Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

De studentenkamer van Maria zit vol interieur inspiratie - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 26-02-2024

  De studentenkamer van Maria zit vol interieur inspiratie

  Maria woont met drie huisgenootjes in een gezellig appartement in Amsterdam West. Het huis is van haar ouders en haar zus woonde hier tijdens haar studententijd ook. Ooit hoopt ze dat dit haar huis wordt, maar voor nu dient het als studentenkamer. Het zit vol interieur inspiratie! Kom maar binnenkijken…

  Maria woonde het eerste halfjaar nog met haar zus samen en toen had ze een andere kamer in het huis, die was een stukje kleiner. Toen haar zus verhuisde, greep Maria haar kans en ging ze voor haar kamer. “Ik had in die andere kamer alles wit, maar daar was ik een beetje klaar mee, dus ik wilde aan de slag met wat meer kleur. Deze kamer is een stuk groter en daarvoor had ik het idee dat het een stuk gezelliger mocht.” Haar liefde voor interieur was er altijd al, maar pas sinds kort merkt ze dat ze er meer mee bezig is. ‘’Interieur inspiratie haal ik o.a uit de ELLE Decoration en interieur sites. Daar krijg ik weer ideeën van. Ik kan me nog wel herinneren dat ik bij m’n ouders m’n kamer mocht herinrichten en dat toen ook écht heel erg leuk vond om te doen.’’

  Interieurtips uit de studentenkamer van Maria

  “Zicht op het slaapgedeelte vanuit de hoek bij de gele muur.”

  Interieurtips uit de studentenkamer van Maria

  “De plantenstandaard is van Sissy-Boy. In mijn kamer zijn veel planten te zien Het kleedje aan de muur is eigenlijk een plaid en kocht ik bij HEMA.”

  Interieurtips uit de studentenkamer van Maria

  “Op bed ligt een plaid van HEMA en kreeg ik cadeau. Het dekbedovertrek is ook van HEMA en de kussens zijn o.a van HEMA en H&M Home. Het vloerkleed is van Storrebor.”

  Interieurtips uit de studentenkamer van Maria

  “Uiteraard heb ik ook een gele rugzak, deze is van Fjallraven. Erin zit een Dopper fles.”

  Om de maand een stukje verandering

  Ze houdt ervan om haar kamer continu te veranderen. ‘’Als ik het even zat ben, dan doe ik het anders. Dat is ook het fijne aan deze grote kamer, want ik kan mijn bed bijvoorbeeld ook makkelijk op een andere manier neerzetten, als ik dat wil. Dat doe ik dan ook om de maand en dan ziet het er weer heel anders uit. Of bijvoorbeeld een nieuw kleurtje op m’n muur.’’ Ze schuift veel met meubels en verandert regelmatig van kleuren. Waar dit door komt, weet ze niet zo goed. ‘’Misschien omdat ik dan weer nieuwe dingen of een andere stijl zie, die ik heel mooi vind en dan ook in m’n kamer wil doorvoeren.’’

  Interieurtips uit de studentenkamer van Maria

  “Dit rekje is een String lookalike en is van HEMA. De ingelijste plant is van Desenio, alle lijsten zijn van IKEA.”

  Interieurtips uit de studentenkamer van Maria

  “Deze analoge camera is tweedehands antiek en kreeg een mooi plekje in het wandrek.”

  Interieurtips uit de studentenkamer van Maria

  “Het bronzen bakje is van HEMA en stylede ik af met een mini-cactus.”

  Een van de interieur tips: ga voor een gele muur! 

  De gele muur in haar kamer, waar wij echt verliefd op zijn, was eerst blauw. ‘’Een beetje turquoise-achtig. Ik vond geel altijd al een hele mooie kleur. Ik word er altijd vrolijk van. Bij mijn ex thuis had zijn moeder een mosterdgele muur en dat vond ik toen zo cool dat ik ook zo’n kleur aan de muur wilde. Mijn muur is meer kamillekleurig, denk ik.’’

  Interieurtips uit de studentenkamer van Maria

  “Dit leuke glazen huisje kocht ik bij All The Luck In The World en staat vol met parfumflesjes.”

  Thuisbasis

  Maria’s kamer is erg neutraal en strak ingericht en heeft precies de juiste balans qua accessoires en prullen. ‘’Ik haal mijn inspiratie vooral uit (web)winkels, zoals Wehkamp en HEMA. Dan zie ik foto’s die zij op social media posten en denk ik: dit wil ik ook.’’ Een stijl aan haar kamer koppelen, kan ze niet. ‘’Het is echt een mix van alles. Ik wil de basis wel altijd wit hebben, neutraal, zodat je met kleur, details of planten je kamer opleukt. Het is echt mijn eigen ding met van alle stijlen wat.’’ Omdat haar ouders niet meer in Nederland wonen, vindt ze het belangrijk dat deze kamer écht als thuis voelt. ‘’Mijn huisje hier is echt mijn thuisbasis. Ik vind het heel belangrijk dat ik me er fijn in voel.’’

  Interieurtips uit de studentenkamer van Maria

  “De kleur geel is niet te missen in mijn kamer. Ik vind het een vrolijke kleur. Het kastje is van IKEA, net als de mand links ervan. De plant zelf kocht ik bij Veronica’s Bloemenwinkel hier om de hoek. De stoel kocht ik ooit ergens online (ben de naam vergeten), de prullenbak is van IKEA, net als het bureau en de zwarte lamp.””

  Interieurtips uit de studentenkamer van Maria

  “Het nachtkastje is van Sissy Boy en dient meteen als ‘boekenkast’. Best handig!”

  Interieurtips uit de studentenkamer van Maria

  “De cactus lamp is van HEMA en kreeg een mooi plekje op de lijstenhouder van IKEA. De cactus vaas is van Serax, de plantenspuit van De Balkonie.”

  Liever geen vintage

  In tegenstelling tot anderen is Maria niet heel erg bezig met de kringloop. Dat komt niet omdat ze per se van duur houdt, maar het vintage stijltje is gewoon niet echt iets voor haar. ‘’Het enige echt ‘oude’ wat ik heb, is een kast van m’n oma. Die staat alleen niet in mijn kamer, maar in de woonkamer. Ik vind deze niet echt passen bij de rest van m’n kamer. Hij zou wel heel mooi staan op de gele muur, maar de kast die daar nu staat, functioneert ook als opberger en de spullen die daarin liggen, passen helaas niet in de kast van m’n oma.’’ Alles wat verder in haar studentenkamer staat, kocht ze nieuw, maar dat vindt ze niet erg. ‘’Ik heb vaak dat ik iets online zie en denk: dit wil ik hebben. Dan ga ik er ook echt voor sparen en vind ik het ook heel leuk om in iets te investeren waarvan ik denk dat het nog wel tien jaar meegaat. Dan vind ik het ook prima om het aan te schaffen.’’

  Interieurtips uit de studentenkamer van Maria

  “Katlief toeft vaak op het bed.”

  Interieurtips uit de studentenkamer van Maria

  “Het badkamerrekje is van IKEA, de medicijnkist is van HEMA en het bakje waar mijn make-up kwasten in zitten, is ook van IKEA.”

  Interieurtips uit de studentenkamer van Maria

  “Het rode autootje kreeg ik als aandenken aan mijn vakantie in Aruba, het fotolijstje is van IKEA.”

  Tips & tricks

  Als laatste vraag ik nog naar een aantal tips & tricks. ‘’Ik vind de HEMA echt top qua accessoires, want het is echt betaalbaar en heel leuk. Mijn hele kamer is eigenlijk een mix van HEMA met IKEA.’’ Verder wil ze nog meegeven dat een stukje persoonlijkheid in je kamer ook niet mag ontbreken. ‘’Het maakt je kamertje veel fijner. Het hoeft er niet altijd alleen maar leuk uit te zien, maar je mag er ook iets van jezelf in stoppen.’’

  Interieurtips uit de studentenkamer van Maria

  Thanks Maria voor je warme onthaal!

  Heel erg bedankt dat we even mochten binnenkijken in je studentenkamer, Maria! En we zijn natuurlijk heel erg benieuwd wat jullie van de interieurtips uit deze kamer vinden. Benieuwd naar de andere studentenkamers? Je bekijkt ze hieronder:

  Tekst & interview: Renata Soldan
  Fotografie: Elise van den Arend/Interior Junkie

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu