Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Muur inspiratie: tips om kunst te verwerken in huis - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 19-05-2024

  19 februari, 2018

  Muur inspiratie: tips om kunst te verwerken in huis

  Voorafgaand aan elke nieuwe huizentour vind je een paar dagen ervoor enkele woontips uit het desbetreffende huis. Dit keer ging ik binnenkijken bij Florine Duif, eigenaar van haar gelijknamige site én mommy blog The Mompany én wonende in een klassiek pand in Den Haag om je vingers bij af te likken. O.a door de muur inspiratie

  Tijdens de tour door haar klassieke stulpje werd mij één ding al direct duidelijk: Florine houdt van kunst. En dat is ook niet zo gek; ze vertelde me namelijk dat ze uit een echt kunstenaarsnest komt en zodoende de liefde voor kunst er met de paplepel in is gegoten. Zo was haar oma kunstschilderes en is de familie van haar halfbroer en zus familie van de Leidse kunstschilder Willem Minderman. “In huis werd er altijd al waarde gehecht aan kunst,” aldus Florine. “Maar dat hoefde natuurlijk niet per se duur te zijn natuurlijk. Als het maar esthetisch verantwoord was.”

  Muur inspiratie: tips om kunst te verwerken in huis

  Tip: verwerk het op verschillende manieren in huis

  Sinds kort is het ook een hobby van Florine om te investeren in kunst. Haar huis zit vol muur inspiratie. Florine verwerkte de kunst in haar huis op verschillende manieren. Zo pronkt er boven haar bank een werk van Raoul Ubac (“enerzijds is het vrij druk, anderzijds straalt het ook een bepaalde rust uit en de kleurstelling vind ik heel mooi”) welke ze extra uitlicht door er een lampje boven te hangen. In de eethoek boven de schouw hing Florine een werk van Cate Adriana op die zij voor haar dertigste verjaardag kreeg en welke een moeder met een kind uitbeeldt. Het schilderij en de mierzoete roze kleur op de muur zijn identiek. Toeval of niet? Op de muur ertegenover stalde Florine een kunstwerk van Willem Hussem op een kastje. En zo zie je maar weer: kunst hoef je ook helemaal niet op te hangen.

  Muur inspiratie: tips om kunst te verwerken in huisMuur inspiratie: tips om kunst te verwerken in huis

  Maarre, kunst is toch onbetaalbaar?!

  Ben je bang dat je snel bent uitgekeken op kunst, weet je nog niet zo goed wat je smaak is of heb jij het idee dat kunst alleen maar duur is? Ook als je niet uit een kunstenaarsnest komt of heel veel wilt investeren in een mooi stuk kunst is er natuurlijk altijd nog de kunstuitleen waar je kunst ‘huurt’ en tegelijkertijd geld spaart om het kunstwerk ooit zelf te kunnen kopen. Ik zit hier namelijk zelf ook over na te denken omdat ik nog niet zo goed weet wat ik wil aan de muur. Een betaalbare manier dus om kunst te verwerken in huis.

  Nog meer muur inspiratie zien uit het huis van Florine Duif?

  Krijg jij ook geen genoeg van dit huis? Goed nieuws, want de komende dagen vind je nog meer muur inspiratie uit het huis van Florine met als kers op de taart de volledige huizentour die vrijdag live gaat, zowel de fotoshoot als de video. Wil je nog meer van Florine zien, volg haar dan op Instagram.

  Bekijk hier de wooninspiratie uit de vorige huizentour bij Yvonne Kwakkel:

  Beeld © Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu