Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Mijn XXL hometour 2021: ALLE info! - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 21-05-2024

  Mijn XXL hometour 2021: ALLE info!

  Eindelijk staat hij online: dé allernieuwste hometour van ons Haarlemse herenhuis. Na de twee hometours van jaren geleden werd het wel eens tijd voor een nieuwe. Waarom? Na drie lockdowns is ons interieur enorm veranderd. Benieuwd naar een zeer uitgebreide tour van ons huis, dé XXL hometour 2021? Kijk snel verder!

  En zo begon het…

  In 2016 verlieten de hubby en ik samen met poeslief Punky ons o zo geliefde Amsterdam. Door de stijgende huizenprijzen werden we gedwongen buiten Amsterdam te zoeken. Destijds was Haarlem nog best betaalbaar voor ons Amsterdammers, dus binnen een week na het bezichtigen van dit herenhuis werd het huis ons gegund. Een droom die uitkwam, want wonen in een herenhuis stond altijd hoog bovenaan het lijstje. Ok, het werd uiteindelijk niet aan een van de Amsterdamse grachten, wél aan een Haarlemse. En zo geschiedde.

  Mijn XXL hometour 2021: ALLE info!
  Op de muur zit Preference Red (finish: Estate Emulsion), op het houtwerk Down Pipe (finish: Floor Paint), beiden van Farrow & Ball.
  Mijn XXL hometour 2021: ALLE info!
  Deze lamp kregen we van mijn ouders cadeau en komt uit een lampenwinkel in Zwolle, het schilderij tikten we op de kop op de vlooienmarkt in Lille.
  Mijn XXL hometour 2021: ALLE info!
  De trapbekleding is van Desso & Ex, het houtwerk op de trap is Dead Salmon van Farrow & Ball (finish: Dead Flat) en de lampen zijn The Big Bubble van Alex de Witte. Op de muur links en het plafond zit Peignoir (finish: Estate Emulsion).
  Mijn XXL hometour 2021: ALLE info!
  De marmeren salontafel is van Westwing, de overige van Nils Collection.
  Mijn XXL hometour 2021: ALLE info!
  Het ronde vloerkleed is de Eden van Moooi via Devloerkledenwinkel.nl, de fauteuil is van SofaCompany.
  Mijn XXL hometour 2021: ALLE info!
  De schouw herstelde Het Schippertje in ere, net als de sierlijsten. De lamp en windlicht zijn van Riviera Maison, het blauwe vaasje en de kunstbloemen zijn van Jasmijn Bloembinders en de vaas rechts is van Homestede.

  Op slag verliefd bij de voordeur

  Bij binnenkomst was ik bij de voordeur al op slag verliefd. Een unicum, want we waren al een half jaar intensief op zoek naar huizen, maar bij elke voordeur voelde ik ‘het’ gewoon niet. Bij dit huis direct. Waarom? De voordeur zelf was al imposant, dat al veel karakter uitstraalde. Een goede binnenkomer, dat moest wel naar meer smaken. Dat gevoel bleek waar, want alle authentieke details zoals het hoge ornamentenplafond, glas-in-lood ramen, de ensuite deuren en de spijlers met dubbele tulp, waren nog intact. Ook al was dit huis alles behalve af, we zagen meteen de potentie.

  Mijn XXL hometour 2021: ALLE info!
  Het televisiemeubel is een IKEA hack van de STOCKHOLM kast met stalen pootjes van Meubelpootjes.nl. De tv is The Frame van Samsung (55 inch). Op de muren sierlijsten van Het Schippertje.
  Mijn XXL hometour 2021: ALLE info!
  Het kunstwerk is geweven jacquard van Patricia Urquiola voor Moroso en kochten we bij Burik & Burik. De bank is van Fest Amsterdam, net als de kussens. De cognackleurige zijn van Riverdale.
  Mijn XXL hometour 2021: ALLE info!
  Op de muur zit Cornforth White van Farrow & Ball (finish: Estate Emulsion), de bloesemboom is nep en ontworpen door ‘s Zomers Bloemen.
  Mijn XXL hometour 2021: ALLE info!
  De kandelaar is van Fest Amsterdam, het blauwe vaasje ook, de marmeren onderzetters zijn van Sissy-Boy.
  Mijn XXL hometour 2021: ALLE info!
  De gordijnen zijn van vtwonen (Cosy via KARWEI) en het hangt aan een automatische gordijnrail van Somfy. Ideaal.
  Mijn XXL hometour 2021: ALLE info!
  Het schapenvachtje is van IKEA en ligt op het relaxplekje van poeslief Punky. Zoals je ziet, molt ze de bank met haar nageltjes…

  Kamperen in eigen huis

  Voordat we een drie maandenlange verbouwing tegemoet gingen, kampeerden we een half jaar in dit huis. De aannemers waren ontzettend druk, dus we moesten noodgedwongen wachten. Achteraf een goede zet, want zo hadden we alle tijd om te kijken hoe we dit huis gebruikten, waar we het meest zaten, hoe het lichtinval was en welke hoekjes een upgrade nodig hadden. Wat betreft dat laatste: ALLES had een upgrade nodig. De basis van het huis zoals alle authentieke details was prachtig, maar er schortte van alles aan. Gek genoeg kom je daar pas écht achter nadat je de sleutel krijgt. Tijdens de bezichtigingen spelen emoties mee en dan merk je dat je vaak de minder mooie dingen over het hoofd ziet.

  Mijn XXL hometour 2021: ALLE info!
  De stalen look deur is van Gewoon Gers, de boekenplanken verfden we Pitch Black van Farrow & Ball (finish: Estate Eggshell).
  Mijn XXL hometour 2021: ALLE info!
  De kristallen vaas is van mijn opa en oma geweest, de blauwe vaas is van HK Living, het boek kochten we in Namibie en de fruitschaal is van Fest Amsterdam.
  Mijn XXL hometour 2021: ALLE info!
  De eettafel is van Zwaartafelen.nl en ontwierpen we samen met hen. De stoelen zijn de echte Wishbone Chairs van Carl Hansen.
  Mijn XXL hometour 2021: ALLE info!
  Het dressoir komt uit Indonesie en kochten we bij Jasmijn Bloembinders. Eigenaresse Pien sjouwde het ding samen met een collega naar ons huis. De winkel zit bij ons om de hoek. De wajangpop is van de kringloop, de lamp is van Westwing (kap) en H&M Home (voet).
  Mijn XXL hometour 2021: ALLE info!
  De hanglamp is de Skygarden lamp van Marcel Wanders voor Moooi. Als je erin kijkt, zie je een hangend tuintje, een verborgen parel! In de video hometour laat ik er meer van zien…
  Mijn XXL hometour 2021: ALLE info!
  Deze oude scheepsklok vonden we op Bali en verscheepten het met onder andere het beeldje ernaast. We moesten vijf maanden wachten totdat het schip hier was. Niks was kapot. De hoed is van mijn schoonvader geweest die jarenlang in Zuid-Afrika woonde.
  Mijn XXL hometour 2021: ALLE info!
  Dit jaar gaan we sowieso de ensuite deuren schilderen want dat witte vinden we toch te aanwezig.
  Mijn XXL hometour 2021: ALLE info!
  Achter de originele ensuite deuren is de keuken.
  Mijn XXL hometour 2021: ALLE info!
  Aan de muur hangt van alles: kunstwerkjes uit New York, een werkje van Oliver, maskers uit Zuid-Afrika, onze Toscaanse trouwfoto’s en een katje gemaakt van horlogeonderdelen dat ooit van mijn opa en oma was. Het koraal lag jarenlang in de tuin van mijn ouders en maakte mijn vader schoon met een hogedrukspuit. Het is ooit van mijn opa geweest.

  Hallo visgraat vloer en bakstenen muur

  We wisten dat de balken aan het rotten waren, dus die pakten we aan met De Grote Verbouwing: als basis kwamen er stalen balken, we isoleerden de boel en er kwam een massief houten visgraat vloer (in deze blogpost vind je meer info over onze visgraat vloer). Ook braken we de muur door tussen de keuken en de serre waardoor we een grote L-vormige keuken kregen en ineens ook meer licht de eethoek instroomde. Win-win! Weer een half jaar later (we trouwden in de tussentijd in Toscane) pakten we de keuken aan en haalden we de bakstenen muur tevoorschijn. Pas met de eerste lockdown vorig jaar vervingen we de hoogglans kastenwand voor eentje op maat gemaakt van fineer met visgraatpatroon en kwam er een barhoekje. Nu is de keuken pas écht af. Meer over onze droomkeuken vind je in de Grote Keuken Make-Over post.

  Mijn XXL hometour 2021: ALLE info!
  De bakstenen muur is origineel en kwam tevoorschijn toen we de muur eruit braken. Lampje is van H&M Home, de onderzetters van de kringloop en de geurkaars van Manana Manana.
  Mijn XXL hometour 2021: ALLE info!
  De bar is een HAY hack: het onderstel is van HAY en het blad lieten we op maat maken door SkillsXL. De barkruk is ook van HAY. Op de vloer liggen Portugese Tegels van Designtegels.nl en het fornuis is van Bertazzoni.
  Mijn XXL hometour 2021: ALLE info!
  Ook deze kastenwand lieten we op maat maken door SkillsXl. De groene tint op de deur is Green Smoke en het zwart is Pitch Black, beiden van Farrow & Ball (finish: Estate Eggshell).
  Mijn XXL hometour 2021: ALLE info!
  De keukenkastjes zijn van IKEA (Kungsbacka), het echt marmeren werkblad (Carrara) is op maat gemaakt door Swaalf Natuursteen in Haarlem.
  Mijn XXL hometour 2021: ALLE info!
  Aan de muur hangen hangplanten die ik bij Dekatuin kocht.
  Mijn XXL hometour 2021: ALLE info!
  Deze foto’s namen we mee van Bali: het zijn surfertjes uit Canggu waar we maandenlang woonden.

  Villa’s bouwen met meisjeslego

  Mijn liefde voor interieur zat er altijd al in: als klein meisje was ik altijd al in de weer met het tekenen van dwarsdoorsnedes van huizen en maakte ik met meisjeslego hele villawijken. Mijn kinderkamer is ontzettend vaak veranderd: van Winnie the Pooh, barok, retro… Niets was te gek. Toen mijn zus het huis uit ging, pikte ik haar kamer meteen in, want zo had ik een extra kamer om in te richten.

  Mijn XXL hometour 2021: ALLE info!
  De hexagon tegels kochten we via een online tegelboer, het wandpaneel van messing is van Geberit.
  Mijn XXL hometour 2021: ALLE info!
  Er pronkt ook een douchewc is van Geberit (hemels!), de zwarte opbergbakjes zijn van IKEA.
  Mijn XXL hometour 2021: ALLE info!
  Het behang is Avalon van Arte, de spiegel van Sissy-Boy en de messing kraan van KARWEI. Tijdschriftenrekje is van Home Stock en het boek is The Workshop van Renee van Leeuw en Iris Duvekot.

  Verschillende stijlen mixen

  Hoe ik onze interieurstijl het beste kan omschrijven? Simpel: eclectisch. En dat komt omdat we niet per se één bepaalde stijl hebben. In ons huis vind je de stijlen modern, klassiek, industrieel, vintage, botanisch en orientaals. Allemaal verschillende stijlen, maar toch matchen ze met elkaar omdat ze allemaal per ruimte binnen het kleurenpalet vallen. Meer hierover vertel ik in mijn interieurstyling insta cursus INTERIORBOOSTCAMP, die maandag start.

  De Grote hal make-over: het eindresultaat!
  De hal verfden we, zowel de muren als het houtwerk, in de tint Dead Salmon van Farrow & Ball (finish muur: Modern Emulsion, finish houtwerk: Dead Flat). De werkjes aan de muur zijn van Mei Fang Tang (boven) en And Wonder Studio.
  Mijn XXL hometour 2021: ALLE info!
  De Big Bubble lamp is van Alex de Witte.
  De Grote hal make-over: het eindresultaat!
  De spiegel is van Ferm Living en kochten we bij Loft76.
  De tegels zijn via Tegeldepot (Kuope), de douche is van Grohe en de wandknoppen zijn van KARWEI.”
  Op de muur en plafond zit Indrya Blue van Farrow & Ball (finish: Modern Emulsion), de shutters zijn van Veneta.
  Het badkamermeubel is een ladekastje van Made.com waar een uitsparing in is gemaakt voor de zwanenhals. Wasbak is via AliExpress, de spiegel van Tegeldepot en de kraan van Grohe. Deze laatste is flink ingekort, want hij bleek te diep.

  Favoriete merken

  Waar we onze spullen vandaan halen, is echt overal en nergens. Ons huis zit vol Nederlands design, vooral Marcel Wanders en Moooi zijn onze favorieten. Flos is een mooi merk voor verlichting, we kiezen vaak voor Arte en Graham & Brown om te werken met behang en ik ben echt fan van Farrow & Ball verf, omdat ik de natuurlijke pigmenten zo mooi vind. Daarnaast zijn dat de duurdere merken, maar ons interieur bevat ook veel rommelmarkt- en zoldervondsten, zoals het dressoir in de slaapkamer: dat stond veertig jaar bij mijn ouders op zolder. Op de antiek- en brocantemarkt Lille tikte ik het bloemenschilderij in de vestibule op de kop en manlief en ik verscheepten onder andere een scheepslamp en klok vanuit Bali naar Nederland (ik maakte ooit een video van de hele buit). De stokoude stoel die de hubby ooit overnam van een oud familielid bliezen we vorig jaar nieuw leven in met een nieuwe stof. Zo mixen we duur met goedkoop, hoewel ik wel moet toevoegen dat we vaak krom liggen om ons nestje nog mooier te maken, haha.

  Mijn XXL hometour 2021: ALLE info!
  De vaas is van Homestede, het pampasgras van Jasmijn Bloembinders. In de kristallen vaas van mijn opa en oma zit een nep lelie uit onze vorige lelieboom die in de woonkamer stond.
  Mijn XXL hometour 2021: ALLE info!
  Op de muur zit Hague Blue van Farrow & Ball (finish: Estate Emulsion), alles op het bed is van ESSENZA.”
  Mijn XXL hometour 2021: ALLE info!
  De ronde spiegel is van Sissy-Boy, het zonnebloemenschilderij kregen we van mijn schoonouders. Het masker namen we mee uit Namibië en paste nog net in de koffer.
  Mijn XXL hometour 2021: ALLE info!
  Het dressoir is tweedehands en van mijn opa en oma geweest. De gordijnen zijn via De Huiscomponist. Wat niemand weet, is dat ze eigenlijk in de breedte veel te kort zijn (foutje van de winkel…!).
  Mijn XXL hometour 2021: ALLE info!
  De lamp is van Flos.
  Mijn XXL hometour 2021: ALLE info!
  De nachtlampjes zijn van KARWEI en de kunst strelitzia is via Jasmijn Bloembinders.

  Altijd bezig met nieuwe projecten

  Voor mijn werk ben ik dagelijks bezig met wooninspiratie, iets dat zeer verleidelijk is. Het liefst verander ik regelmatig ons interieur en vaak doen we dat ook. Zoals de hal, die vorig jaar nog voor een DIY two-tone muur post Fristi-roze was, verfden we onlangs met mijn vader in een ‘leverworst kleur’. Een enorme klus, maar het is zo mooi geworden. Toch zie ik niet meer zo snel de hal een andere kleur verven, want het was een heel project én we zijn heel blij met het eindresultaat. Meer weten over de hal bekijk dan de blogpost over De Grote Hal Make-Over.

  Mijn XXL hometour 2021: ALLE info!
  Vaasje is van Bloomingville, de vogel is de Tokkina bird van iittala en een erfstuk.
  Mijn XXL hometour 2021: ALLE info!
  In de messing boxen van TK Maxx zitten onder andere mijn bruidsboeket. Het koraal vond ik op de vlooienmarkt in Lille, de zoutlamp is via Mogador en de celestien kristal is van de kringloop.
  Mijn XXL hometour 2021: ALLE info!
  Ook onze slaapkamer heeft de originele schouw nog. We verfden het met Pitch Black (finish: Estate Eggshell)

  Favoriete hoekjes

  Mijn meest favoriete hoekje in huis verschilt per seizoen. In de winter toef ik elke avond op de bank, maar in de lente en zomer zit ik in de avond vaak op zolder, omdat het licht hier zo mooi is aan het einde van de dag en we de zonsondergang kunnen zien. Sinds corona hebben we nu ook een barhoekje in de keuken, waaraan ik vaak werk én regelmatig videoborrel en live ga voor mijn interieur cursussen INTERIORBOOSTCAMP en BABYKAMERBOOSTCAMP. Een ander favoriet plekje is mijn thuiswerkplek. Ik heb jarenlang buiten de deur een werkplek gehuurd. Mits ik ooit net zo’n mooie werkplek buitenshuis kan vinden, offer ik mijn thuiswerkplek graag op om hier ooit een kinderkamer van te maken. Maar voorlopig werk ik het liefst vanuit huis. Meer weten over mijn thuiswerkplek bekijk dan de blogpost over De Grote Thuiswerkplek Make-Over. Oh, en onze flamingo wc is ook zeker geen straf om op te zitten…

  Mijn XXL hometour 2021: ALLE info!
  Het wandrekje is van String, de commode van ComingKids, het aankleedkussen plus hoes van Moomu. Het mobieltje kochten we langs de kant van de weg in Namibie.
  Mijn XXL hometour 2021: ALLE info!
  Het behang is van Arte (Monsoon 75004), het kleedje van Sissy-Boy, de satijnen gordijnen van Leen Bakker, de stoel via Neef Louis en de hanglamp via een winkeltje in Haarlem.
  Mijn XXL hometour 2021: ALLE info!
  Het ledikantje is van ComingKids, het hemeltje is van No74 en de lamp van Zoe Lumea via Archive Store.
  Mijn XXL hometour 2021: ALLE info!
  Dit mobieltje kocht ik via Etsy.
  Mijn XXL hometour 2021: ALLE info!
  Zicht op de hal vanuit de babykamer.
  Mijn XXL hometour 2021: ALLE info!
  De luiertas is van Jem & Bea, het borduurwerkje aan de muur maakte mijn schoonmoeder, de naamslinger is van Kiddy Colors en de wandhaken zijn van Rackbuddy.

  Meest dierbare stuk

  Een dierbaar stuk heb ik ook, dat is de Tokkina bird van iittala die op de schouw in de slaapkamer staat. Deze is van mijn oma geweest en ging na haar overlijden naar mijn moeder. Sinds we in dit huis wonen, kreeg ik hem voor mijn verjaardag. Ik doe hem nooit meer weg en als er brand uitbreekt, vergeet ik die zeker niet mee te nemen als man, kind en kat al veilig zijn.

  Mijn Thuiswerkplek Make-Over is af
  De citroenboom is nep en ontworpen door ‘s Zomers Bloemen.
  Mijn Thuiswerkplek Make-Over is af
  De hanglamp is van Moooi, het bureau van Made.com, het dressoir van Ethnicraft en de bureaustoel van HAY.
  Mijn Thuiswerkplek Make-Over is af
  Het behang is uit de Tokyo Blue collectie van Moooi voor Arte.
  De lamp maakte Oud & R-style van een antieke Chinese vaas, de kap is van geweven jaquard. Het vaasje is van Des Potts via Menno Kroon.
  thuiswerkplek
  De salontafel is gemaakt van het werkblad van de bar uit de keuken gemixt met een onderstel van een oud salontafetje dat ooit van mijn oma geweest is. De schelp kocht ik in een tweedehands winkel in Malmo.
  thuiswerkplek
  De fauteuil is van een oudoom van mijn man geweest. Onlangs stoffeerden we het met een stof van Elitis.

  De Grote Tuin Make-Over

  Een huis is immers nooit af, dus ook voor dit huis staan er voor in de toekomst nog genoeg projecten op de planning. Zo gaan we volgende maand bezig met De Grote Tuin Make-Over, creëren we op de zolderverdieping één a twee kamers en gaat Oliver hier sowieso slapen, hebben we nog een hele saaie badkamer op zolder én pakken we in mei het wctje op de eerste verdieping aan met de marmerlook tegels die we overhouden van onze Grote Badkamer Make-Over. Dit huis is nooit af en juist dat maakt het zo leuk.

  De Grote hal make-over: het eindresultaat!
  Het behang is uit de Menagerie of Extinct Animals collectie (kleurtint Raven) van Moooi voor Arte.
  De Grote hal make-over: het eindresultaat!
  De trapbekleding van Desso & Ex zit er al jaren maar kwam onlangs pas echt tot leven toen we de muren en het houtwerk verfden in een grijs-roze tint.
  De Grote hal make-over: het eindresultaat!
  De Wool Wings ontwierp Natalie Wool en kocht ik bij Cirlce of Home in Haarlem.

  Ultieme woondroom

  Onze ultieme woondroom is wonen in een landhuis met veel grond eromheen. Zo’n stokoud pand dat je nog helemaal moet verbouwen, met nog hogere plafonds, en dan helemaal in ere herstellen. Ooit…

  Uiteraard maakte ik ook een uitgebreide video hometour waarin ik je alle hoeken van ons Haarlemse droomhuis laat zien. Ga er even lekker voor zitten, want het is bijna een uur. De video hometour bekijk je in deze blogpost. Enjoy!

  Bekijk hieronder meer inspirerende hometours:

  © Beeld Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu