Via de zelfgemaakte kattentrap van krabmatten en sisalpalen rechts van de keuken. “Het enige is wel dat kat Binkie zijn kontje niet goed kan keren op de kattentrap, zodat we hem steeds een zetje moeten geven. Maar als hij eenmaal boven is, kan hij heerlijk chillen in zijn hoekje.” 

  “De quote in de eethoek ‘impossible is not possible’ past precies bij ons”

  Het allereerste wat ze veranderde? Dat waren de posters in de eethoek. Eve: “Er hing zwart-wit fotokunst in van onder andere een bokshandschoen, camera en een palmboom, maar met dit hoekje had ik andere plannen. Ik voegde meer kleur toe, om het geheel iets warmer te maken. Gelukkig vond Kristian het prima. De quote ‘Impossible is not possible’ bijvoorbeeld past precies bij ons beiden. We zijn erg streverig en willen alles uit het leven halen.”  

  “Onze stijlen liggen best uit elkaar. Hij houdt van industrieel en clean, ik van creatief, kleur en funky.”

  Of Kristian blij was met de interieur invasie van zijn vriendin? “Ik wachtte best lang hoor, want ik wilde niet direct zijn hele huis overnemen, haha,” vertelt Eve. “Stapje voor stapje deed ik alles, zoals eerst met de eethoek. Kon hij een beetje wennen. Hij houdt van industrieel, natuurlijke materialen en clean, ik van creatief, kleur en funky. Maar die verschillende stijlen kunnen best samen als je het nieuwe interieur ziet. De kinderkamer bijvoorbeeld richtten we samen in, hoewel hij niet zo weg is van roze. Ik zocht dus een warmere roze uit, wat meer naar terracotta pink neigt. Maar goed, ik moet het niet ‘roze’ noemen natuurlijk,” grapt ze. “Deze tint vond hij gelukkig wel mooi.”

  “De slaapkamer is zo gezellig om met z’n allen te chillen, inclusief kat Kristian grapt dan dat het net lijkt alsof we aan het kamperen zijn”

  De slaapkamer is ook een ruimte die Eve flink aanpakte. “Het was hier eerst heel industrieel, echt een mannenslaapkamer. Het hoofdbord van leer vond ik mooi, maar ik miste kleur in deze kamer. Er kwam nieuw beddengoed, kleurrijke prints boven het bed en een rotan kamerscherm. Ik kom hier echt tot rust.” Het is dan ook de plek waar ze het liefst zit. De slaapkamer is zo gezellig om met z’n allen te chillen, inclusief kat. Kristian grapt dan dat het net lijkt alsof we aan het kamperen zijn Als ik bijna in slaap val en nog even een glimps van Zaya Kae, die naast me in de co-sleeper slaapt, opvang, dan voel ik mij op m’n gelukkigst.” 

  Of er nog iets is wat haar vriend absoluut niet mooi vindt? “Als dat zo is, dan houdt hij dat goed verborgen, haha.” Zelf heeft ze nog moeite met de ontbrekende deuren in de walk-in kledingkast. “Omdat deze pal voor ons bed staat, kijk ik de hele tijd naar de kleding. We kunnen er alleen niet uitkomen welke deuren we willen, dus voorlopig blijft het een open kledingkast. En als ik dan toch bezig ben: het liefst ook andere deurmatten (voor de shoot verstopte ze die, red.) en een bank die lekker zit.”   

  “Ik zou nog op elke deur in de hal een nummer willen hebben, zoals in een hotel”

  Het funky interieur lijkt af, maar er blijkt nog een belangrijk punt op de to do lijst te staan. Eve: “De open trap is niet echt kindvriendelijk, dus die gaan we zeker dichtmaken.” En voordat deze hometour werd geschoten, was net de hal op de eerste verdieping af. “Deze was voorheen helemaal open met een balustrade tussen de trappen,” vertelt ze. Dat vond het stel niet veilig met hun pasgeboren dochtertje, dus kwam er vanuit de trap vanuit de woonkamer en de trap naar zolder dichte deuren. Ook voor het geluid. “De hal heeft nu iets weg van een hotel, omdat er ineens zoveel deuren zijn,” aldus Eve. “Ik zou nog op elke deur in de hal een nummer willen hebben, zoals in een hotel” Er kwam een diepblauwe tint op de zowel de muren als deuren en er kwam een inbouwkast, waar beide stijlen samenkomen; van een sigaar in een stolp en een collector item sneakers tot aan koffietafelboeken en gekleurde grachtenpandjes.  

  Als ik wil, kan ik na een drukke dag zo de sauna induiken die op amper twee meter van mijn bureau te vinden is”

  Het meest zit het gezin op de bank, een gezellige hoek bij het raam met de box van Zaya Kae ernaast. Het liefst zit Eve op haar thuiswerkplek op de bovenste verdieping, waar ook de logeerkamer zit. Eve is eigenaar van Manevesto, waarvoor zij de PR, content creatie en influencer marketing regelt voor female focussed merken en personality’s. “Dit is wel echt mijn plekje,” vertelt ze. “Ik vind het heerlijk zitten hier, ook omdat het zo licht is. Als ik wil, kan ik na een drukke dag zo de sauna induiken die op amper twee meter van mijn bureau te vinden is.” Een ander favoriet kamertje is die van Zaya Kae, maar dat spreekt natuurlijk voor zich.”  

  “Ik woonde voorheen middenin de Kinkerstraat en had altijd prikkels om me heen. Hier kom ik echt tot rust”

  Het fijnst aan wonen op IJburg vindt Eve dat er er een bepaalde rust heerst. “Het is heel kindvriendelijk en alles is ruim opgezet. Ze noemen Steigereiland, de buurt waar we wonen, niet voor niets ‘vakantie eiland van Amsterdam’, omdat je hier in de zomer echt zo’n vakantiesfeer hebt met veel water en groen om je heen. Ik woonde voorheen midden in de Kinkerstraat en had altijd prikkels om me heen. Hier kom ik echt tot rust. Maar in de winter vervloek ik het hier weer, want dan raast er een harde wind over dit eiland. Hartstikke koud is dat!” 

  Hoewel Eve en haar gezin heerlijk wonen in dit industriële interieur dromen ze van een boerderij aan de rand van Amsterdam. “We houden van de stad, dus zouden altijd dichtbij willen wonen, maar toch ook de rust om ons heen hebben. Maar voorlopig wonen we hier hartstikke fijn. Wie weet ooit…”

  Meer zien van dit funky interieur?

  Uiteraard maakte ik ook weer een video hometour van het funky interieur van Eve en haar vriend Kristian. Die bekijk je in deze post. Wil je meer weten over Eve? Volg haar dan op Instagram via Eve Tomaszewski en Manevesto.

  Bekijk hieronder vier inspirerende woontips uit dit huis:

  Bekijk hieronder nog meer inspirerende hometours:

  © Beeld Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com

  Eén reactie op “Binnenkijken in het funky interieur van Eve en haar vriend op IJburg”

  1. Gemma schreef:

   Prachtig interieur! Zo leuk om binnen te kijken bij anderen… en ook heel handig producten bij de foto’s!

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu