Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Thuis in het Paris chic interieur van Floortje uit Amsterdam - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 19-06-2024

  7 oktober, 2022

  Thuis in het Paris chic interieur van Floortje uit Amsterdam

  Interieurcreatieveling Floortje woont in een compact appartement in hartje Amsterdam met Paris chic interieur welke ze vol heeft staan met tweedehands vondsten. Neuzen in kringloopwinkels, rommelmarkten én de kelder van haar oma leverde haar interieur bijzondere snuisterijen op. 

  Floortje woont dan wel in de stad: in haar hart blijft ze altijd een plattelandsmeisje. Ze groeide op in de Betuwe met weiland en water om zich heen. Toch was het de grote stad die lonkte tijdens haar studietijd. Ze kocht een compact appartement in hartje centrum waar ze nu sinds zeven jaar woont. 

  “We schrobden de keuken zo grondig dat de kleur van de kastjes van grijs naar bruin ging.”

  Ondanks dat het appartement niet bepaald de schoonheidsprijs verdiende, was Floortje op slag verliefd. “Ik zag meteen de potentie,” vertelt ze. “Ook al stonden de kozijnen nog in de grondverf, was de keuken smerig en hadden alle muren een ei-gele kleur. Na een grondige schoonmaakbeurt samen met haar moeder kwam de schoonheid van haar nieuwe stulpje steeds meer naar boven. “We schrobden de keuken zo grondig dat de kleur van de kastjes van grijs naar bruin ging,” grapt Floortje. 

  “Mijn oma verzamelde vroeger heel veel meubels en haar kelder diende ook als opslag voor meubels van bekenden.”

  Ze bleef zich ergeren aan de keukenkleur, dus verfde ze in een weekend alle kastjes groen. “Dat bleek best een klusje met vier lagen verf en een woonkamer vol deuren en lades, maar het resultaat mag er zeker wezen.” De greepjes werden vervangen voor messing exemplaren en er kwam ineens een kleurrijke chique keuken tevoorschijn.

  Dat Floortje van kleur houdt, is wel duidelijk. Ze verfde in haar Paris chic interieur de muren van de keuken, hal en woonkamer de afgelopen jaren in de meest uiteenlopende kleuren. Floortje: “De muur achter de televisie en de hal waren voorheen felrood. Dat was vooral in de wintermaanden heel gezellig, maar ook best heftig, geef ik toe. Vorig jaar schilderde ik de muur lichtblauw, uiteindelijk een kleur die nu het beste bij mijn stijl past.” De muur in de keuken kreeg eerder de kleuren turkoois en roze. 

  Ze is een echte interieur creatieveling: zo knapt ze meubelstukken op die ze op de kop tikt in kringloopwinkels, rommelmarkten en de kelder van haar oma. Floortje: “Mijn oma verzamelde vroeger heel veel meubels en haar kelder diende ook als opslag voor meubels van bekenden. Dan bleef er wel eens wat staan en zodoende werd het steeds voller. Ik mag nog regelmatig een kijkje nemen in deze kelder vol moois, op zoek naar meubels om op te knappen.” 

  “Ik maakte het roze-rode kussentje op de bank van een oude, zijden rokje van mijn moeder.”

  Samen met haar moeder volgt ze een stoffeerderscursus. Haar meest favoriete project in haar Paris chic interieur is een eetkamerstoel met een mooie, groene barokprint die ze vond in de bekende stoffenwinkel op de Albert Cuyp. “De stof is zachtgroen, maar de bies is weer felroze. Ik vind het leuk om met die contrasten te werken. De stoel zelf maakt trouwens onderdeel uit van een set van vier. Een followers van mij tipte deze set die voorheen van haar opa was. Dat is weer het leuke van social media: ik krijg ook vaak van volgers de mooiste vondsten voorgeschoteld.” 

  Ook kussens maakt ze met stoffen waar je niet zo snel aan zal denken. “Ik maakte het roze-rode kussentje op de bank van een oude, zijden rokje van mijn moeder. Ik vind het leuk om oude stoffen nieuw leven in te blazen. Als kussen bijvoorbeeld.” Naast stofferen en kussens maken, is er nog iets wat Floortje doet. “Ik maak glaskunst van, voornamelijk kristallen schaaltjes, borden, wijnglazen, vazen en shotglaasjes. Die laatste bleken ideaal als kandelaar. Ik lijm alles aan elkaar met glaslijm en maak de gaafste ontwerpen.” 

  “Een kristallen lamp scoren voor €40 terwijl het voor €500 in de winkel ligt, blijft een kick.”

  Floortje houdt dus van tweedehands winkels en markten. Ze tipt 2Switch in Tiel. “Maar het filiaal in Emmen schijnt het allerleukst te zijn, dus die staat nog op het to visit lijstje. En fijn ook: ze werken met spaarkaarten zodat je weer met korting kunt shoppen.” Ook online speurt ze wat af met wat goeie vondsten als resultaat. “Een kristallen lamp scoren voor €40 terwijl het voor €500 in de winkel ligt, blijft een kick. Hier op de Spiegelgracht in Amsterdam betaal je honderden euro’s voor iets soortgelijks, dus dit was zeker een hele goede koop.” 

  Voor het online speuren op Marktplaats moet Floortje het vooral hebben van het algoritme. “Als je een paar keer een goede vondst hebt gedaan, slaat Marktplaats je zoektermen op. Elke keer als ik weer ga zoeken, krijg ik de mooiste vondsten voorgeschoteld. Op zoektermen als Biedermeier en Girandole krijg ik hele mooie items te zien. Maar als ik bijvoorbeeld iets heel anders wil opzoeken, zoals laatst toen ik een parkeerplaats wilde zoeken, log ik mezelf altijd even uit. Anders gaat mijn algoritme eraan, haha. Dat is dus ook een tip!” 

  “Als kind maakte ik al van afval, zoals een wcrol, spulletjes voor in mijn Barbiehuis en veranderde ik regelmatig mijn kamer. Aan een interieuropleiding dacht ik gek genoeg nooit.”

  Floortje schuifde de afgelopen zeven jaar vaak met haar inboedel. “De bank heeft inmiddels alle hoeken wel gezien, maar de opstelling van nu past het beste in dit Paris chic interieur. Het blijft misschien altijd wel een beetje krap, maar het klopt nu wel.” Ze koos ervoor om de ronde eettafel, die voorheen van haar oma was, bij de keuken te plaatsen. Een goede zet, want zo heeft ze vanaf de tafel mooi zicht op het mini balkon. 

  Gevoel voor stijl zit in de familie. Zowel haar oma als moeder zaten in de mode en ook Floortje volgde voorheen een modeopleiding. “Toch was interieur altijd mijn grote liefde. Als kind maakte ik al van afval, zoals een wcrol, spulletjes voor in mijn Barbiehuis en veranderde ik regelmatig mijn kamer. Aan een interieuropleiding dacht ik gek genoeg nooit. Mijn modeopleiding vond ik uiteindelijk niet zo leuk, dus na het afstuderen, ging ik aan het werk als model, wat ik nog steeds doe. Daarnaast doe ik nog van alles, zoals meubels opknappen, glaskunst maken en kun je me inhuren als opruimcoach.”

  Want ook al staat het Paris chic interieur van Floortje vol met prullen, toch zie je geen rommel. Floortje: “Met zoveel spullen in huis moet je juist clusteren. Maak groepjes van drie of vijf, sowieso altijd oneven, en zorg dat de rest eromheen rustig. Op mijn eettafel staat bijvoorbeeld een dienblad met een groepje kaarsen. Dat kun je best nog stylen met een vaas met bloemen, maar hou de rest van de tafel rustig.” 

  “Het uitzicht op Amsterdam maakt het een fijne plek om even tot rust te komen met een goed boek. De slaapkamer geeft me echt zo’n Pulitzer gevoel.”

  Ook tipt ze dichte kasten om de echte troepjes in op te bergen en papierwerk zo snel mogelijk weg te doen. “Als ik een tijdschrift koop, lees ik het direct uit en gooi het weg. Eerlijk gezegd ziet het huis er altijd zo opgeruimd uit, maar het scheelt ook dat ik veel opbergruimte heb. Zo zit er boven de slaapkamer nog een vliering en heb ik beneden in het pand nog een extra berghok.” 

  Floortje’s favoriete plek is haar slaapkamer: “Ik verfde alle muren inclusief het plafond blauw en dat is zo’n fijne kleur. Het uitzicht op Amsterdam maakt het een fijne plek om even tot rust te komen met een goed boek. De slaapkamer geeft me echt zo’n Pulitzer hotelgevoel.” Leuk feitje: haar inloopkast was voorheen een bedstee die ze pimpte met oude louvredeuren. 

  Dierbare items zijn met stip de twee papegaaienkandelaars die op de bar in de keuken staan. “Ik had al tijden die van Maison NL op het oog, maar vond ze veel te duur om als set te komen. Dus ging ik weer speuren op Marktplaats en scoorde er twee voor de prijs van één! Zo lief: ik kreeg ze uiteindelijk van mijn moeder cadeau voor Kerstmis. Ik wil absoluut geen kaarsvet op de kandelaar, vandaar dat ik er nu LED lampen in heb. 

  Hoewel dit Paris chic interieur een fijne plek om te wonen is, kriebelt het bij Floortje flink sinds de lockdowns; ze snakt naar meer ruimte en rust om zich heen, is wel een beetje klaar met thuiskomen tussen de toeristen én wil heel graag samenwonen met haar vriend. Ze heeft inmiddels haar appartement verkocht om samen te wonen met haar vriend in een huurhuis. “Kopen gaan we nog niet doen, daar wachten we liever mee totdat de markt iets rustiger is,” vertelt Floortje. Haar ultieme woondroom is terug naar de weilanden. “Terug naar mijn roots en dan het liefst een huis op het platteland met genoeg ruimte voor een werkplaats waar ik meubels kan opknappen. Wie weet, ooit…” 

  Meer zien van dit Paris chic interieur van Floortje?

  Uiteraard maakte ik ook weer een video hometour van de Paris chic interieur van Floortje. Die bekijk je in deze blogpost. Wil je nog meer weten over Floortje? Volg haar dan op Instagram via Studio Je Suis Flore en haar gelijknamige website.

  Bekijk hier vier woontips uit het huis van Floortje:

  Bekijk nog meer inspirerende hometours:

  © Beeld Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

  Menu