Nieuwe visgraat vloer: alles wat je wilt weten over die van mij

Mijn grootste woondroom, een houten visgraat vloer, is dan eindelijk uitgekomen! Omdat de vloer er toch uit moest doordat de balken eronder aan het rotten waren, greep ik mijn kans. Een geluk bij een ongeluk, dus. Na lang speuren kwam ik terecht bij Martijn de Wit Vloeren waar ik mijn droomvloer kocht…

Toch wel spannend hoor, zo’n nieuwe vloer. We hadden met onze vorige geen goede ervaring; deze werd namelijk in een compleet andere tint geleverd (ook mooi, maar niet wat we hadden besteld). Dat er in dit nieuwe huis een visgraat vloer ging komen (zowel in de woonkamer als in de hal), was zeker. Maar ja, welke? En bij wie? Na enig speurwerk kwam ik terecht in Oostzaan bij vloerenboer Martijn de Wit Vloeren die ons nog enthousiaster maakte.

visgraat vloer
Alles wat je wilt weten over mijn nieuwe visgraatvloer

Knipoog naar onze love story: de visgaat vloer

Na het bekijken van verschillende visgraatvloeren (de showroom is echt om te smullen!) lieten we alles even op ons inwerken. Na drie bezoekjes wisten we het zeker: we gingen voor de Urbanwood Einbeck visgraatvloer, ook wel de ‘Paris’ genoemd. En dat vonden wij weer een leuke knipoog naar onze eerste vakantie samen naar Parijs. Meant to be? Deze visgraat vloer vonden we perfect omdat het niet te chic was. Omdat ons huis veel authentieke ornamenten heeft, wilden we niet een té chique visgraat vloer in onze woonkamer. Deze is mooi robuust met verschillende tinten, wat hem juist weer wat speelser maakt vergeleken de rest van het huis.

Op de originele manier gelegd in de vissegraat

Na onze maandenlange verbouwing kwam er als toetje de visgraatvloer. Omdat onze ondervloer van multiplex was, moest er nog spaanplaat komen, voordat de visgraat vloer gelegd kon worden. Deze werd op de originele manier geplaatst (ook wel ‘tapis’ genoemd): eerst gelijmd en vervolgens gespijkerd. Elke plank heeft spijkertjes (als je goed kijkt, zie je ze zitten, maar dat maakt het alleen maar mooier, vind ik). We kozen ervoor om de visgraatvloer te leggen zonder velling, dus zonder een klein naadje tussen de planken. De planken zelf meten 90 x450 mm (bxl). Hoe de vloer werd gelegd, is te zien in een van mijn vlogs. Oh, en vloerenlegger Paul was goed gezelschap. Hij redde zelfs een gewond vogeltje in de tuin dat vlak daarvoor door een buurtkat was toegetakeld (held!).

Alles wat je wilt weten over mijn nieuwe visgraatvloer

Alles wat je wilt weten over mijn nieuwe visgraatvloer

Ook enthousiast geworden voor de visgraat vloer?

Wij kozen er niet voor, maar deze visgraat vloer is ook ideaal voor vloerverwarming.

  • Een houten visgraat vloer is kostbaar (een gemiddeld vloer kost tussen de €125 en €150 per m2): dat komt deels door het leggen.
  • Onze vloer in de woonkamer werd in vier dagen gelegd.
  • Met de hal was de vloerenlegger twee volle dagen bezig, ook omdat wij een kruipluik hebben en deze uit het hout gezaagd moest worden.

Voor ons een hele investering, maar deze visgraatvloer doen we echt nooit meer weg!

Martijn de Wit Vloeren was voor ons dus een gouden zet. Wil jij meer weten over hun vloeren (ze leggen ook parketvloeren en vloerbedekking) check dan even hun website www.martijndewitvloeren.nl. Ze zitten zowel in Schagen als Oostzaan (naast Piet Boon voor nog meer wooninspiratie) en hebben op afspraak een mobiele showroom (geniaal). Ben heel benieuwd wat jullie van mijn nieuwe visgraatvloer vinden.

Alles wat je wilt weten over mijn nieuwe visgraatvloer

Beeld © Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com

23 reacties

Our house in the middle of the street -

Hoi Elisah
Zou je adviseren een visgraatvloer door te trekken in een open keuken? Daar wordt er natuurlijk meer geleefd, snellere slijtage en vlekken… Ik zou het zo jammer vinden om de vloer te moeten onderbreken voor tegels. Enig advies?
Bedankt!
Groetjes

Ineke -

Mooie vloer hoor! Omdat een foto/laptop niet altijd de echte kleur toont, ben ik heel benieuwd of je kunt zeggen of de vloer in werkelijkheid lichter of donkerder is.. Het vloerkleed van Marcel Wanders is werkelijk geweldig!

Eline -

Ook hier niet zo’n positieve indruk van Martijn de Wit. Ik wilde een lichte visgraat, en uiteindelijk werd maar een optie getoond/aangeraden door de verkoper, idd een snelle jongen in pak. Bij parketloods in Amsterdam veel beter geholpen, veel meer keuze en laagdrempeliger, je kunt even goed rond te dwalen en zelf met stukken vloer te slepen. Zorg wel dat de eigenaar je helpt, die leek het meest kundig.

Alinda -

Hi Elisah – wat een prachtige vloer!
Ik heb net een nieuw huis gekocht, en daarin moeten – zoals jij ook schrijft – ook de vloerbalken vervangen worden. Kun je misschien iemand aanraden op basis van jouw eigen ervaringen? Dank je wel!

interiorjunkie -

Hey Alinda

Wij hebben met Zuiver gewerkt in Haarlem.
Goede aannemer!

Groetjes,
Elisah

Judith -

Wat een prachtige vloer! Ik ben verliefd. Mag ik je vragen waar je die steen voor onder de open haard vandaan hebt?

Ruben -

Wij zijn uiteindelijk ook niet in zee gegaan met Martijn de Wit. Wij hadden al twijfels en die werden hier (helaas) bevestigd. Erg commerciele zaak, zoals Eva omschrijft, en schijnbaar (ondanks de hoge prijs) beperkte service nadat de vloer is gekocht.

Uiteindelijk bij Uipkes vloeren prima geslaagd.

Eva -

Helaas ook slechte ervaring met Martijn de Wit. Na aanvraag van offerte (met exorbitant bedrag van vloer) vriendelijk verzocht (door gelikte verkoper) om wel graag zo snel mogelijk te laten weten of we de vloer wel of niet zouden willen. Zeer commerciele zaak met verkopers die vermoedelijk Commerciele Economie hebben gestuurd en een cursusje hebben gevolgd over vloeren, maar weinig inhoudelijke kennis. Gelukkig op tijd besloten niet in zee te gaan met Martijn de Wit.

Sebastiaan -

Ik heb juist hele goede ervaringen met Martijn de Wit Vloeren. Een plint liet los en de mat bobbelde een beetje. Dit werd na drie dagen opgelost. Toffe vloer geworden. Volgens mij dezelfde als die van jouw.

Anoniem -

Wij hebben helaas zeer slechte ervaringen met Martijn de Wit vloeren!

Nadat de vloer is aangeschaft en vooral betaald wordt de service en flexibiliteit teleurstellend laag en is men vooral bezig veel geld te verdienen.

Wij hadden anders verwacht bij zo’n dure vloer.

Mirte -

Het tijdschriften rek naast je bank vind ik super gaaf. Op je video kan ik net niet het merk verstaan. Kan je me helpen aan het merk van het rek?

interiorjunkie -

Nils Collections :)

Barefoot -

Hi Elisah, Leuke kleur op de wand! Welke kleur is het? Gr. Barefoot

interiorjunkie -

Cornforth White van Farrow & Ball, zo’n mooie, zachte grijstint!

Ana -

Hi. Super mooi! Mag ik vragen wat de prijs van de vloer is?

interiorjunkie -

Hey Ana

Thanks voor je berichtje. De kosten staan in de tekst 😉

“Een houten visgraatvloer is kostbaar (een gemiddeld vloer kost tussen de €125 en €150 per m2): dat komt deels door het leggen. Onze vloer in de woonkamer werd in vier dagen gelegd. Met de hal was de vloerenlegger twee volle dagen bezig, ook omdat wij een kruipluik hebben en deze uit het hout gezaagd moest worden. Voor ons een hele investering, maar deze visgraatvloer doen we echt nooit meer weg!”

Grtjs,
Elisah

Adam van Martijn de Wit Vloeren -

Hi Elisah,

Wat ziet het er super uit, maar gezien onze gesprekken vooraf hadden wij ook niet anders verwacht!

Wij heten iedereen die geïnteresseerd is in prachtige vloeren graag een keer welkom in 1 van onze showrooms in Oostzaan of Schagen, waar wij buiten houten vloeren u ook graag adviseren over vloerbedekking, PVC, laminaat en de vele andere mogelijkheden.

Onze adviseurs staan graag voor u klaar!

Johan -

Prachtige vloer zeg! Ik zit hier echt te smullen, het is ook één van mijn woondromen.
De rest van je huis wat te zien is ziet er ook heel stylish uit #goals! :)

interiorjunkie -

Thanks :)

Evi -

Supergaaf!! Hoe ‘veilig’ is die voor vlekken etc? Wij twijfelen namelijk nog tussen hout en pvc om die reden!

Adam van Martijn de Wit Vloeren -

Beste Evi,

De vloer welke wij voor Elisah hebben geplaatst is voorzien van een speciale beschermlaag waardoor deze heel veilig is t.o.v. vlekken. We plaatsen deze vloeren ook met grote regelmaat in de keukens!

Onze adviseurs vertellen u hier graag meer over!

Edwin -

Heel erg mooi!
Het ronde kleed is ook gaaf. Van wie is die?

interiorjunkie -

Hey Edwin

Mooi is ‘ie he? Deze is van Marcel Wanders voor Moooi :)

Grtjs,
Elisah

Reageer ook