IKEA hack: televisiemeubel pimpen met stalen pootjes

De zoektocht naar een mooi televisiemeubel ging niet zonder slag of stoot. Ik zie namelijk zelden eentje welke ik écht mooi vind voor in mijn zithoek. Een peperduur design exemplaar werd ‘m helaas niet. Maar ik kon natuurlijk wel iets soortgelijks ‘namaken’ met een IKEA hack: het welbekende televisiekastje mét stalen pootjes…

In een van mijn vlogs kon je al een sneak preview zien van deze IKEA hack. Hij was stiekem al een tijdje klaar, maar ik zocht nog naar wat accessoires om dit televisiehoekje af te stylen (en dat kan best lang duren bij mij). Ik bestelde stalen pootjes en ging aan de slag met deze IKEA hack. Binnen vijf minuutjes was mijn televisiemeubel gepimpt. Eitje.

IKEA hack: televisiemeubel pimpen met stalen pootjes

IKEA hack: televisiemeubel pimpen met stalen pootjes

IKEA hack: televisiemeubel pimpen met stalen pootjes

Het televisiemeubel komt uit de STOCKHOLM collectie van IKEA, de stalen pootjes kocht ik online via Meubelpootjes. Mocht je nou geen televisiemeubel hebben, maar een sidetable of eettafel, dan kun je ook hiervoor pootjes vinden. Deze hack is eigenlijk heel simpel: zet de televisiekast in elkaar volgens de gebruiksaanwijzing, maar skip het gedeelte van het onderstel. De stalen pootjes schroef je er in en waar je de pootjes plaatst, kun je gewoon zelf bepalen. Ik vond het een geniale zet van mezelf (geeft zichzelf even een schouderklopje) en krijg regelmatig op social media de vraag waar “ik deze design televisiemeubel vandaan heb”. Heb ik met deze IKEA hack toch een paar duizendjes bespaard…

IKEA hack: televisiemeubel pimpen met stalen pootjes

IKEA hack: televisiemeubel pimpen met stalen pootjes

Nu hoor ik je denken: “waar zijn de snoeren dan?!” Door slim weg te werken, heb je geen lelijke snoeren in beeld. De coax-kabel zit in de plint verwerkt (ideetje van de vloerenlegger), de snoeren van de televisie naar de televisiekast heb ik netjes met draad vastgebonden zodat je het net niet ziet (vanuit de goede hoek dan) en in de kast zelf zit een gat waar de snoeren doorheen kunnen. Als je slim bent, doe je dus een stopcontact vlak achter je televisiemeubel (heb je dat niet, dan kun je ook met ‘gootjes’ werken waar je de snoeren in ‘verstopt’). Klaar is Kees!

Oh ja, bij Homestede vond ik de vaas, het vogeltje is van Normann Copenhagen en kreeg ik ooit cadeau en de nepbloemen (ja, ze zijn nep) scoorde ik bij Jasmijn Bloemen. Ben heel benieuwd wat jullie van deze IKEA hack vinden!

Beeld © Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com

 

26 reacties

Rosalie -

Schroef je die pootjes rechtstreeks in het hout? Niet in de voor gemaakte gaten daarvoor? En komen ze dan niet aan de andere kant van het hout er weer doorheen?

Tajana -

Wij hebben deze hack ook gedaan. Het tv meubel staat super mooi. Het IKEA meubel wordt bijgeleverd met twee houten balken voor onderaan. Dit voorkomt dat die na verloop van tijd eventueel zou doorzakken . De planken zie je wel er onder uitkomen. Op de foto zie ik dat deze er niet op zijn gemonteerd.

interiorjunkie -

Nee, die hebben we eraf gehaald. Na 2 jaar staat hij nog zo stevig als wat hoor :)

Iris -

Hoi! Wat voor maat (hoogte) heb je genomen van de pootjes? Ik hoor het graag! erg mooi!

interiorjunkie -

Volgens mij 20 cm!

jamailla -

Wat is de hoogte van de pootjes als ik vragen mag?

Ingeborg -

Super leuk! Welke maat pootjes heb je gebruikt?

Ingeborg -

Super leuk! Welke maat hebben jullie gebruikt voor de pootjes?

Marleen -

Gaaf! Combineert dit meubel ook met een eiken vloer?

carine -

ook hele mooie pootjes voor Ikea kasten op Prettypegs.com :-)

monique -

Hallo, ik zou je graag willen vragen waar je de stalen^pootjes kan kopen want hier heb ik ze nog niet gevonden. thanks

Eva -

Hi! Ziet er geweldig uit. Ik zie dat de schroeven niet bij de poootjes worden geleverd. Welke soort schroeven heb je gebruikt?

Brenda -

Vind dit super leuk! Maar wat is de hoogte van de pootjes?

Merel -

Hi! Ik ga deze week verhuizen en wil graag deze DIY overnemen. Ik woon in Australie en vroeg me af hoe je die pootjes uitgekozen hebt/ hoe weet je of ze passen? Misschien kan ik iets soortgelijks op ebay vinden?

Peter -

Zakt het meubel niet door na verloop van tijd?

Bo -

hi,

ik had een vraagje over de grijze glazen vaas. ik kan deze niet vinden op de site. van welk merk is die ?
groetjes Bo

interiorjunkie -

Die kocht ik bij Homestede in Heemstede. Leuk is ‘ie he?

Maurice -

Hi Elisah,

Geweldige hack! Nog een vraagje, hoever naar binnen zowel van zijkant als voorkant heb je de pootjes gemonteerd? We willen iets vergelijkbaars doen, maar dan met een andere kast.

Thanks!
Maurice

Michiel -

welke kleur is de muur waar het kastje met de zwarte metalen pootjes voor staat?

Wendy -

Wauw! Mag ik vragen waar het ronde vloerkleed van is?

interiorjunkie -

Hey, check het artikel wat ik onlangs plaatste:

http://www.interiorjunkie.com/nieuwe-aanwinst-mijn-allereerste-design-vloerkleed/

liefs,
Elisah

Es -

Is jouw muur ammonite of cornforth white? En welke kleur wit heb je gebruikt voor plinten/kozijnen/deuren etc? Dank!

interiorjunkie -

Hey

Klopt, dit is Cornforth White van Farrow & Ball. Plintjes zijn Pointing (high gloss).

Liefs,
Elisah

Patty -

Goed idee! Mooie poten!

interiorjunkie -

Thanks!

Kim Jacobs -

Héél erg mooi!!

Reageer ook