Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

DIY: een two-tone muur maken in mijn hal - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 25-06-2024

  20 april, 2020

  DIY: een two-tone muur maken in mijn hal

  Tijd voor mijn derde make-over voor KARWEI! Die stond eigenlijk gepland bij een vriendinnetje thuis, maar tijdens de social distancing kan ik natuurlijk niet elders klussen. Wat te doen? De kleurrijke hal die ik voor ogen had maar in mijn huis doen. Bij deze mijn DIY voor een two-tone muur in de hal.

  De hal op de eerste verdieping was wit, zeer wit. Tijd om hier iets aan te doen, aangezien ik regelmatig witte muurtjes in huis vervloek. Kleur moest er komen en dan het liefst een rozetint die mooi matcht bij onze roze trapbekleding. Hoe leuk zou een two-tone muurtje zijn? Vooral ook omdat ik maar niet kon kiezen tussen twee kleuren.

  In eerste instantie had ik voor ogen om de two-tone muur te maken met sierlijsten. Maar eenmaal bezig kwam ik erachter dat ik het toch niet mooi genoeg vond voor in mijn hal. Het sloot gewoon niet mooi aan bij de trapleuning, dus besloot ik na het schilderen een two-tone muur te creëren d.m.v heel strak afplakken. Is nog veel mooier geworden uiteindelijk!

  Benodigdheden voor deze DIY two-tone muur in de hal

  DIY: een two-tone muur maken in mijn hal

  • Muurverf Le Nour & Blanc extra mat in kleurcode S 5030-R10B (warmroze), zelf laten mengen bij KARWEI in de bouwmarkt.
  • Muurverf Le Noir & Blanc extra mat in kleurcode NCS S 3030-R10B zelf laten mengen bij KARWEI in de bouwmarkt/
  • KARWEI mengverf binnenlak mat in kleurcode S 5030-R10B (voor radiator) zelf laten mengen bij KARWEI in de bouwmarkt/
  • KARWEI universeel grondverf (als ondergrond voor radiator).
  • Froqtape.
  • Waterpas.
  • Verfroller.
  • Kwasten.
  • Verfbak.

  Stap 1: voorbereiden

  De eerste belangrijke stap voor het schilderen van je muur is alles goed ontvetten en al het houtwerk en het plafond afplakken. Dat vind ik vaak het minst leuke klusje, maar als alles er eenmaal goed op zit, dan heb je er geen omkijken meer naar en kun je je muren strak verven zonder dat je per ongeluk het plafond of houtwerk meeneemt. Een goede voorbereiding…

  DIY: een two-tone muur maken in mijn hal

  Stap 2: afplakken voor een strak lijntje

  Qua hoogte ging ik uit van de subtiele lambrisering rechts in de hal. Die hoogte hield ik aan voor de muur links. Met een waterpas in de hand zorgde ik ervoor dat de tape kaarsrecht op de muur plakte. En nu komt het geheim voor een super strak lijntje. Omdat de bovenste muur zachtroze is, verf ik eerst een lijntje in deze tint aan de onderkant van de tape. Hoe strak je ook plakt, er komt altijd nog een beetje verf onder de rand van de tape, no matter what. Door de tape eerst te verven met de warmroze tint, sluit ik de tape als het ware af. Eventjes laten opdrogen en erna verven met de paarse verf. Als je de tape er dan afhaalt, komt er een SUPER strak lijntje tevoorschijn.

  DIY: een two-tone muur maken in mijn hal

  DIY: een two-tone muur maken in mijn hal DIY: een two-tone muur maken in mijn hal

  Stap 3: de radiator ook maar even doen

  Een tip voor iedereen die de muur een kleurtje geeft, is om niet de radiator te vergeten. Ik vond het ding altijd een doorn in het oog in de hal. Door hem in dezelfde tint als de onderste baan te verven, valt hij meteen een stuk minder op. Voor het schilderen, verfde ik ‘m nog eerst met een primer zodat de verf beter pakt. Na twee lagen was hij weer als nieuw én in een mooi, kek jasje.

  DIY: een two-tone muur maken in mijn hal

  Stap 3: afstylen maar!

  Mijn hal miste nog een persoonlijke touch, dus ging ik in de weer met een kunstwerk van bladgoud van ons gezinnetje. Die hing ik boven de muur van de radiator. Dat is meteen goed boven komen, toch? Tot slot hing ik een ronde spiegel links op de muur, zodat de hal optisch meteen een stuk ruimer oogt. Het zwarte jasje steekt zo lekker af tegen dat kleurrijke op de muur. Heel blij mee.

  DIY: een two-tone muur maken in mijn hal

  DIY: een two-tone muur maken in mijn hal DIY: een two-tone muur maken in mijn hal

  DIY: een two-tone muur maken in mijn hal

  Ook zo’n two-tone muur?

  Manlief vond het echter wat minder dat zijn hal ‘Fristi-roze’ werd. Ik heb hem na de make-over een hele dag niet gezien…! Maar ik? Ik ben er heel erg blij mee en toef verdacht vaak in de hal met een kopje thee. Zo gaaf vind ik het geworden. Bekijk vooral ook nog even alle voor- en nafoto’s van mijn hal hieronder. Heel benieuwd wat jullie van deze DIY two-tone muur in de hal vinden en of jullie zelf ook zoiets in huis hebben.

  DIY: een two-tone muur maken in mijn hal

  Voor

  DIY: een two-tone muur maken in mijn hal

  Na!

  DIY: een two-tone muur maken in mijn hal

  Voor

  DIY: een two-tone muur maken in mijn hal

  Na!

  DIY: een two-tone muur maken in mijn hal

  Voor

  DIY: een two-tone muur maken in mijn hal

  Na!

  DIY: een two-tone muur maken in mijn hal

  Voor

  DIY: een two-tone muur maken in mijn hal

  Na!

  * Dit is een inspirerende samenwerking met KARWEI. Door samen te werken met merken kan Interior Junkie blijven bestaan. Thanks voor de support. 

  3 reacties op “DIY: een two-tone muur maken in mijn hal”

  1. Angelique schreef:

   Prachtig geworden!!!! Ben ook zo benieuwd hoe je muur naast je trap eruit ziet; loopt de lambrisering daar door?

  2. Lida schreef:

   Heb je de radiator gewoon met de latex geverfd?

  3. Ruth schreef:

   Misschien een hele gekke vraag, maar ik ben juist nieuwsgierig welke kleur ‘wit’ jullie in de hal hadden. Wij zoeken naar een witte kleur, alleen het is zo lastig.

   Het resultaat is wel echt super tof geworden.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu