Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Hoera! Mijn keuken make-over is af - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 25-06-2024

  Hoera! Mijn keuken make-over is af

  Na weken van breken, wachten, breken, wachten, schilderen en nog eens wachten, kan ik dan eindelijk zeggen dat mijn droomkeuken klaar is. Pronkstuk in mijn nieuwe keuken is niet alleen de bakstenen muur, de gitzwarte keukenkastjes of dat natuurstenen werkblad. Nee, ook het fornuis mag er zeker wezen…

  Het begon allemaal met een persreisje naar Guastalla, in de buurt van het Italiaanse Parma. Fornuizenmerk Bertazzoni nodigde me uit om een kijkje te komen nemen in hun showroom en aangrenzende fabriek (deze vlog vorig jaar gezien?). Het was daar tijdens een kookworkshop waar ik op slag verliefd werd op Het Fornuis. Ik kookte thuis op dat moment op een elektrisch kookplaatje met vier pitjes en was op zijn zachts gezegd zwaar teleurgesteld in mijn nieuwe keuken. In mijn vorige huis had ik vijf gaspitten en een enorme oven. Nu moest ik vorige Kerst twee dagen lang voor acht man koken op vier pitjes en een oven waar alleen een kleinere kalkoen in paste. Dat mocht mij zeker niet het volgende jaar overkomen.

  Hoera! Mijn keuken make-over is af

  Onze keuken voor De Grote Verbouwing. Achter de wand links zit de serre.

  Hoera! Mijn keuken make-over is af

  De keuken voor De Grote Verbouwing met links de serre, hierachter zit de wand met keukenapparatuur.

  Hoera! Mijn keuken make-over is af

  Onze keuken na De Grote Verbouwing: de wand is er uit en is verplaatst naar de muur achter de camera. De bakstenen muur konden we zo creëren en voor de vloer kozen we voor Portugese tegeltjes. Het begint er al op te lijken…

  Hoera! Mijn keuken make-over is af

  Onze keuken na de complete make-over. Zo blij mee!

  Het uitgangspunt: een design fornuis met een Italiaans tintje

  Het Bertazzoni fornuis werd dus vol enthousiasme besteld. En dat terwijl we nog geen flauw idee hadden hoe onze toekomstige keuken eruit zou komen te zien. Mijn hubby en ik kozen voor een Bertazzoni fornuis uit de Professional Series in een kek zwart kleurtje mét vijf pitten en twee ovens: een elektrische oven met elf functies zoals confectie, bakken, grillen en hetelucht én eentje om je kippetje in te grillen want er zit een draaipit in (!). En geen gas, maar inductie. Een bewuste keuze omdat onze keuken geen gasleiding heeft (vandaar dus dat elektrische plaatje). Met het oog op de toekomst zeker verstandig want straks koken we alleen nog maar inductie. Als kers op de taart kwam er ook een afzuigkap bij. Omdat onze muren erg hoog zijn, vond ik het mooi om toch met een normale afzuigkap te werken in plaats van eentje verstopt in de kookplaat. Zo lijkt de muur nog hoger en is er qua hoogte meer balans.

  Maar ja, hoe ging de rest van de keuken er dan uit zien? We hadden immers alleen een fornuis als uitgangspunt. De Grote Verbouwing naderde en na heel veel brainstormen waren we het erover uit: de muur tussen de keuken en de serre moest eruit. En als we dat toch deden, moest er ook meteen een nieuwe vloer inkomen met Portugese tegels (deze post kon je eerder lezen, al gezien?). Zo gezegd zo gedaan. Begin dit jaar was de keuken dus half af en kon je het voorlopige resultaat bekijken in een eerdere post.

  Hoera! Mijn keuken make-over is af

  De keukenwand voor de make-over. Het is even zoeken maar de elektrische kookplaat zit helemaal links.

  Hoera! Mijn keuken make-over is af

  De keukenwand na de make-over met stunning nieuw Bertazzoni fornuis.

  Hoera! Mijn keuken make-over is af

  De andere wand voor de make-over.

  Hoera! Mijn keuken make-over is af

  De wand na de keuken make-over.

  Natuurlijk kon onze timing beter…

  We bestelden de keuken pas in september, vlak voor onze wedding maand in Toscane van start ging. Dat had vooral te maken met het budget: logischerwijs konden we de keuken natuurlijk tegelijkertijd afmaken tijden De Grote Verbouwing maar alles werd al zo duur dat we toch een half jaartje wilden wachten. Direct na onze honeymoon gingen we van start met klussen, te beginnen met de bakstenen muur. Die kwam binnen twee uur tevoorschijn. O zo mooi. Nadat papslief een weekje overkwam om de keukenkastjes in elkaar te zetten, was het wachten op het natuurstenen werkblad. We kozen ervoor om ook de spatplaat van natuursteen te doen omdat we roestvrij staal niet zo mooi vinden; er komen altijd krassen op.  Het ziet er ook speels uit dat het werkblad overloopt naar de muur.

  Een keuken vol tegenstellingen

  Het mooie aan deze keuken vind ik de mix van materialen, structuren en prints. Het ruwe van de bakstenen muur tegenover het glanzende van het natuurstenen werkblad en het matte van de zwarte keuken tegenover het drukke van de Portugese tegeltjes. Ik hou dus zeker van contrasten en vond het mooi om een keuken te ontwerpen met een ruw randje, welke weer goed af steekt tegenover het klassieke van ons herenhuis. Daarnaast ben ik ontzettend blij dat we de achtergevel toch een kleurtje hebben gegeven. Het was even heftig (want hoe vaak verf je je keuken nou gitzwart én groen?!) maar het voelt nu zoveel meer knusser aan. En dat groen op de deuren en kozijnen matcht weer goed met de planten.

  Waar komt de basis van de keuken vandaan? De keukenfrontjes komen uit de KUNGBACKA collectie van IKEA, de Portugese tegeltjes zijn van Designtegels, de kleuren op de kozijnen en deuren zijn Pitch Black (zwart) en Green Smoke (groen) van Farrow & Ball. Het natuurstenen werkblad lieten we op maat maken bij Swaalf Natuursteenhandel in Haarlem, de bakstenen muur is door twee enthousiaste klusjesmannen gemaakt, mijn hubby en ik hebben hem verder afgemaakt met een staalborstel op een boormachine (dat kon je zien in deze vlog). Erna werd de muur gecoat zodat hij niet af geeft en je keuken stofvrij blijft. Voor de keuken kozen we ook voor vloerverwarming, omdat de tegels anders ontzettend koud zijn.

  Waar komt de basis van de keuken vandaan?

  Het fornuis komt uit de Professional Series van Bertazzoni, net als de afzuigkap. De keukenfrontjes komen uit de KUNGBACKA collectie van IKEA, de Portugese tegeltjes zijn van Designtegels, de kleuren op de kozijnen en deuren zijn Pitch Black (zwart) en Green Smoke (groen) van Farrow & Ball. Het natuurstenen werkblad en de spatplaat lieten we op maat maken bij Swaalf Natuursteenhandel in Haarlem, de bakstenen muur is door twee enthousiaste klusjesmannen gemaakt, mijn hubby en ik hebben hem verder afgemaakt met een staalborstel op een boormachine (dat kon je zien in deze vlog). Erna werd de muur gecoat zodat hij niet af geeft en je keuken stofvrij blijft. Voor de keuken kozen we ook voor vloerverwarming, omdat de tegels anders ontzettend koud zijn. Nu is het aangenaam warm in onze nieuwe keuken. Je ziet het niet op de foto maar in het plafond zitten dimbare spots over de hele ruimte die goed licht geven als ik aan het koken ben.

  Hoera! Mijn keuken make-over is af

  Hoera! Mijn keuken make-over is af

  Hoera! Mijn keuken make-over is af

  Hoera! Mijn keuken make-over is af

  Hoera! Mijn keuken make-over is af

  Waar komen alle woonaccessoires vandaan?

  Op het bovenkastje staat een blauwe vaas van T.K Maxx, het potje en de hangplant zijn van DekaTuin, het potje rechts is van Maf in Haarlem en het plantje van Sprinklr x Hortus Botanicus. Het koffiezetapparaat is van Nespresso, de plant is van IKEA en de pot van DekaTuin. De messing kraan is van GROHE, het zeeppompje van Sissy-Boy. De pannenkoekenplant is van Intratuin, het potje van Maf. De houten planken zijn van Brood & Plank (grote) en de rest liet ik maken op Bali. Het kleine potje is van DekaTuin, het plantje erin van Wildernis en het blik met olijfolie kregen we cadeau van de B&B in Toscane waar we de eerste nachtjes van onze honeymoon verbleven. De goudkleurige pot voor kookgerei is eigenlijk een cocktailshaker en kreeg ik van Made.com (leuk feitje: mijn naam is erin gegraveerd). Het messing kookgerei is van HEMA. Op de afzuigkap staat een marmer look vaas (geen idee meer van wie die is sorry), het plantje en potje zijn van DekaTuin. Ernaast staat nog een plant (IKEA) met pot van Maf. Op de kookplaat staat een fruitschaal van FEST Amsterdam. Links van het fornuis staat een grote plant uit de Sprinkr x Hortus Botanicus collectie en een pot van DekaTuin. De zwarte prullenbak is van Brabantia en de ‘hipsterfiets’ is van de hubby en kocht hij ergens in Haarlem.

  Hoera! Mijn keuken make-over is af

  Hoera! Mijn keuken make-over is af

  Hoera! Mijn keuken make-over is af

  Goed nieuws: dé keuken krijgt nog een make-over!

  Natuurlijk is een huis nooit af en ook voor deze keuken geldt dat. Na een jaar vol met uitgaves gaan we het de komende tijd even rustiger aan doen. Maar zeker is dat deze keuken nog niet af is. Ik droom nog van een coffee corner tegen de bakstenen muur rechts aan met één of twee barkrukken en tegen de wand waar de prullenbak staat, vind ik mos ook erg cool. De wand aan de andere kant van de keuken is het enige wat nog staat van de oude keuken. Deze willen we ooit aanpakken met nieuwe frontjes: van walnoothout bijvoorbeeld en dan in visgraatpatroon. Je ziet het niet echt, maar we hebben een kleine koelkast en geen vriezer. En die magnetron gebruiken we nooit en die oven kan eigenlijk ook weg. Dus deze wand gaan we zeker nog eens aanpakken.

  Zoveel dromen, dus, maar voorlopig wacht ik nog eventjes. Ik geniet sowieso al volop van deze keuken. Het is echt een feest om hier te koken: het Bertazzoni fornuis is echt geniaal (en volgende week ga ik hier mijn eerste kippetje in grillen, spannend!). Nooit gedacht dat de liefde voor een fornuis mij zo’n mooie keuken zou opleveren. Ben heel benieuwd wat jullie van mijn keuken make-over vinden. Laat je het mij hieronder even weten?

  Hoera! Mijn keuken make-over is af Hoera! Mijn keuken make-over is af Hoera! Mijn keuken make-over is af

  Hoera! Mijn keuken make-over is af

  Onze keuken na de complete make-over. Zo blij mee!

  Beeld © Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com

  35 reacties op “Hoera! Mijn keuken make-over is af”

  1. Claudia schreef:

   Echt onwijs gaaf!! ?Zat al op het eindresultaat te wachten.

  2. Priscilla schreef:

   Hele toffe combi! Love Black ?
   Vorige keuken had heel veel kastjes.

  3. Mia schreef:

   Jullie keuken is echt prachtig geworden.

  4. Marijke schreef:

   Fantastisch!!!???

  5. Joost schreef:

   Wat een gave keuken. Ik wil ook een bakstenen muur in mijn keuken creeeren en ben heel benieuwd welk middel jullie hebben gebruikt om de bakstenen af te werken. Zou je mij dit kunnen vertellen?

  6. Madelon schreef:

   Hoi! Ziet er prachtig uit. Resultaat mag er zijn na zo hard werken! Ik heb een vraag: wij hebben ook zo’n muur. Maar het blijft inderdaad afgeven. Maar ik wil zo min mogelijk glans. Dit ziet er goed uit ! Wat voor coating is het die je hebt gebruikt ?

   • Joost schreef:

    Hee Madelon, dit was ook precies mijn vraag. Als jij het antwoord hebt gevonden, zou je dat even hier kunnen reageren?? Heel veel dank alvast!!

   • interiorjunkie schreef:

    Hey Madelon

    We hebben even degene geappt welke coating hij heeft gebruikt. Toen antwoordde hij: “coating”. Haha, dan weten we nog niet veel he?
    We blijven even proberen bij hem en dan laat ik het je weten 😉

    Liefs

  7. Rianne schreef:

   Beste interieur junkie

   Ik heb zelf ook zo’n bakstenen muur. Maar verder nog niks aan gedaan. Het ziet er eigenlijk te netjes uit. Ik wil daarom proberen stukjes eraf te hakken en een nog wat oudere look te geven. Denk met witte verf op sommige plekken. Nou is mijn vraag hoe krijg ik zo’n mooie stoere bakstenen muur ? En met wat voor ‘n verf? Heb je tips voor mij?

   Groetjes Rianne

   • Rianne schreef:

    Wat heb je een super gave keuken..erg mooi gelukt!

    Groet Rianne

   • Joost schreef:

    Hee Rianne, ik ben heel benieuwd naar de antwoorden op jouw vragen. Ik heb enigszins hetzelfde probleem! Alvast bedankt!

   • interiorjunkie schreef:

    Hey Rianne

    Volgende week komt mijn video uit over de keuken make-over waarin ik hier meer over vertel.
    Maar dus met een drillboor en afwerken met een staalborstel op een boormachine. De muur zelf is erna gecoat zodat hij geen stof afgeeft. Degene die onze muur heeft gecoat, laat ons nog snel weten wat voor coating hij precies gebruikt heeft.

    Groetjes,
    Elisah

  8. Makien schreef:

   Super gaaf geworden!

  9. Ursela schreef:

   Supergaaf!!! Welk model size van Grohe Essence is jullie kraan?Type nummer?;)

  10. marielle schreef:

   echt p r a c h t i g geworden!!

  11. Lieke schreef:

   Prachtig geworden! Zelf hebben wij afgelopen zomer ook onze keuken verbouwd en een zwarte keuken gezet. Alleen een rotkleur qua vette vingers 😉

  12. Soohme schreef:

   Woow woow wat een onwijssss mooie keuken lieverd..ben er helemaal weg van!! Echt een droomkeuken! Benieuwd naar de video! En is het kippetje gelukt..haha.
   Dikke kus Sharita

  13. Christa Dingerdis schreef:

   Hoi Elisah,
   Wat is het een prachtig huis geworden, met de keuken als absoluut pronkstuk.
   Heel veel woon plezier in het mooie Haarlem.
   Hartelijke groet,
   Christa ( je vorige buurvrouw)

  14. Daisy schreef:

   Wat een geweldige keuken. Wij hebben een nieuwbouw huis gekocht en zijn nu lekker alles uit aan het zoeken. Nu vroeg ik mij af waar je die mooie vloertegels vandaan hebt. Wij krijgen een mat zwart natuursteen blad, mat zwarte quooker, mat witte keuken en mat zwarte grepen en een zelfde soort fornuis.Nu lijken mij die tegels daar ook mooi bij staan. En combineert het ook mooi met een houten vloer?het is namelijk een u- vormige woonkamer.

  15. Marieke schreef:

   Ik heb je blog pas net ontdekt, maar vind het helemaal geweldig 🙂 heel leuk om te lezen en zien wat je allemaal hebt gemaakt. Dank voor het delen! En voor de bakstenen muur; volgens mij wordt dit vaak met voorstrijk gedaan, die je ook gebruikt voor onder latex. Dat fixeert de loszittende delen. In ieder geval bij die van mij.

  16. Corine schreef:

   Hallo, Wat een prachtige keuken is dit geworden. En dat fornuis vind ik ook echt het einde. Nu heb ik een vraag hieronder. Op jouw foto’s lijkt het fornuis wel van glas (de fronten van de ovens en het paneel eronder. Maar als ik op de site van Bertazzoni kijk, lijkt deze fronten en onderpaneel matter te zijn en niet van glas. Heb jij een speciale uitvoering van het fornuis? Graag je reactie.

  17. Corine schreef:

   Hallo, Wat een prachtige keuken is dit geworden. En dat fornuis vind ik ook echt het einde. Nu heb ik een vraag hierover. Op jouw foto’s lijkt het fornuis wel van glas (de fronten van de ovens en het paneel eronder. Maar als ik op de site van Bertazzoni kijk, lijken deze fronten en het onderpaneel matter te zijn en niet van glas. Heb jij een speciale uitvoering van het fornuis? Graag je reactie.

  18. Ivy van der Kroon schreef:

   Hi, Ik moet zeggen wat een onwijs mooie keuken jij hebt. Mijn vriend en ik zijn er helemaal verliefd op. Wij vroegen ons af wie jij hebt ingehuurd als klusjesman om de muur bakstenen te maken?

   Ik hoor het graag van je.

   Mvg, Ivy

  19. Carlijn schreef:

   Hey, prachtig is de muur. Ik heb zelf ook zo’n muur maar moet deze nog behandelen. Welke coating hebben jullie gebruikt?

  20. Deidre schreef:

   Ben je veel aan het poetsen met zwarte kastjes qua vette vingers enzo? Zwanger van ons 1e kindje en ik weet niet goed of het wel handig is als er een kleintje rondloopt…

  21. Tiny schreef:

   Ik ben zeer benieuwd wat jullie met de linkerkant vd afzuigkap, dus het kanaal ervan, hebben gedaan!
   Waarom nog niet dicht?

  22. Stéphanie schreef:

   Hallo! Wat een mooie keuken! Ik zag dat een aantal mensen dezelfde vraag als ik hadden en zich afvroegen met welk product jullie de bakstenen muur behandeld hebben? Ik kan het antwoord niet meteen terug vinden (of ik heb er naast gekeken…) dus daarom stel ik nog eens de vraag. Wij hebben namelijk ook zo’n bakstenen muur welke we ook graag brut willen houden.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu