Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Klassiek modern interieur: thuis bij fotograaf Lidian - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 16-07-2024

  19 mei, 2023

  Klassiek modern interieur: thuis bij fotograaf Lidian

  Zij woonde in Rotterdam, hij in Amsterdam. Toen Lidian en haar vriend Louk gingen samenwonen, hadden beiden niet verwacht in Haarlem uiteindelijk hun droomhuis te vinden. Ze toverden een lelijk (stinkend!) eendje om tot een waar pareltje met klassiek modern interieur

  De zoektocht startte het stel in Amsterdam, maar na menig keer te zijn overboden, werd het zoekgebied steeds groter. “In Amsterdam leek het erop dat het niet ging lukken, dus we moesten wel elders kijken,” vertelt Lidian. “Dit huis kwam ineens naar boven op Funda in een stad waar we voorheen niet eens aan dachten om er te wonen. Na wat research bleek dit uiteindelijk de ideale stad om te wonen; dichtbij het strand, de grote stad om de hoek en een stuk betaalbaarder dan Amsterdam.” 

  “Deze woning bleek, door alle viezigheid, niet geliefd tijdens bezichtigingen. Ik denk dat mensen het te moeilijk vonden om er doorheen te kijken.”

  Ondanks de staat van deze benedenwoning was het stel wel direct verliefd op de benedenverdieping van een pand dat vroeger een kinderziekenhuis was. “Vergeleken met de huizen die we bezichtigden in Amsterdam was dit een prachtige woning,” vertelt Lidian. “We dachten altijd te beginnen met een aftandse woning drie hoog achter, maar de mogelijkheid van een klassiek huis met hoge plafonds en originele details zoals een ornamentenplafond en geslepen glas, kon ineens werkelijkheid worden in een stad, waar we voorheen niets mee hadden. Deze woning bleek, door alle viezigheid, niet geliefd tijdens bezichtigingen. Ik denk dat mensen het te moeilijk vonden om er doorheen te kijken, iets waar wij wel goed in zijn. Louk kan goed vormgeven en ontwierp in InDesign, door middel van de plattegrond op Funda, meteen hoe een nieuwe indeling eruit kon zien. Dat deed hij ook direct na de bezichtiging.”

  “Het was echt smerig: de schimmel kwam van de muur af en het stonk ontzettend naar sigaretten.”

  De indeling ging dus flink op de schop. De verbouwing van een jaar startte het stel direct na de sleuteloverdracht. Zo ging de keuken naar de plek waar voorheen de slaapkamer was, de voormalige keuken werd de master bedroom en de badkamer werd een kinderkamer. Waar de badkamer uiteindelijk kwam? “Naar de voorkamer,” vertelt Lidian. “Maar voordat dat gebeurde, werd het hele pand gestript. Dat moest ook wel, want het was echt smerig: de schimmel kwam van de muur af en het stonk ontzettend naar sigaretten. Als we niet de hele indeling hadden aangepakt, hadden we een professioneel schoonmaakteam ingehuurd, maar gelukkig hoefde dat niet. Alles kon zo de container in.” 

  “Op mijn verjaardag kreeg ik een opblaasbaar bad van mijn vriend, die ik uiteraard voor de shoot eventjes weghaalde, haha.” 

  De grote verbouwing duurde twaalf maanden en alles is precies zo geworden zoals Louk het had ingetekend op de computer, op één ding na. Lidian: “Ik wilde graag een bad in de erker van de slaapkamer, alleen kwam dat helaas niet uit qua ruimte. We kozen daarom voor een badkamer en-suite. En-suite was trouwens noodzaak, omdat we het ornamentenplafond niet wilden opbreken.” Lidian kreeg alsnog een bad: “Op mijn verjaardag kreeg ik een opblaasbaar bad van mijn vriend, die ik uiteraard voor de shoot eventjes weghaalde, haha.” 

  Lidian omschrijft haar interieur als modern klassiek. Naar eigen zeggen is ze best streng in de selectie van meubelstukken en woonaccessoires. Lidian: “Ik maak moodboards en houd me er ook echt aan. Komt het niet overeen, dan koop ik het niet. Onze stijl is modern klassiek en ik zoek in beide termen naar de uitersten. Los van elkaar zou je zeggen dat de meubels niet bij elkaar passen, maar in ons klassiek modern interieur blend het allemaal mooi in.” 

  “We hebben als afspraak dat we geen concessies doen; als een van ons iets heel graag wilt, dan is dat gewoon ok.”

  Het klassiek modern interieur is een mix van tweedehands van nieuwe stukken. De liefde voor tweedehands meubelstukken is er, tot op zekere hoogte. “Toen mijn melding op Marktplaats geen resultaat opleverde en ik klaar was met onze televisie stallen op een stapel boeken, kochten we het televisiemeubel nieuw. Dat doen we trouwens niet met alles in ons huis hoor. Zo hangt er in de hal nog steeds een peertje omdat ik maar geen lamp kan vinden. Die in de zithoek willen we ooit vervangen, omdat we hier nog niet echt tevreden mee zijn. Sterker nog: het is van de vorige bewoner.” 

  Of het stel op één lijn zit met het klassiek moderne interieur? Lidian: “We hebben als afspraak dat we geen concessies doen; als een van ons iets heel graag wilt, dan is dat gewoon ok. Maar het gebeurt eigenlijk nooit dat er iets in huis komt wat de ander niet mooi vindt, omdat we dezelfde interieursmaak hebben: klassiek met een liefde voor tweedehands versus duurdere stukken. Het groen op het houtwerk vond Louk wel spannend, maar toen het er eenmaal op zat, was hij er wel blij mee. 

  “Ik zie de keukenstyling als kleine stillevens bij elkaar en wissel de setting vaak af.” 

  Ondanks dat het kleurenpalet in dit klassiek modern interieur vrij neutraal is, koos het stel wel voor een gekleurde keuken. “Dat was een bewuste keuze,” vertelt Lidian. “Ik wilde niet te veel beige in ons interieur, maar zocht een contrasterende kleur om het te breken. De kleur warmroze kwam steeds naar voren in de moodboards die ik maakte, een mooie match met beige. Mochten we er ooit op uitgekeken raken, dan kunnen we de frontjes altijd laten spuiten of wrappen.” Een andere eyecatcher is de organische tafel. Lidian: “Omdat alles zo hoekig is, is het mooi om dat te breken met ronde vormen, die in deze ruimte ook terugkomen in de eetkamerstoelen en de wolkenlamp.” 

  Het stel koos bewust voor geen bovenkastjes, zodat Lidian helemaal los kon op de styling. “Ik zie de keukenstyling als kleine stillevens bij elkaar en wissel de setting vaak af.” Lidian is vaak bezig met dit soort stillevens in huis. Ze ziet haar interieur als één grote collage, iets wat ook terugkomt op de muur waar ze haar eigen werk heeft hangen. “Al van kinds af aan verzamel ik stukjes materialen, blader ik in boeken en magazines en knip alles uit wat me inspireert.” Ik experimenteer nu om deze vormen met eigen fotografie te combineren.  Het werk hangt nu rondom de schouw, maar ik wil binnenkort ook soortgelijk werk verkopen. 

   “Ons huis is geen showroom. Er wordt echt in geleefd, hoewel er natuurlijk wel het een en ander opgeruimd voor deze shoot.”

  De favoriete plek van Lidian en Louk is het brede stuk van de bank, links bij de plant. “Het is zo fijn chillen op deze bank, hoewel je in eerste instantie niet zo snel zou denken aan een bank met een diepe zit; visite moet altijd een kussentje in de rug doen. Aan de andere kant: een bank koop je voor jezelf en niet voor je bezoek. Als wij er maar lekker op zitten, toch?”

  Het meest trots is Lidian op de uitstraling van hun klassiek modern interieur: het chique versus het huiselijke met een mooie mix van dure merken met betaalbare en nieuwe met tweedehands. “Ons huis is geen showroom. Er wordt echt in geleefd, hoewel er natuurlijk wel het een en ander opgeruimd voor deze shoot.” Ook de badkamer is iets waar ze trots op is met een marmeren wastafel waar je U tegen zegt. “Er zit een loodzware metalen constructie achter die loopt tot in de muur. De volgende bewoners moeten dit wel mooi vinden, want je haalt het er niet zo snel uit,” grapt ze. 

  Het klassiek modern interieur is voor het oog helemaal af, maar toch blijft er altijd wat te wensen over. Zoals wat er op de muren komt. Lidian: “Onlangs heb ik een werkje van Mia, dat ze maakte op de crèche, op de muur gehangen, maar mijn eigen werk hang ik ook aan de muren. Wat hun ultieme woondroom is? Lidian: “We zijn niet zo veeleisend, als het maar dichtbij het water is.”

  De video hometour bekijken van het klassiek modern interieur van Lidian en haar gezin?

  Uiteraard maakte ik ook een video hometour van het klassiek moderne interieur van LidianDie bekijk je in deze blogpost. Wil je nog meer weten over Lidian? Volg haar dan op Instagram via Lidian van Megen.

  Bekijk hier meer inspirerende hometours:

  © Beeld Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com

  4 reacties op “Klassiek modern interieur: thuis bij fotograaf Lidian”

  1. Isa schreef:

   Hi Elisah, de kleur van houtwerk is prachtig, maar vind ik nergens terug. Kan je die misschien nog even toevoegen? Dankjewel!

  2. Mariska schreef:

   Wat een gaaf interieur. De vloer vinden wij ook heel tof. Is er bekend waar deze vloer vandaan komt en welke het is? Thanks! Groetjes Mariska

  3. Nadia schreef:

   Ik ben heel benieuwd naar de kleur op het kozijn-houtwerk. Die groenachtige kleur in hoogglans. Ik zou het graag horen.

   Groetjes
   Nadia

  4. Scilla schreef:

   Ik heb dezelfde vraag als Nadia en ben benieuwd naar de (groenachtige hoogglans) kleur van het hout/kozijnwerk. Die kleur ontbreekt in het artikel 🙂

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu