Menu

Search

  • I like my money right
    where i can see it:

  • 18-09-2024

    5 november, 2022

    Thuis in niet één tiny house in Gelderland, maar twee!

    Wat de lockdowns wel niet als gevolg hadden bij Nadine en haar vriend Rik. Ze ontdekten mooie plekjes in Nederland voor een weekendje weg en bedachten ineens om er zelf eentje te kopen. Het werd echter niet één tiny house in Gelderland, maar twee, ieder met een eigen stijl. 

    Nadine ging door Covid vaak met haar gezin op pad in Nederland en overnachtte in unieke accommodaties, zoals pipowagens en tiny houses. “We gingen Nederland als vakantieland steeds meer waarderen, want er bleken genoeg bijzondere plekjes te zijn,” vertelt Nadine. “Het gevoel van er op uit te zijn, zonder dat we er lang voor moeten reizen, vonden we heerlijk. Hoe fijn zou het dan zijn om zelf zo’n plekje te hebben? Op Instagram zag ik ook steeds vaker Nederlandse tiny houses voorbij komen die je kon huren. Toen ging het zwaar kriebelen bij ons. Ook wij wilden een tiny house.” 

    “Er stond nog helemaal niks, er was alleen nog sprake van braakliggend terrein, maar toch voelde dit al meteen erg goed.”

    Het kopen van een tiny house in Gelderland vond het stel wel een goed idee, want Nadine’s vriend is interieurtimmerman en eigenaar van keukenbedrijf De Zeug en zij is van origine interieurstylist. Een gouden match, dus. Hoe het stel uiteindelijk op twee tiny houses in Gelderland kwam? Nadine: “We bezichtigden een tiny house van Europarcs ergens op de Veluwe, maar we kwamen er al snel achter dat zowel het park als de plek van de tiny house niet bij ons paste. Het was omgeven door (sta)caravans en alle tiny’s stonden heel dicht op elkaar. Na de bezichtiging hoorden we van een nieuw te bouwen park in Gelderland, groter opgezet met meer privacy. Dat klonk ons wel wat.” 

    Braakliggend terrein

    Nadine en haar vriend Rik meldden zich aan om het nog aan te bouwen park te bezichtigen. “Er stond nog helemaal niks, er was alleen nog sprake van braakliggend terrein, maar toch voelde dit al meteen erg goed. De route erheen is heel landelijk, het is leuk binnen rijden en het terrein waar onze tiny’s staan, staat op de rand van het park en kijkt uit op een weiland. We kregen de belofte dat er nooit gebouwd zou worden. Zo’n uitgestrekt uitzicht vonden we wel wat.” 

    “We gingen er gewoon voor. Ook betekende het twee nieuwe projecten voor ons en ik kon helemaal los op beide interieurs.”

    Dat het stel niet één tiny house in Gelderland, maar twee tiny kocht, was een impulsieve beslissing. Nadine: “We gingen er gewoon voor. Ook betekende het twee nieuwe projecten voor ons en ik kon helemaal los op beide interieurs. Daarnaast zijn de tiny’s voor twee personen, maar als je er twee neemt, kun je het ook als gezin boeken. Dat leek ons wel wat.” De oplevering duurde anderhalf jaar, maar in de tussentijd konden Nadine en haar vriend los in de werkplaats. Zo maakte Rik alles zelf, zoals de keukens, trappen en de wandpanelen in Jot. 

    “Onze favoriet? Dat is moeilijk kiezen natuurlijk, maar dan zeg ik toch Jot, omdat het meer arty is.” 

    Als gast zul je bijna keuzestress krijgen in welke tiny house in Gelderland je uiteindelijk wilt overnachten. Jot is Scandinavisch ingericht met niet alleen veel beige tinten en natuurlijke materialen, maar ook afgewisseld met pastelkleuren, Nadine’s signature stijl. “Jot is iets creatiever ingericht dan Fest en heeft ook een andere trap en balustrade, waar we werkten met eikenhout dat we doortrokken tot aan de pelletkachel. De inbouwkast werd greeploos,” vertelt ze. “We vonden het leuk om zelfs deze elementen verschillend te maken in beide huisjes. In Fest zijn zowel de trap als balustrade wit gebleven en hebben de kasten wel grepen.”

    Modern versus traditioneel

    En zo spelen ze met verschillende stijlen per tiny. Nadine: “Fest is weer iets traditioneler ingericht met een landelijke keuken met ouderwetse knoppen en tweedehands items. Nog steeds met Scandinavië als inspiratiebron, want dat stijltje zul je mij altijd zien gebruiken. Ik ging dus helemaal los op beide tiny’s. Onze favoriet? Dat is moeilijk kiezen natuurlijk, maar dan zeg ik toch Jot, omdat het meer arty is.” 

    “Beide keukens zijn met de hand geschilderd, dus zijn ook weer gemakkelijk over te schilderen als ik ooit weer een ander kleurenpalet in gedachte heb. Wat natuurlijk zeker gaat gebeuren, haha.” 

    Beide keukens zijn dus ook het werk van Rik. Voor Jot ontwierp hij een keuken met terrazzo werkblad. “De kleur van de steentjes kozen we zelf uit, zodat het werkblad echt uniek is,” vertelt Nadine. “Voor Fest werd het een landelijke keuken in een lichtpaarse tint met een echt marmeren (Jurebrauw)  keukenblad. Beide keukens zijn met de hand geschilderd, dus zijn ook weer gemakkelijk over te schilderen als ik ooit weer een ander kleurenpalet in gedachte heb. Wat natuurlijk zeker gaat gebeuren, haha.” 

    Handgemaakt en uniek

    Of Nadine en Rik op één lijn zaten? “Jazeker, van tevoren maakte ik wel twee moodboards en legde die aan hem voor. We brainden samen over alle elementen en Rik ging ermee aan de slag in de werkplaats. Alles wat je ziet, is door hem gebouwd, behalve het geraamte. Dat maakt beide tiny’s dan ook uniek, want normaliter heb je als koper op dit park niet zoveel inspraak.” 

    “Door het dakraam kun je ‘s avonds naar de sterren loeren.”

    Het is even goed zoeken, maar de badkamers zitten verscholen achter schuifdeuren, die het stel kocht bij een deurenhandel. Voor die in Jot haalde Rik de panelen eraf en kwamen er twee vlakken tevoorschijn. Met een latje creëerde hij een tijdschriftenrek, een speels detail. De badkamers zijn compact maar van alle gemakken voorzien met een wc, wasbak en douche. In Jot is de koperen kraan speciaal voor hun gemaakt. Overbodig te zeggen dat het tegelwerk de show steelt. In Jot koos Nadine voor roze-rode tegels, voor Fest had ze azuurblauwe in gedachte.  

    Sterrenkijken

    Nadine’s favoriete hoekjes? “Ik vind in beide tiny’s de vibe heel gezellig. Door het dakraam kun je ‘s avonds naar de sterren loeren,” vertelt Nadine. “Omdat we voor verduisterende zonwering kozen, word je ‘s zomers gelukkig niet heel vroeg wakker door al het licht.” Andere favorieten? Nadine: “In Fest vind ik het eetgedeelte heel leuk met de vintage Brabantia tafel, in Jot vind ik het weer fijn om op de bank te zitten. Zo heeft elk huisje wel wat.” 

    “Jot blijkt Fries voor ‘klein hoopje’, dat vonden we wel passen bij een tiny house.En zeg nou zelf: ‘Jot’ bekt ook wel lekker, toch?”

    Toen de tiny’s bijna gereed waren, moesten er ook namen verzonnen worden. Het werden Jot en Fest. “Jot blijkt Fries voor ‘klein hoopje’, dat vonden we wel passen bij een tiny house. “Daarnaast houden we van korte namen, want die blijven ook beter hangen. En zeg nou zelf: ‘Jot’ bekt ook wel lekker, toch?” De naam Fest is te danken aan het Zweedse woord wat ‘feestelijk betekent. 

    Wie slaapt er in welke tiny?!

    En feestelijk is het zeker om hier te zitten! Nadine: “Het is een mooi gebied hier om te zitten; we zitten middenin de IJsselvallei, de Hanzesteden zitten, net als vele gezellige dorpjes om de hoek en met het pontje sta je binnen twintig minuten op de Veluwe. Daarnaast kun je hier picknicken tussen de fruitbomen en vind je hier theetuinen.” Zelf heeft het stel er al eens gezeten, maar nog niet zo vaak als ze zouden willen. “Die keer sliepen wij in de ene tiny en ons dochtertje Muk in de andere. Zo kun je dat als gezin heel gemakkelijk doen. Omdat beide tiny’s pal naast elkaar staan, zit je toch dichtbij elkaar. De gezamenlijke binnenplaats maakt je verblijf nog eens extra gezellig.” 

    “Verhuren vonden we best spannend hoor, maar ook meer omdat we heel perfectionistisch zijn. Alles moet kloppen, maar we moesten ook dingen losmaken.”

    Hoe ze het uiteindelijk vinden om ‘hun’ tiny houses in Gelderland te delen met anderen? Nadine: “Verhuren vonden we best spannend hoor, maar ook meer omdat we heel perfectionistisch zijn. Alles moet kloppen, maar we moesten ook dingen losmaken. We horen bij een vakantiepark, dus het beddengoed is bijvoorbeeld iets wat ik niet zelf had gekozen. Ik had er allang iets opgelegd van Crisp Sheets bijvoorbeeld. En ja, soms gaat er wel eens wat kapot, maar een goede inboedelverzekering doet wonderen. Gelukkig zijn onze gasten tot nu toe heel netjes met onze tiny’s omgegaan. 

    Na een tiny house in Gelderland: wat is nu dé ultieme woondroom?

    Na een Zaans huisje en twee tiny nog iets anders op hun woonwensenlijstje? “Dat altijd! We dromen van een groter huis, nog altijd eentje met karakter. We komen immers van een Zaans huisje. Een herenhuis of een oude fabriek staan hoog op het lijstje, in ieder geval een huis waar we onze eigen stempel op kunnen drukken.” 

    Meer zien van deze tiny house in Gelderland?

    Uiteraard maakte ik ook een video hometour van de tiny houses van Nadine en haar vriend. Die bekijk je in deze blogpost. Wil je nog meer weten over de tiny’s, dan kun je ze boeken via Jot + Fest? Volg Nadine dan op Instagram via haar eigen account Studio Vorm Creative en de tiny’s via Jot + Fest

    Bekijk hier vier inspirerende woontips uit de tiny’s van Nadine en Rik:

    Bekijk hieronder nog meer inspirerende hometours:

    © Beeld Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Ontdek meerWoonverhalen

  • Laatste blogpost
  • Menu