Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Mijn Thuiswerkplek Make-Over is af - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 21-05-2024

  Mijn Thuiswerkplek Make-Over is af

  Nu we allemaal gedwongen thuis moeten werken, is iedereen bezig met het creeren van een fijne thuiswerkplek. Ikzelf werk al jaren thuis, maar ook voor mij gold het afgelopen jaar: het creëren van een heerlijke thuiswerkplek. Maandenlang was ik ermee bezig en ik zocht zorgvuldig alles bij elkaar. Bij deze het eindresultaat!

  Thuiswerkplek tip #1: kies voor een groot bureau

  Het enige wat op mijn thuiswerkplek hetzelfde bleef, was het bureau. Of nou ja bureau.. Eigenlijk is het een eettafel. Dit transparante model is ook verkrijgbaar als bureau, maar daar werd ik niet blij van; doe mij maar lekker veel ruimte, anders vind ik het veel te krap. Ik kocht deze jaren geleden bij MADE.com en spoot de witte pootjes zwart. Enig nadeel is dat je er stof en vette vingers op ziet. Elke dag na het werken haal ik er een doekje over. Achter het bureau zit ik op een bureaustoel van HAY die ik vorig jaar op een sample sale voor een prikkie op de kop tikte.

  Mijn Thuiswerkplek Make-Over is af
  Het bureau is van MADE.com, kussentje van L’Occitane x Cyrillues, de muismat is tijdschrift Harper’s Bazaar, muis van Apple.”
  Mijn Thuiswerkplek Make-Over is af
  De zwarte pootjes matchen mooi met die van de bureaustoel van HAY.”

  Mijn Thuiswerkplek Make-Over is af
  Mijn bureau staat bijna in het midden van de ruimte. Op de muur zit de tint Picture Gallery Red (finish Estate Emulsion, het houtwerk is in finish Estate Eggshell).

  Thuiswerkplek tip #2: ga voor een grote opbergkast

  Ik zocht tijden naar het perfecte dressoir, maar kon het niet vinden. En dat terwijl ik zoveel spullen heb om op te bergen, zoals de administratie, mijn cameraspullen, technische stash zoals mijn externe harde schijven, opladers, maar ook props voor het maken van mijn moodboards en ga zo maar door. Was ik even blij dat ik het Grooves dressoir van Ethnicraft vond. Het mooie aan dit dressoir is dat het met de hand gekerft is en dus elk stuk uniek is. Het is van donker teakhout uit Indonesie, een knipoog naar mijn roots.

  Mijn Thuiswerkplek Make-Over is af
  Het dressoir is de Grooves dressoir van Ethnicraft gemaakt van teakhout en komt uit Indonesië.
  Mijn Thuiswerkplek Make-Over is af
  Ik zocht tijden naar een kast die iets hoger is dan het bureau, omdat ik dat mooier vind.

  Mijn Thuiswerkplek Make-Over is af
  Het bijzondere aan de kast is dat het met de hand gekerfd is.

  Thuiswerkplek tip #3: kies voor een groots gebaar

  In mijn interieurstyling insta cursus INTERIORBOOSTCAMP tip ik mijn cursisten altijd om te kiezen voor een groots gebaar. Op mijn thuiswerkplek koos ik dan ook voor een kunstboom; een citroenboom in een stunning bronzen pot. Waarom? Als je me al langer volgt, dan weet je dat ik fan ben van bomen in huis (zoals de bloesemboom in mijn zithoek).

  Mijn Thuiswerkplek Make-Over is af
  De citroenboom is ontworpen door ‘s Zomers Bloemen uit Rotterdam.
  Mijn Thuiswerkplek Make-Over is af
  De pot is van Pols Potten, de roze poef van MADE.com.
  Mijn Thuiswerkplek Make-Over is af
  De citroenen zijn nét echt!

  Thuiswerkplek tip #4: kies de juiste kleur

  Kleur doet veel met je gemoedstoestand. Meer dan je denkt. Onbewust maken sommige kleuren je energiek, andere maken je weer rustig. De kleur rood is ideaal voor op een thuiswerkplek, omdat het je brein activeert. Op mijn thuiswerkplek koos ik voor de kleur Picture Gallery Red van Farrow & Ball (finish Estate Emulsion). Een tip: verf ook het houtwerk mee in dezelfde tint. Dat deed ik in de finish Estate Eggshell hoewel ik de volgende keer toch voor een mattere finish zou gaan zoals Dead Flat omdat ik het toch teveel vind glanzen (FYI: de ruimte zit op het zuiden, dus er is altijd heel veel daglicht).

  Thuiswerkplek tip #5: ga voor een inspiratiewand

  Als ik aan het werk ben, wil ik geïnspireerd raken. Mijn bureau kijkt dan ook nooit uit op een muur. Ik heb hem net iets van het midden van de ruimte gezet met mijn oog naar buiten en op de inspiratiewand. Je kunt ervoor kiezen om een wand te maken met inspirerende prints, knipsels of foto’s of wat ik deed: een wand met kunstig behang. Zo koos ik voor het Tokyo Blue behang van Moooi voor Arte. Ik vind de print van een Oosters landschap en aapjes zo bijzonder dat ik ernaar blijf kijken.

  Mijn Thuiswerkplek Make-Over is af
  Het behang is het Tokyo Blue behang van Moooi voor Arte.
  De stoel is stokoud en lieten we opnieuw bekleden door Djinn Zipp, de gordijnen zijn van De Huiscomponist.”
  Nieuwe inspiratiewand op mijn thuiswerkplek
  De vaas is van Homestede, het pampasgras van Jasmijn Bloembinders.”

  Thuiswerkplek tip #6: creëer een plek om je even terug te trekken

  Je kunt pas echt productief werken als je ook af en toe de rust pakt, ook al is dat slechts vijf minuten. Dan kan je brein weer even opladen en ben je erna weer helemaal gefocust (denk maar aan een powernapje van 15 a 20 minuten). Een thuiswerkplek heeft een plek nodig om even te ontspannen. Ik werk met twee van dit soort plekjes: de poef onder de citroenboom is heerlijk om even een bak koffie te drinken, terwijl ik me stiekem in Toscane waan. De andere is op de okergele fauteuil bij mijn inspiratiewand. De stokoude stoel van mijn man bliezen we nieuw leven in door hem te laten stofferen door Djinn Zipp. Ik zit er helaas zelden op, aangezien poeslief er altijd op tukt… Als kers op de taart hackte ik een rond zwart barblad (die hoort eigenlijk bij de bar die je zag in onze keuken make-over) met een messing onderstel van een salontafel die ooit van mijn oma was. Het marmeren blad wat hier op hoort, zette ik weer op het dressoir. En zo kun je oude spullen nieuw leven in blazen. Extra tip!

  Mijn Thuiswerkplek Make-Over is af
  De salontafel is een hack van een bartafelblad van HAY en een onderstel van een oud salontafeltje van mijn oma. Het marmeren blad wat hier eerst op zat, ligt nu op het dressoir voor de sier.”
  Mijn Thuiswerkplek Make-Over is af
  De stoel lieten we opnieuw bekleden en het framewerk spuiten met matzwarte autolak bij een autoschadebedrijf in Haarlem.
  Mijn Thuiswerkplek Make-Over is af
  Geen werkdag compleet zonder poeslief Punky als gezelschap.

  Thuiswerkplek tip #7: werk aan je lichtplan

  Om een ruimte pas echt goed te verlichten, heb je minimaal 5-6 lampen nodig, zonder dat je volledig in de spotlights staat. Zo werk ik met een hanglamp, twee schemerlampen op mijn dressoir, eentje op de schouw én eentje bij de inspiratiewand. Het enige hoekje wat nog te donker is, is die bij de boom dus daar komt ooit nog een lamp te staan (heb de juiste helaas nog niet gevonden, een huis is immers nooit af, he?).

  Mijn Thuiswerkplek Make-Over is af
  De zwarte lamp is van H&M Home, de blauwe vaas en kunstbloemen van Jasmijn Bloembinders en het kobaltblauwe vaasje is van mijn opa en oma geweest. De coquilleschelp vond mijn man op het strand in Normandie.
  Mijn Thuiswerkplek Make-Over is af
  De lamp was voorheen een antieke Chinese vaas. Oud & R Style maakte er met een jacquard geweven kap een lamp van. De groen marmeren kalender is van mijn opa en oma geweest.
  Mijn Thuiswerkplek Make-Over is af
  In de schouw staat ook een lamp gemaakt van een antieke Chinese vaas en zijden kap, ook gemaakt door Oud & R Style. Eronder staat een andere antieke Chinese vaas die we lieten verschepen vanuit Bali.

  Thuiswerkplek tip #8: zorg voor goede vibes

  Sluit jij je ook de hele dag op op je thuiswerkplek? Ideaal zou zijn om je ruimte te stylen met verschillende planten. Die zuiveren de lucht, zodat je brein beter werkt. En zeg nou zelf: wat is een ruimte nou zonder planten? De goede vibes creeer je niet alleen met planten, ook met kristallen. Een tijgeroog staat voor creativiteit en fluoriet gaat wifi straling tegen.

  Mijn Thuiswerkplek Make-Over is af
  De kristallen kocht ik bij Ananda in Haarlem. De buste ben ik toen ik 8 maanden zwanger was. Ik liet het maken bij Le Bump.
  Mijn Thuiswerkplek Make-Over is af
  Deze jaspis steen kreeg ik van Thérèse van Circle of Home. Haar winkel in Haarlem verkoopt o.a hele mooie stenen. Eronder het marmer wat eerst diende als blad van een salontafel, het is van mijn oma geweest.
  Mijn Thuiswerkplek Make-Over is af
  Deze zoutlamp kocht ik bij Mogador, een koffietentje dat ook een aantal woonaccessoires verkoopt.

  Thuiswerkplek tip #9: ga voor sierlijsten

  Wil je iets extra’s toevoegen aan je werkplek? Kies er dan eens voor om sierlijsten op je muren te doen. De muren op mijn thuiswerkplek springen er nu extra uit door de klassieke sierlijsten die weer goed matchen met het anderhalf eeuw oude ornamentenplafond. Ik koos voor drie banen (twee grote en één horizontale eronder) maar het mooie is dat er nog zoveel andere mogelijkheden zijn. Als kers op de taart nam ik de schouw mee, die er nu helemaal uitspringt. Had je de sierlijsten ook al gespot in onze woonkamer?

  Mijn Thuiswerkplek Make-Over is af
  De sierlijsten lieten we door Het Schippertje maken. Het gouden opbergbakje is van YAYA, de schaar erop kocht ik in een vintagewinkeltje in Malmo.
  Mijn Thuiswerkplek Make-Over is af
  De wajangpop vonden mijn ouders bij de kringloop.
  Mijn Thuiswerkplek Make-Over is af
  De hanglamp is van Moooi. Anders dan de sierlijsten op de muur is het ornamentenplafond origineel uit 1889.

  Thuiswerkplek tip #10: afstylen maar!

  Ook op je werkplek wil je geïnspireerd raken en niet alleen door een inspiratiewand. Op je dressoir kun je spelen met boeken, zoals ik deed met mijn favoriete interieurboeken, maar ook messing bakjes waar ik pennen en USB-sticks in bewaar. De schouw is het volgende hoekje waar ik op los ging met nog meer boeken, een mooie lamp, plant, Wajangpop én kristallen. Tot slot stylede ik de salontafel bij de inspiratielamp met een grote vaas met pampasgras en nog meer boeken. Het leuke van verschillende stylinghoekjes is dat je kunt blijven schuiven. Dat doe ik dan ook regelmatig als ik me even niet kan concentreren op werk.

  Mijn Thuiswerkplek Make-Over is af
  Zicht op de schouw vanaf het raam.
  Mijn Thuiswerkplek Make-Over is af
  De schelp kocht ik in een vintagewinkel in Malmo, de kaarten eronder zijn van Check-in Cards en de geurkaars is van Aayali.
  Mijn Thuiswerkplek Make-Over is af
  De vaas is van Des Pots en kreeg ik van Menno Kroon, het bakje eronder is van YAYA. De boekensteun van een kat vond mijn moeder bij de kringloop.

  Dat waren mijn ultieme thuiswerktips. Wil je de video zien die ik maakte? Die bekijk je in deze blogpost Alles over mijn thuiswerkplek.

  Bekijk ook eens deze thuiswerkplek inspiratie:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu