Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Een kijkje in de studentenkamer van Stefan - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 22-02-2024

  Een kijkje in de studentenkamer van Stefan

  Stefan doet een master Architectuur aan de universiteit in Delft en ontwikkelde zo ook een liefde voor interieur. Met behulp van stages en minors kreeg Stefan een stukje binnenhuisarchitectuur mee en kon hij alle opgedane inspiratie gebruiken voor in z’n eigen studentenkamer. Wat is het mooi geworden! Kom binnen…

  Een stukje Stockholm in Delft

  Hiervoor woonde Stefan een tijdje in Stockholm, waar ook deels de inspiratie voor zijn studentenkamer vandaan komt. ‘’Behoorlijk veel Scandinavische invloeden dus, maar Scandinavisch kan af en toe wel heel strak en minimalistisch zijn, dus ik heb toch geprobeerd om het gezelliger te maken met wat bohemien accenten, wat planten en natuurlijke vormen.’’ Echt gezellig was z’n studentenkamer niet toen hij voor het eerst een bezoek bracht. ‘’Ik heb er behoorlijk wat aan gedaan. Alle muren waren bruin en er zat ook een donkerbruine vloer in. Het was vrij donker allemaal. Gelukkig wilde de vorige huurder de vloer er wel uithalen, voordat ik erin kwam.’’ De vloer uit z’n vorige kamer verhuisde mee, want daar kon hij toevallig nog een extra partij van kopen, en de muren schilderde hij wit. Een fijne basis om mee te beginnen.

  Een kijkje in de studentenkamer van Stefan

  “De televisiekast is een vintage vondst en kocht ik via Tony’s Garage Sale in Rotterdam.”

   Een kijkje in de studentenkamer van Stefan

  “De Stockholm print was een housewarming cadeau van mijn Nederlandse huisgenoten in Stockholm. Die maakten ze zelf en lieten het voor me afdrukken. De witte poef is van IKEA, de kussens van H&M Home (donkergrijs) en IKEA. De zwarte kaarsenstandaard is van de kringloop en verfde ik zwart.”

  Een kijkje in de studentenkamer van Stefan

  “Zicht vanaf de keuken op het eet- en slaagpgedeelte met achterin de zithoek.”

  Een kijkje in de studentenkamer van Stefan

  “Het bed is van IKEA, de lamp erboven , de hanglamp is van Kwantum en het gele sprei kocht ik in Stockholm.”

  Een kijkje in de studentenkamer van Stefan

  “In mijn relaxhoekje staat een rotan stoel die ik kocht bij de kringloop. De boomstammetjes maakte ik zelf. De witte fauteuil is van IKEA en de pannenkoekenplant is een stekje die ik van een vriendin kreeg. Hij doet het goed hier! De pot is van Groene Vingers.”

  Van 12m2 naar 30m2

  Voordat Stefan naar Stockholm verhuisde, woonde hij in een studentenhuis met zes andere huisgenoten. Daar had hij een slaapkamer van 12m2, dus toen hij hier kwam wonen werd dat ineens 30m2. ‘’Toen ik nog bij mijn ouders woonde, verzamelde ik al spullen voor later, voor in mijn eigen huis. Alleen in een slaapkamer van 12m2, kon ik al die spullen natuurlijk niet kwijt. Daarom was ik ook super blij dat ik ineens 30m2 voor mezelf had. Ik keek er echt enorm naar uit om deze studentenkamer in te richten.’’ Stefan dacht dan ook goed na over hoe z’n kamer eruit moest zien. ‘’Het leukste aan mijn studentenkamer vind ik dat het écht eigen is. Er zit heel veel van mijzelf in. Het is een weerspiegeling van wie ik ben en echt mijn thuis.’’

  Een kijkje in de studentenkamer van Stefan

  “Boven mijn bed hangt een gaaspaneel dat ik kocht bij KARWEI.De ronde grijze kussen is van H&M Home.”

  Een kijkje in de studentenkamer van Stefan

  “De lamp was eerst een statief en verfde ik zwart. De plant en de pot kocht ik bij Groene Vingers in Delft en is echt een aanrader voor plantenliefhebbers. Het kastje op wieltjes maakte ik zelf: het kistje is van Xenos en de wieltjes monteerde ik er zelf onder. De lichtbox is van Lightbox en het houten huisje van Het Kabinet.”

  Persoonlijkheid creëren doe je zo!

  Dit gevoel creëert hij door veel persoonlijke spullen een plek te geven. Bijvoorbeeld het gele kleed op zijn bed, wat hij van z’n oma kreeg. ‘’Dat kleed komt uit Stockholm en daarvan zei mijn oma: ‘Zoek iets moois uit, wat je herinnert aan deze tijd en aan mij’. Zo kreeg ik een heleboel dingen van m’n ouders en opa en oma .’’ Niet alleen verkregen spullen, maar ook spullen die Stefan zelf heeft gemaakt, showt ‘ie maar al te graag. ‘’Bijvoorbeeld die grote zwarte lamp. Volgens mij is dat een oud fotostatief. Die spoot ik zwart en zette er een grote lampenkap op. Ik krijg daar nog altijd zo ontzettend veel complimentjes over en dat vind ik heel leuk.’’

  Een kijkje in de studentenkamer van Stefan

  “Het metalen dienblad is van Loodz 88 in Uitwellingerga, nog zo’n aanader. De zwarte kaarsenhouder is van Loods 5, het lampje van Masiji in Joure. De tafel kocht ik via Marktplaats.”

  Een kijkje in de studentenkamer van Stefan

  “De boedhha kreeg ik cadeau van mijn tante toen ik voor het eerst op kamers ging. Alle potjes zijn van Kwantum en het houten plateau van Loodz 88.”

  Nog niet helemaal perfect

  Als ‘ie iets mocht veranderen aan z’n studentenkamer, dan zou hij graag nog een hoofdbord achter z’n bed willen plaatsen. ‘’Dat is iets wat ik vanaf het begin al wil, dus mocht ik een keer tijd over hebben…’’ Ook vindt ‘ie het stom dat z’n vensterbank schuin afloopt. ‘’Ik kan er niks op zetten en ik kan er ook niet in zitten. Het ziet er wél leuk uit, maar echt praktisch is het niet.’’ De vensterbank mag de pret niet drukken, want de rest van z’n studio ziet er prachtig uit en is tot in de puntjes gestyled. ‘’Het mooiste compliment wat ik ooit van iemand kreeg, is toch wel ‘dat m’n studentenkamer zo in een woontijdschrift kan’. Er kwam ooit iemand binnen en zei: ‘Jeetje, het lijkt wel of ik de VT Wonen binnenstap’. Daarom vind ik het ook zo leuk dat jullie er nu zijn, want dan komt m’n studentenkamer ook echt een keer op een woonblog.’’

  Een kijkje in de studentenkamer van Stefan

  “Het dekbedovertrek is van HEMA. De rest van de kussens zijn van H&M Home, behalve het zwart-witte kussen: die is van IKEA. Rechts van het bed hangen houten plankjes aan de muur van Het Kabinet welke vol staat met familiefoto’s en foto’s die ik maakte in Stockholm.”

  Een kijkje in de studentenkamer van Stefan

  “De hondjes zijn van mijn ouders, maar zijn natuurlijk ook een beetje van mij. De zwarte is helaas vorig jaar overleden. De stolp is van Action en de neushoorn is een erfstuk en krijgt zo een mooi plekje.”

  Een kijkje in de studentenkamer van Stefan

  “De zwarte mand is van Leen Bakker.”

  Tips & tricks

  Als laatste vraag ik nog even naar Stefans tips wat betreft het inrichten van je studentenkamer. “Ik hou ervan dat alles netjes is afgewerkt, dus begin altijd met een neutrale basis en van daaruit werk ik verder.” Volgens Stefan is het makkelijk om naar de IKEA te rijden en te kopen wat je nodig hebt, maar de tijd nemen om iets unieks te zoeken en ook te vinden, is leuker. ‘’Ik vind het veel leuker om een tijdje zonder iets te doen en het dan te vinden op Marktplaats of in de kringloop. Dat maakt het specialer.’’

  Een kijkje in de studentenkamer van Stefan

  “Zicht op de keuken. De eetkamerstoelen zijn van Vintagelab 15, het krukje met de plant erop is van Action: het onderstel verfde ik zelf wit. De broodplank op het aanrecht verfde ik zwart en de driehoekige spiegel rechts op de muur is van HEMA.”

  Een kijkje in de studentenkamer van Stefan

  Thanks Stefan voor je gastvrijheid!

  Benieuwd naar de andere studentenkamers? Je bekijkt ze hieronder:

  Tekst & interview: Renata Soldan
  Fotografie: Elise van den Arend/Interior Junkie

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu