Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Een kijkje in de marmer look keuken van Meryam - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 16-07-2024

  13 december, 2017

  Een kijkje in de marmer look keuken van Meryam

  Samen met Miele nam ik het afgelopen een kijkje in inspirerende keukens. Na die van Andrea, Jane, Joni, Saskia, Maaike en Linda is de allerlaatste binnenkijker in de marmer look keuken van Meryam. Nadat ze verhuisde, brak ze de muur door voor een grote open woonkeuken. En zie hier: een droomkeuken!

  Het afgelopen jaar deed ik veel keukeninspiratie op bij anderen thuis, omdat ik zelf bezig was mijn keuken om te toveren tot iets moois. Maar ja, van keukens had ik nog weinig kaas gegeten; al mijn vorige stulpjes hadden al mooie keukens, dus daar hoefde ik nooit wat aan te verbouwen. Dus ging ik samen met Miele ‘keukenkijkers’ maken, de bewoners het hemd van het lijf vragen over hun droomkeuken en alle keukenapparatuur én zo zelf heel veel inspiratie opdoen. De laatste keuken uit deze reeks is die van Meryam uit Breda. Benieuwd? Kom maar binnen…

  Een kijkje in de marmer look keuken van Meryam

  Wow, wat een mooie keuken! Wat waren jullie eisen voor het ontwerpen van jullie droomkeuken? 
  “De vorige keuken was flink verouderd, deze was zo’n 25 jaar oud. Toen we dit huis kochten, wisten we dan ook dat de keuken het eerste was wat eruit ging. We hadden alleen geen idee wat voor keuken we wilden. Eerst keken we of de muur eruit kon; de plek waar de keuken is, was namelijk een aparte ruimte. Door de keuken bij de woonkamer te trekken, creëerden we een grote open woonkeuken. Gelukkig was dit mogelijk. We dachten eerst aan een L-vormige keuken, maar onze voorkeur ging later naar een groot eiland. Ons vorige huis had een lang aanrecht en ik wilde er qua werkblad niet op achteruit gaan. Dit eiland is 3 meter lang en 1.80 meter breed. Ruim genoeg. Daarnaast zit het eiland vol bergruimte, zelfs bij het gedeelte waar de bar zit. En natuurlijk zit er in de wand rechts ook voldoende bergruimte en hier vind je tevens alle Miele keukenapparatuur. Onze keuken moest ook gastvrijheid uitstralen en met de bar is dat zeker gelukt: onze drie kinderen, vrienden en familie gaan vaak aan de bar zitten als ik kook. Zo gezellig vind ik dat.”

  Een kijkje in de marmer look keuken van Meryam

  Een kijkje in de marmer look keuken van Meryam

  Een kijkje in de marmer look keuken van Meryam

  Een kijkje in de marmer look keuken van Meryam

  Het is een marmerlook keuken geworden. Volgens mij was dat jouw inbreng…
  “Jazeker, ik wilde heel graag iets met marmer. Ik vind dat prachtig. Het mooie aan dit werkblad is dat de ‘aders’ niet alleen grijs zijn, maar ook een beetje taupe-achtig, dat maakt het warmer qua look. Maar ik heb niet alleen de keuken bedacht hoor. Mijn man koos weer die koperkleurige lampen, daar was ik zelf niet op gekomen.”

  Ik zie een televisie in de keuken. Een bewuste keuze?
  “We kozen bewust voor een televisie in de keuken, omdat ik én van kookprogramma’s hou én de kinderen hier dan gezellig kunnen zitten. In de ochtend zitten ze hier met z’n drieën op een rij, best handig ook met opruimen. Als ik kook, zitten ze vaak aan de bar televisie te kijken. Dat is gezelliger dan dat ze op de bank zitten, toch?”

  Een kijkje in de marmer look keuken van Meryam

  Een kijkje in de marmer look keuken van Meryam

  Wat kook je het liefst?
  “Van alles; Marokkaans, Italiaans, Japans en soms Nederlands, want ik hou van hachee. Dat maak ik sowieso eens per maand. Maar gekookte aardappels vind ik, als Marokkaanse, heel bijzonder! Dat maak ik dan ook graag met gehaktballen. Er zit dus zeker diversiteit in onze keuken. De inductiekookplaat en de oven en de stoomoven met magnetronfunctie gebruik ik het meest. Zo maakte ik gisteren een Marokkaanse tajine. Niet in een tajine (een aardewerken stoofpot, red.) maar op de bakplaat van de oven met drumsticks gemarineerd met Marokkaanse kruiden (kurkuma, gember, knoflook, peter, zout, komijn en een snufje kaneel) en olijfolie, paprika, aardappels en ui. Dat zette ik vijftig minuten in de oven en de laatste paar minuten deed ik er de doperwten bij. Heel gemakkelijk en ontzettend lekker. Ik moet nog leren hoe ik smaakvol kook met mijn stoomoven. Bij Miele kan ik mij als klant aanmelden voor een kookworkshop. Pas dan ga ik ermee kokkerellen. Het kokkerellen heb ik trouwens van mijn moeder, hoewel zij meer van het bakken is, zoals Marokkaanse koekjes, griesmeelcake, bananen- en appelcake. Ik ben meer van het hartige.”

  Een kijkje in de marmer look keuken van Meryam

  Waarom koos je voor een inductiekookplaat en geen gas?
  “Als het aan mij lag, kookte ik nu op gas, maar dat was helaas niet mogelijk met de leidingen. Ik vind op gas koken fijner, maar moet eerlijk bekennen dat ik nu ook goed kan koken met deze inductiekookplaat. Daarnaast is het ook veiliger met kinderen, omdat de plaat meteen afkoelt als de pan eraf is. Mijn zoontje Amir is bijvoorbeeld gek op koken: dan mag hij champignons snijden en in de pan gooien. Vindt hij zo leuk. In deze inductiekookplaat is de afzuigkap geïntegreerd, zodat je geen lompe afzuigkap in de keuken hebt. Dat kan vaak een doorn in het oog zijn. Het fijne is ook dat je het filter heel gemakkelijk in de vaatwasser doet.”

  En ik zie een inbouw koffiemachine. Wat een luxe! Gebruik je ‘m vaak?
  “We gebruiken ‘m de hele dag door. Je kunt er zelfs je eigen persoonlijke koffie mee maken: dat je latte macchiato bijvoorbeeld iets meer of minder melk bevat. Ik voel me net een barista, haha. Mijn eerste bak koffie drink ik pas als de kinderen naar school zijn. Dan kan ik in alle rust mijn koffie drinken. Qua inbouw apparatuur wilden we graag een oven, magnetron, koffiemachine en stoomoven. Het fijne is dat we nu een stoomoven met magnetron-functie hebben, dat scheelt weer ruimte.”

  Een kijkje in de marmer look keuken van Meryam Een kijkje in de marmer look keuken van Meryam

  Een kijkje in de marmer look keuken van Meryam

  Wat zijn nog jullie wensen?
  “Ik wil graag nog mozaïek verwerken in de keuken als knipoog naar mijn Marokkaanse roots. Het liefst een hele wand vol! We hebben al zoveel verbouwd dit jaar dat we deze plannen uitstellen. Maar wie weet ooit.”

  Jullie hebben een enorme vriezer. Is dat een bewuste keuze?
  “Ons vorige huis had zo’n Amerikaanse koelkast en ik wilde die bergruimte graag meenemen. Deze vriezer is zelfs groter. Er zitten genoeg lades in voor extra overzicht. In de zomer zat hij vol ijsjes!”

  Waar komt dat barretje vandaan?
  “Ik bedacht de bar. Ik wilde alleen niet dat het standaard werd. Mij leek het gaaf dat de bar niet geïntegreerd werd in het werkblad, maar er iets bovenop en meer richting de woonkamer. Dat maakt het geheel meer speels en ben je meer in verbinding met de woonkamer.”

  Een kijkje in de marmer look keuken van MeryamEen kijkje in de marmer look keuken van Meryam

  Zelf ook aan het brainen over een nieuwe keuken?

  Maar weet je ook niet zo goed wat je wilt? Voor keukeninspiratie en informatie over alle Miele-keukenapparatuur check dan de speciale keukeninspiratie Miele. Goed om te weten: je kunt ook langsgaan in het Miele Experience Center in Vianen waar je kosteloos een kookdemonstratie en een advies op maat kunt krijgen.

  Beeld © Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com
  Foto 5 + 6 Elise van den Arend/InteriorJunkie

  * Dit is een inspirerende samenwerking met Miele. Door samen te werken met merken kan Interior Junkie blijven bestaan. Thanks voor de support. 


  2 reacties op “Een kijkje in de marmer look keuken van Meryam”

  1. Maartje schreef:

   Hoi Meryam,
   Welk type en welke ‘kleur’ werkblad heb je erop liggen? Ik ben op zoek naar zo’n marmerlook werkblad.
   Groetjes

  2. Romy schreef:

   Te gek! Mag ik vragen waar je het werkblad vandaan hebt? En welk type en kleur het werkblad is?

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu