Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Studentenkamer inspiratie van Jostijn uit Utrecht - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 26-02-2024

  Studentenkamer inspiratie van Jostijn uit Utrecht

  Een studentenhuis met verschillende winkeltjes en restaurantjes om de hoek én slechts tien minuten van Centraal Station. Studente Jostijn woont met vier andere meiden in een authentiek pand in de mooie stad Utrecht. Kom snel binnen voor heel veel studentenkamer inspiratie!

  Bij elkaar geraapt ‘zooitje’

  Bij binnenkomst was het gelijk duidelijk: Jostijn is een echte interior junkie. Haar stek zit vol studentenkamer inspiratie. Ze heeft namelijk een geweldig oog voor detail; er hangt een flamingo poster aan de muur die perfect matcht bij het oudroze kleed op de bank én bij drie roze (!) rietstengels die in die hoek van haar studentenkamer staan.

  Deze roze rietstengels heeft mijn moeder voor me gekocht bij een bloemist.

  “Deze pot en roze rietstengels heeft mijn moeder voor mij gekocht bij een bloemist.”

  DSC_7335

  Mijn dekbed is van Ikea, de lamp naast mijn bank komt van Bol.com.

  Mijn dekbed is van Ikea. De lamp naast mijn bank komt van Bol.com.

  Deze poster is van het merk Ixxi.

  “Deze poster is van het merk IXXI en hangt boven de bank.”

  Het roze kleed is van Sissy-boy. De kussentjes ook.

  “Het roze kleed is van Sissy-Boy, het blauwe fluffy kussen is van Bloomingville, en de andere heb ik gekocht bij Urban Outfitters.”

  Jostijn houdt ook van tweedehands spullen. Zo zijn er veel vintage meubels in haar kamer te vinden. “Ik denk dat je mijn stijl het beste kan beschrijven als eclectisch. Ik heb namelijk veel meubels in mijn studentenkamer staan uit voorgaande stijlperiodes. Dat komt onder andere omdat ik veel spullen heb gekregen van familie,” aldus Jostijn.

  Naast haar bed staat een vintage kastje met daarin twee old school muziekboxen. “Dit kastje is van mijn oma geweest, net als de speakers die er in staan. Het geluid van de boxen is niet meer wat het geweest is, maar doordat ze in het kastje staan, is er best nog een lekkere bas hoorbaar”.

  Het kastje is van mijn oma geweest. De platenspeler is van het merk Crosley.

  “Het kastje is van mijn oma geweest. De platenspeler is van het merk Audio Technica”.

  De houten appel heb ik gekregen van mijn oma uit Denemarken. Het plantje is van Ikea.

  De houten appel heb ik gekregen van mijn oma uit Denemarken. Het plantje is van Ikea.

  De lamp heb ik gekocht bij It's a Present.

  “De lamp kocht ik bij It’s a Present. Het luchtje is van Marc Jacobs.”

  Studentenkamer inspiratie: luxe voor een prikkie

  Op de grond ligt een kleed met een prachtig patroon.  “Het kleed lijkt op dure vintage, maar om heel eerlijk te zijn komt deze gewoon bij de IKEA vandaan. Hij was eerst van mijn ouders, maar toen ze gingen verbouwen vonden ze het kleed uiteindelijk te druk staan bij de rest van hun interieur, dus toen heb ik ‘m overgenomen,” vertelt Jostijn. Op dit kleed staat nog een schattig tafeltje. “Deze tafel kreeg ik dan weer van een vriend. Hij is ideaal; als er bezoek komt kan ik hier wat drinken voor hen opzetten en ‘s avonds kan ik er gemakkelijk zelf aan eten.”

  In de vensterbank staat een mooie Delfts blauwe pot. “Deze kreeg ik weer van mijn ouders. De kaars die er naast staat, heb ik wel zelf gekocht. Die komt bij de Bijenkorf vandaan.” Ook staat er nog een schattig bonsai boompje bij het raam. “Deze heb ik bij de IKEA vandaan. De pot die er omheen zit, vind ik alleen een beetje saai, dus ik ga binnenkort nog even op zoek naar iets nieuws”.

  Het rode kleed heb ik gekocht bij Ikea.

  “Het rode kleed is lekker kleurrijk en komt bij IKEA vandaan.”

  Het tafeltje heb ik van een vriend gehad.

  “Het salontafeltje kreeg ik cadeau van een vriend. De bank is van Ikea en de spiegel heb ik gekocht bij Xenos.”

  Het bonsai boompje is van Ikea, de kaars heb ik bij de Bijenkorf gekocht.

  “Het bonsai boompje is van IKEA, net als de pot. De kaars kocht ik bij Bijenkorf.”

  De Delfts blauwe pot kreeg ik van mijn ouders.

  “De Delfts Blauwe pot is van het merk Riverdale. De kaars ernaast kocht ik in Marokko.

  Het houten poppetje is van Ikea. Het bronzen beeldje heeft mijn oma gemaakt. Het heet 'De Hardloopster".

  Het houten poppetje is van Ikea. Het bronzen beeldje heeft mijn oma gemaakt. Het heet ‘De Hardloopster”.

  Het gouden sieradendoosje was een cadeau van mijn tante uit Schiermonnikoog.

  Het gouden doosje was een cadeau van mijn tante uit Schiermonnikoog.

  Kunstliefhebber

  Op de muur tegenover haar bed hangt een schilderij met verschillende opgezette insecten er in. “Deze tikte ik op de kop bij CataWiki, een online veiling site. Hij was van een iets oudere man. Ik nam hem voor een aardig prijsje over, omdat hij er van af moest. Achteraf snapte ik wel waarom: er kwamen allemaal maden op af. Ik heb het schilderij flink schoongemaakt, dus nu heb ik er gelukkig geen last meer van, haha”.

  Boven haar bed hangt een blauw schilderij van Blue Nude. Deze heeft ze bij een tweedehands winkel vandaan. “Eerst hing er een poster van Banksy,  maar doordat de poster verticaal is, kwam hij tegen mijn bed aan, dus dat was niet erg handig”.

  Dit schilderij heb ik op de kop getikt bij CataWiki.

  “Het schilderij is van CataWiki.”

  Het schilderij heb ik gekocht bij een tweedehands winkel gekocht.

  “Het schilderij boven het bed kocht ik bij een tweedehands winkel. Hij is gemaakt door Henri Matisse”.

  De Blue Nude poster die nu boven haar bed hangt, past weer perfect bij de blauwe stoel in haar studentenkamer en bij een bijzondere accessoire aan de muur: een kwalletje gemaakt door een kunstenares op de Waddeneilanden. “Mijn ouders komen vaak op het eiland Schiermonnikoog. Zij kochten hier destijds dit kwalletje voor mij. De blauwe touwtjes onderaan de kwal zijn gemaakt van echte visnetten en stellen de tentakels voor.  Ik ben er erg blij mee, want het is handgemaakt en dus erg uniek,” vertelt Jostijn.

  Het kwalletje aan de muur hebben mijn ouders voor me gekocht in Schiermonnikoog.

  “Het kwalletje links aan de muur kochten mijn ouders voor me op Schiermonnikoog. Het komt van een kunstwinkel genaamd Kunstfaam. Het kleed onder mijn bureau is van Ikea, de witte ladekast, bureaustoel en het bureau ook. De blauwe stoel is van het merk Artifort”.

  Tips & tricks voor je eigen studentenkamer inspiratie

  Tot slot vroeg ik Jostijn om nog wat tips. “Ik ben de laatste tijd erg veel bezig met minimalisme. Ik lees er nu ook een boek over. ‘Vaarwel Spullen’ heet het. Geschreven door Fumio Sasaki. In grote lijnen staat hierin beschreven dat het belangrijk is om ook met minder tevreden te zijn. Voor een hoop mensen is het namelijk nog erg verleidelijk om trends te volgen. Je koopt bijvoorbeeld een leuk kussen in een bepaalde print of kleur die helemaal hot is op het moment, maar na een paar maanden is het niet meer trendy en dan verdwijnt het al snel in de kast. Het boek helpt me om meer bezig te zijn met bewust kopen: alleen spullen aanschaffen die ik écht mooi vind. Je bespaart dan niet alleen een hoop geld, maar je bent hierdoor uiteindelijk ook veel blijer met je eigen interieur”.

  Bedankt voor je gastvrijheid, Jostijn! Het was erg gezellig. Benieuwd naar de andere studentenkamer inspiratie? Je bekijkt ze hieronder:

  Tekst & interview: Lisa Post
  Fotografie: Elise van den Arend/Interior Junkie

  Eén reactie op “Studentenkamer inspiratie van Jostijn uit Utrecht”

  1. Edith schreef:

   De poster van Bansky was verticaal? Of bedoel je het schilderij van Matisse is verticaal maar die heb ik maar horizontaal opgehangen…?

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu