Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Studentenkamer inspiratie in de kamer van Lienke - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 26-02-2024

  Studentenkamer inspiratie in de kamer van Lienke

  Lienke woont in het verre Noorden van het land, namelijk in Groningen. Het fijne aan een haar studentenkamer is dat ze een aparte woonkamer en slaapkamer heeft. Wij mochten langskomen voor wat foto’s van haar gezellige woonkamer. Benieuwd naar haar studentenkamer inspiratie? Kijk snel verder…

  Lienke verhuisde van een kamer van 9m2 naar een kamer met aparte woonkamer van 17m2 én slaapkamer. ‘’Ik woonde eerst in een kast, bij wijze van, en op een gegeven moment was ik wel toe aan iets groters. Uiteindelijk werd het deze studentenkamer en heb ik ineens veel meer ruimte en extra studentenkamer inspiratie. Ik woon met een ander huisgenootje op de bovenste verdieping en hier op de gang hebben we een klein keukentje. Echt heel fijn.’’ Dat ze een aparte slaapkamer heeft, is een groot voordeel aan deze studentenkamer. Vooral wanneer er iemand op bezoek komt. ‘’Normaal moest ik altijd m’n bed opmaken en zorgen dat m’n studentenkamer netjes was, wanneer iemand langskwam, maar nu kan ik gewoon de deur dicht doen en in de woonkamer zitten. Ik moet m’n slaapkamer sowieso nog wat meer aankleden, het is nu nog een hok.’’

  Studentenkamer inspiratie in de kamer van Lienke

  “Zicht op de eethoek. De witte stoelen horen bij de tafel en kreeg ik van mijn oom en tante. Ze waren eerst bruin en verfde ik wit. De blauwe stoel is van Leen Bakker, de kast links is van IKEA.”

  Studentenkamer inspiratie in de kamer van Lienke

  “Op de tafel staat een gele vaas van Tuindorado, het andere vaasje is van Kwantum.”

  Studentenkamer inspiratie in de kamer van Lienke

  “Het kaartenrek is van HEMA, het lampje is van Action.”

  Studentenkamer inspiratie in de kamer van Lienke

  “In de vensterbank staat een deskplanner van HEMA, altijd handig.”

  Studentenkamer inspiratie op 9m2 x 3

  De verhuizing naar een veel grotere studentenkamer zorgde er ook voor dat Lienke nog aardig wat spullen moest verzamelen om de ruimte op te vullen. ‘’Ik heb uiteindelijk best wel veel moeten kopen, zoals m’n bank, kast en televisiemeubel. Maar dat vond ik ook allemaal maar leuk. Je krijgt een nieuwe kamer en dan heb je direct al heel veel zin om die in te richten.’’ Daarbij probeerde ze wat betreft studentenkamer inspiratie wel een beetje op budget te letten. ‘’Ik wilde mijn bank eerst nieuw kopen, maar toen hoorde ik van vriendinnen dat er op Marktplaats genoeg tweedehands exemplaren te koop stonden, dus heb ik alleen een nieuwe hoes gekocht. Mijn eettafel kreeg ik van m’n oom en tante en verfde ik zelf wit.’’

  Studentenkamer inspiratie in de kamer van Lienke

  “De bank is van IKEA en kocht ik via Marktplaats, het salontafeltje is van Leen Bakker, de fauteuil en hocker zijn ook van IKEA. Het rieten kastje is van mijn moeder geweest en is 20 jaar oud. De raambekleding hing er al. De klok is van Action.”

  Studentenkamer inspiratie in de kamer van Lienke

  “Deze wandlamp is van mijn ‘pake en beppe’ (opa en oma in het Fries). Het kapje maakte mijn ‘beppe’ zelf.”

  Studentenkamer inspiratie in de kamer van Lienke

  “Op het salontafeltje staan gouden kaarsenstandaards van Flying Tiger (palmboom) en Sostrene Grene (ster), de glazen zijn van Action en het plaid op de bank van IKEA.”

  Studentenkamer inspiratie in de kamer van Lienke

  “Het grijze rekje is van de kringloop en is eigenlijk een kruidenrekje. Hij was bruin en ik verfde ‘m grijs.”

  Studentenkamer inspiratie in de kamer van Lienke

  “De print met plant is van Sissy Boy. Het pantertasje is van Shoeby (€9,95 is de sale!!). Ik was op slag verliefd.”

  Gele muur als eyecatcher

  Iets wat meteen opvalt wanneer je haar studentenkamer binnenloopt, is de gele muur (leuk feitje: ook student Maria heeft een gele muur!) waaraan de televisie hangt. Deze was eerst zwart, maar besloot ze een vrolijk kleurtje te geven. ‘’De kamer was zwart en wit toen ik hier kwam wonen en ik wilde die muur eerst gewoon een basic kleur geven, zoals grijs. Uiteindelijk zag ik online wat gele muren en dat inspireerde mij om deze geel te verven.’’ Dit is wel de tweede kleur geel die de muur heeft gekregen, want toen de plank aan de muur geel moest, konden ze dezelfde kleur geel niet meer vinden. ‘’Ik moet zeggen dat ik de eerste kleur geel wel mooier vond, want deze is iets donkerder dan ik gehoopt had.’’

  Studentenkamer inspiratie in de kamer van Lienke

  “Het hoekje met de gele muur. De vloerlamp is van Kwantum en kreeg ik, de tv-kast is van IKEA.”

  Studentenkamer inspiratie in de kamer van Lienke

  “De ster kocht ik bij een winkeltje vlakbij mijn huis: KOKU Fashion Food & Lifestyle, de stolp is van Tuindorado.”

  Studentenkamer inspiratie in de kamer van Lienke

  “De slinger is van Home43 en van het merk Mieke in Vorm. Mijn vader maakte het rechthoekige bord van een houten plaat en verfde ik ook geel. De pot waar de plant in zit, is van Dille & Kamille.”

  Studentenkamer inspiratie in de kamer van Lienke

  “Deze kubusjes zijn van HEMA. De letter L komt van Leaf en Nuver in Groningen, zeker een aanrader! Het gouden huisje is van Sissy Boy. Aan de muur zit een waxinelichthouder welke ik kocht bij de kringloop. De print van Groningen is van Van Wijck maar ik printte ‘m stiekem van Google, haha.”

  Ontwikkelen van een eigen stijl

  Samen met haar moeder doet Lienke veel studentenkamer inspiratie op als het gaat om interieur. ‘’M’n moeder vindt het ook heel leuk, dus zij stuurt me dan regelmatig dingen door of laat me nieuwe ideeën zien. Andersom doe ik dat ook bij haar en zo inspireren we elkaar.’’ Ook doet ze veel op gevoel, wat ze zelf vooral mooi vindt. ‘’Het leukste aan interieur vind ik ook dat iedereen z’n eigen stijl kan ontwikkelen. Dat je met bijvoorbeeld precies dezelfde meubels, iets totaal anders kan creëren door er persoonlijkheid in te stoppen. Dat vind ik echt tof.’’

  Studentenkamer inspiratie in de kamer van Lienke

  “Naast de witte fauteuil staat een bijzettafeltje van Leen Bakker. Het lampje is van IKEA.”

  Studentenkamer inspiratie in de kamer van Lienke

  “Op dit tafeltje staan o.a een kaarsenhouder van Tuindorado, waxinelichthouders van Sostrene Grene en een blauwe vaas van Kwantum.”

  Studentenkamer inspiratie in de kamer van Lienke

  “Het waterflesje nam ik stiekem mee van een terras op Mallorca omdat ik ‘m zo leuk vond.”

  Studentenkamer inspiratie voor je eigen kamer

  Tot slot vraag ik naar wat tips om zelf toe te passen in je eigen studentenkamer. ‘’Wat ik vooral gedaan heb, is eerst veel rondkijken, ook bij winkels. Wat er allemaal is en dat met elkaar vergelijken. En ik denk ook vooral: gewoon doen. Wat je zelf leuk vindt, dat is het belangrijkste.’’

  Benieuwd naar de andere studentenkamer inspiratie? Je bekijkt ze hieronder:

  Tekst & interview: Renata Soldan
  Fotografie: Elise van den Arend/Interior Junkie

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu