Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Studentenkamer inspiratie van Eva uit Rotterdam - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 25-06-2024

  Studentenkamer inspiratie van Eva uit Rotterdam

  In een herenhuis in Rotterdam woont studente Eva. Ze deelt een karakteristieke woonkamer samen met twee andere meiden en katlief Ziggy. Bij binnenkomst word je gelijk verrast door hoge raampartijen, een klassieke schouw en vintage spullen. Kom snel binnen voor een dosis studentenkamer inspiratie

  Het herenhuis vond Eva via een makelaar. “Ik heb een zwak voor karakteristieke panden, dus toen ik hier binnenwandelde, was ik op slag verliefd. Ik besloot dan ook gelijk om het te nemen,” vertelt Eva.

  Klassieke details in een modern jasje

  Naast een zwak voor karakteristieke panden heeft Eva ook altijd al een passie gehad voor interieur. “Ik vind het geweldig om vintage spullen bij elkaar te sprokkelen en deze vervolgens te mixen en te matchen met modernere spullen,” aldus Eva. Ook is ze afgestudeerd als interieurarchitect. Hierdoor wordt ze regelmatig gevraagd voor styling advies. Haar eigen studentenkamer ondergaat dan ook regelmatig een metamorfose. “De ene keer verschuif ik de eettafel, de andere keer weer de zithoek… elke maand verandert er hier wel wat, haha”.

  De banken komen van Marktplaats.

  “De banken komen van Marktplaats. Het schilderij rechts tegen de muur is van de kringloop.”

  De

  “Het groen-blauwe bijzettafeltje is van IKEA en de witte komt van Habitat. Het gouden lampje is van mijn tante geweest.”

  De vaas op de schouw heb ik gekocht bij Bijenkorf. Het spiegeltje links aan de muur is vintage.

  “De vaas op de schouw kocht ik bij Bijenkorf. Het spiegeltje links aan de muur is vintage.”

  De houten tafeltjes zijn van mijn opa en oma geweest. De vaas aan de rechterkant is van kringloop, en de plant aan de linkerkant is van Plantenoutlet.

  “De houten tafeltjes zijn van mijn opa en oma geweest. De vaas aan de rechterkant is van kringloop en de plant aan de linkerkant is van Plantenoutlet.”

   

  De stoelen aan de eettafel zijn allemaal vintage.

  “De stoelen aan de eettafel zijn allemaal vintage.”

  De eettafel is van mijn ouders geweest.

  “De eettafel is van mijn ouders geweest.”

  Het witte vaasje is van de kringloop, het houten beeldje ook.

  “Het witte vaasje is van de kringloop en het houten beeldje ook.”

  De zwarte kast is van Ikea.

  “De zwarte kast is van IKEA.”

  De witte schommelstoel is van Eames-Vitra. Het kleedje heb ik gekocht bij Ikea en de plant is van Plantenoutlet.

  “De witte schommelstoel is van Eames. Het kleedje kocht ik bij IKEA, de plant is van Plantenoutlet en de posters aan de muur waren een project van een vorige bewoonster.”

  De

  “De waterkan is van IKEA, net als de cactussen en de potjes.”

  Het reageerbuisje is van Figr1. Het portret heb ik zelf gemaakt en de lijst komt van de kringloop.

  “Het reageerbuisje is van Figr1. Het portret maakte ik zelf en de lijst komt van de kringloop.”

  Het bruine krukje is van de kringloop.

  “Het bruine krukje is van de kringloop.”

  h

  “Het bruine krukje komt van IKEA en kreeg ik van mijn ouders. Mijn dekbed is van H&M Home, de kussens ook.”

  Het kleed is van H&M Home.

  “Het kleed is van H&M Home.”

  Het sieraden doosje is vintage.

  “Het sieraden doosje is vintage.”

  De zwarte tafel is van mijn ouders geweest. Het kleine tafeltje hiernaast is van Ikea.

  “De zwarte tafel is van mijn ouders geweest. Het kleine tafeltje hiernaast is van IKEA, het houten poppetje ook, het lampje in de hoek is van Ferm Living en de zwarte lamp is van de kringloop.”

  De bruine lamp is van Ikea, de blauwe kaars is van Sissy-Boy, het vaasje is zelfgemaakt met een 3D-printer, en de zwarte kaarsenstandaard is van Menu Pov.

  “De bruine lamp is van IKEA, de blauwe kaars is van Sissy-Boy, het vaasje is zelfgemaakt met een 3D-printer en de zwarte kaarsenstandaard is van Menu Pov.”

  Crea bea

  Ook heeft Eva ook een grote passie voor kunst. De muur in haar studentenkamer hangt vol met prachtige schilderijen. “Sommige schilderijen zijn van familie geweest, andere tik ik weer op de kop bij een kringloopwinkel. Ook ga ik graag naar exposities. Hier neem ik kaartjes van mee en thuis stop ik die in een vintage lijst zodat het net een schilderij lijkt,” aldus Eva. Als je verder haar studentenkamer in loopt, kom je terecht bij een wit tafeltje met verschillende verfspullen er op. ‘In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om hieraan te zitten en te verven. Het geeft echt ontspanning en het is natuurlijk tof dat je uiteindelijk iets aan je muur kan hangen wat je zelf gemaakt hebt.”

  Het vaasje op tafel is van Ikea.

  “Het vaasje op tafel is van IKEA.”

  De zwarte lamp is ook van Ikea.

  “De zwarte lamp is ook van IKEA.”

  Via de woonkamer van Eva loop je door naar een balkonnetje. Aan de linkerkant staan verschillende pallets op elkaar gestapeld met daarop een boel kussens. Aan de andere kant staan verschillende potten met bloemen en planten. “Mijn kat mag hier eigenlijk niet komen. Ziggy graaft namelijk elke keer in de bloempotten die vol zitten met aarde en voordat je het weet ligt de pot aan diggelen…” En de pot lag ook aan diggelen na ons vertrek; deur open gelaten. Maar ach, kijk dat koppie, lang boos blijven lukt toch niet…” 

  De stoel is van Habitat, het kleedje is gemaakt door een vriendin van mijn moeder.

  “De stoel is van Habitat, het kleedje is gemaakt door een vriendin van mijn moeder.”

  Het rode kleed is van mijn huisgenoot.

  “Het rode kleed is van mijn huisgenoot, de planten zijn van Plantenoutlet.”

  De kussens bestaan uit een mix van vintage, H&M Home en Ikea.

  “De kussens bestaan uit een mix van vintage, H&M Home en IKEA.”

  Het Gouwe Noorden

  Volgens Eva zijn er superleuke hotspots bij haar in de buurt te vinden. “In Rotterdam Noord heb je een hoop eenmanszaakjes. Van interieur winkels tot aan restaurants; er zit hier van alles. ‘Bertmans’ is hier een goed voorbeeld van. Ze hebben er lekkere sapjes en een hoop vegetarische en veganistische gerechten. Dus ben je een keer in Rotterdam, bezoek dan niet alleen de centrale winkelgebieden, maar bezoek ook eens Noord. Hier vind je echt hele leuke spots,” aldus Eva.

  Tips & tricks voor je eigen studentenkamer inspiratie

  Tot slot vraag ik Eva om nog wat studentenkamer inspiratie tips. “Het geven van een persoonlijke touch aan je interieur is denk ik iets wat het allerbelangrijkste is. Koop meubels die je echt mooi vindt en ga vooral naar vintage winkels toe; hier vind je een hoop authentieke spullen die je studentenkamer echt eigen maken,” aldus Eva.

  Studentenkamer inspiratie van Eva uit Rotterdam

  Bedankt dat we een kijkje mochten nemen in je karakteristieke stek vol inspiratie, Eva!

   
  Bekijk hier nog meer studentenkamer inspiratie:

  Tekst & interview: Lisa Post
  Fotografie: Elise van den Arend/Interior Junkie
   

  Eén reactie op “Studentenkamer inspiratie van Eva uit Rotterdam”

  1. Fabrice Fraiture schreef:

   Hoi! In maart mag ik gaan verhuizen naar mijn eerste eigen appartement en ik mag eindelijk los met mijn passie voor interieur, helaas heb ik er niet echt verstand van dus ik zoek naar een manier voor het samenbrengen van alles wat ik mooi vind en hoe tegelijkertijd binnen budget te blijven. Eva’s stijl vind ik prachtig en nou is ze ook nog afgestudeerd op dit vlak geweldig!! Ik haar online niet vinden, dus via jullie: zou ik misschien met haar in contact kunnen komen voor wat advies? Hoor het graag alvast bedankt!
   Hartelijke groeten,
   Fabrice Fraiture

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu