Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Scandinavisch interieur: thuis bij interieurontwerper Cindy - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 23-06-2024

  13 januari, 2023

  Scandinavisch interieur: thuis bij interieurontwerper Cindy

  In Haarlem woont Cindy met haar gezin in huis met Scandinavisch interieur vol IKEA hacks en DIY projecten. Het voorheen zo hokkerige huis veranderde in een paar maanden tijd in een ruime en lichte woning waar zachte tinten en eigengemaakte kunst pronken. Kom binnen… 

  Cindy en haar gezin woonden eerst in een buurt vlakbij, maar ze vonden de Zeeheldenbuurt om de hoek toch leuker om te wonen. Cindy: “We snakten naar een groter huis waar het een en ander aan verbouwd kon worden. We woonden hiervoor in een nieuwbouwhuis met dakterras. Hoewel het uitzicht op de Sint Bavo Basiliek prachtig was, stond een tuin altijd op het wensenlijstje.” 

  Bij binnenkomst zag het stel direct de potentie van deze woning uit 1939 . “Het was ontzettend hokkerig, een echt pijpenlaatje, dus alle muren moesten eruit om op de begane grond een ruime en lichte woonkamer te creëren,” vertelt Cindy. De keuken ging naar de voorkant, zodat de zithoek extra ruim kon worden. Cindy: “We droomden ook van een kookeiland, maar voorin was de logische plek voor een keuken, want als de zithoek hier zou komen, werd het echt klein. In de nieuwe opstelling paste helaas geen eiland.” 

  “Door veel zelf te doen, bespaarden we budget en van YouTube kun je verrassend veel leren!”

  Toch gaf de nieuwe indeling wel ruimte voor een aparte eethoek die Cindy creëerde links van de keuken. Door dit hoekje af te bakenen door een andere kleur op de muur en plafond te doen dan de rest van de ruimte heb je het gevoel dat het een aparte hoek in een open ruimte is. Cindy: “Ik wilde altijd al een huis met een voor- en achterkamer zodat de eethoek apart kwam van de zithoek. Dat heeft dit huis niet, maar door zo’n kleurvlak voelt het wel als een compleet andere hoek. Tijdens de koop van deze woning studeerde ik voor interieurontwerper, dus ik kon de verbouwing mooi gebruiken als eindopdracht. Daar ging ik dan ook helemaal op los met het maken van 3D ontwerpen. Meteen hadden we voor ogen hoe het zou kunnen worden.”

  Doe Het Zelven

  Hoewel ze voorheen in een nieuwbouwhuis woonden, waar niks aan gedaan hoefde te worden, deed het stel veel zelf toen de verbouwing van start ging. “Op de dag van de sleuteloverdracht zat ik al het behang eraf te halen, terwijl ons zoontje bij het raam filmpjes aan het kijken was. In de maanden daarop hebben we gelukkig veel gehad aan alle oppas opa’s en oma’s, zodat mijn man en ik veel zelf konden doen. Door veel zelf te doen, bespaarden we budget en van YouTube kun je verrassend veel leren. We legden bijvoorbeeld zelf de vloerverwarming, vloer en leidingen voor de keuken aan, gewoon door het kijken naar tutorials.” 

  “De loeizware tuinbalken werden destijds einde dag geleverd op de stoep, vlak voordat we naar een etentje gingen. Die sjouwden we nog ‘eventjes’ met z’n tweeën naar de tuin.”

  Op de begane grond ging alles op de schop, maar op de eerste en tweede verdieping hoefde weinig gedaan te worden, behalve het leggen van een nieuwe vloer, die ze meteen ook isoleerden. “Het blijft een oud huis, dus de kozijnen zijn verouderd en we hebben hier nog enkel glas. Dat staat zeker op het lijstje voor in de toekomst.” Ook pakte het stel een jaar later de tuin aan, waar ze ook veel zelf deden. “We lieten de tegels leggen, maar de rest, zoals de borders aanmaken en betegelen en de overkapping, deden we allemaal zelf. De loeizware tuinbalken werden destijds einde dag geleverd op de stoep, vlak voordat we naar een etentje gingen. Die sjouwden we nog ‘eventjes’ met z’n tweeën naar de tuin.” 

  Hacken

  Na de verbouwing was het tijd om het huis in te richten. Naast veel nieuwe meubelstukken maakten Cindy en haar man veel zelf in huis, zoals de IVAR hack vakkenkast, de zitbank in de eethoek en de wandkast en kasten op haar thuiswerkplek, wat voorheen de bijkeuken was. Waar al die creativiteit vandaan komt? Cindy: “We vinden het leuk om iets te maken wat niet iedereen heeft en daarnaast bespaar je ontzettend veel budget. De vakkenkast in de woonkamer kostte ons €600, eentje op maat, precies zo, kan je duizenden euro’s kosten. We vinden het leuk om iets te bedenken en zelf uit te voeren. Die kast kostte ons slechts een dag werk.” 

  “Als kind kluste ik al heel wat af met mijn moeder, zowel kleine en grote klussen. Hier heb ik ontzettend van geleerd.”

  Waar die handigheid vandaan komt? Cindy: “Van huis uit meegekregen! Als kind kluste ik al heel wat af met mijn moeder, zowel kleine en grote klussen. Hier heb ik ontzettend van geleerd. Net als zij denk ik vaak ‘dat kan ik zelf ook maken’. Waar we nu You Tube voor gebruken, keken we vroeger elke zaterdagavond naar Eigen Huis en Tuin. Zo leerden we bijvoorbeeld laminaat leggen en te betegelen. Ook hebben we ooit de bank opnieuw bekleed, dat bleek toch een stuk lastiger dan gedacht… Ik ben daarnaast vooral ook niet bang om iets te proberen, dat scheelt.”

  Scandinavisch interieur vol zachte tinten

  Cindy haar interieurstijl is het beste te omschrijven als Scandinavisch en romantisch met een voorliefde voor zachte en warme tinten, voornamelijk roze en beige. Haar man laat haar gelukkig vrij in alles, het juiste besluit als je vrouw interieurontwerper is. “Toch denkt hij zeker mee hoor. Zo wilde ik graag alle kozijnen een kleur geven, maar vindt hij wit toch het allermooist. Dan luister ik wel gewoon naar hem hoor, haha.” 

  “Het lijkt erop dat het maken van kunst een beetje uit de hand begint te lopen en ik straks kunstenaar ben die af en toe interieurklussen doet.”

  Schuiven doet Cindy vaak met spullen in dit Scandinavisch interieur, dat is niet zo gek als interieurontwerpen je werk is. De inspiratiewand boven de televisiekast heeft regelmatig een nieuwe ‘expositie’. “Ik maak zelf kunst en verkoop dat ook via mijn site, zoals mijn teddy kunstwerken: zo geef ik mijn eigen draai aan de populaire houten kunstwerken. Ze zijn razend populair,” vertelt ze. “Het lijkt erop dat het maken van kunst een beetje uit de hand begint te lopen en ik straks kunstenaar ben die af en toe interieurklussen doet, haha. Ik vind het gewoon heerlijk om creatief bezig te zijn. Als kind tekende ik al veel en kreeg met Kerstmis de mooiste potloden. Onze dochter heeft die creativiteit overgenomen, zo leuk is dat. Op de plek van de kerstboom staat normaal een ezel met mijn werk erop, dat wisselt ook regelmatig.” 

  Geliefde eethoek

  Trots is ze het meest op de vakkenkast in de woonkamer en de eethoek die ze afbakende met kleur. Vooral die laatste is haar favoriete plek om te zitten. “Hoewel we van de bijkeuken een thuiskantoor maakten, zit ik toch het liefst hier te werken. De bank is op maat gemaakt door een handige buurvrouw. Het is niet alleen een zitplek, maar ook een opbergplek; aan de zijkanten zitten lades die helemaal tot aan de hoek lopen, ideaal om spelletjes in te bewaren bijvoorbeeld.”

  Als gezin zitten we het liefst in de zithoek: elke zaterdag toeven we gezellig met bord op de schoot op de bank met een leuk programma of film aan.” Dat staat ook meteen op het wensenlijstje van het gezin: een grotere bank. Cindy: “Ik droom van eentje met ronde vormen, terwijl mijn man het liefst een hoekbank heeft. Onze kinderen worden steeds groter en nemen ook meer ruimte in, dus dat er een grotere bank komt, is zeker, alleen zijn we er nog niet uit welke helaas.” 

  Nog meer zien van dit Scandinavisch interieur en meer uit het huis van Cindy?

  Uiteraard maakte ik ook een video hometour van het Scandinavisch interieur van CindyDie bekijk je in deze blogpost. Wil je nog meer weten over Cindy? Volg haar dan op Instagram via Cinterior_.  Haar kunst op maat is te bestellen via haar gelijknamige website.

  Lees hier drie woontips uit het huis van Cindy:

  Bekijk hier meer inspirerende hometours:

  © Beeld Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu