Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Nieuwe trapkast op maat om orde in de chaos te brengen - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 16-07-2024

  Nieuwe trapkast op maat om orde in de chaos te brengen

  Een trapkast op maat is zo gek nog niet. In de hal op de begane grond schuilde er achter de eerste deur een flinke chaos. Wat is een huis immers niet zonder rommelhok? Maar dit rommelhok werd steeds meer een doorn in het oog.

  Totdat Koen van Mublio mij op hun geweldig mooie trapkasten op maat wees. Zou ik dan toch overstag gaan om in dit karakteristieke pand een moderne trapkast op maat te laten maken? Eerlijk gezegd vond ik het wel een beetje spannend en het kostte mij maanden om de hubby over te halen. Dat er een einde moest komen aan alle chaos was duidelijk, dus we gingen de uitdaging aan. Want zo’n geordende kast leek ons toch wel wat.

  Vooraf komt Mulbio langs om de oude kast eruit te halen en alles op te meten. Vervolgens wordt de trapkast op maat in de werkplaats gemaakt. Een paar weken later komen ze langs om het te installeren. Omdat de nieuwe trapkast op maat in dezelfde tint als de muur werd gespoten, blendt het mooi in het geheel. En nog belangrijker: alles is zo goed geordend en alle lades en deuren zijn met soft close (ideaal met een kleuter die wel eens met de deuren wilt smijten…). Extra bijkomstigheid is verlichting in de garderobekast. In eerste instantie denk je het niet nodig te hebben, maar als het er eenmaal in zit, wil je nooit meer zonder. Ik heb binnen een paar seconden iets gevonden. Dat was voorheen wel anders.  

  Van links naar rechts vind je in onze trapkast op maat:

  • Eén garderobekast om jassen in op te hangen. De binnenkant behingen we met behang dat over was uit de kunstige babykamer van Jacky. De oude haakjes bleven hangen, want ideaal voor alle kinderjasjes en rugzakjes. 
  • Erboven een plank voor onze sportschoenen en de speelgoedtreinen van Oliver. 
  • Daarboven weer een plank met zowaar een lege bak (!) en onze picknickmand. 
  • Ernaast vier diepe lades waarvan twee gebruikt worden om alle Duplo en treinbakken in te stallen. In de overige lades liggen schoonmaakspullen (onze schoonmaakster was helemaal in haar nopjes), keuken- en wc rollen.
  • Achter de laatste deur schuilt de kattenbak, maar de ruimte rechts ervan gaat nog helemaal door tot onder de trap. Ideaal voor kattengrit, kattenbrokjes, nog meer schoenen, verfblikken etc etc. 

  Kattenbak wegwerken

  Vooral dat kattenluikje wilde ik er per se in hebben, want zo’n trapkast op maat is meteen ideaal om die lelijke kattenbak (én geurtjes) weg te werken. Omdat je nu de ruimte in de hoogte mee pakt, krijg je er echt meer ruimte voor terug. Omdat ons huis stokoud en schots en scheef is, waren ze er iets langer mee bezig dan normaal. Maar vaak zit zo’n kast er al binnen een dag in. 

  Ik ben ontzettend blij met het eindresultaat. Het is gewoon een feestje om er iets uit te halen en zoals je op de foto’s ziet blendt het geheel mooi in met de rest. Dat lampje in de garderobekast is echt de ultieme luxe. Wil je meer weten over een trapkast op maat en wat voor jou de mogelijkheden zijn, bekijk dan de website van Mublio voor heel veel meer inspiratie.

  *Dit is een samenwerking met Mublio. Door samen te werken met merken kan Interior Junkie blijven bestaan. Thanks voor de support!

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu