Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Thuiskantoor inspiratie - 5 handige tips - Interior Junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 04-10-2023

  18 juli, 2018

  Thuiskantoor inspiratie: 5 handige tips!

  Sinds de start van mijn studie, vier jaar geleden, heb ik mijn eigen thuiskantoor. Het is niet groot en heeft zelfs geen raam, maar het is wel een plek waar ik al mijn benodigde spullen bij de hand heb. Nu is het tijd voor verandering en ging ik op zoek naar thuiskantoor inspiratie.

  Een vaste plek

  Hoe aantrekkelijk werken aan de keukentafel of op de bank ook is; een thuiskantoor heeft een groot voordeel, je hebt geen afleidingen van je omgeving. Niemand die langsloopt of een stapel was die nog opgevouwen moet worden. Kies een vaste plek waar jij je werk gaat doen.
  Zorg er ook voor dat alle benodigdheden, zoals een printer, schrijfblok, pen of extra scherm, aanwezig zijn op je thuiskantoor. Zo hoef je niet iedere op zoek naar al die benodigdheden.

  Thuiskantoor inspiratie: Bureau (-stoel)

  Om goed te kunnen werken, helemaal als je net als ik veel achter een computer zit, is een goede bureaustoel van groot belang. Je kunt kiezen voor een standaard bureaustoel of een design stoel. De laatste heeft stiekem mijn voorkeur, maar helaas zijn deze stoelen niet zeer ergonomisch.
  Kies voor een stoel met een verstelbaar rug- en zitvlak, zodat je geen lichamelijke klachten krijgt. Naast de bureaustoel is ook het bureau een belangrijk item. Zorg dat je bureau de juiste hoogte voor jouw lengte heeft.
  thuiskantoor inspiratieBeeld: Made.com

  Lichtplan

  Daglicht is ontzettend belangrijk. Hoe meer daglicht er in je thuiskantoor naar binnen valt des te meer energie je krijgt. Als jij nu net als ik geen groot raam hebt op je werkplek werk dan aan een lichtplan.
  Lampen met een warme gloed zijn niet aan te raden, omdat je door het warme licht eerder moe wordt. Ga in plaats daarvan voor LED lampen, deze geven een fris wit licht die vergelijkbaar is met daglicht. Zorg er in ieder geval voor dat je voldoende licht hebt op je thuiskantoor.

  Planten

  Planten op je werkplek staan niet alleen ontzettend gezellig, maar zijn ook nog eens nuttig. Planten geven namelijk extra zuurstof. Uit onderzoek blijkt dat planten op de werkplek de concentratie verhogen en de stress verminderen. De ultieme thuiskantoor inspiratie dus!
  Wil je helemaal all-out gaan, kies dan voor lucht zuiverende planten. De lepelplant is een plant die het meest zijn best doet om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Zet de lepelplant in een leuke pot en je creëert meteen sfeer op je thuiskantoor.
  Planten in groepjes bij elkaar: zo doe je dat

  Praktische accessoires

  Een opgeruimd kantoor zorgt voor rust in je hoofd. Niets is zo vervelend als een bureau dat vol ligt met allemaal spullen. Een opbergkast is wat mij betreft echt een must. Het liefst een met deurtjes, zodat je alle mappen of boeken niet ziet. Vergeet ook de prullenbak niet, want net als de opbergkast zorgt de prullenbak voor een opgeruimd kantoor.
  Voor wat extra inspiratie heb ik ook altijd inspirerende quotes op mijn thuiskantoor. Deze quotes hangen bij mij aan een prikbord, maar je kunt ze natuurlijk ook in een fotolijstje aan de muur hangen. Een prikbord is ook handig voor kleine notities en persoonlijke dingen zoals foto’s. Alles om jouw kantoor ‘eigen’ te maken.

  Pin(-terest) waardige thuiskantoor inspiratie

  Voor wat extra thuiskantoor inspiratie struin ik graag urenlang op Pinterest. Je vindt er een walhalla aan mooie thuiskantoren. Van zeer kleurrijk, botanisch tot minimalistisch, ik heb intussen alles al overwogen. Van deze thuiskantoren word ik ontzettend gelukkig, welke is jouw favoriet?

  |
  |
  |
  |
  |
  |

  Beeld header: Made.com
  carinaCarina is een content creator met een passie voor lifestyle, interieur en fotografie. Tijdens haar studie Communication and Multimedia Design lanceerde zij haar eigen Instagram pagina @flatlay.your.day, waar ze de leukste flatlay kiekjes deelt. Met haar grote liefde voor interieur en dan vooral vrolijke woonaccessoires weet zij iedere keer te verrassen. Voor Interior Junkie fotografeert ze de leukste interieur items en schrijft ze inspirerende artikelen waarin zij haar passie, ideeën en ervaringen deelt omtrent interieur.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu