Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Oh my... wij hebben een vakantiehuis gekocht! - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 25-06-2024

  18 maart, 2022

  Oh my… wij hebben een vakantiehuis gekocht!

  Na acht maanden intensief zoeken van Zeeland en de Wadden tot aan Limburg en Drenthe vonden we dan eindelijk Het Vakantiehuis! We speurden grote en kleine vakantieparken af, bekeken krotten, kavels, gloednieuwe huizen en nog te bouwen projecten. En ja hoor, we vonden ons DROOM vakantiehuis. In deze video vertel ik je er meer over… 

  Eens geboden op een kavel, meerdere malen willen bieden, maar uiteindelijk hadden we niet die ‘spark’. Totdat we per toeval (want het stond nog niet eens te koop) op dit pareltje stuitten, gelegen op een kleinschalig vakantiepark In Drenthe met panoramisch uitzicht op het natuurgebied erachter. Oh, en 1400m2 eigen grond. Maar ook: géén mobiel bereik, de dichtsbijzijnde bushalte is op een half uurtje lopen en er zijn, behalve een speeltuintje, geen voorzieningen op het park. Toch ligt al het moois op een steenworp afstand: je loopt zo het Drents-Friese Wold in, er zijn leuke belevingspaden voor kindjes, een recreatiemeer en super gezellige dorpjes in de buurt.

  “In deze oververhitte huizenmarkt bleef ik altijd geloven in de gunfactor”

  Dit is een plek waar je niet vermaakt hoeft te worden door alle voorzieningen op een park, maar waar je zelf het avontuur opzoekt. Precies zoals wij altijd vakanties boeken. Niet de massa, maar de rust. In het huisje zelf is ook genoeg te beleven, zoals loeren in je luie stoel naar de reeen die pal voor je neus lopen. Je kunt het landschap bingewatchten! In deze oververhitte huizenmarkt bleef ik altijd geloven in de gunfactor. Noem me naief, maar ik voelde heel sterk aan dat ons toekomstige vakantiehuisje ons gegund moest worden. En ja hoor, het werd ons ook gegund door de verkoper na het lezen van de brief die wij vanuit ons hart schreven.

  “Op de achtergrond gaan we bezig met de 2.0 versie: een duurzaam huisje met veel glas inclusief Japandi interieur”

  Ons huisje noemen we Suikerbossie, ons koosnaampje van vroeger dat ‘liefje’ in het Zuid Afrikaans betekent. En dit is slechts de 1.0 versie. We gaan ons Suikerbossie eerst opnieuw inrichten met nieuwe meubels en een vers, likje verf , zodat het per mei weer te boeken is voor zowel vaste gasten als nieuwe (oftewel: JULLIE!). De iets verouderde keuken en badkamer blijven er gewoon in, want die werken nog prima. Op de achtergrond gaan we bezig met de 2.0 versie: een duurzaam huisje met veel glas inclusief Japandi interieur.

  We leerden zoveel de afgelopen maanden dat ik alles in een video verwerkte en onze volledige vakantiehuisjesjacht vlogde. Bomvol tips, dus en een eerste kijkje in ons huisje. En zet het maar in je agenda: per mei kun je boeken. Tips voor bouwers en architecten meer dan welkom trouwens!

  Meer video’s vol wooninspiratie:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu