Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Een kijkje in de studentenkamer van Iris - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 30-11-2023

  Een kijkje in de studentenkamer van Iris

  Iris woont in Leiden, studeert er Koreaans en daarom is het ook niet zo gek dat haar studentenkamer volstaat met Koreaanse beelden, kaarten en posters. Binnenkort vertrekt ze voor een halfjaar naar Korea, dus we zijn net op tijd voor een interview en wat foto’s. Benieuwd naar haar studentenkamer? Kom maar binnen…

  26m2 voor jezelf

  De zoektocht naar een kamer duurde ontzettend lang, maar geduld loont, want ze heeft nu een prachtige studio van 26m2 voor zichzelf. Haar studentenkamer bevindt zich in een complex met meerdere studentenstudio’s, boven Hogeschool Leiden en naast de universiteit. De ideale locatie voor Iris. ‘’Ik zit echt in een studentenomgeving en heb m’n eigen keuken en badkamer, dus dat is heel fijn.’’ Wonen met huisgenoten beviel haar niet echt, dus daarom is ze alleen maar blij dat ze deze studio kreeg. ‘’Ik heb het meteen aangenomen, zonder dat ik eerst was komen kijken. Ik zei: ‘Stuur maar wat foto’s, ik neemt het.’ Na een jaar lang heen en weer gereis (vier uur op een dag in totaal), was een kamer noodzaak.

  Een kijkje in de studentenkamer van Iris

  “Zicht op mijn werkplek vanaf de deur.”

  Zicht op de werkplek vanaf mijn bed.

  ”Zicht op de werkplek vanaf mijn bed. Het tijdschriftenrekje in de kast is van IKEA en het gouden doosje van Søstrene Grene.”

  Mijn gele stoel en gitaar. De stoel komt van IKEA en het kleed van HEMA. Het Bambi kussen kocht ik bij Xenos.

  ”Mijn gele stoel en gitaar. De stoel komt van IKEA en het kleed van HEMA. Het Bambi kussen kocht ik bij Xenos.”

  Mijn bed komt van IKEA en kun je uitschuiven. Het beddengoed kocht ik bij Jysk en het dekentje bij IKEA. De kussens maakte mijn moeder en de lampjes zijn van Flying Tiger.

  ”Mijn bed komt van IKEA en kun je uitschuiven. Het beddengoed kocht ik bij Jysk en het dekentje bij IKEA. De kussens maakte mijn moeder en de lampjes zijn van Flying Tiger.”

  Woongedeelte is een pré

  Toen ze hier voor het eerst kwam, bleek wel dat er het een en ander moest gebeuren. ‘’De vorige bewoonster koos voor witte muren, maar dat was meer crème, dus ik wilde sowieso alles opnieuw verven. De vloer lag er al wel, dus dat was prima. Verder hingen er echt knalgroene gordijnen en stond er een paarse bank. Ook had ze aan alle wanden enorme kasten staan. Ik wist vrijwel meteen wat ik met de kamer ging doen.’’ Haar moeder, interieurstyliste van beroep, hielp haar met de indeling. ‘’We kwamen al snel op deze indeling uit. Ik heb een verdeling gemaakt in de ruimte met verschillende hoekjes. Ik wilde ook echt een woongedeelte creëren.’’

  ''Deze slinger kocht ik bij Lievelings.''

  ”Deze slinger kocht ik bij Lievelings en matcht met de kleuren aan de muur hiernaast.”

  studentenkamer-interiorjunkie14

  ”Deze muur schilderde ik zelf en ik creëerde met behulp van tape de vlakken. Het kledingrek komt van IKEA, net als de kledinghangers.”

  studentenkamer-interiorjunkie13

  ”De andere kant van mijn kamer. Ik deelde mijn kamer in twee gedeeltes door middel van een open IKEA kast, waar ik ook wat spulletjes in kwijt kon. De lockerkast komt ook van IKEA.”

  Gekleurde muur

  Iets wat meteen opvalt in haar studentenkamer is de gekleurde wand. ‘’Die muur heb ik zelf zo geschilderd. Ik kwam het tegen op Pinterest en vond het best wel cool. Ik begon met het roze gedeelte, afgeplakt met tape, en uiteindelijk schilderde ik nog dat blauwe/grijze stuk.’’ Ze deed veel inspiratie op voor haar kamer via Pinterest. Daar kon ze makkelijk op stijl zoeken naar foto’s. ‘’Het begon een beetje met het idee voor een Scandinavische stijl, maar uiteindelijk heb ik er meer m’n eigen ding van gemaakt, met niet-Scandinavische elementen. Dus ik weet ook niet welke stijl dit is.’’

  studentenkamer-interiorjunkie7

  ”Mijn bureau stelde ik zelf samen. Het blad komt van IKEA en de poten kocht ik bij Gamma. De stoel is van Designerchairs24. Het memobord komt van Gamma en verfde ik roze.”

  studentenkamer-interiorjunkie19

  ”Aan het memobord hing ik deze plankjes. Eigenlijk zijn het kruidenrekjes en deze kocht ik bij IKEA. Het koperen lampje komt daar ook vandaan. Door de knijper kan ik deze overal aan vastzetten, erg handig.”

  studentenkamer-interiorjunkie17

  ”Ik hou erg van schilderen, dus ik creëerde een schilderhoek naast m’n bureau. Het rek komt van IKEA en de ezel kocht ik tweedehands.”

  studentenkamer-interiorjunkie16

  ”Een paar van mijn creaties.”

  Helemaal nieuw en anders

  Iris’ studentenkamer bestaat voor het grootste gedeelte uit IKEA meubilair, maar dat was geen bewuste keuze. ‘’Het was het makkelijkste. Vooral voor de grotere dingen, zoals m’n bed en kast. Ik bedacht van tevoren wat ik allemaal nodig had en vond die spullen bij IKEA, maar er zijn ook veel dingen later pas bijgekomen, zoals het kastje onder de televisie.’’ Voor haar studentenkamer kocht ze alles nieuw en ze nam ook niets mee uit haar oude kamer. ‘’Ik woon in het weekend gewoon bij m’n ouders, dus ik heb daar natuurlijk ook een kamer nodig. Alleen de televisie komt van m’n oude kamer.’’ Of haar oude kamer veel verschilt met deze studentenkamer? ‘’Heel erg. M’n oude kamer is retro ingericht, heeft veel rood en goud. Het is een hele andere wereld.’’

  studentenkamer-interiorjunkie18

  ”Al mijn schilderspullen netjes opgeborgen in dit rek van IKEA. De opbergdoos voor stekkers daarachter komt ook van IKEA.”

  studentenkamer-interiorjunkie15

  ”De verdeler kocht ik bij IKEA. Zo krijgen m’n prullen een mooie plek. De zwarte stalen mand komt van HEMA.”

  studentenkamer-interiorjunkie20

  ”Dit plankje komt van Gamma en geeft plek voor een aantal prullen. De lightbox kocht ik bij Lievelings, de pot met snoep bij Action en de poster die erboven hangt zat bij een muziekalbum.”

  Iets meer licht graag

  Iris vindt haar studentenkamer bijna perfect, maar mocht ze iets willen veranderen, dan zou ze graag meer licht willen hebben in haar studentenkamer. ‘’Ik vind het jammer dat het zo donker is in m’n kamer, maar dat is niet echt op te lossen. M’n kamer is heel diep, dus daar bij de eettafel, komt weinig daglicht. Daarom zit ik daar eigenlijk nooit en eet ik liever aan m’n bureau, want daar is het een stuk lichter.’’

  studentenkamer-interiorjunkie9

  ”Het kaartenrek komt van HEMA en de meeste kaarten kreeg ik van vrienden/vriendinnen.”

  studentenkamer-interiorjunkie10

  ”Ook deze poster kreeg ik bij een muziekalbum en de ‘lijst’ eromheen schilderde ik met de overgebleven verf die ik gebruikte voor mijn muur.”

  studentenkamer-interiorjunkie12

  ”De kapstok komt van IKEA en m’n deur versierde ik met allemaal kaartjes en posters.”

  studentenkamer-interiorjunkie11

  ”De meeste kaarten op m’n deur komen van musea.”

  Tips & tricks voor je eigen studentenkamer

  Als laatste vraag ik nog naar tips & tricks. ‘’Probeer de ruimte rustig te houden en als je niet zo veel mag doen op de muren, zoals gaten boren, los dit dan op door middel van posters. Om het toch wat aan te kleden, want het zit ‘m allemaal in de details, denk ik.’’

  Bedankt Iris dat we even bij je mochten binnenkijken in je studentenkamer en succes in Korea! Benieuwd naar de andere studentenkamers? Je bekijkt ze hieronder:

  Tekst & interview: Renata Soldan
  Fotografie: Elise van den Arend/Interior Junkie

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu