Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Thuis in een loft woning in een oude drukkerij - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 19-05-2024

  31 augustus, 2022

  Thuis in een loft woning in een oude drukkerij

  Traditiegetrouw schiet ik elk jaar een hometour bij interieurstylist Sanne van &Stijl. Niet alleen omdat haar interieur zo vaak verandert, maar ook omdat ze vaak verhuist. Samen met haar gezin verlieten ze de oude school in Vogelenzang voor een loft woning in Haarlem. 

  Dat het hele gezin ooit weer naar Haarlem zou vertrekken, zat er stiekem al een beetje aan te komen. Sanne: “De kinderen hebben hier hun school en vriendjes en daarnaast wonen onze ouders hier. We zijn dus dagelijks in Haarlem. Dat dit huis op ons pad kwam, was trouwens wel per toeval. Een vriend van ons tipte het en vond het echt wat voor ons. Bleek geen woord van gelogen.” Het gezin plande een bezichtiging en ze waren het er unaniem over eens: de loft woning voelde, ook al moest er wel nog het een en ander aan gedaan worden, direct aan als hun nieuwe huis. 

  “Al dat verhuizen? Dit is gewoon hoe we zijn.”

  Hoewel hun huis steeds verandert, blijft Sanne trouw aan haar interieurstijl: een Marrakech interieur met een beach look vibe. Zo ook de Haarlemse loft woning die ze sinds een paar maanden samen met haar man Mari, zoontje Bo en dochtertje Jip bewoont. Waarom weer verhuizen, was direct mijn eerste vraag, net zoals zovelen zich afvragen. “Al dat verhuizen? Dit is gewoon hoe we zijn,” vertelt ze heel eerlijk. Dat zei ze al in de vorige video hometour. Maar ze wilden absoluut niet meer voor een grote verbouwing gaan, omdat ze stiekem wel een beetje klaar waren met klussen. 

  “Zo’n gouden wand is eens iets anders, hoewel ik het best spannend vond dat het eventueel zou vloeken met de zwarte stalen wand.”

  Toch werd er wél het een en ander geklust in de lof woning, hoewel het voor het stel echt minimaal was. De basis bleef hetzelfde, zoals de indeling, de betonnen vloer en de stalen wand in de woonkamer. Er kwamen gouden stalen wanden bij om het woongedeelte van het slaapgedeelte te scheiden en om het woongedeelte van de keuken te scheiden. Anders dan anders koos Sanne voor een gouden stalen wand. “Zo’n gouden wand is eens iets anders, hoewel ik het best spannend vond dat het eventueel zou vloeken met de zwarte stalen wand,” vertelt ze. “Maar toen het er eenmaal in zat, klopte het gewoon. Een goede zet, dus, hoewel ik nu eigenlijk ook die zwarte stalen wand goud wil…” 

  Van drukkerij en afvalkliniek tot aan loft woning

  De loft woning zit in een voormalige drukkerij. De deur in de vestibule is daar nog een overblijfsel van. Sanne: “Hierdoor kwamen de werknemers vroeger de drukkerij binnen, richting de werkplaats, wat nu onze keuken is. Na de sluiting van de drukkerij zat hier een afvalkliniek en was het later een een woonwinkel slash koffiebar. Vandaar dat we zo’n groot keukenblok hebben: hier bestelden Haarlemmers voorheen hun koffie. De desbetreffende koffiebar (Mogador, red.) zit nu op de Botermarkt. Grappig dat dit nu gewoon onze keuken is.” 

  “In de kast stal ik mijn mooiste servies, waarvan ik het grootste gedeelte in Marrakech kocht.” 

  En wat voor keuken… Het keukenblok meet vijf meter. Voldoende ruimte dus om te kokkerellen. Sterker nog: Sanne flanst zonder moeite na de hometour een zomerse salade met watermeloen, veldsla, munt, feta en pijnboompitjes in elkaar. @SANNE KOOK JE VEEL IN DEZE KEUKEN? In deze ruimte voegde ze, net als in de rest van de loft woning wel weer haar eigen Marrakech sausje toe. De kastenwand die in de oude school in Vogelenzang stond, zat vast aan het huis, dus die konden ze niet meenemen. Sanne: “We lieten er weer eentje op maat maken van vloer tot aan plafond. In de kast stal ik mijn mooiste servies, waarvan ik het grootste gedeelte in Marrakech kocht.” 

  Woonshoppen in het atelier

  Eens in de zoveel tijd opent ze &Stijl Atelier in deze ruimte, waar liefhebbers haar zorgvuldig uitgekozen woonitems kunnen shoppen. “In ons vorige huis hadden we een aparte ruimte voor mijn atelier en kon je vaak komen aanwaaien. Nu ga ik met events werken, zodat iedereen op een bepaalde dag in het weekend welkom is om te shoppen. Houd mijn instagram dan ook zeker in de gaten.” 

  “Door te werken met eilandjes kun je een grote ruimte echt gezellig maken en heb je niet het gevoel dat je ‘verdrinkt’.”

  Een ander project in de keuken is het verwijderen van de bakstenen muur tussen de voorste ramen. Deze bleek niet origineel, maar erop geplakt. “Dat vonden we niet zo mooi, dus stuukten we de muren glad en brachten overal kalkverf aan. Deze verf geeft je interieur direct zo’n Marrakech gevoel. In onze voorgaande drie huizen werkten we er ook al mee.

  Eilandjes in de woonkamer

  Vanuit de woonkeuken loop je via de gouden stalen wand richting de woonkamer: een grote ruimte wat het gevoel van een loft woning nog eens extra benadrukt. Middenin de woonkamer staat een steunpilaar, een overblijfsel van de voormalige drukkerij. Sanne maakte van de enorme ruimte iets gezelligs door te werken met eilandjes. “Ik maakte allerlei hoekjes, zoals een zithoek, een loungehoek met daybed, een loungehoek met fauteuil en een eethoek. Hoewel er stiekem nooit iemand aan die tafel zit hoor, haha. Maar toch heeft het wel iets knus. Als ik er alleen maar een plant had neergezet, was het zo kaal. Door te werken met eilandjes kun je een grote ruimte echt gezellig maken en heb je niet het gevoel dat je ‘verdrinkt’. Daarnaast brak die zwarte stalen wand de ruimte al.” 

  “Soms zet ik zelfs vogelgeluidjes op in de tuinkamer!”

  Als praktische oplossing bedacht ze ook de gouden stalen wand die het woongedeelte scheidt van het slaapgedeelte. “Anders moeten we stil zijn als de kinderen op bed liggen, niet ideaal. Zo’n wand houd niet alleen het geluid buiten maar houdt ook de warmte vast, dus het heeft meteen een dubbele functie.” 

  Achter de zwarte stalen wand schuilt Sanne’s werkplek annex tuinkamer. Omdat dit huis geen tuin heeft, wilde ze toch iets van een tuingevoel creëren in huis. Sanne: “Ik zette er allemaal grote planten neer. De meeste zijn nep hoor, maar daar merk je niets van. Soms zet ik zelfs vogelgeluidjes op in de tuinkamer!” Een tuin hoeft het gezin niet te missen, want er blijkt een gemeenschappelijke tuin om de hoek te zitten die ze deelt met de buren. “Ideaal, want hierin staat ook een trampoline,” vertelt ze. 

  “Het slaat natuurlijk helemaal nergens op zo’n hotel chic kinderkamer.”

  Via de tweede gouden stalen wand kom je dus in het slaapgedeelte, waar plek is voor twee kinderkamers en de master bedroom. Die laatste kreeg een kleine verbouwing. “Het washok werd omgebouwd tot tweede badkamer, want dit huis nog geen bad en die moest er natuurlijk komen, zoals in elk huis,” vertelt Sanne. Net zoals in onze vorige B&B kom je de badkamer binnen door een boog. Dat wilde ik hier graag ook.” 

  De tweede badkamer zit in de kamer van zoontje Bo, waar een hele leuke kinderbed DIY te vinden is in de vorm van een verhoogd bed. “Dat slaat natuurlijk helemaal nergens op zo’n hotel chic kinderkamer, maar de badkamer zat er al in toen we het kochten, haha.” Dochtertje Jip slaapt in het kamertje ernaast, waar vader Mari een bedstee kinderkamer creëerde: een bed en hutje in één. Wat een bofkont.  

  “We gaan eerst maar eens kijken of al die rust ons hier bevalt.”

  De vraag die we ons allemaal stellen, is of het gezin binnenkort weer verhuist. “Ach, met ons weet je het natuurlijk nooit. Dit huis is sowieso af,” aldus Sanne. “Wellicht verven we nog eens een muur of hangen we een lamp op, maar meer hoeft er niet gedaan te worden. We gaan eerst maar eens kijken of al die rust ons hier bevalt.” Toch knaagt haar ultieme woondroom nog steeds. Sanne: “Wonen in het buitenland staat bovenaan mijn wensenlijstje. Of in ieder geval een plek om te overwinteren, dus ik houd dit beeld zeker vast…” 

  Meer zien van deze loft woning?

  Uiteraard maakte ik ook weer een video hometour van de loft woning van Sanne. Die bekijk je in deze blogpost. Wil je nog meer weten over Sanne? Volg haar dan op Instagram via &Stijl en Atelier &Stijl.

  Bekijk hier een eerder woontip uit het huis van Sanne:

  © Beeld Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com

  2 reacties op “Thuis in een loft woning in een oude drukkerij”

  1. […] Deze prachtige foto’s zijn van @interiorjunkie […]

  2. […] picture: @interiorjunkie […]

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu