Close

Nieuw jaar, nieuw interieur! Volg mijn online interieurstyling cursus interiorBOOSTcamp!

Mijn woonkamer is bijna af! De raambekleding hangt al - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 21-03-2023

  Mijn woonkamer is bijna af! De raambekleding hangt al

  Nu de maandenlange verbouwing eindelijk af is, kan ik dan beetje bij beetje de benedenverdieping inrichten. De vloer is gedeeltelijk gelegd (daar snel meer over) en alle muren zijn geverfd zodat ik eindelijk eens een shoot kon doen met mijn nieuwe raambekleding van Luxafex® . Zo blij mee!

  Ik ging van drie hoog in Amsterdam naar een herenhuis in Haarlem. Juist ja, mét begane grond (en een verrassende bijkomstigheid: een tuin!). Een hele switch voor iemand die eraan gewend is jarenlang boven te wonen. Ik had me dan ook nooit echt verdiept in raambekleding. De gordijnen in mijn vorige appartement hingen er voor de sier; ik had ze zelden dicht en vond het juist leuk om ze open te houden om naar buiten te kijken.

  Veel daglicht in huis

  Nu de woonkamer in mijn nieuwe huis op de begane grond is, wil ik nog steeds de gordijnen niet dicht doen. Ik blijf het heerlijk vinden om naar buiten te kijken. Maar ja, je wilt natuurlijk niet dat heel Haarlem naar binnen kan kijken (zeker niet als ik in mijn wollige huispakje languit op de bank lig). De vorige bewoners hadden zo’n oncharmante raamsticker waar je toch best wel goed doorheen kon kijken. Gevolg: ik deed dus toch altijd de gordijnen dicht. En dat terwijl ik juist van veel licht in huis houd.

  Pronken met mijn nieuwe raambekleding in huis

  Hoera! Ik kan weer onderuitgezakt op de bank

  De oplossing was eigenlijk niet zo moeilijk. Raambekleding van Luxafex® zie ik wel vaker in woonkamers. En van huis uit kende ik het merk al omdat mijn ouders het ook hadden. Raambekleding die je zowel van onder als boven open kunt doen, zodat er toch veel daglicht binnen komt, zonder dat je je privacy op het spel zet (en dus gewoon ongegeneerd in je huispakje op de bank kunt liggen, al dan niet onderuitgezakt met een grote zak chips, niemand die het ziet). Nu zijn de Duette® Shades van Luxafex® verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, maar ik koos voor de meest rustige versie: een roomwitte. Bleek uiteindelijk perfect te passen bij het houtwerk.

  Prachtig lichtinval

  Omdat mijn muren lichtgrijs zijn, het plafond wit en ik een lichte vloer heb, vond ik roomwit het mooist passen. Zo maakt mijn woonkamer heerlijk sereen. En met een zonnige dag is het lichtinval met deze raambekleding half dicht zo mooi. Fijne bijkomstigheid: ik kan met deze raambekleding straks hele mooie video’s maken in mijn woonkamer. Als het te zonnig is, doe ik ze dicht zodat het licht heel natuurlijk wordt in mijn woonkamer. De honingraatstructuur zorgt er trouwens voor dat kou buiten en warmte binnen blijft, maar persoonlijk vond ik dit esthetisch ook het mooist voor in mijn huis.

  Pronken met mijn nieuwe raambekleding in huis

  De installatie ging heel gemakkelijk: iemand van Luxafex® kwam langs om het te monteren. Omdat het maatwerk is, kon ik dit dan ook het beste aan een vakman over laten; deze kwam twee keer langs voor advies en later dus de montage. Dat was ook wel nodig, want mijn huis heeft markiezen (luifeltjes tegen de zon) die je van binnen regelt met een touw. Omdat de raambekleding juist boven aan gemonteerd moest worden, bleek dat toch te lastig om zelf te doen.

  Extra leuk en ‘zoooo 2017’…

  Deze raambekleding werkt op wifi, het zogenaamde PowerView® Motorisation. Via een app kan ik ze bedienen en verschillende scenes instellen (bijvoorbeeld in de avond gaat de raambekleding volledig omhoog en in de ochtend laat ik een ‘reepje’ gordijnen zien). Maar er zit ook gewoon een afstandsbediening bij (voor als je wifi het eens niet doet, cruciaal). Je hoeft dus niet eens de bank af te komen om de raambekleding te bedienen. Fijn ook: als je de raambekleding vergeten bent dicht te doen, kun je het op afstand toch nog doen. Inbraakproof, dus.

  Pronken met mijn nieuwe raambekleding in huis Pronken met mijn nieuwe raambekleding in huis

  Voor deze shoot hangen mijn gordijnen er nog niet. Die liggen ergens gekreukeld op zolder (zonde!). Ik ga de Duette® Shades van Luxafex® dus combineren met roomwitte gordijnen omdat ik het mooi vind om nog met andere raambekleding te werken: de plafonds zijn namelijk 3,5 meter hoog. En voor de akoestiek vind ik dat ook wel fijner.

  Ik ben er hartstikke blij mee. Het leuke vind ik dat deze raambekleding op wifi werkt, zodat menig visite even een demonstratie van mij krijgt met de nodige ‘oooh’s en aaaah’s’ als gevolg. En als iemand eens op ons huis past als ik op vakantie ben, kan ik niet wachten om ze te laten schrikken door het besturen van de raambekleding vanaf mijn vakantieadres…!

  Pronken met mijn nieuwe raambekleding in huis

  Beeld © Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com

  3 reacties op “Mijn woonkamer is bijna af! De raambekleding hangt al”

  1. Isolatieadvies schreef:

   Wat gaaf gedaan zeg! Mooie lichtinval zo.. Ik ga er ook maar is naar kijken! John

  2. Lisanne de graaf schreef:

   Sinds ik raamfolie heb kan ik niet meer zonder. Ik heb al 3 jaar geen gordijnen meer en ik mis het totaal niet!

  3. Nathalie schreef:

   Super mooi! Welke kleur grijs heb jij op de muur ?

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu