Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Een kijkje in de studentenkamer van Henriette - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 17-06-2024

  Een kijkje in de studentenkamer van Henriette

  Henriette woont in Leiden en deelt een woning samen met drie andere meiden. Haar studentenkamer is klein, maar absoluut fijn! Zo staat er een stoere cognacbruine bank tegen de muur met daarop een tof kussen met rendier print. Er is veel te zien, dus kom snel binnen voor de studentenkamer inspiratie van deze week.

  Iets met een landkaart en krassen met een muntje

  Bij binnenkomst neem ik plaats op de comfortabele cognacbruine bank. Ik krijg een lekkere warme kop thee en kijk om me heen. Mijn oog valt gelijk op een grote landkaart boven Henriette’s bed. “Reizen doe ik eerlijk gezegd niet heel vaak. Ik vind het wel leuk, maar een travel addict... Nee, zo wil ik mezelf niet noemen,” aldus Henriette.  De landkaart hing Henriette vooral op omdat ze hem er gewoon mooi uit vindt zien. “Naast het feit dat ik hem erg mooi vind aan de muur, heeft deze landkaart ook een echte guilty pleasure. Je kan namelijk met een muntje over de landen heen krassen. Er komt dan een kleur tevoorschijn en hierdoor heb je dus een goed overzicht van waar je allemaal geweest bent. Tja, zoals je ziet ben ik niet in heel veel landen geweest”.

  De paar landen die ingekleurd zijn op haar landkaart hebben de kleur groen, maar stiekem is ze wel benieuwd of er bij de overige landen een andere kleur tevoorschijn komt. “Misschien kras ik binnenkort wel gewoon heel Rusland open. Of Amerika. Puur om te kijken welke kleur er achter zit. Nou ja, ook om beetje vals te spelen natuurlijk. Als je zo’n groot oppervlak namelijk een kleur geeft, lijkt het natuurlijk alsof je al heel veel gereisd hebt, haha”.

  De landkaart heb ik gekregen. Mijn bed is van Ikea en het Bambi kussen is van Xenos.

  “De landkaart heb ik gekregen. Mijn bed is van IKEA, het Bambi kussen is van Xenos en het rendier boven mijn deur kocht ik op de vrijmarkt.”

  Mijn bank heb ik overgenomen van mijn vorige bewoonster. Het vachtje over mijn bed is van het merk Van Buren. Het witte kussen op de bank is van Ikea, net zoals mijn dekbed.

  “Mijn bank heb ik overgenomen van mijn vorige bewoonster. Het vachtje over mijn bed is van het merk Van Buren. Mijn dekbed is van IKEA.”

  Het witte lampje is van Ikea

  “Het witte lampje is van IKEA, het witte kussen en het kastje ook.”

  De plant naast de bank is van Intratuin. De kaarsenstandaard heb ik gekocht op een markt in Gouda en het grijze kleedje is van Xenos.

  “De plant naast de bank is van Intratuin. De kaarsenstandaard heb ik gekocht op een markt in Gouda en het grijze kleedje is van Xenos.”

  Het tafeltje is van HEMA. Het witte lampje is van Ikea, de cactussen ook.

  “Het tafeltje en de wekker zijn van HEMA. Het witte lampje is van IKEA, de cactussen ook.”

  De roze kaars is van HEMA en de witte van Xenos. De weckpot is van Ikea.

  “De roze kaars is van HEMA en de witte van Xenos. De weckpot is van IKEA.”

  Parels voor een prikkie

  Niet letterlijk, maar figuurlijk. In de kamer van Henriette zijn namelijk veel mooie en unieke spullen te vinden die ze gewoon bij de vrijmarkt vandaan haalde. Zo hangen er twee authentieke schilderijen aan de muur en op een van de plankjes boven haar bed staan twee schattige parfumflesjes die je gelijk doen denken aan de Art-Deco tijd. De gouden spiegel die Henriette aan de muur heeft hangen, is overigens niet van de vrijmarkt. “Deze spiegel kreeg ik van mijn oma en zij heeft hem weer van haar schoonmoeder gekregen. Een echt familiestuk, waar ik dus erg blij mee ben”.

  Naast haar deur staat een schattig bord met een aapje. Op dit bord staan twee prachtige whisky flesjes. “Deze flesjes kocht ik bij Pluk in Amsterdam. Ze hebben hier echt leuke spulletjes. Dus dat is een een echte aanrader om eens naar toe te gaan”.

  Haar favoriete interieur stuk is met stip het rieten rendierhoofd die boven haar deur hangt. “Toen ik een jaar of zestien was kocht ik die op een vrijmarkt. Hij heeft dus nog een behoorlijk lange tijd bij mijn ouders in huis gehangen. Maar ik heb altijd tegen ze gezegd dat als ik ooit op mezelf ga wonen, ik het rendierhoofd meeneem. En dat heb ik dus ook gedaan”.

  De parfumflesjes heb ik gekocht op een markt in Barneveld. Het gouden spiegeltje aan de muur is een familiestuk. Het rendier beeldje is van Action en de kaarsjes heb ik gekocht bij H&M Home.

  “Het gouden spiegeltje aan de muur is een familiestuk. Het rendier beeldje is van Action en de kaarsjes heb ik gekocht bij H&M Home.”

  De parfumflsjes

  “De parfumflesjes heb ik gekocht op een vrijmarkt in Barneveld.”

  Vintage shoppen in Leiden

  Henriette slentert dus behoorlijk wat vrijmarkten af. Wat fantastisch is; hier vind je natuurlijk vaak de leukste spulletjes. Maar als er geen vrijmarkt is, zijn vintage winkels natuurlijk ook geweldig om naar toe te gaan. Ik vraag daarom aan Henriette of er in Leiden  nog toffe vintage shops te vinden zijn die een must zijn om even lang te hoppen. “Uit mijn hoofd zit er hier eentje om de hoek, ik weet de naam er alleen niet meer van, maar ik heb er ook nooit iets leuks kunnen scoren, dus dat maakt niet heel veel uit denk ik. De vintage winkel ‘Flamingo’ in de Vrouwensteeg is overigens wel erg leuk om langs te gaan. Hier verkopen ze veel tweedehands kleding. Heerlijk om doorheen te struinen”.

  Naast vintage, zit er volgens Henriette ook een woonwinkel in Leiden waar je echt even langs moet gaan. “Bij Wonderful Nature in de Breestraat verkopen ze mooie taxidermie. Natuurlijk zijn die wel allemaal op een verantwoorde manier verkregen”.

  Dit schilderij heb ik gekocht op een vrijmarkt in Gouda.

  “Dit schilderij kocht ik op een vrijmarkt in Gouda.”

  De whiskyflesjes zijn van Pluk Amsterdam. Het aapje is van H&M Home

  “De whiskyflesjes zijn van Pluk Amsterdam. Het aapje is van H&M Home.”

  De witte kast is van Ikea, het witte lampje ook.

  “De witte kast is van Ikea, het witte lampje ook.”

  "De kaartjes zijn van het merk Jost. De lijstjes zijn van Xenos. Het sierandenrekje heb ik lal heel lang. Geen idee waar die vandaan komt, haha".

  “De kaartjes zijn van het merk Jost. De lijstjes zijn van Xenos. Het sierandenrekje heb ik lal heel lang. Geen idee waar die vandaan komt, haha”.

  Tips & tricks voor je eigen studentenkamer inspiratie

  Tot slot vraag ik Henriette om nog wat tips. “Waarschijnlijk hoor je het wel vaker, maar houdt de muren van je kamer altijd wit als je klein woont. Hierdoor creëer je direct meer ruimte. Zet je kamer ook niet te vol. Koop bijvoorbeeld multifunctionele spullen om ruimte in je kamer te maken; een bedbank of een tafel die je uit kan schuiven verricht wonderen”.

  Henriette, we willen je bedanken voor je gastvrijheid! Tof dat we een kijkje mochten nemen in jouw gezellige studentenkamer!

  Tekst & interview: Lisa Post
  Fotografie: Elise van den Arend/Interior Junkie

  Eén reactie op “Een kijkje in de studentenkamer van Henriette”

  1. Kidsdinge schreef:

   Originele landkaart en kartonnen tafeltje!

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu