Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Thuis in het vernieuwde appartement met sfeervol interieur van Doortje - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 21-05-2024

  21 december, 2022

  Thuis in het vernieuwde appartement met sfeervol interieur van Doortje

  Doortje is geen onbekende hier op de blog; eerder keek ik al twee keer binnen in haar Amsterdamse studio. Het afgelopen jaar ging ze samenwonen en kon ze haar studio uitbreiden naar een appartement met een sfeervol interieur

  Ken je nog de droom studentenkamer hometour bij Doortje uit 2018? Deze hometour is destijds tienduizenden keren bekeken. Het was dan ook niet een standaard studentenkamer zo met de hoge plafonds, ornamenten en een interieur om door een ringetje te halen. Na haar studie werd het tijd voor een iets volwassener hotel chic interieur met nieuwe kleuren, behang op de muur en meubelstukken. 

  Spaarplan om verf te kopen

  De enige kleur die Doortje trouw bleef, was de roze-paarse tint in haar slaapkamer, waar ze als student maandenlang voor spaarde. Doortje: “De pot was €80, iets wat in mijn studententijd natuurlijk hartstikke duur was. Ik paste in die tijd veel op, dus ik had een spreadsheet gemaakt met wat ik allemaal verdiende als oppas. Ik had een heel spaarplan en zette elke keer geld opzij om in mijn huis te steken. Na heel veel uren oppassen, kon ik de verf uiteindelijk kopen. Ik heb echt gespaard voor deze kleur op de muur, dus dit is na jaren nog altijd een kleur die ik niet zo snel zou overschilderen. Dat kan ik gewoon niet over mijn hart verkrijgen.” Groot gelijk heeft ze ook, want het blijft een prachtige tint, ook nu de ruimte dienst doet als zithoek. 

  “Ik hou van etentjes geven voor vrienden en familie. Aan onze nieuwe eettafel kunnen gemakkelijk tien mensen zitten, ideaal!”

  De warmroze tint is ook gebleven na de grote verbouwing afgelopen jaar toen haar vriend en zij besloten samen te wonen. De mogelijkheid bestond om het gedeelte achter de en-suite deuren in de slaapkamer bij de rest van het appartement te betrekken. Het resultaat: de studio werd een appartement dat anderhalve keer zo groot werd. Van studentenkamer tot grote mensen appartement met sfeervol interieur: geen straf voor het stel.

  Van zithoek naar enorme eethoek

  Doortje droomde altijd al van een enorm eettafel en ik herinner me uit de eerste hometour dat ze voor haar studentenkamer best een grote tafel had staan, waar plek was voor zes stoelen. Na de verbouwing kwam er dan ook halfronde eettafel, die nu staat op de plek waar voorheen de zit- en eethoek was.  “Ik hou van etentjes geven voor vrienden en familie en doe dat ook regelmatig. Aan onze nieuwe eettafel kunnen gemakkelijk tien mensen zitten, ideaal,” vertelt ze. Het is ook meteen haar meest favoriete plek in huis en ik geef haar zeker geen ongelijk. 

  Het enige wat de eethoek nog zou afmaken, is een hanglamp boven de eettafel. Doortje: “Het is hier wat lastiger omdat we geen lichtpunt in het plafond hebben, daar moeten we dus even iets op verzinnen. En de juiste lamp ben ik nog niet tegengekomen.” 

  Van wit naar gekleurd houtwerk

  De muren rondom de schouw werden opnieuw behangen, het plafond werd deels geschilderd in de kleur van de muren, de witte en-suite en het houtwerk richting de open keuken kregen een kek kleurtje. En dat terwijl ze het houtwerk eerder wit liet. In het vorige interview vertelde ze dat het witte iets fris toevoegde in haar hotel chic interieur vol kleur. Toch ging ze na de verbouwing overstag. Doortje: “De reden dat ik het houtwerk schilderde, is omdat ik het toch heel vaak voorbij zag komen op foto’s en zo langzaam verliefd begon te worden op geschilderde en-suite deuren. Daarbij kwam dat we dus de keuze maakten te gaan verbouwen en hier zeker nog een paar jaar te gaan wonen. Toen vond ik het de investering waard.” 

  Het enige wat in dezelfde ruimte bleef, was de tweedehands kast die ze jaren geleden voor €100 op Marktplaats kocht. Deze kreeg een mooie plekje links van de schouw. 

  “Waar de televisie verstopt zit? In de kast, dus. Naast nog wat kleding van ons.” 

  Terugkomend op die warmroze tint, die voorheen in haar slaapkamer pronkte. Deze plek is nu de knusse zithoek geworden, waar de bank precies in past. De bekende PAX kast werd gehackt door Doortjes vader; hij maakte er een inbouwkast van die reikt tot het plafond om de hoogte van de muren extra te benadrukken. De messing greepjes maken het geheel helemaal af. Ook al is de zithoek een kleine ruimte, omdat de muren hoog zijn en van beide kanten licht naar binnen stroomt, oogt het een stuk ruimer dan het werkelijk is.

  Sfeervol interieur met knusse zithoek

  De ruimte achter de knusse zithoek kwam erbij, een mooi project om een hotel chic slaapkamer in te creeren. Doortjes vader maakte een hoofdbord rondom de schouw zodat er meteen extra plek kwam voor styling, zoals vazen en koffietafelboeken. Doortje bedacht deze constructie omdat ze het niet mooi vond dat het bed tegen alleen een schouw aanstond. ‘Ook was dit de enige optie voor ons bed om te staan omdat de ene muur twee deuren heeft en het bed anders tegen het raam staat,” vertelt ze. 

  “Ik krijg vaak complimenten over dat het als een warm bad voelt, een van de mooiste complimenten om te krijgen!” 

  Om het hoofdbord te betrekken bij de rest van de ruimte verfde Doortje het in precies dezelfde tint als de schouw. Goeie zet, want zo gaat de schouw helemaal op in het geheel. Ze tipte me dat, als je gaat werken met zo’n hoofdeinde, je er altijd voor moet zorgen dat het nog een stukje buiten het nachtkastje uitsteekt. Anders valt ‘ie een beetje weg aan de zijkanten. 

  De enige ruimte die niet in deze shoot te zien is, is de werkkamer, tijden de shoot gebruikt door haar vriend Luuk om te werken. Hierin pronkt ook een kast op maat die reikt tot aan het plafond. Dat maakt dat dit compacte appartement met sfeervol interieur voldoende opbergruimte heeft. Altijd handig als je gaat samenwonen en je ineens kastruimte moet delen met de ander. 

  Waar Doortje het meest trots op is na verbouwing? “Dat het een mooi en warm geheel is geworden, precies zoals ik het wilde: een sfeervol interieur,” aldus Doortje. “Ik krijg vaak complimenten over dat het als een warm bad voelt, een van de mooiste complimenten om te krijgen!” 

  “Ik droom ervan om in een huis te wonen hier om de hoek met drie verdiepingen en waar de auto gewoon voor de deur kan staan.”

  Het appartement met sfeervol interieur lijkt helemaal af, maar is het nog niet. “De plintjes moeten nog gedaan worden, daar zijn we helaas nog niet aan toegekomen. Maar dan is het qua klussen helemaal af.” Of haar ultieme woondroom nog steeds hetzelfde is als anderhalf jaar geleden? Doortje: “Jazeker! Ik droom ervan om in een huis te wonen hier om de hoek met drie verdiepingen en waar de auto gewoon voor de deur kan staan. Uiteraard samen met Luuk. Ook al zijn we hartstikke blij met dit appartement, toch lijkt het ons echt gaaf om ooit eens een plek echt van onszelf te hebben, dus wie weet voor in de volgende hometour….” 

  Nog meer zien van dit appartement met sfeervol interieur?

  Uiteraard maakte ik ook een video hometour van het huis van Doortje. Die bekijk je in deze blogpost. Wil je nog meer weten over Doortje? Volg haar dan op Instagram via Thuisbijdoor.  

  Lees hier woontip uit het huis van Doortje:

  Bekijk hier twee eerdere hometours van hetzelfde huis, maar dan compleet anders:

  © Beeld Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu