Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Mijn keuken make-over 2020! - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 15-04-2024

  Mijn keuken make-over 2020!

  Ongelooflijk dat ik samen met de hubby alweer vier jaar in ons Haarlemse droomhuis woon. Nu is er in die vier jaar genoeg veranderd in ons huis, helemaal in de keuken. Maar toch kriebelde het om toch het één en ander weer aan te passen met onder meer een keukenwand met stunning visgraatpatroon én veel groen…

  Begin 2017

  Vier jaar geleden kochten we dit huis, waarna De Grote Verbouwing een half later van start ging. We braken de muur tussen de serre en de keuken eruit zodat er een L-vormige keuken ontstond én namen ook een vloer van Portugese tegels. Tot dit moment hadden we nog altijd de hoogglans witte keuken van de vorige bewoners in gebruik.

  Mijn keuken make-over 2020!

  De keuken begin 2017

  Eind 2017

  Na weer een half jaar wachten (want we moesten weer sparen en minor detail: we trouwden die zomer in Toscane) gingen we bezig met onze keuken make-over deel 2 (die blog kun je hier lezen). We kozen voor een gitzwarte keuken met een echt marmeren werkblad (FYI: het is Carrara marmer uit Toscane, hoe toevallig) en een robuuste bakstenen muur. Die laatste creëerden we door het stucwerk met grof geweld eruit te laten breken met een drillboor. Zelf maakte ik de muur met een staalborstel op een boormachine nog gladder. Het stof zat weken later nog steeds in mijn haren…

  Mijn keuken make-over 2020!

  De keuken eind 2017

  Anno 2020

  Je zult denken dat de keuken helemaal perfect was voor ons, maar begin dit jaar begon het weer te kriebelen. En toen brak Corona uit en zaten we ineens verplicht thuis. Net als de rest van Nederland sloegen ook wij aan het klussen.

  De enorme hoogglans witte kastenwand die we na de eerste verbouwing helemaal verplaatsen naar de andere muur, moest weg. Het ding was al vier jaar lang een doorn in het oog. We droomden al jaren van een kastenwand met visgraatpatroon. Met de komst van onze nieuwe coffee corner, waarvoor ik een bestaande bar liet pimpen met een nieuw tafelblad mét visgraatpatroon, moest de kastenwand er ook aan geloven. Zo blij met meubelmaker Robbert van Skills XL, tevens de man van een Haarlems vriendinnetje. Naast ons barretje met visgraatpatroon maakte hij ons droomontwerp van De Kastenwand waar. Een beetje van ons en een beetje van Robbert, zeg maar.

  Mijn keuken make-over 2020!

  De keuken in 2020 voor de mini make-over

  Mijn keuken make-over 2020!

  De keuken in 2020 na de mini make-over!

  Mijn keuken make-over 2020!

  Voor…

  Mijn keuken make-over 2020!

  Na!

  Massief hout versus fineer

  Het lijkt nét echt, maar is het niet; onze enorme kastenwand is gemaakt van fineer. Als het massief hout was geweest, was het helemaal kostbaar om het te laten maken. Het blad voor het barretje is wel massief hout en Robbert van SkillsXL behandelde het met een speciale lak zodat je geen krasjes en vlekken krijgt. Het fineer voor de kastenwand kreeg een notenhouten lak. Alle kasten hebben een handig druksysteem en de lades zijn met een soft-close, zodat ze zachtjes dicht gaan. Als kers op de taart kwam bij de koelkast en vriezer twee handvaten die we recht lieten plaatsen, een mooi contrast met het visgraatpatroon, vonden we.

  Mijn keuken make-over 2020!

  FYI: de kast is gemaakt van fineer.

  Mijn keuken make-over 2020!

  De andere kant van de keuken voor de mini make-over.

  Mijn keuken make-over 2020!

  De andere kant van de keuken na de mini make-over. FYI: het barretje is gemaakt van massief hout.

  keuken-make-over-interiorjunkie27

  Het hoekje met de kastenwand voor de mini make-over…

  Mijn keuken make-over 2020!

  Het hoekje met de kastenwand na de mini make-over…

  Ook de muren moesten eraan geloven

  Daar bleef de keuken make-over 2020 echter niet bij hoor. Ben je gek. Wat bleek: er waren nog twee spierwitte muren en de bijbehorende deuren te zien en als je me al een tijdje volgt, weet je dat ik witte muren vervloek. Dus de tint Pointing maakte plaats voor Green Smoke en Pitch Black (allemaal Farrow & Ball), net als de achterpui. En zo was er ineens meer kleurbalans in de keuken. Door de mix van verschillende materialen en patronen, komt alles mooier uit: het marmer, de gitzwarte keukenkastjes, de robuuste bakstenen muur, de Portugese tegels, de enorme kastenwand.. Gewoon ALLES.

  Mijn keuken make-over 2020!

  De L-vorm van de keuken voor de mini make-over… 

  Mijn keuken make-over 2020!

  De L-vorm van de keuken na de mini make-over!

  Een jungle in de keuken

  Naast groene muren en deuren moest er ook écht groen in de keuken komen. Of nou ja, echt.. De plant op het bovenkastje is nep en lieten we maken bij Jasmijn Bloembinders, onze favoriete bloemenwinkel in Haarlem (aanrader!) waar we trouwens nooit uitgeshopt raken. De bakstenen muur bij de bar kreeg drie echte planten. Ik moet er alleen wekelijks de ladder bij pakken om ze water te geven. Maar ach, daar heb ik het er wel voor over.

  Mijn keuken make-over 2020!

  Voor…

  Mijn keuken make-over 2020!

  Na!

  Mijn keuken make-over 2020!

  Mijn keuken make-over 2020!

  Mijn keuken make-over 2020!

  Tot slot…

  Als kers op de taart vonden we op zolder nog vier Balinese kunstwerkjes die we 5 jaar geleden mee namen uit Bali (FYI: we woonden hier twee maanden, was zo fijn!). Totaal vergeten dat we die nog hadden. De lange muur bij het raam kreeg er drie, de bakstenen muur bij de bar kreeg er eentje. Leuk om te weten: de foto’s zijn gemaakt door een Balinese fotograaf. Er staan Indonesische surfertjes op gefotografeerd op het strand van Canggu, daar waar we twee maanden woonden.

  Mijn keuken make-over 2020!

  De keuken begin 2017, toen er nog een muur stond…

  Mijn keuken make-over 2020!

  De keuken anno 2020. Wat een muurtje breken wel niet als resultaat heeft!

  Mijn keuken make-over 2020!

  Mijn keuken make-over 2020!

  Nog even alle informatie op een rij:

  • Kleuren: Green Smoke (groen) en Pitch Black (zwart) van Farrow & Ball. Muurverf is Estate Emulsion en houtverf is Estate Eggshell.
  • Barretje: onderstel en barkruk zijn van HAY en kochten we op een sample sale voor een prikkie. Het blad lieten we maken door Robbert van Skills XL. Het koffiezetapparaat is van Philips, de fles met koffiebonen is van IKEA, onderzetters van de kringloop en de messing lepels komen uit Bali.
  • Kastenwand met visgraatpatroon, gemaakt van fineer, ook door Robbert van Skills XL.
  • De nepplant op het bovenste keukenkastje is van Jasmijn Bloembinders.
  • Planten aan de bakstenen muur: gekocht in het tuincentrum. De bovenste is een lipstickplant, de onderste een Chinees lantaarnplantje. De middelste weet ik helaas niet meer. Het eet- en drinkbakje van onze poes Punky is van Alessi en al héél oud (net als Punnky..!).
  • De keuken (IKEA, de KUNGSBACKA) en Portugese tegels (Designtegels) zaten er al in en lieten we in 2017 plaatsen.
  • Het marmeren werkblad is van Carrara marmer en kochten we in 2017 bij Swaalf in Haarlem.
  • De kunstwerkjes kochten we op Bali.

  Heel benieuwd wat jij van mijn keuken make-over met kastenwand in visgraatpatroon vindt. Laat je het me even weten?

  Beeld © Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com

  * Niks uit deze keuken make-over is gesponsord. 

  2 reacties op “Mijn keuken make-over 2020!”

  1. Rachel schreef:

   Het is echt prachtig geworden… voor vond ik al geweldig, maar na is helemaal mijn ding!

  2. Je huis is zo tof!! De keuken is echt prachtig; ik houd van die mooie tegeltjes op de vloer, die massive oven en uiteraard de bakstenen muren. Wauw!

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu