Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Interieur inspiratie: dit is de droom studentenkamer van Doortje - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 19-05-2024

  Interieur inspiratie: dit is de droom studentenkamer van Doortje

  Menig student zal erg jaloers zijn na het zien van deze studentenkamer. Doortje heeft niet een standaard kamer, maar een studio (en wat voor één!) voor zichzelf. Na het zien van een paar toegestuurde foto’s vol interieur inspiratie, had ik reden genoeg om langs te gaan voor een foto- en videoshoot.

  Doortje zit in haar laatste jaar van de opleiding Allround Styling op de Academie Artemis, dus mag zichzelf nog heel even student noemen. Ze woont in een oud pand, wat recent gerenoveerd is, met allemaal andere studenten. Hiervoor woonde ze in ditzelfde pand, maar had ze een andere kamer. ‘’Ik woon hier nu sinds september en het is helemaal gerenoveerd. Eerst woonde ik in een klein kamertje hierboven en omdat ik hoofdhuurder ben, kreeg ik de kans om hier in dit appartement te wonen. Daar zeg je natuurlijk geen nee tegen.’’ Na een verbouwing van ruim vier maanden, is dit het prachtige resultaat vol interieur inspiratie. ‘’Dit stond al zo’n tien jaar stil. Er was geen keuken, badkamer, helemaal niets. Het zag er oud en vervallen uit.’’

  Interieur inspiratie: dit is de droom studentenkamer van Doortje

  “Zicht op het woon- en slaapgedeelte vanuit de keuken. Op de muur zit de kleur Antraciet van Flexa, het vloerkleed is van KARWEI. Op de bank en stoel liggen kussens van HEMA en H&M Home.”

  Project droomhuis

  Doortje had het geluk en de eer om over een aantal dingen mee te beslissen tijdens de verbouwing en dat vond ze heel cool. ‘’De keuken moest hetzelfde zijn als die hierboven, maar ik mocht bijvoorbeeld wel bepalen waar ik het fornuis en de wasbak wilde hebben. En de kleur van de keuken. Ook kwam de hoek er later bij, want eigenlijk zou het gewoon een rechte keuken worden. Ik hou heel erg van koken, dus dat is alleen maar leuk.’’ Voordat de verbouwing klaar was, had ze helemaal bedacht hoe ze haar nieuwe stek zou inrichten. ‘’Ik wist precies wat ik wilde. Ik had ook echt per ruimte moodboards gemaakt. Door mijn studie leer ik goed visualiseren, dus dat hielp me erg. Uiteindelijk werd dit het en ben ik nog steeds blij met het resultaat.’’

  Interieur inspiratie: dit is de droom studentenkamer van Doortje

  “Link is de keuken en op de achtergrond mijn slaapkamer. De blauw-groene kleur op de keukenmuur is Oldtimer Rally van Flexa. Het blauwe karaf en de glazen zijn van Sissy-Boy, het letterbord op de muur is van HEMA.”

  Interieur inspiratie: dit is de droom studentenkamer van Doortje

  “De eethoek is eigenlijk een bureau van IKEA. Budgetproof! De stoelen kocht ik op Marktplaats en verfde ik met hoogglans lak.”

  Interieur inspiratie: dit is de droom studentenkamer van Doortje

  “Het glazen bakje is van HEMA, de palmboom kaarsenstandaard en die van een beer zijn beide van H&M Home. De vaas vond ik in de troep van de verbouwing.”

  Interieur inspiratie: dit is de droom studentenkamer van Doortje

  “De gele kast kocht ik voor €100 op Marktplaats. Ik verfde ‘m in de kleur Dijon van Praxis.”

  Interieur inspiratie: dit is de droom studentenkamer van Doortje

  “Het spiegeltje is van de kringloop, de vaas vond ik en de lamp is van mijn opa geweest.”

  Interieur is een doorgaand proces

  Haar liefde voor interieur is er altijd geweest, maar is de laatste jaren meer aanwezig. ‘’Ik denk dat dat ook komt door m’n studie, maar vroeger vond ik het al leuk om continu m’n kamer te veranderen.’’ Vooral het continu veranderen van interieur vindt Doortje leuk. ‘’Het is altijd een doorgaand proces: het zoeken naar interieur inspiratie. Dan zie ik weer wat nieuws of leuks en probeer ik dat. En daarna zien wat voor effect dat heeft, dat vind ik het leukste aan bezig zijn met interieur.’’ Ze is niet bang om te experimenteren met bijvoorbeeld een nieuwe kleur op de muur. Zo verfde ze een wand in de woonkamer donkergrijs. ‘’Toen ik die net geverfd had, kon ik wel janken. Ik vond het veel te donker en dacht: wat heb ik gedaan? Dus ik had er in eerste instantie best wel spijt van, maar toen ik eenmaal alle spullen een plek had gegeven, paste het. Ik merk nu ook dat, door het contrast, de kamer meer diepte krijgt en het groter oogt.’’

  Interieur inspiratie: dit is de droom studentenkamer van Doortje

  “De stoel bij de schouw vond ik ook tussen alle ‘verbouwingstroep’, de rotan stoel komt van de kringloop.”

  Interieur inspiratie: dit is de droom studentenkamer van Doortje

  “Deze salontafel scoorde ik ook bij de kringloop, de koektrommel is van Sostrene Grene, de gouden kaarsenstandaard van H&M Home en het glas waar de bloemetjes in zitten, is van Bijenkorf.”

  Interieur inspiratie: dit is de droom studentenkamer van Doortje

  “Dit bijzettafeltje is van de kringloop, net als de gouden lamp. Het fotolijstje is van HEMA, de plant en pot van een plantenzaak op de Albert Cuyp en de spiegel is van de kringloop.”

  Interieur inspiratie: dit is de droom studentenkamer van Doortje

  “Het kaartenrek is van HEMA en zit vol met leuke kaartjes en foto’s”

  Interieur inspiratie: dit is de droom studentenkamer van Doortje

  “Zicht op het woongedeelte vanuit de slaapkamer. De lamp links is van mijn oma geweest. De spiegel op de schouw is van de kringloop.”

  De sfeer van het Rijksmuseum

  Doortje houdt van koken en geeft dan ook regelmatig diners in haar paleis. Gezelligheid is iets wat ze erg belangrijk vindt. ‘’Wanneer mensen hier langskomen, zeggen ze dat je ziet dat ik het smaakvol heb ingericht, maar dat ze zich wel welkom voelen. Dat vind ik erg fijn, dat het niet te statig wordt allemaal. Ik wil dat m’n huisje dat knusse en warme uitstraalt.’’ Van haar ouders krijgt ze weleens te horen dat haar huis in de stijl van het Rijksmuseum is ingericht, maar daar kan ze zich niet helemaal in vinden. ‘’M’n huis is kleurrijk, chic en misschien ook wel klassiek?’’

  Interieur inspiratie: dit is de droom studentenkamer van Doortje

  “Deze bar cart kocht ik via Marktplaats en kostte maar €12. De blauwe gieter is van kringloop.”

  Interieur inspiratie: dit is de droom studentenkamer van Doortje

  “Een stukje van de keuken. De waterkan links is van H&M Home.”

  Tip: bereid zijn om spullen op te knappen

  Ook Doortje had niet veel geld te besteden aan de inrichting van haar huis, maar daarom was het fijn dat ze veel spullen uit haar vorige studentenkamer kon meenemen. ‘’Ik ben wel gaan sparen. Ik dacht: ik krijg nu een eigen huis, dus ik wil wel enig budget hebben om het leuk in te richten. Ik vond veel op Marktplaats en in de kringloop. Ik denk ook wel dat je, als student, bereid moet zijn om bijvoorbeeld spullen op te knappen, omdat je inderdaad weinig te besteden hebt. Ik heb ook veel naar aanbiedingen gezocht.’’ Haar bank en bed kocht ze wel nieuw en de accessoires kwamen geleidelijk.

  Interieur inspiratie: dit is de droom studentenkamer van Doortje

  “De sprei kocht ik bij Sostrene Grene, het bed is van IKEA, het nachtkastje is van Marktplaats en de knop is een schelp en kocht ik bij ZARA. De miniplantjes zijn van Planten Parade op de Albert Cuyp.”

  Interieur inspiratie: dit is de droom studentenkamer van Doortje

  “Dit lampje en het lampje op het nachtkastje kocht ik bij de kringloop. De kussens zijn van H&M Home. De kleur op de muur is Adventure van Little Green.”

  Interieur inspiratie: dit is de droom studentenkamer van Doortje

  “Aan het voeteneinde staat een bankje van IKEA, het plantje is van Planten Parade.”

  Interieur inspiratie: dit is de droom studentenkamer van Doortje

  “De klok boven de schouw is van Karlsson, de lijsten op de muur kocht ik bij IKEA en de prints Googlede ik en liet ik online afdrukken. Het gouden spotje is van KARWEI en was de goedkoopste optie.”

  Interieur inspiratie: dit is de droom studentenkamer van Doortje

  Thanks Doortje voor de goede zorgen én de blondies!!

  Interieur inspiratie tips voor je eigen studentenkamer

  Doortje heeft natuurlijk nog een aantal tips & tricks die ze met ons wil delen. De eerste is een hele handige voor iedereen die posters aan de muur wil. ‘’Als je posters bestelt via een webshop bijvoorbeeld, ben je onnodig veel geld kwijt. Ik zocht op Google naar grote afbeeldingen en ging daarmee naar Print&Bind in Amsterdam en heb zo vier grote posters afgedrukt voor €20 in totaal. Hetzelfde effect voor veel minder geld.’’ Ook wil ze je nog meegeven dat je niet bang moet zijn om met kleur te werken. ‘’Zeker wanneer je student bent, woon je meestal niet heel lang in dezelfde kamer en een wandje verven is dan een kleine moeite, maar het heeft wel een groot effect. Dus waarom niet?’’
  Dank Doortje dat we mochten binnenkijken in jouw prachtige studentenkamer vol interieur inspiratie! Ook leuk: de videotour die je hieronder bekijkt:

  Interview: Renata Soldan
  Beeld © Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com

  6 reacties op “Interieur inspiratie: dit is de droom studentenkamer van Doortje”

  1. Lisa schreef:

   Hoi, wat ziet het er geweldig uit! Vraagje: hoe heet het bed van de Ikea en waar is je bank van? Ik hoor het heel graag 🙂

   • Mir schreef:

    Hey, ik weet het niet zeker maar haar bank lijkt erg op de Torino bank van Wehkamp, en dan de donkergroene. 🙂 Zou je eens een kijkje kunnen nemen. Groetjes x

  2. JACKY schreef:

   Deed me heel erg denken aan een van mijn favo interieurs op pinterest! Ongetwijfeld daar inspiratie opgedaan – maar jee, wat een leuk appartementje heb je 🙂 – gefeliciteerd met zo’n leuke woning! groetjes

  3. Francoise schreef:

   Hello, sorry for writing in english… I absolutely LOVE the way you decorated this room. You made such a beautifull contrats of materials and colors. The result is very warm and subtle, cosy and comforting. I looked all over for the beautifull yellow color on the furniture, but couln’nt find it anywhere (Dijon by Praxis ?). Could you, by any chance and if you have time for that, indicate the link or the website ? Hope you keep decorate your home, and keep writing about it !

  4. Momo schreef:

   Hoi Doortje,
   Wat een onwijs mooie inrichting! Ik ben op dit moment opzoek naar een kamer in Amsterdam en ik vroeg mij af waar dit leuke pand zit. Zou je mij (prive) een antwoord willen sturen?
   Groetjes,
   Momo

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu