Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Een herenhuis in Bloemendaal: thuis bij Sanne van &Stijl - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 17-06-2024

  16 juni, 2023

  Een herenhuis in Bloemendaal: thuis bij Sanne van &Stijl

  Een nieuw jaar betekent een nieuw huis voor interieurstylist Sanne. Precies zoals we van haar gewend zijn. Zij en haar gezin verruilden de loft woning in Haarlem voor een prachtig herenhuis in Bloemendaal

  Dat de verhuiskriebels weer op speelden toen hun loft woning in hartje Haarlem af was, begrijp je inmiddels wel. Sanne en haar gezin woonden in zeven jaar tijd in zeven huizen. Ze begon samen met haar man Mari en zoontje Bo in een huurwoning bij ons om de hoek. Vervolgens verhuisden ze naar een voormalige arbeiderswoning waar dochtertje Jip geboren werd. Het ging ze weer kriebelen en na de verbouwing verkochten ze ook deze woning om een oude garage om te bouwen tot familiehuis met beach look interieur. Om vervolgens niet veel later een herenhuis aan de andere kant van de stad te betrekken met stunning Marrakech interieur.

  Verhuis- en verbouwkriebels

  Toch lonkte een oude school in Vogelenzang en pakte het gezin wederom hun biezen om landelijk te wonen en de oude school van dak tot aan vloer om te toveren tot woonhuis. Maar toen een loft woning in hartje centrum om de hoek kwam kijken, konden ze het weer niet laten. Deze verbouwingpro’s gingen ook weer aan de slag in een voormalige drukkerij en omhulden het pand met die typische &Stijl look: Marokko meets Ibiza vol neutrale tinten, natuurlijke materialen en bijzondere kunst. 

  Sanne grapt regelmatig dat ze verhuizen zodat ik weer een hometour kan maken. Dus ja, ook voor dit jaar wéér een geweldig leuke binnenkijker in het allernieuwste huis van Sanne: op stand in een herenhuis in Bloemendaal

  “Eigenlijk is dit huis een verzameling van al onze vorige huizen.” 

  “We vonden dit altijd al een mooie laan in Bloemendaal en reden er vaak doorheen om naar het strand te gaan,” vertelt Sanne. Toen dit hoekhuis met prachtig uitzicht op het weiland met de bijbehorende koeien, te koop stond, belden we meteen voor een bezichtiging.” Na drie keer bezichtigen, besloot het stel de koop aan te gaan en hun loft woning gedag te zeggen voor een nieuw avontuur in Bloemendaal. “We misten in ons vorige huis toch wel een tuin. We hadden wel een gemeenschappelijke buitenruimte met de rest van de buren, maar dat is toch niet eigen. Dit herenhuis in Bloemendaal heeft een grote voor- en achtertuin, heeft dat landelijke wat we hadden in Vogelenzang plus het statische van het herenhuis waar we ooit woonden. Eigenlijk is dit huis een verzameling van al onze vorige huizen.” 

  Degelijk herenhuis in Bloemendaal krijgt make-over

  Het huis was naar eigen zeggen “een beetje saai”, maar daar draait Sanne natuurlijk haar hand niet voor om. Om dat typische &Stijl sausje (neutraal kleurenpalet, designstukken, natuurlijke materialen en bijzondere kunst)  te krijgen, pakte ze als eerste de keuken aan. “De huidige keuken was goed genoeg, dus het zou zonde zijn om deze te vervangen, ook budgettechnisch gezien, maar toch miste ik heel veel bergruimte.” Ze bedacht een vakkenkast op maat die gemaakt werd door een houten frame te maken met gipsplaten ertegenaan, waarvan de hoekjes rond werden geschuurd. Vervolgens werd alles gestucd en met betonlook verf gepimpt voor een Marrakesh sfeertje in de keuken.  

  “Met zo’n verhoogd bed kunnen we naar de koetjes loeren vanuit ons bed. Heerlijk wakker worden, zo!” 

  Zo’n zelfde soort kast werd ook in de slaapkamer gemaakt, welke onderdeel werd van een verhoogd bed. Sanne: “Vanuit de erker heb je mooi uitzicht over de weilanden, alleen konden we dat nét niet zien vanuit bed, vandaar dus die verhoging. Op Pinterest zag ik in veel internationale huizen zo’n verhoogd bed. Dat vond ik zo gaaf dat we zelf aan de slag gingen. Rondom het bed zijn gipsplaten gemaakt en die werden gestuct en geverfd met betonlook verf. De vakkenkast rondom is precies zo gemaakt als de vakkenkast in de keuken. Met zo’n verhoogd bed kunnen we naar de koetjes loeren vanuit ons bed. Heerlijk wakker worden, zo!” 

  Alles opnieuw kopen is geen straf

  Qua styling kon Sanne weer helemaal los, aangezien de nieuwe bewoners van hun vorige huis de hele inboedel, op enkele stuks na, volledig overnamen. “Dat is natuurlijk het ultieme compliment,” aldus Sanne. “Stiekem vonden we dat fijn, want zo konden we weer from scratch beginnen. Ook omdat een herenhuis iets anders qua stijl is dan een loft. Ondanks dat veel meubelstukken en accessoires achterbleven, hadden we alsnog een verhuiswagen vol dozen, haha.” 

  “Gek genoeg zit bijna niemand in de zithoek in de woonkamer, haha.” 

  Wat er sowieso altijd meegaat naar een volgend huis is volgens Sanne al het lichtgroene servies dat zij meenam uit Marokko, die ze door de jaren heen verzamelde. Maar ook de polyester stoelen die zij met Household Hardware ontwierp en het Art in Return kunstwerk zijn stukken die ze nooit weg zal doen. “De riad deuren gingen ook altijd mee naar een volgend huis, maar toch liet ik ze achter in de loft. Ze staan daar gewoon veel mooier dan in dit herenhuis in Bloemendaal,” vertelt ze. Een ander dierbaar stuk is de Rolypoly Chair, die ze kocht toen ze &Stijl net startte. Het meest trots is ze op het feit dat haar stijl in het hele huis is doorgevoerd, waar ze optimaal gebruik maakte van het licht. 

  Keuzestress: wie chillt waar?!

  Dat het huis veel relaxhoekjes heeft, is wel duidelijk. Ik tel twee zithoeken (begane grond en eerste verdieping) en twee loungehoekjes in de serre en erker. Sanne: “De kinderen chillen het vaakst in de zithoek op de eerste verdieping. In de winter is het straks extra gezellig door die haard. Mijn favoriet is de erker, waar ik de lounge voor bedacht. Voorheen kon je er niet echt relaxen, maar door de verhoging is het een heerlijke plek geworden waar ik me even kan terugtrekken. Gek genoeg zit bijna niemand in de zithoek in de woonkamer, haha.” 

  “Overwinteren in een warm land, lijkt me wel wat, dus die droom blijft nog altijd in het achterhoofd.”

  Het gezin is het meest rondom de organische tafel te vinden, die voor deze hometour onder de grote lamp in het midden van de ruimte stond. “Toch vind ik de huidige plek het allermooist, alleen hangt de lamp nu een beetje uit verhouding,” aldus Sanne. “Die moet ik nog een ander plekje geven binnenkort.” Het spreekt voor zich waar zoontje Bo het allerliefste zit: in zijn verborgen kamer. Sanne: “Hoe gaaf is het om als kind een verborgen kamer te hebben? Bo bedacht er eentje die je ontdekt als je de kastdeur open doet. Het ‘enige’ wat we moesten doen, is een kamer opdelen in twee delen door middel van een muur met een gat erin. Hier zetten we een kast tegenaan. Als je eenmaal de rechterdeur open doet, ontdek je de kamer. Cool, toch?”

  Haar ultieme woondroom is nog steeds hetzelfde gebleven: een droomhuis in een warm land als Spanje of Marokko. “Overwinteren in een warm land, lijkt me wel wat, dus die droom blijft nog altijd in het achterhoofd,” vertelt ze. Voor nu kunnen Sanne en haar gezin elke dag op vakantie in hun eigen herenhuis in Bloemendaal. 

  Rest nu alleen nog de meest prangende vraag die ik altijd stel aan het einde van een hometour bij Sanne; “Gaan ze weer verhuizen?!?” Het antwoord verbaasde me niet. Sanne: “Uiteraard hebben we inmiddels weer een ander huis gekocht!” Deze Bloemendaalse parel gaat binnenkort dus weer in de verkoop. Zie jij jezelf hier al wonen, dan kun je Sanne een mailtje sturen. Wie weet toef jij binnenkort in dit herenhuis in Bloemendaal. En hometour nummer zeven ga ik binnenkort zeker plannen…

  Meer zien van dit herenhuis in Bloemendaal?

  Bekijk dan de video hometour waarin Sanne ons meeneemt langs alle hoekjes van haar nieuwste huis. Wil je Sanne volgen, dat kan via &Stijl of haar blog www.enstijl.com.

  Bekijk hier vier inspirerende woontips uit haar huis:

  Bekijk hier de voorgaande hometour in de huizen van Sanne:

  © Beeld Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com

  Eén reactie op “Een herenhuis in Bloemendaal: thuis bij Sanne van &Stijl”

  1. Karolina schreef:

   Het is een prachtig interieur en het geeft echt de sfeer van Marokko weer, en de katten doen ook hun werk, per slot van rekening zijn het er heel veel <3

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu