Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Studentenkamer inspiratie van Myrthe uit Utrecht - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 17-06-2024

  Studentenkamer inspiratie van Myrthe uit Utrecht

  De kamer van Myrthe is klein, maar absoluut fijn. Zo pronken er prachtige bloemen en planten in haar studentenkamer en hangen er verschillende bijzondere lampen. De rest van haar kamer is overigens ook door een ringetje te halen door de creatieve genen van haar familie. Kom snel binnen voor studentenkamer inspiratie

  Creatieve genen

  De kamer van Myrthe was in het begin niet om aan te zien. “Toen ik voor de eerste keer deze studentenkamer binnenkwam, zag het er totaal anders uit dan nu. Aan de muur zaten gele planken en de keuken was een beetje vergeeld. Alles had gewoon een likje verf nodig,” vertelt Myrthe. Gelukkig is haar vader erg handig. Hij schilderde de achterwand van de keuken zwart, zodat de verkleurde keuken minder opviel door het verschil in contrast. Ook lukte het Myrthe’s vader om de gele schrootjes aan de muur perfect te witten.

  Studentenkamer inspiratie van Myrthe uit Utrecht

  “De bank is van Kwantum, het roze plaid kocht ik bij Rozemarijn in Winterswijk, echt een aanrader! De kussentjes zijn van GAMMA.”

  Studentenkamer inspiratie van Myrthe uit Utrecht

  “Deze poster met insecten is van Xenos, het memobord is van Uitgeprint, de waterkan is van Action en de plant kreeg ik cadeau van mijn vader en is van Janfleur. Het zwarte rekje kreeg ik cadeau van mijn moeder.”

  Studentenkamer inspiratie van Myrthe uit Utrecht

  “Aan de kast hangen deze vrolijke kaartjes.”

  Wooninspiratie geïnspireerd op de tas van haar moeder

  Om de studentenkamer niet té wit te maken, besloot Myrthe’s vader de onderkant van de muur donkerder te maken. De kleur die de de muur kreeg, is volgens Myrthe geïnspireerd op de tas van haar moeder. “Zij had een taupekleurige tas die ze erg mooi vindt. Mijn vader is daarom naar een winkel gegaan en liet de verf in precies dezelfde kleur mengen. Mijn ouderlijk huis kreeg toen gedeeltelijk deze kleur en het is nu dus ook de muur van mijn kamer. Ik vind het een geweldige tint. Taupe is erg neutraal en matcht hierdoor overal bij,” vertelt Myrthe.

  Studentenkamer inspiratie van Myrthe uit Utrecht

  “De ladekast is van IKEA, de koperen lamp is van Leen Bakker, Ernaast staat ook een kast van IKEA.”

  Studentenkamer inspiratie van Myrthe uit Utrecht

  “Op het bijzettafeltje staat een mooie bos bloemen, het vloerkleed kocht ik bij Action.”

  Studentenkamer inspiratie van Myrthe uit Utrecht

  “Op de ladekast staat van alles: het vogeltje is van Wibra of de Zeeman, het koperen glasplaatje is van Blokker, het houten kratje van Action, de vaasjes erin zijn o.a oude potjes waar doperwten in zaten en limonadeflesjes. Deze plakte ik af met tape en schilderde het. Leuke DIY.”

  Smaak zit in de genen

  Myrthe’s moeder is coupeuse en maakte voor Myrthe mooie witte gordijnen. Die handigheid zit in de genen; op haar bed ligt ook een prachtig wit sprei, dat haar oma maakte. Op tafel heeft Myrthe schattige onderzetters staan in de vorm van pallets. “Deze zaten in mijn vaders kerstpakket. Hij hoefde ze niet, dus ik heb ze direct overgenomen,” vertelt Myrthe.

  Licht kan interieur maken en breken

  Licht in een studentenkamer is volgens Myrthe erg belangrijk. “Waar ik altijd erg op let, is de lampenkap. Ik vind het mooi om een kap te kopen die fel licht grotendeels dempt, omdat er hierdoor snel een gezellige sfeer in een studentenkamer ontstaat,” vertelt Myrthe. Boven haar eettafel hangt een zogenaamde ‘prop’ lamp die je qua design doet denken aan een wolk. “Deze spotte ik bij een Airbnb in Antwerpen. Uiteindelijk heb ik ‘m bij IKEA op de kop kunnen tikken; deze verkopen een lookalike die honderden euro’s goedkoper is.

  Studentenkamer inspiratie van Myrthe uit Utrecht

  “Achter de bank vind je mijn kledingrek, die is van IKEA met een plank erboven.”

  Studentenkamer inspiratie van Myrthe uit Utrecht

  “Naast de kast staat een paper bag van Jysk, de bloemenvaas is van Action.”

  Liefde voor bijzondere lampen

  Aan de andere kant van haar kamer hangt een grote gloeilamp. “Deze kocht ik bij Action. Om hem wat robuuster te maken, maakte ik er aan de bovenkant een touw aan,” aldus Myrthe. Verder heeft Myrthe achter haar dressoir kerstlampjes hangen. “Je ziet ze niet zitten, maar als je alle overige lichten uit doet, zie je licht achter de televisiekast vandaan komen. Hierdoor wordt de muur mooi verlicht,” aldus Myrthe.
  Ook heeft Myrthe kaarsjes in huis staan. Deze steekt ze echter niet altijd aan.” Het lontje van de kaars die in de hoek van mijn studentenkamer staat, heb ik er af geknipt. Ik vond hem te mooi om aan te steken, dus nu het lontje er af is, lijkt het net een bronzen beeldje,” vertelt Myrthe.

  Studentenkamer inspiratie van Myrthe uit Utrecht

  “Je ziet het niet zo goed, maar achter de bank staat dus mijn bed.”

  Studentenkamer inspiratie van Myrthe uit Utrecht

  “De pauwenveer kocht ik bij een bloemenstal, het vaasje is uit een kringloopwinkel, de rendier is een kaars en kocht ik bij Action. Het kristallen flesje is van Action en het kastje is van IKEA.”

  Schoenen in keukenkastjes en kleding aan de muur

  Myrthe’s studentenkamer is erg klein is. Daarom probeerde ze om zoveel mogelijk ruimte te creëren door gebruik te maken van de kastjes en de muren. “In eerste instantie wilde ik een kledingrek, maar dit neemt teveel ruimte in beslag. Daarom koos ik voor een hangend kledingrek. Doordat het een oud huis is, zijn de muren een beetje broos,” vertelt Myrthe. Uiteindelijk heeft haar oom een kledingrek aan de muur kunnen maken die niet te zwaar is.

  Studentenkamer inspiratie van Myrthe uit Utrecht

  “Het houten kistjes waar de flessen wijn in staan, zijn van IKEA.”

  Studentenkamer inspiratie van Myrthe uit Utrecht

  “De potjes zijn van Action, het bordje met de vrouw erop komt uit Ibiza en kreeg ik ooit van een vriendin. Het plantje rechts is van IKEA en het houten plankje eronder kocht ik bij Action.”

  Studentenkamer inspiratie van Myrthe uit Utrecht

  Bedankt dat we in je kamer mochten kijken, Myrthe. Het was erg gezellig!

  Tips & tricks voor je eigen studentenkamer inspiratie

  Tot slot vraag ik Myrthe om nog wat tips. “Licht is erg belangrijk in huis omdat het grotendeels de sfeer in je studentenkamer bepaalt. Als je een gezellige omgeving wil creëren in huis, zorg er dan voor dat je niet afhankelijk bent van één bepaalde lichtbron. Zet verschillende lampen neer die eventueel te dempen zijn, hierdoor geef je jouw studentenkamer binnen no time een knusse touch!
  Bekijk hier nog meer studentenkamer inspiratie:

  Tekst & interview: Lisa Post
  Fotografie: Elise van den Arend/Interior Junkie

  10 reacties op “Studentenkamer inspiratie van Myrthe uit Utrecht”

  1. Sonja schreef:

   Wat een leuke kamer heb je Myrthe! Maf ik vragen waar je die leuke kaartjes vandaan hebt?

  2. Cindy Beusink schreef:

   Myrthe prachtig gedaan! Hier moet je wat mee doen!

  3. Melissa Klaase schreef:

   Hey Myrthe wat een leuke kamer, je heb van klein kamertje iets prachtigs gemaakt.

  4. Wauw wat een mooie kamer!?

  5. Des schreef:

   Super mooi! Hoe veel m2 is deze kamer als ik vragen mag?

  6. Marit schreef:

   Hee,
   Onwijs mooie kamer heb je!
   Weet je toevallig welke afmeting jouw tafel heeft?

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu