Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Binnenkijken in het jaren 30 huis in Haarlem van Sanne - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 16-07-2024

  3 juli, 2024

  Binnenkijken in het jaren 30 huis in Haarlem van Sanne

  De vorige hometour in het herenhuis in Bloemendaal dateert alweer van een jaar geleden. Nu wonen interieurstylist Sanne en haar gezin weer ergens anders, dit keer in een jaren 30 huis in Haarlem.  

  Traditiegetrouw schiet ik elk jaar het nieuwe huis van Sanne. En na elk eindshot van de video hometour weet ik dat ze inmiddels weer een ander huis op het oog hebben. Toch liet ze vorig jaar weten heel gelukkig te zijn in Bloemendaal. Maar niet veel later kriebelde het toch weer; zij en haar man wilden iets goedkoper wonen, zodat ze naast een huis in Haarlem ook een huis in Spanje kunnen kopen. Dubbel pret, dus. Maar eerst moest er verhuisd worden van Bloemendaal naar hun geboortestad Haarlem, gelukkig op amper tien minuutjes rijden. 

  “We hoefden niet weg, maar dit huis is wel dichter bij school. Ons zoontje Bo kan er nu zelf naartoe fietsen en dat is heel fijn,” vertelt Sanne. “Dit jaren 30 huis in Haarlem deed me denken aan het huis van mijn ouders, het voelde meteen al vertrouwd, alsof ik thuis kwam. ‘Waarom ook niet,’ dachten we. Dit gaan we gewoon eens proberen.” 

  “Ik voel me overal wel thuis, als mijn man, kinderen en de katten er maar zijn.”

  Een verbouwing van een paar maanden volgde, maar was niet zo rigoureus als bij het vorige huis. “De keuken in dit jaren 30 huis in Haarlem bleef bijvoorbeeld hetzelfde, maar lieten we wrappen,” aldus Sanne. Dat scheelde ook budget. Verder verfden we natuurlijk weer alle muren in alle ruimtes, kwam er een nieuwe Marokko chic badkamer en kreeg de zolderverdieping, waar de master bedroom plus een compacte werkplek is, een ensuite badkamer met losstaand bad.” 

  Sanne begint altijd met een moodboard voordat ze van start gaat met inrichten en dat doet ze per kamer. “Dan check ik eventjes met Mari en die vindt het dan altijd goed,” vertelt ze. De kinderen helpen altijd mee met hun eigen kamertjes. Jip wilde per sé een neon roze kinderkamer, Bo koos voor nachtblauw. Dan gaan we samen naar de bouwmarkt en bekijken ze heel veel kleurstalen.” 

  Het vorige huis, een herenhuis in Bloemendaal, had hoge plafond met veel lichtinval. Dit jaren 30 huis in Haarlem heeft lagere plafonds en er stroomt minder licht naar binnen. Totaal anders, maar dat vond het stel helemaal niet erg. “Ik kijk altijd naar het pand en pas hier het interieur op aan. Dit huis heeft iets knus. Ik voel me overal wel thuis, als mijn man, kinderen en de katten er maar zijn. Bij de housewarming vonden vrienden het alsof we hier al jaren wonen.” 

  “Natuurlijk blijft het nog steeds vrij rustig qua kleur, maar dat roze is het meest kleurrijke waar ik tot nu toe mee werkte. Zo heeft de keuken roze muren en betegelde ik de schouw met roze zelliges tegeltjes

  Haar vorige interieurs hadden een neutraal kleurenpalet, maar dit jaren 30 huis in Haarlem bevat meer kleur dan normaal. In de keuken zit een zalmroze tint op de muur. “We hebben kleurrijke glas-in-loodramen, dus ik vond het passend om dan ook meer kleur te gebruiken in het interieur. Natuurlijk blijft het nog steeds vrij rustig qua kleur, maar dat roze is het meest kleurrijke waar ik tot nu toe mee werkte. Zo heeft de keuken roze muren en betegelde ik de schouw met roze zelliges tegeltjes. Dan niet te denken aan de neon roze kinderkamer van ons dochtertje Jip. Die is helemaal losgegaan!” 

  De eethoek is favoriet bij het gezin. “Overal waar je kijkt, zie je groen, heerlijk is dat. De ideale plek om te borrelen terwijl de kids in de televisiehoek chillen. Ik hou nog steeds niet van koken, maar toch is de keuken het hart van het huis. Ik doe het wel hoor, maar sta hier niet uren te kokkerellen.” 

  Wat moest absoluut mee: de hanglampen en de ‘hand’ eetkamerstoelen moeten altijd mee met elke verhuizing. De rest staat nog in het huis in Bloemendaal die tot voor kort nog werd verhuurd en inmiddels is verkocht. Daar liggen stiekem nog heel veel spullen, dus wie weet komt er nog een garage sale haha. 

  “Deze woondroom hebben we al jaren en we gaan er nu eindelijk mee bezig…”

  Sanne heeft wat logistieke uitdagingen de komende tijd: naast dat hun vorige huis volgende week opgeleverd wordt aan de nieuwe bewoners én dus alle spullen eruit moeten, is ze ook druk met hun nieuw gekochte huis elders in Haarlem. Je leest het goed: ze gaan weer verhuizen. Dit keer echt om de hoek van school, vriendjes en beide ouders. “We wonen straks in de buurt waar we beiden zijn opgegroeid.” Dat wilden we voorheen absoluut niet,” vertelt Sanne. “Maar nu de kinderen ouder worden, is het stiekem best fijn om in een buurt te wonen waar je iedereen kent. De kids kunnen lopend naar huis, alle vriendjes wonen om de hoek en bij opa en oma kunnen ze altijd naar binnen lopen. En zo grappig: de kinderen willen beiden straks een beige kinderkamer, haha!” 

  Naast hun nieuwe huis elders in Haarlem gaat het stel deze zomer op huizenjacht in Spanje. “Deze woondroom hebben we al jaren en we gaan er nu eindelijk mee bezig,” aldus Sanne. Dus de volgende hometour kan zomaar eens in Spanje zijn…’ Het moodboard ‘My ultimate holiday home’ is al jaren af. Ik kan niet wachten om het tot leven te brengen.

  Meer zien van dit jaren 30 huis in Haarlem? Bekijk dan de video hometour:

  Uiteraard houden we Sanne hieraan. Er is natuurlijk ook weer een video hometour gemaakt waarin Sanne je langs alle ruimtes in huis neemt. Die bekijk je in deze post. We waren alleen het Vragenvuur vergeten…! Maar goed, een nieuwe hometour staat al gepland, dus die houd je van ons tegoed. Wil je Sanne volgen? Dat kan via Instagram op &Stijl of via haar gelijknaminge blog. Extra leuk: het nieuwste nummer van &Stijl Magazine is uit (zie hieronder en te bestellen via haar insta) én Sanne opende onlangs een eigen foto studio in Haarlem waar je shoots kunt boeken.

  Bekijk hier hometours in de vorige huizen van Sanne:

  © Beeld Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu