Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Mijn slaapkamergeheimen voor een goede nachtrust - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 10-12-2023

  Mijn slaapkamergeheimen voor een goede nachtrust

  Dat een goede nachtrust meer is dan de klok rond slapen, weet ik alles van. Ik hou van slapen. Sterker nog: het is mijn grootste hobby. Maar de klok rond slapen, is niet altijd de beste manier voor een goede nachtrust. Je matras en hoofdkussen hebben het grootste effect op een goede slaap. Ik testte die van SIMBA

  Ok, ok.. natuurlijk tellen die wollige pyjama, knalroze ooglapje en heerlijk geurende geurstokjes in je slaapkamer ook mee voor een uiterst relax slaapje. Maar een goed matras is waar het allemaal begint in de slaapkamer. Of je nu een rug-, buik- of zijslaper bent of, zoals ik, diagonaal in bed ligt (en manlief vaak naar het randje van het bed drukt): een goed matras vormt zich zo naar je lijf dat je eigenlijk niet meer uit bed wilt. Toch gebeurt het nog regelmatig dat ik slaapwandel, naar de kledingkast loop en de volgende ochtend wakker wordt met een compleet andere pyjama aan, al dan niet twee pyjama’s over elkaar aan. Maar of dat nou met het matras te maken heeft…

  Vorig jaar ging ik samen met matrassenmerk SIMBA naar Ibiza voor een uiterst relaxte mini-break en waar ik het matras een hele dag lang in een hippe strandtent al nippend aan een Gin Tonic en knabbelend aan een gefrituurde garnaal mét het zonnetje op mijn bol mocht uittesten. Dat smaakte zeker naar meer.

  Mijn slaapkamergeheimen voor een goede nachtrust

  Proefslapen bij paps en mams

  Paps en mams hebben al een SIMBA matras en bij elk bezoek aan mijn voormalige hometown Zwolle verkast papslief naar de zolder, zodat ik gezellig met mams urenlang ‘s nachts kan kletsen (dat is ons ding…). Op dat SIMBA matras dus. Ik wist dus al een beetje dat het ding ontzettend lekker ligt. Maar hoe zou zo’n matras in mijn eigen slaapkamer aanvoelen? Ik heb immers al een goddelijk bed mét topper. Mijn huidige matras bleek te hard; ik ben namelijk te licht, waardoor mijn lichaam niet dat ‘lekkere kuiltje’ veroorzaakt. Stom, want ik dacht jaren geleden dat een hard matras beter voor je lijf is. Dus sinds een paar jaar hebben we een topper die we boven op ons matras leggen. Het ding ligt goddelijk; ik versliep me wekenlang. Zou die van SIMBA het kunnen overtreffen?

  Mijn slaapkamergeheimen voor een goede nachtrust

  Unboxing momentje

  Het begon al bij het uitpakken van de doos: een SIMBA Hybrid matras wordt namelijk in een rechthoekige doos bezorgd. Je haalt de matras uit de doos, prikt een gaatje in het plastic zodat de lucht eruit komt en vervolgens rolt het matras helemaal voor je uit. Zo simpel gaat het. De afgelopen week testte ik dus het matras. Dat was in het begin best even wennen (want ja, ik slaap immers al jarenlang op dat goddelijke matras én topper). In het begin ligt hij wat hard, maar dat blijkt achteraf logisch; het matras heeft namelijk de tijd nodig om zich te vormen naar je lichaam. Dat komt door het visco-elastische traagschuim dat zich naar de contouren van je lijf vormt. Er zit ook koudschuim in met drukverlagende zones, wat weer voor een stabiele ondersteuning voor je lijf is. Eventjes geduld hebben, dus. Maar na enige tijd vormde het matras zich naar mijn lijf en lag ik steeds lekkerder. En toen? Toen werd ik de volgende ochtend pas wakker…

  Mijn slaapkamergeheimen voor een goede nachtrust

  Houd je hoofd koel

  Wat ik zelf erg fijn vind aan dit matras is dat je de hoes kunt wassen. Natuurlijk heb je al een molton en een hoeslaken op je matras, maar toch is het fijn om te weten dat je ook de matrashoes kunt wassen. Ik sliep de afgelopen week ook op de SIMBA Hybrid hoofdkussen welke vol zit met de zogenaamde ‘Nanotubes’ (ze lijken op die dingen die vaak in dozen zitten als er iets breekbaars in zit): buisjes van traagschuim die zich ook naar je hoofd vormen. Als je ze indrukt, duurt het even voordat ze weer hun oorspronkelijke vorm hebben. Natuurlijk is een hoofdkussen (net als een matras trouwens) heel persoonlijk. Ikzelf houdt wel van wat volume, maar snap dat niet iedereen dat wilt. Het handige aan dit kussen is dat je het kunt open ritsen om de Nanotubes eruit te halen (bij elke kussen zit een zakje waar je de overige Nanotubes in bewaart, handig). Die zwarte lijnen aan de zijkant van de kussen is voor de luchtcirculatie zodat je hoofd koel blijft als je ligt te dromen. Of het mij bevallen is? Zeker! En goed om te weten: de matrassen van SIMBA beginnen bij €399 en het kussen kost €79, dus wakker liggen van de prijs hoef je zeker niet.

  Mijn slaapkamergeheimen voor een goede nachtrust

  Ook toe aan een goede nachtrust?

  Enthousiast geworden van mijn verhaal? Goed nieuws, want ik mag een SIMBA Hybrid matras en een SIMBA Hybrid hoofdkussen weggeven zodat jij thuis ook goddelijk kunt slapen. Wil jij kans maken op zo’n matras, check dan even deze post op de Facebook pagina van Interior Junkie. Over een week selecteer ik de winnaar**.  Niet gewonnen? Je kunt 100 dagen proefslapen op een SIMBA Hybrid matras en als je niet tevreden bent, krijg je je geld terug. Sweet dreams!

  Mijn slaapkamergeheimen voor een goede nachtrust

  Beeld © Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com

  * Dit is een inspirerende samenwerking met SIMBA. Door samen te werken met merken kan Interior Junkie blijven bestaan. Thanks voor de support.
  ** Let op: over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

  4 reacties op “Mijn slaapkamergeheimen voor een goede nachtrust”

  1. Bengt Sturing schreef:

   Hoi! Ik was even benieuwd wanneer we de uitslag van de winactie kunnen verwachten. Er is hier iemand meer dan nerveus op de refresh knop aan het drukken en daar word ik dan weer jumpy van. Laten jullie het ons snel weten? Dankjewel!

  2. Katie schreef:

   En de winnaar was?….er niet?!

  3. Ingeborg Kiers schreef:

   Hallo InteriorJunkie,

   Ik kreeg net een berichtje van mijn vriend dat ik het matras gewonnen heb!! Wat leuk! Ik zit op dit moment in de Filipijnen en heb hier erg slecht internet; dus kom op dit moment even niet op Facebook (wel op internet). Vandaar dat ik alvast via deze weg wil reageren, want ok ben eeeeerrrig blik dat ik het matras heb gewonnen en niet meer in de ‘Rijn’ hoef te slapen!
   Ik probeer morgen op Facebook te komen en zal je dan een privé-bericht sturen met mijn adresgegevens.
   Alvast heeeeeeeel erg bedankt!!

   Liefs,
   Ingeborg

  4. Roos schreef:

   Hoi! Welke kleur zit er hier op de muur? hij is super!
   Groetjes,
   Roos

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu