Menu

Search

  • I like my money right
    where i can see it:

  • 13-11-2024

    3 maart, 2023

    Binnenkijken in een huis vol kleurrijke kunst

    Annemieke woont samen met haar vriend en twee kindjes in een Amsterdams appartement vol kleurrijke kunst. Ze begonnen er tien jaar geleden en na een fikse verbouwing met z’n tweeën,  groeide de plek uit tot gezellig familie appartement vol kleurrijke kunst, wereldse vondsten en een bijzondere marmeren vloer. 

    Annemieke aasde al jaren op dit appartement, maar had nooit gedacht er ooit ook echt te wonen. “Als student gooide ik eens een briefje in de brievenbus, omdat het mij zo mooi wonen leek op deze plek,” vertelt Annemieke. “Ik studeerde hier om de hoek en reed dagelijks langs dit pand.” Uiteindelijk was het niet het briefje dat de doorslag gaf; na haar studie kwam het appartement op de tweede verdieping toevallig te koop. “Dit voelde als meant to be,” vertelt ze. “Samen met mijn vriend bezichtigde ik dit appartement. Ondanks dat de slechte indeling het appartement niet veel goeds deed, was het juist door dit punt dat niemand geïnteresseerd bleek. Niemand, behalve wij, omdat wij de potentie er wél in zagen. We kochten het huis en gingen een grote verbouwing tegemoet.”

    “Ik zag de vloer voor het eerst bij restaurant Sketch in Londen. Die moest ik ook hebben!”

    Het stel sloopte (bijna) alle muren eruit, zodat het hokkerige appartement een open karakter kreeg. Annemieke: “Ook verplaatsten we de keuken van de voorkant naar het midden van de ruimte, omdat we aan de voorkant een extra kamer wilden creëren, die met een glazen scheidingswand in verbinding staat met het woongedeelte. Op de plek waar de hal voorheen zat, zit nu de badkamer en achterin creëerden we een slaapkamer en een werkplek.” 

    Pronkstuk van dit huis vol kleurrijke kunst is de marmeren vloer in de eethoek, iets waar Annemieke al tijden van droomde. “Ik zag de vloer voor het eerst bij restaurant Sketch in Londen en later had ook restaurant Baccarat boven de Hudson Bay zo’n zelfde vloer,” vertelt ze. “Die moest ik ook hebben! Na een rondje googlen vond ik eindelijk een dealer met dé marmeren tegels. Een flinke hap uit het budget, maar door de badkamer tegels zelf te leggen , bespaarden we op het totale tegelbudget.” De vloer kreeg een witte omlijsting en vormde uiteindelijk de basis voor het kleurenpalet in heel het huis. Annemieke: “Alle kleuren op de vloer komen terug in het interieur; het blauw vind je terug op de muren, het roze in verlichting en het okergele in de woonaccessoires. 

    “We haalden de keuken destijds uit Duitsland, omdat er in Nederland bijna geen zwarte keukens verkocht werden.”

    De keuken was eerst zwart, maar verfde ze later warm grijs. “Zwart bleek geen goede keuze, omdat ik het te donker vond voor op deze plek, helemaal omdat ik ook voor zwart behang koos. We haalden de keuken destijds uit Duitsland, omdat er in Nederland bijna geen zwarte keukens verkocht werden. Dat is nu wel anders. Maar de kleur viel dus tegen in de ruimte” Ook het kookeiland, dat ze hadden besteld, zagen ze uiteindelijk vanaf, omdat het zo’n groot blok midden in de ruimte was. Annemieke: “In plaats daarvan kozen we voor een kastenwand in dezelfde tint als de keuken. Hierachter schuilt extra opbergruimte voor de keuken, maar ook alle jassen vind je hierin. Door de hoogte van de plafonds lijkt ons appartement heel groot, maar in feite telt het slechts 75m2. Ruim genoeg voor twee mensen, maar met twee kids is het een heel ander verhaal.” 

    DIY bamboe bed

    Toch creëerde het stel voldoende opbergruimte. Niet alleen in de keuken, maar ook boven het bed. Annemieke’s vriend maakte er eentje van bamboe, waar bovenop plek is voor extra opbergruimte. En zo gaat het stel creatief om met hun compacte ruimte. 

    “Als kind veranderde ik regelmatig mijn ouderlijk huis door te schuiven met meubelstukken. Dan kwam mijn moeder thuis en schrok zich rot, haha.” 

    Het interieur veranderde door de jaren heen enorm. Stond er eerst een Marokkaanse bank vol kussens in de woonkamer, nu pronkt er een neutraal exemplaar. “Het interieur was voorheen heel eclectisch en best druk, maar door de jaren heen werd het steeds rustiger, hoewel mijn liefde voor kleur nog altijd gebleven is,” vertelt Annemieke. Hoewel interieur haar moeiteloos afgaat, studeerde ze econometrie. Annemieke: “Iets totaal anders, maar destijds dacht ik er niet aan om iets met interieur te doen. Hoewel ik als kind regelmatig mijn ouderlijk huis veranderde door te schuiven met meubelstukken. Dan kwam mijn moeder thuis en schrok zich rot, haha.” 

    Kleurrijke kunst

    Als kind was Annemieke ook bezig met fotografie en schilderen, dus het creatieve zat er al in. Na haar studie werkte ze voor War Child, ging ze steeds meer fotograferen en merkte dat het creatieve iets is waar ze het meest gelukkig van wordt. Sinds een half jaar is ze werkzaam als interieurontwerper waar ze haar liefde voor kleur terugbrengt in haar interieurontwerpen. 

    “We vinden het belangrijk om te weten van wie we iets kopen, zodat ons geld goed terecht komt.”

    Of ze op één lijn zit met haar vriend? “Gelukkig laat hij mij erin vrij, hoewel ik natuurlijk wel rekening houd met zo’n wensen,” aldus Annemieke. “Het behang trok ik het liefst door tot aan de ramen, maar dat vond hij te druk. En aan de andere kant: met twee kinderen heb ik hier ook helemaal geen tijd meer voor. Dan haal ik liever wat slaap in, haha!” 

    Wereldse vondsten

    Het stel reisde de hele wereld over en hun liefde hiervoor zie je terug in het interieur. Annemieke:  “In Azië zijn we veel geweest, zoals in Korea en Japan, maar het Midden-Oosten is ook favoriet. In elk land namen we wel iets mee, zoals beeldjes uit Borneo en het Balinese houtsnijwerk uit Indonesië. We vinden het belangrijk om te weten van wie we iets kopen, zodat ons geld goed terecht komt. Toen we het houtsnijwerk kochten, mochten we facetimen met ‘opa en oma’ die het maakten.” Hoe alles meeging naar Nederland? “We kochten een deken, deden daar al onze kleding in en wrapten dat. Onze koffers gingen vol met alle gekochte spullen. Echt een tip.” 

    “Normaal ligt de eettafel vol havermout, vind je rondom de tafel kinderstoelen, ligt er standaard Duplo in bad, is de wasmand overvol en ligt er overal speelgoed.”

    Annemieke is het meest trots op het feit dat ze met haar gezin samen in zo’n compacte ruimte wonen. “Onze kindjes slapen op dezelfde kamer en vinden dat prima. Ideaal ook, want zo heeft dit appartement nog een aparte thuiswerkplek. Als gezin zitten we stiekem het meest op alle bedden, dat lounget zo lekker.” 

    Opbergen is key

    Wat er allemaal voor deze hometour is weggehaald? “Normaal ligt de eettafel vol havermout, vind je rondom de tafel kinderstoelen, ligt er standaard Duplo in bad, is de wasmand overvol en ligt er overal speelgoed. Maar gelukkig vindt de oudste het leuk om op te ruimen, dus einde dag als de kindjes slapen. is het huis spik en span. Het huis is volgens Annemieke helemaal af, maar toch valt er nog genoeg te dromen. “Onze ultieme woondroom is gewoon hier blijven wonen, maar dan het hele pand inclusief tuin en dakterras, graag!” 

    Nog meer zien van dit huis vol kleurrijke kunst?

    Uiteraard maakte ik ook een video hometour van het kleurrijke huis van AnnemiekeDie bekijk je in deze blogpost. Wil je nog meer weten over Annemieke? Volg haar dan op Instagram via Annemieke Catherina. Haar kunst op maat is te bestellen via haar gelijknamige website

    Bekijk hier vier inspirerende woontips uit Annemieke’s huis:

    Bekijk hier meer inspirerende hometours:

    © Beeld Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Ontdek meerWoonverhalen

  • Laatste blogpost
  • Menu