Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 22-07-2024

  27 juli, 2018

  Binnenkijken in het girly interieur van Nina

  Binnenkijken in het girly interieur van Nina

  Nina is allround stylist, vormgever, illustratrice en eigenaresse van online platform en lifestyle label Manana Manana. Samen met vriend Josh woont ze in een gezellig stulpje middenin de Baarsjes in Amsterdam. Haar girly interieur is om door een ringetje te halen. Benieuwd? Kom maar binnen…

  Eén stap over de drempel en ik voel me al meteen thuis in het girl interieur van Nina. Dat komt mede door het heerlijke geurtje wat in het Amsterdamse appartement van Nina hangt. Wat blijkt: het is de geur van haar eigen geurkaars met wilde vijg. En aan de muur spot ik meteen haar inspirerende prints.

  Dat hier een creatieveling woont (wat zeg ik: creatievelingen, want vriend Josh houdt van muziek maken) is wel duidelijk. “Ik ben Manana Manana begonnen als vertrekpunt waaruit alles kan ontstaan,” vertelt Nina. “Ik hou me niet alleen bezig met het maken van creatieve content, maar maak ook producten als geurkaarsen en illustraties.”

  Binnenkijken in het girly interieur van Nina

  “De fluwelen bank is van Zitmaxx. De kleurtint op de muur heet Aangenaam en is Praxis eigen merk. De messing lamp kocht ik bij de kringloop, een geniale vondst. De hanglamp rechts van de bank is van Kwantum (de kap) en Madam Stoltz (snoer + fitting).”

  Binnenkijken in het girly interieur van Nina

  “De witte kast is een vintage IKEA kast, de rieten mand is van Action, het tafelte is tweedehands. Het wandkleed kocht ik bij Sissy-Boy.”

  Binnenkijken in het girly interieur van Nina

  “De zwarte kast maakten we zelf van vurenhout en multiplaat. De discoballen is van Bax Music (groot) en de rommelmarkt in Belgie (klein). Het kussentje met witte stippen is van IKEA, die met zwarte stippen is van H&M Home, net als de rode en de roze van Sissy-Boy. De messing kaarsenstandaard met een maantje is van All The Luck In The World en is vintage. Het gouden kistje op de onderste plank kreeg ik van mijn moeder.”

  Binnenkijken in het girly interieur van Nina

  “De messing kaarsenstandaard van een palmboom is van H&M Home, net als het dienblad.”

  Binnenkijken in het girly interieur van Nina

  “De fauteuil is van WHKMP’S OWN, het eigen merk van wehkamp.nl”

  Van Bos en Lommer naar de Jordaan en de Baarsjes

  Nina woonde acht jaar lang samen met vriendinnen in Bos en Lommer, totdat ze met haar vriend Josh ging samen wonen. “Dat was nog wel een dingetje hoor,” aldus Nina. “In die acht jaar was het echt mijn plekje geworden, dan is het lastig om ergens weg te gaan. Toch wilde ik heel graag samenwonen.” Nina verruilde haar stek in Bos en Lommer voor de Jordaan, zeker geen straf was. Nina: “Josh woonde in een groot huis midden in de Jordaan. Dat zag ik wel zitten. Het was alleen onderhuur. Daar had hij geen last van in de jaren dat hij er woonde, totdat ik erin kwam.”

  Binnenkijken in het girly interieur van Nina

  “De fauteuil is van WHKMP’S OWN via wehkamp,nl. Het kussentje met een gezichtje erop kocht ik bij Sissy-Boy. De radio op de vintage IKEA kast is een oude van mijn vriend Josh. De salontafel is van All The Luck In The World, een winkeltje in Amsterdam (zit ook in Utrecht, red.).”

  Binnenkijken in het girly interieur van Nina

  “Het zwarte kastje was ooit een buffetkast; het bovenste deel zette ik bij het grofvuil. De buren pikte het eruit en hebben nu dus het bovenste gedeelte in hun huis. De kraanvogel lamp is van Sissy-Boy.”

  Binnenkijken in het girly interieur van Nina

  “De ronde messing spiegel boven het zwarte kastje is van Westwing.nl.”

  Binnenkijken in het girly interieur van Nina

  “De wand hangt vol lijste, waaronder mijn eigen illustraties (Shit, Shit, Shit + knipogende vrouw ook wel ‘Op Het Eerste Gezicht’ genoemd), Hotel Magique (palmbomen), Olle Eksell (Ogen). De print met Onkruid Vergaat Niet maakte ik ook zelf, het is iets wat mijn oma altijd zei. De trouwfoto onderin zijn mijn opa en oma, de wollige items links knoopte ik zelf, het ronde spiegeltje is van H&M Home en het zonnetje rechts is van mijn moeder geweest. In de hometour video zie je ook een print met een man: dat is dus mijn andere opa, die model stond voor zijn eigen overhemdenzaak, zo leuk.”

  Ineens toch een huis kopen

  Nina was nog geen drie dagen in haar nieuwe stulpje of ze moesten er al uit. “De bewoner was plotseling overleden, dus we hadden geen keus.” Het stel had drie maanden de tijd om een nieuwe liefdesnestje te vinden. Samenwonen werd dus ook meteen samen kopen. Nina: “We gingen als een malle op zoek naar een koopwoning, bezichtigden tien huizen, brachten voor het eerst een bod uit op dit huis en wonder boven wonder hadden we het.”

  Zee van daglicht

  Ze viel op het vele daglicht wat naar binnen stroomt en de extra slaapkamer. “Ik werkte tot voor kort ongeveer twee jaar vanuit huis, dus een extra kamer als werkplek was ideaal. Daarnaast vind ik de Baarsjes stukken leuker dan Bos en Lommer. Hier gebeurt gewoon meer, De Hallen zit hier om de hoek en in De Clerqstraat vind je veel winkels, koffietentjes en restaurants. En ondanks dat het in Amsterdam is, vind ik het buurtje ook best rustig.”

  Binnenkijken in het girly interieur van Nina

  “Vanuit de woonkamer loop je de ‘man cave’ slash mijn thuiswerkplek binnen. Het bureau is van mijn oma geweest, de ezel kreeg ik ooit voor mijn verjaardag toen ik klein was. De hanglampen kocht ik bij IKEA, het ronde spiegeltje is van Kwantum en alle prints die je hier ziet, maakte ik zelf. Het bordje met de zebra is van ANNA + NINA. De mand waar de behangrollen in zitten, is van de kringloop. Ik weet alleen niet meer waar het flamingobehang vandaan komt.”

  Binnenkijken in het girly interieur van Nina

  “De andere muur is Josh zijn domein, het bureau is van IKEA. Zoals je wel kunt zien, is hij gek op muziek maken, naast zijn hobby voor kaasmaken.”

  Binnenkijken in het girly interieur van Nina

  “In de hal hangt behang van Kwantum, de spiegel is al oud en is van Josh. De hanglamp is Piet Hein Eek voor IKEA. Vanuit de hal loop je zo de slaapkamer in. Het vloerkleed is van Sissy-Boy Homeland, het sprei van The Souks.”

  De Kleine Verbouwing

  Aan het huis hoefde niet veel te gebeuren, maar toch werd er wel het een en ander geklust. Naast een nieuwe vloer en kleur op een muren pakte Nina en haar vriend ook de badkamer aan. “Deze breidden we uit zodat er een toilet, douche en wasbak in zit en dus twee keer zo groot werd. De ruimte waar de wasmachine zat, offerden we op, maar creëerden we weer in een inbouwkast in de keuken.”

  De twee hadden wel een strakke planning; ze hadden in totaal één dag om te schilderen voordat de vloer werd geleverd. “We hadden een week lang een Dixie voor de deur en moesten bij vrienden douchen. Verschrikkelijk vond ik dat, maar het eindresultaat mag er zeker wezen. Was het toch wel waard.”

  Binnenkijken in het girly interieur van Nina

  “Het ladekastje is van IKEA en verfde ik wit. De oude wijnfles komt uit Frankrijk en kreeg ik van mijn opa en oma. Het zwarte tasje is van Rika, de hanglamp van YONDER Living.”

  Binnenkijken in het girly interieur van Nina

  “Boven het bed staat van alles. Het rieten hoedje is van IKEA, het spiegeltje van Sissy-Boy Homeland, de groene kandelaar van Kwantum, de schelp op de bovenste plank is een lamp en vond ik ooit in een kringloopwinkel, net als de bruine fles ernaast. De lama is van NUNC.”

  Twee stijlen bij elkaar brengen

  Samenwonen betekende ook twee stijlen die bij elkaar komen. Of haar oog voor interieurstyling werd gewaardeerd door vriendlief antwoordt ze: “Hij vertrouwt me wel, weet dat ik er verstand van heb, dus hij is er vrij relax onder. Kijk, die roze muur in de woonkamer, daar schrok hij wel van, meldde dat hij ‘hier ook normaal met vrienden moet kunnen zitten’. Maar de muur mag gelukkig toch roze blijven hoor.”

  Mancave moet kunnen

  Gelukkig kan Josh los in de extra kamer. Nina: “Dat was voorheen mijn kantoor, maar sinds ik een werkplek heb buiten de deur heeft meneer zichzelf die kamer aardig toegeëigend. Hij maakt graag muziek, dus hij heeft hier zijn speakers en keyboards staan. Sindskort is hij ook helemaal into het maken van kaas.”

  Binnenkijken in het girly interieur van Nina

  “De dalmatier vond ik in een kringloopwinkel. Eigenlijk was het gewoon een wit hondje, maar ik schilderde er zwarte stippen op, zodat het een dalmatier werd. Het tasje met witte pompons is van The Souks. Een oude augurkenpot dient als vaasje voor de pioenrozen.”

  Binnenkijken in het girly interieur van Nina

  “Het nachtkastje kocht ik bij All The Luck In The World, het lampje erop is van de kringloop. Het dekbedovertrek is van Crisp Sheets.”

  Binnenkijken in het girly interieur van Nina

  “Het sieradenrekje is van Bloomingville, de slinger met de maan en sterren kocht ik bij Urban Outfitters. Het potje met de cactus erin schilderde ik zelf.”

  Alle grote items zoals het bed, de bank en de televisie nam Josh mee vanuit zijn huis, Nina bracht de frummels mee. Ook de roomwitte kast in de woonkamer is van hem. Nina:” “Het blijkt een hele oude IKEA kast te zijn uit de jaren 50, dat zul je niet zo snel verwachten.”

  Inspirerend muurtje

  Haar interieurstijl omschrijft Nina als rustig doordat de basis wit is. Kleur brengt ze in huis met accessoires en her en daar zie ik een geschilderd muurtje. En hoewel de muren in haar huis allemaal vol hangen, kan ze wegdromen bij de lege exemplaren bij anderen. Nina: “Bij anderen vind ik dat zo mooi, maar hier gaat dat niet op. Ik hou gewoon van veel!”

  Binnenkijken in het girly interieur van Nina

  “Rechts van de kast is een krant ingelijst, dat is de krant van mijn geboortedag. Mijn oma had deze bewaard. Josh heeft ook zo’n krant, maar dan eentje uit Los Angeles, waar hij geboren is. Die moeten we nog inlijsten.”

  Binnenkijken in het girly interieur van Nina

  “Bij het raam staat een messing kaptafeltje. Die vond ik bij het grofvuil, bekleedde ik opnieuw en zette er nieuw glas in.”

  Binnenkijken in het girly interieur van Nina

  “De glazen doosjes zijn van All The Luck In The World, de zonnebril is van ASOS en de oorbellen zijn van MANGO.”

  Wereldse vondsten versus tweedehands

  Veel spullen heeft ze dan ook zeker. Haar huis is een verzameling van vondsten verzameld tijdens reizen, items gevonden op straat en kringloopvondsten. “Ik heb echt een kringloopfascinatie, vind het zo leuk om hier naartoe te gaan,” vertelt Nina. Kijk, een item van H&M Home is leuk, maar daar moet dan wel weer iets tegenover staan wat ik in de kringloop op de kop tikte. Ik hou van authenticiteit.” Het tekentafeltje is bijvoorbeeld van haar oma geweest en het kaptafeltje vond ze op straat, liet er nieuw glas in maken en bekleedde het krukje opnieuw.

  Losgaan in Marrakech

  In Marokko kan Nina helemaal los gaan. “Dit is voor mij echt een walhalla voor spullen. Het liefst ga ik er drie maanden wonen om inkopen te doen,” vertelt ze enthousiast. “Niet alleen voor ons huis, maar ook om te verkopen. Dus wie weet…

  Binnenkijken in het girly interieur van Nina

  “De badkamer maakten we twee keer zo groot door een stukje keuken op te offeren. De tegels liet ik zelf maken. Het is mijn trots in huis. De badmat is van H&M Home, net als de mand met wcrollen.”

  Binnenkijken in het girly interieur van Nina

  “Boven het toilet hingen we plankjes om spulletjes op te stallen.”

  Binnenkijken in het girly interieur van Nina

  “De spiegel is van IKEA en was eigenlijk zilverkleurig, maar spoot ik goud omdat ik twee jaar geleden nergens een gouden kon vinden. De rekjes aan de muur zijn ook van IKEA. De tandenborstelhouder is van H&M Home.”

  Nina is een echte creatieveling, maakt prachtige prints voor haar eigen label Manana Manana, houdt zich bezig met onder andere branding en creatieve content voor bedrijven en is ook in te huren als interieurstylist. Of dat creatieve in de familie zit? Nina: “Mijn oma heeft altijd geschilderd, mijn moeder maakt beelden, maar mijn vader is weer een zakenman. Ik heb het beste van beide werelden meegekregen: ik ben creatief, maar weet ook van mijn passie mijn werk te maken door commercieel te denken.”

  Dierbare badkamertegels

  Op de vraag wat de trots in huis is, antwoordt Nina resoluut dat dat zeker de badkamertegels zijn. “Ik vind ze zo mooi, het doet echt pijn in mijn hart als we ooit dit huis verkopen.” Daarnaast is de keuken de favoriete plek om te zitten, al is het alleen maar omdat hun vrienden hier vaak willen zitten om hun kookkunsten. “Maar de fluwelen bank valt ook onder de favoriete plekjes in huis. Nina: “Hij zit zo lekker en met de balkondeuren open, is het zo fijn zitten hier.”

  Binnenkijken in het girly interieur van Nina

  “De keuken zit naast de badkamer. In de inbouwkast hebben we veel spullen opgeborgen die ik niet in zicht wil. De rest staat op de plankjes boven het aanrecht.”

  Binnenkijken in het girly interieur van Nina

  “Hier dus! De plankjes zijn precies hetzelfde als het werkblad, maar wij zaagden het tot plankjes. Zo krijg je qua materialen meer eenheid. Het zwarte rek waar veel aan hangt, is van IKEA. De messing theepot is van de kringloop, de pot waar kookgerei in zit, is van Monki en de messing flesopener van een flamingo is van Sissy-Boy Homeland. “

  Binnenkijken in het girly interieur van Nina

  “De eettafel is een oude legertafel en schilderde ik wit. Ik vond ‘m op Marktplaats. De stoelen komen allemaal bij verschillende kringloopwinkels vandaan. De hanglamp is van IKEA.”

  Binnenkijken in het girly interieur van Nina

  “Een tip: stop al je kruiden in mooie potjes. Ik vond deze bj Dille & Kamille. Het peper- en zoutstel en azijn en olie is vintage en via All The Luck In The World.”

  Een huis is nooit af

  Toch is Nina na twee jaar weer onrustig. “Het huis is eigenlijk wel af, maar het begint natuurlijk wel weer te kriebelen,” vertelt ze. “Ik moet ook wel zeggen dat ik op interieurgebied onvermoeibaar ben. Ik vind het stiekem dus wel weer tijd voor een nieuwe uitdaging, maar we wonen hier heel erg fijn.” Of ze ook nog een woondroom heeft? “In de straat staat een garage die weg gaat. Het zit in een enorm pand op de begane grond. Dan fantaseren we dat het hier ook geweldig wonen is, haha.”

  Binnenkijken in het girly interieur van Nina

  “De fika letters kocht ik in de bouwmarkt. ‘Fika’ is een Zweedse koffiepauze. Ik vond het leuk om dit in de keuken te doen, omdat ik een tijd lang vanuit huis werkte en mij eraan herinnerde soms ook even een pauze in te lassen. De voorraadpotten zijn voornamelijk van Dille & Kamille en IKEA. Het gouden vogeltje is van Sissy-Boy Homeland.”

  Binnenkijken in het girly interieur van Nina

  “De koelkast is van SMEG, het begang is van Kwantum en is hetzelfde als in de hal.”

  Binnenkijken in het girly interieur van Nina

  “Achter deze muur zit de badkamer. Ik vond het leuk om de muur zo te maken dat je er nog wat op kan zetten. De print is mijn eigen illustratie voor Manana Manana.”

  Binnenkijken in het girly interieur van Nina

  “De broodplanken zijn van IKEA (rechthoekig) en Xenos (rond).”

  Binnenkijken in het girly interieur van Nina

  “De mand op de koelkast is van Kwantum. De kleurtint op de muur is Skin Poweder van Pure & Original.”

  Woondroom

  Naast die oude garage heeft Nina ook nog andere woondromen. “Ik droom van een tuin of dakterras en een klushuis lijkt ons ook wel wat,” vertelt Nina. “Dat je dan van niets iets moois maakt. We hebben zoveel geleerd van dit huis dat ik het in het volgende huis compleet anders zou doen. Ik hou van een huis met rare hoekjes, een beetje speelsheid mis ik wel in dit huis.

  Tot slot vraag ik naar wat favoriete hotspots in de buurt. Nina’s favoriet is met stip Bar Spek. “Bij Faam eet je de lekkerste pizza’s en Mook is heerlijk voor de pannenkoekjes als ontbijt.” Daarnaast zit haar kantoor in de Utrechtsedwarsstraat 67HS waar ook een winkel aan vast zit, dus daar moeten we sowieso langs

  Binnenkijken in het girly interieur van Nina

  “Zowel vanuit de keuken als woonkamer loop je zo het balkon op. De messing kaarsenhouders zijn van H&M Home (bolletjes) en IKEA. Het stervormige waxinelichthoudertje is van All The Luck In The World.”

  Binnenkijken in het girly interieur van Nina

  “De zwarte gieter kreeg ik van mijn broertje, de vlonders zijn van IKEA en verfde ik zwart-wit. Het bankje timmerde Josh zelf, de zwarte poef is van de kringloop, de andere poef van Westwing.nl en de parasol is van Manana Manana. Die maak ik op maat, dus als je interesse hebt, kun je mij een mailtje sturen op info@manana-manana.nl.”

  Binnenkijken in het girly interieur van Nina

  Thanks Nina voor het warme welkom en het kijkje in je prachtige girly chic huis

  Meer weten over dit huis? In de video hometour die ik maakte, vertelt Nina meer over haar girly interieur. Meer hometours zien, abonneer je dan gratis op het Interior Junkie YouTube kanaal. Volg Nina op Instagram @_manana_manana en @nijland_nina en via haar website Manana Manana.

  Bekijk hieronder vier woontips uit het huis van Nina:

  Bekijk hier de woontip van gisteren:

  Nog meer binnenkijkers vol wooninspiratie:

  Beeld © Emma Peijnenburg

  Eén reactie op “Binnenkijken in het girly interieur van Nina”

  1. Amina schreef:

   Wat een prachtig, prachtig huis zeg! Love IT! Van alle mooie aankopen en vondsten, vind ik de kaptafel toch wel het meest bijzondere! Mijn god, naar welke grofvuil gaat zij?! ? xxx

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu