Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Binnenkijken in het jaren 30 huis in Heemstede van Angela met dromerige kinderkamer - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 21-05-2024

  30 december, 2023

  Binnenkijken in het jaren 30 huis in Heemstede van Angela met dromerige kinderkamer

  Angela woont met haar gezin in een jaren 30 huis in Heemstede. Bij één blik op haar kleurrijke interieur zou je denken dat ze haar baan als tandarts direct kan inwisselen voor die van interieurontwerper. Een feestje voor het oog! 

  Dat Angela ooit in een jaren 30 huis in Heemstede terecht zou komen, zat er altijd al een beetje aan te komen. Haar man is hier opgegroeid en het stel was hier dan ook vaak te vinden. Toch woonden ze jarenlang samen in Amsterdam, maar in 2017 begon het idee te kriebelen om de grote stad te verlaten voor een huis in het kindvriendelijke Heemstede en omgeving. Angela: “We boden eerst op een huis in Haarlem, maar dat ging helaas aan ons neus voorbij. Toen kwam dit huis uit 1929 op ons pad via onze makelaar en grepen we onze kans.” 

  Gunfactor

  Het leek er even op dat ook dit huis niet voor hen bestemd was, omdat er geen bezichtigingen meer werden ingepland. “We waren te laat, hoorden we. Toch smeekten we onze makelaar om ons nog ergens tussen te proppen. Dat lukte uiteindelijk!” Het stel viel direct op de basis van het huis. Angela: “Ondanks dat een van de vorige bewoners veel van de authentieke details uit dit huis hadden gesloopt, zoals het glas-in-lood, de klassieke plinten en de ensuite deuren, zagen we meteen potentie om de sfeer weer terug te brengen.” Na de bezichtiging deden ze meteen een bod en het jaren 30 huis in Heemstede werd hun gegund

  “Het glas-in-lood wilde ik terugbrengen, dus vond iemand die zulk soort ramen maakt als hobby.”

  De basis stond dus al, dus Angela en haar man konden bezig met, naar eigen zeggen, “de leukere dingen”, zoals het creëren van een stalen wand die de zithoek subtiel scheidt van de keuken. In wat voorheen de inbouwkast van de ensuite deuren was, bedacht Angela een nisje voor enkele keukenspullen en de prullenbak. De keuken verplaatste het stel naar het midden van het huis, zodat ze tijdens het koken zicht hebben op alle hoeken op de begane grond. “Altijd fijn om je kinderen zo in de gaten te houden,” vertelt ze. “Over de kleur twijfelde ze nog even. “Ik wilde zwart, maar merkte dat iedereen dat had. Nu hebben we een donkergroene (Umbra) kleur die lijkt te veranderen gedurende de dag. Een goede keuze, dus.” 

  Originele details terugbrengen

  In de erker bleef het originele glas-in-lood maar die in de deuren waren er ooit uitgehaald. “Het glas-in-lood wilde ik terugbrengen, dus vond iemand die zulk soort ramen maakt als hobby,” vertelt Angela. “Het leuke is dat je dan zelf het patroon en de kleuren kunt bepalen. Omdat het glas-in-lood in de erker paarse kleuren heeft, brachten we dat ook terug elders in het huis. Omdat we in de bollenstreek wonen, vond ik het ook een mooi idee om er een tulp in te verwerken.” En zo werd de voormalige deur met plexiglas ineens weer een eyecatcher in de hal. 

  “Zelfs mijn trouwschoenen én mijn allereerste babyschoentjes lichtte ik uit in een stolp. Juist die mix van oud met nieuw geeft je huis karakter.”

  Angela koos voor een off-black kleur op het houtwerk, iets waar haar man erg aan moest wennen. “Zo’n donkere kleur geeft de ruimte meteen iets chics, helemaal als je het combineert met zo’n enorm wandpaneel. Leuk feitje: dit doek span je binnen zelf aan het frame. Ik krijg vaak vragen hoe we dit werk naar binnen kregen, haha. Erop vind je veel vogels en het Paleis op de Dam, een knipoog naar onze vorige woonplaats.” 

  Wat van ver komt…

  Angela houdt ervan om oude dingen een nieuw leven te geven. Zo zocht ze een tijdje naar een authentieke schouw voor in de zithoek. Ook deze was er ooit uitgehaald door de vorige bewoners. Angela: “Ik vond er eentje via Marktplaats, maar wel helemaal in Zeeland. Na een dagje op en neer rijden, pronkt hij alweer een tijdje in onze woonkamer. De schouw is stiekem niet uit de jaren 30, maar qua stijl misstaat hij hier zeker niet.” Een ander voorbeeld is de vintage Togo fauteuil ernaast, die ze opnieuw liet bekleden. Angela: “Zelfs mijn trouwschoenen én mijn allereerste babyschoentjes lichtte ik uit in een stolp. Juist die mix van oud met nieuw geeft je huis karakter.”

  “Het kunstwerk is gewoon behang dat we op houten platen maakten. Zo heb je heel gemakkelijk je eigen budgetproof kunstwerk gemaakt.

  In de zithoek pronkt trouwens nog veel meer moois. Het enorme wandkleed blijkt een DIY project. Angela: “Het kunstwerk is gewoon behang dat we op houten platen maakten. Zo heb je heel gemakkelijk je eigen budgetproof kunstwerk gemaakt. Ik vind het leuk om te werken met iets groots in huis. Dat je bij binnenkomst meteen zo’n WOW-effect hebt. Zo staat er ook een grote boom naast de bank en ja: die is echt. Hij verpieterde in de serre, maar leefde helemaal op toen hij naar een iets donkere hoek in huis ging.” 

  Kussen- en lampentic

  Angela shopt het liefst op Marktplaats, maar tipt ook zeker Sostrene Grene. “Vooral voor de functionele dingen, ook die wil ik graag mooi hebben. Als ze rondslingeren, dan zijn ze niet zo storend. Denk maar aan een stoffer en blik, schoonmaakdoekjes, schoonmaakspullen, pannenonderzetters en overwanten.” Daarnaast heeft ze volgens de overige gezinsleden een kussen- en lampentic. “Ik shop lampen het liefst tweedehands, bij Oud & R-Style en bij Madame Garage. Voor in de eethoek wil ik graag een eetkamerbank, zodat ik wéér een hoekje heb waar ik kussens kan stylen, haha.” 

  Het meest trots is ze op de serre. Angela: “Vooral in de avond is het hier zo gezellig zitten. Voor de tuin maakten we ook een lichtplan, zodat, als het eenmaal donker is, je in de serre het idee hebt dat je in de tuin zit. Echt zo’n binnen-buitengevoel. 

  “Toen de derde in de buik zat, grapten veel vrienden dat ik afscheid moest nemen van mijn walk-in closet, maar gelukkig hadden we op zolder nog een kamertje over.”

  Een verdieping hoger in dit jaren 30 huis in heemstede vind je de master bedroom, dromerige meisjeskamer, de badkamer en Angela’s inloopkast. “Toen de derde in de buik zat, grapten veel vrienden dat ik afscheid moest nemen van mijn walk-in closet, maar gelukkig hadden we op zolder nog een kamertje over,” grapt Angela. “Nu slapen de twee oudsten boven en ons dochtertje kreeg de oude kamer van haar grote broer. De sierlijsten behing ik met dromerig behang. De sierlijsten liet ik zeven jaar geleden maken op de muren, toen zag je het nog nergens. Het bedrijf die dit deed, vond het erg leuk om het eens in een woonhuis te doen. En nu is het een echte trend geworden!” 

  “Het hoofdbord tikte ik op de kop via Marktplaats van iemand die in een hotel werkte. Nadat het hotel sloot, mocht het personeel de meubels overnemen.” 

  In de master bedroom pronkt wat knip- en plakwerk van Angela. “Onlangs stak ik mijn tandartsenpraktijk in een nieuw jasje en had wat behang over. Daar behing ik de sierlijsten mee. Als je goed kijkt, zie je dat ik wat heb zitten knippen, zodat ik precies uitkom, haha.”  In deze kamer waan je je in een hotel. Het hoofdbord komt ook écht uit een hotel. Angela: “Het hoofdbord tikte ik op de kop via Marktplaats van iemand die in een hotel werkte. Nadat het hotel sloot, mocht het personeel de meubels overnemen.”

  Dromerige kinderkamers 

  Op de bovenste verdieping in dit jaren 30 huis in Heemstede vind je het domein van de twee oudste zonen. Angela: “De oudste wilde per sé dinosaurusbehang met een zwarte muur, dus zocht ik eentje uit die niet te heftig is, maar wél met heel veel dino’s. Het werd gelukkig goedgekeurd.” Wat Angela altijd bedenkt voor haar kinderen is dat het bed moet voelen als een nestje. De jongste heeft een hemeltje, de middelste een zwevend hemeltje en de oudste slaapt in een hemelbed. “Zo voelen ze zich veilig en geborgen en wordt het een feestje om naar bed te gaan,” vertelt ze.

  “Ik zal altijd blijven schuiven met ons interieur en ik vond het leuk om onlangs mijn praktijk opnieuw in te richten, met recht de mooiste tandartsenpraktijk van de omgeving!” 

  Vanaf haar zevende wilde ze al tandarts worden. “Ik was blij als ik een gaatje had, want dan mocht ik weer naar de tandarts” grapt ze. “Ik wilde ook zonder verdoving, zodat ik later aan mijn patienten kon vertellen hoe dat voelde. Ik ben dus ook echt tandarts geworden, want die fascinatie is gebleven. Net zoals mijn liefde voor interieur, hoewel ik het zelf vooral doe als hobby en af en toe vrienden help met inrichten. Ik zal altijd blijven schuiven met ons interieur en ik vond het leuk om onlangs mijn praktijk opnieuw in te richten, met recht de mooiste tandartsenpraktijk van de omgeving!” 

  Een woondroom is er zeker en als het aan Angela ligt, wordt dat een huis met een enorme tuin, waar ze bloemen kan kweken. Ik kan niet wachten op het plannen van een nieuwe tour!

  Nog meer zien van dit jaren 30 huis in Heemstede?

  Bekijk dan de video hometour waarin Angela je meeneemt in haar jaren 30 huis. Wil je nog meer weten over Angela? Volg haar dan op Instagram via Decorush.  Wil jij je ook opgeven voor een hometour van jouw huis, mail mij dan 6 overzichtsfoto’s van je interieur naar info@interiorjunkie.com. Voorlopig schiet ik alleen in omgeving Haarlem!

  Bekijk hier vier woontips uit het huis van Angela:

  Bekijk hier andere inspirerende binnenkijkers:

  © Beeld Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu