Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Studentenkamer inspiratie van Sonja uit Groningen - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 30-11-2023

  Studentenkamer inspiratie van Sonja uit Groningen

  Sonja woont met drie andere meiden in een gezellig huis in Groningen. Ze woont hier pas een jaar, maar door de vele leuke spulletjes in haar kamer, waarvan een hoop met een bepaalde herinnering of betekenis, is haar studentenkamer al snel haar eigen, vertrouwde stek geworden vol studentenkamer inspiratie.

  Van Den Haag naar Groningen

  Voordat Sonja naar Groningen verhuisde, woonde ze in Den Haag. Daar was haar kamer erg lang en smal. Ook had ze er erg weinig daglicht. Ze is daarom blij dat ze een studentenkamer in Groningen vond met twee grote ramen waar veel daglicht doorheen komt.  “Als ik in de toekomst nog ga verhuizen, kijk ik eerst of er wel genoeg ramen in een kamer zijn. Lichtinval is namelijk niet alleen gezond, maar creëert ook meer ruimte in een kamer”, aldus Sonja. En dat komt goed van pas; haar kamer is namelijk vrij klein. Sonja liet daarom de muren in haar kamer bewust wit. Een tip voor studentenkamer inspiratie: door de muren in mijn studentenkamer licht te houden, creëer ik ook meer ruimte. Ook zorgt het er voor dat mijn kamer niet te druk wordt. Ik houd namelijk erg veel van kleur in huis”.

  Liefde voor de kleur roze

  Dat ze van kleur houdt, is zeker waar: roze stoelen, geschilderde kastjes, bloemen, schilderijen, en niet te vergeten: veel kaarsen in verschillende kleuren. “Als er mensen langs komen, vind ik het belangrijk om kaarsjes aan te doen. Dat maakt het altijd net even wat gezelliger in huis.” Omdat Sonja pas een jaar in Groningen woont, hecht ze ook veel waarde aan spullen met een bepaalde herinnering of betekenis.

  Deze sprei heeft mijn oma voor mij gemaakt.

  “De sprei op mijn bed heeft mijn oma voor me gemaakt.”

  Het nachtkastje is van Dutch Design.

  “Het nachtkastje is van Dutch Design en de koperkleurige lamp is van IKEA.”

  Het roze boekje is van HEMA, de agenda van De Hobbit.

  “Het roze boekje is van HEMA, de agenda van De Hobbit.”

  Dit schilderij heeft mijn moeder gemaakt. De lijst komt van de kringloop,

  “Dit schilderij heeft mijn moeder gemaakt. De kaarsjes zijn van Xenos, de bloemenvaasjes ook, de weckpot komt van HEMA.”

  De mailbox komt van Blokker, de eenhoorn komt van H&M.

  “De mailbox komt van Blokker, de eenhoorn kocht ik bij H&M.”

  Ook foto’s vind ik altijd erg belangrijk in huis. Die zorgen er voor dat het echt voelt als je eigen studentenkamer.

  “Ook foto’s vind ik altijd erg belangrijk in huis. Die zorgen er voor dat het echt voelt als je eigen studentenkamer. De polaroids zijn van HEMA en de knijpertjes komen van Action.”

  De tafel is van IKEA, de roze stoel van HEMA, de rotan stoel is van mijn ouders geweest, het schapenvachtje die er op licht heb ik bij IKEA vandaan, en de tekst op de muur heb ik zelf gemaakt van kranten en cadeaupapier.

  “De tafel is van IKEA, de roze stoel van HEMA, de rotan stoel is van mijn ouders geweest, het schapenvachtje is van IKEA en de tekst op de muur heb ik zelf gemaakt van kranten en cadeaupapier.”

  De gouden veertjes heb ik bij Action gekocht

  “De gouden veertjes kocht ik bij Action.”

  Deze lichtjes zijn van HEMA.

  “Deze lichtjes zijn van HEMA.”

  ‘Greuningse’ gezelligheid

  Ondanks het feit dat Sonja pas een jaar in Groningen woont, heeft ze het hier erg naar haar zin. Zo zijn de restaurants in Groningen volgens haar altijd erg gezellig. “In veel restaurants in Groningen kan je verschillende spelletjes met elkaar spelen, maar er zijn ook veel leuke winkels hier. Zo zitten er bijvoorbeeld veel boetiekjes waar je zelf sieraden kan maken. FRIS! in de Folkingestraat is hier een goed voorbeeld van”.

  Make-up en reizen

  Naast sieraden en spelletjes houdt Sonja ook van make-up. Een échte make-up addict noemt ze zichzelf niet, maar voor een feestje vindt ze het wel leuk om even uit te pakken. Ook heeft ze een grote passie voor reizen. “Vroeger bezocht ik altijd al veel verschillende landen.  Zo ben ik bijvoorbeeld in IJsland geweest. Hier zou ik in de toekomst graag nog een keer naar terug willen gaan. In Zuid-Amerika ben ik overigens nog nooit geweest. Daar zou ik graag eens heen willen.”

  Op deze landkaart teken ik altijd de landen waar ik ben geweest in.

  “Op deze landkaart teken ik altijd de landen waar ik ben geweest in.”

  Dit kastje is van mijn ouders geweest. De koperkleurige spiegel is van de Xenos, de bakjes waar mijn make-up inzitten zijn van Action en Xenos, Dit toilettasje is van Ted Baker,

  “Dit kastje is van mijn ouders geweest. De koperkleurige spiegel is van de Xenos, de bakjes waar mijn make-up inzitten, zijn van Action en Xenos en het toilettasje is van Ted Baker.”

  Het dienblad op de kast is van mijn zus geweest.

  “Het roze dienblad op de kast is van mijn zus geweest. De gouden theeset is van Little Diva.”

  De kleurrijke vaas heb ik gekocht op de Naschmarkt in Wenen, de poster aan de muur is van Theo van Rijsselberghe. Gekocht in het Kröller-Müller museum. De delfts blauwe pot met plant heb ik van mijn opa en oma gehad.

  “De kleurrijke vaas heb ik gekocht op de Naschmarkt in Wenen, de poster aan de muur is van Theo van Rijsselberghe. Gekocht in het Kröller-Müller museum. De Delfts blauwe pot met plant heb ik van mijn opa en oma gehad.”

  .

  “De sieradenhouders heb ik gekregen voor mijn zestiende verjaardag. De houten lijst op de kast is van de kringloop.”

  De gouden kaars is van HEMA.

  “De gouden kaars is van HEMA en de fotohouder van Primark.”

  Het gouden sieradendoosje is van Sissy-Boy.

  “Het gouden sierradendoosje is van Sissy-Boy.”

  Het knalroze doosje is van TK Maxx.

  “Het knalroze sieradendoosje is van TK Maxx.”

  Impressionisme

  Daarnaast houdt Sonja ook erg veel van kunst. “Ik vind het leuk om in mijn vrije tijd musea te bezoeken. Schilderijen van landschappen vind ik altijd erg mooi, dus ik ga graag naar het Van Gogh Museum.  Impressionisme is dan ook mijn favoriete kunststroming.” Sonja schildert af en toe ook zelf. “In de zomervakantie vind ik het altijd wel leuk om een beetje te kliederen. Als er dan iets moois uit komt, vind ik het leuk om dit cadeau te doen aan iemand.” Nog een tip voor studentenkamer inspiratie: maak je eigen kunst. De wand met quotes in de eethoek maakte ze bijvoorbeeld zelf van kranten en cadeaupapier.

  Tips & tricks voor je eigen studentenkamer inspiratie

  Tot slot vraag ik Sonja om nog wat tips. “Als ik naar mijn eigen kamer kijk, zie ik best veel spulletjes staan. Zelf vind ik dat altijd erg gezellig, maar als je iemand bent die zich slecht kan concentreren, is het beter om je kamer wat rustiger in te richten. Ook is het belangrijk om goed na te denken over wat je doet met de muren in je kamer; ben je iemand die van veel kleur houdt? Probeer dan de muren in je studentenkamer wit te houden, zodat het niet te druk wordt.”

  Thanks voor je gastvrijheid, Sonja. We vonden het erg leuk dat we een kijkje mochten nemen in jouw studentenkamer! Benieuwd naar de andere studentenkamer inspiratie? Je bekijkt ze hieronder:

  Tekst & interview: Lisa Post
  Fotografie: Elise van den Arend/Interior Junkie

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu