Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

IKEA hack: televisiemeubel pimpen met stalen pootjes - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 04-03-2024

  IKEA hack: televisiemeubel pimpen met stalen pootjes

  De zoektocht naar een mooi televisiemeubel ging niet zonder slag of stoot. Ik zie namelijk zelden eentje welke ik écht mooi vind voor in mijn zithoek. Een peperduur design exemplaar werd ‘m helaas niet. Maar ik kon natuurlijk wel iets soortgelijks ‘namaken’ met een IKEA hack: het welbekende televisiekastje mét stalen pootjes…

  In een van mijn vlogs kon je al een sneak preview zien van deze IKEA hack. Hij was stiekem al een tijdje klaar, maar ik zocht nog naar wat accessoires om dit televisiehoekje af te stylen (en dat kan best lang duren bij mij). Ik bestelde stalen pootjes en ging aan de slag met deze IKEA hack. Binnen vijf minuutjes was mijn televisiemeubel gepimpt. Eitje.

  IKEA hack: televisiemeubel pimpen met stalen pootjes

  IKEA hack: televisiemeubel pimpen met stalen pootjes

  IKEA hack: televisiemeubel pimpen met stalen pootjes

  Het televisiemeubel komt uit de STOCKHOLM collectie van IKEA, de stalen pootjes kocht ik online via Meubelpootjes. Mocht je nou geen televisiemeubel hebben, maar een sidetable of eettafel, dan kun je ook hiervoor pootjes vinden. Deze hack is eigenlijk heel simpel: zet de televisiekast in elkaar volgens de gebruiksaanwijzing, maar skip het gedeelte van het onderstel. De stalen pootjes schroef je er in en waar je de pootjes plaatst, kun je gewoon zelf bepalen. Ik vond het een geniale zet van mezelf (geeft zichzelf even een schouderklopje) en krijg regelmatig op social media de vraag waar “ik deze design televisiemeubel vandaan heb”. Heb ik met deze IKEA hack toch een paar duizendjes bespaard…

  IKEA hack: televisiemeubel pimpen met stalen pootjes

  IKEA hack: televisiemeubel pimpen met stalen pootjes

  Nu hoor ik je denken: “waar zijn de snoeren dan?!” Door slim weg te werken, heb je geen lelijke snoeren in beeld. De coax-kabel zit in de plint verwerkt (ideetje van de vloerenlegger), de snoeren van de televisie naar de televisiekast heb ik netjes met draad vastgebonden zodat je het net niet ziet (vanuit de goede hoek dan) en in de kast zelf zit een gat waar de snoeren doorheen kunnen. Als je slim bent, doe je dus een stopcontact vlak achter je televisiemeubel (heb je dat niet, dan kun je ook met ‘gootjes’ werken waar je de snoeren in ‘verstopt’). Klaar is Kees!

  Oh ja, bij Homestede vond ik de vaas, het vogeltje is van Normann Copenhagen en kreeg ik ooit cadeau en de nepbloemen (ja, ze zijn nep) scoorde ik bij Jasmijn Bloemen. Ben heel benieuwd wat jullie van deze IKEA hack vinden!

  Beeld © Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com

   

  31 reacties op “IKEA hack: televisiemeubel pimpen met stalen pootjes”

  1. Patty schreef:

   Goed idee! Mooie poten!

  2. Es schreef:

   Is jouw muur ammonite of cornforth white? En welke kleur wit heb je gebruikt voor plinten/kozijnen/deuren etc? Dank!

  3. Wendy schreef:

   Wauw! Mag ik vragen waar het ronde vloerkleed van is?

  4. Michiel schreef:

   welke kleur is de muur waar het kastje met de zwarte metalen pootjes voor staat?

  5. Maurice schreef:

   Hi Elisah,

   Geweldige hack! Nog een vraagje, hoever naar binnen zowel van zijkant als voorkant heb je de pootjes gemonteerd? We willen iets vergelijkbaars doen, maar dan met een andere kast.

   Thanks!
   Maurice

  6. Bo schreef:

   hi,

   ik had een vraagje over de grijze glazen vaas. ik kan deze niet vinden op de site. van welk merk is die ?
   groetjes Bo

  7. Peter schreef:

   Zakt het meubel niet door na verloop van tijd?

  8. Merel schreef:

   Hi! Ik ga deze week verhuizen en wil graag deze DIY overnemen. Ik woon in Australie en vroeg me af hoe je die pootjes uitgekozen hebt/ hoe weet je of ze passen? Misschien kan ik iets soortgelijks op ebay vinden?

  9. Brenda schreef:

   Vind dit super leuk! Maar wat is de hoogte van de pootjes?

  10. Eva schreef:

   Hi! Ziet er geweldig uit. Ik zie dat de schroeven niet bij de poootjes worden geleverd. Welke soort schroeven heb je gebruikt?

  11. monique schreef:

   Hallo, ik zou je graag willen vragen waar je de stalen^pootjes kan kopen want hier heb ik ze nog niet gevonden. thanks

  12. carine schreef:

   ook hele mooie pootjes voor Ikea kasten op Prettypegs.com 🙂

  13. Marleen schreef:

   Gaaf! Combineert dit meubel ook met een eiken vloer?

  14. Ingeborg schreef:

   Super leuk! Welke maat hebben jullie gebruikt voor de pootjes?

  15. Ingeborg schreef:

   Super leuk! Welke maat pootjes heb je gebruikt?

  16. jamailla schreef:

   Wat is de hoogte van de pootjes als ik vragen mag?

  17. Iris schreef:

   Hoi! Wat voor maat (hoogte) heb je genomen van de pootjes? Ik hoor het graag! erg mooi!

  18. Tajana schreef:

   Wij hebben deze hack ook gedaan. Het tv meubel staat super mooi. Het IKEA meubel wordt bijgeleverd met twee houten balken voor onderaan. Dit voorkomt dat die na verloop van tijd eventueel zou doorzakken . De planken zie je wel er onder uitkomen. Op de foto zie ik dat deze er niet op zijn gemonteerd.

  19. Rosalie schreef:

   Schroef je die pootjes rechtstreeks in het hout? Niet in de voor gemaakte gaten daarvoor? En komen ze dan niet aan de andere kant van het hout er weer doorheen?

  20. vdabeeleh schreef:

   Duizenden EUR gespaard ? … niet overdrijven hé … een gelijkaardig kastje in jouw gepimpte stijl kost 235 EUR bij LaRedoute Interieurs hé…TV-meubel in eik, ADZA

   • vdabeeleh schreef:

    ik heb heel wat bedenkingen bij deze foto. ik zie nergens kabels, ook niet de zogenaamde internet kabel die uit de plint zou komen, en die zou je achter de glazen TV poot van SAMSUNG wel zien, plint die trouwens veel te dun is om als kabelgoot te kunnen dienst doen. Idem dito voor de spanningskabel, al zou die van achter de kast komen, waarom zou je achter de kast nog een stopcontact hebben als je er één meter rechts daarvan al een of meer hebt zitten (dit is op één van je foto’s te zien) … toon me eens de echte foto van de achterkant…Enne, goedkoop gepimpt ? Die pootjes kosten 80 EUR hé voor de 4. Ik vind trouwens dat een echte IKEA HACK de bestemming van het “ding” moet veranderen. Een meubel schilderen of andere pootjes eraan is niet pimpen. Pimpen (of moeten we dit dan maar re-claimen noemen) zou zijn dat je er na enig denkwerk bv een staande boekenkast van zou maken… Of een reeks wijnkistjes ombouwen tot een wandmeubel… Enfin, dat is m’n mening… Wat WEL WAAR is is dat men zich kan ergeren – zoals jij – aan bepaalde details bv. van een meubel, en dat door een kleine ingreep dit plots je NEC PLUS ULTRA wordt !! dus in die zin ben je allicht, zoals je schrijft, super tevreden met het resultaat. Mvg. Hugo.

  21. Marieke schreef:

   Geweldig! Ga dit ook maken. Zou mij kunnen vertellen waar je de pootjes hebt gekocht. Dan weet ik zeker dat ik de juiste stevigheid en hoogte hebt. Veel dank.

  22. Laura vs schreef:

   https://www.meubelpootjes.nl/massief-zwarte-hairpin-tafelpoot-20-cm-k000416
   Zijn dit dezelfde pootjes?
   Denk eraan om het ook te doen met de tv meubel en de hoge variant van Stockholm!

  23. Olivier Schalbroeck schreef:

   Welke soort schroeven hebben jullie gebruikt om de poten vast te zetten?

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu