Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Studentenkamer inspiratie van Babette uit Amsterdam - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 15-04-2024

  Studentenkamer inspiratie van Babette uit Amsterdam

  Babette woont samen met haar Spaanse kat Minoes en twee zussen in Amsterdam. In haar studentenkamer zijn ontzettend veel buitenlandse invloeden te vinden, dus er staan een hoop unieke spulletjes in haar kamer. Kom snel binnen voor weer een hoop studentenkamer inspiratie!

  Babette deelt haar studentenkamer met kat Minoes. “Tijdens mijn vakantie in Spanje kwam ik op een markt een zigeunermeisje tegen. Zij had een kat bij zich en kon er niet voor zorgen. Ik besloot daarom het beestje van haar over te nemen. Mijn vader is dierenarts, dus hij kon er gemakkelijk voor zorgen dat Minoes van Spanje naar Nederland kon komen,” vertelt Babette.

  Marokko versus Spanje

  Dat er in de studentenkamer van Babette veel Marokkaanse en Spaanse invloeden te vinden zijn, is niet zo gek: ze maakte ooit een rondreis door Marokko en in Spanje heeft ze een huisje. Naast haar liefde voor buitenlandse spullen steekt ze zelf ook graag de handen uit te mouwen. “In de hoek van mijn kamer staat een IKEA kast. Deze heb ik een felroze kleur gegeven en ik draaide er verschillende messing knoppen op. Hierdoor kreeg het kastje net wat meer body,” vertelt Babette.

  De kastjes kocht ik bij Ikea

  “De kastjes kocht ik bij IKEA. De knopjes zijn van Doing Goods. De poef is van Westwing en de spiegel is van een antiek markt in Barcelona”.

  m

  “De lamp kocht ik in Barcelona met mijn moeder en mijn zusje. We vonden hem in een klein Marrokaans winkeltje. Het gouden spiegeltje is van Sissy-Boy.”

  1

  “Het gouden sieradenrekje is van Anna & Nina. Het luchtje is van Zadig & Voltaire en het flesje hierachter van Marc Jacobs.”

  .

  “De lampenvoet komt uit mijn huis in Spanje. Deze mocht ik meenemen van mijn vader. De kap is van IKEA, net zoals de stolp. Het kommetje naast de lamp is gemaakt van kokosnoot en kocht ik in Thailand. De roze olifantjes ook. De giraffe komt uit Tanzania en de kaars hierin kocht ik in IJsland bij de Blue Lagoon. Hier zit een cosmeticawinkel.”

  "Dit is een juju, een hoed die vroeger werd gedragen door stamhoofden in Kameroen. Deze kocht ik online, maar waar precies weet ik niet meer."

  “Dit is een juju. Dat is een hoed die vroeger werd gedragen door stamhoofden in Kameroen. Deze heb ik altijd al erg mooi gevonden en daarom kocht ik er een online, maar bij welke webshop weet ik even niet meer.”

  "

  “Dit schilderijtje heeft een vriendin van mijn moeder voor mijn verjaardag gemaakt. De kaars die hiernaast staat kocht ik bij Primark. Het schilderijtje met de blauwe veertjes is volgens mij van Hutspot. Ik kreeg het voor mijn verjaardag van vriendinnen.”

  Liefde voor interieur zit in de genen

  De moeder van Babette houdt ook ontzettend van interieur. “Mijn moeder heeft mij altijd de tip gegeven om veel interieur spullen mee te nemen uit het buitenland. Hierdoor heb je altijd iets in je kamer staan waar een leuke herinnering aan vast zit,” aldus Babette.

  "

  “Mijn kledingrek is  van IKEA, net als de kast hiernaast. De rieten mandjes kreeg ik van een vriend van mijn vader omdat ik op mezelf ging wonen. Ze zijn gemaakt van kranten”.

  "

  “De gouden bijzettafel kocht ik bij Kwantum. Mijn bank is van IKEA. De twee blauwe kussens zijn van The Pillow Room en het kussen met de toekan kocht ik op een markt in Spanje.”

  "De plant achter mijn bank is van Ikea."

  “De plant achter mijn bank is van IKEA. De lamp aan mijn plafond ook.”

  "

  “De kuipstoelen kreeg ik van het advocatenkantoor waar ik werk. Het palmblad kocht ik bij IKEA en de papegaaienvaas is van Blokker.”

  “Het dienblad is van H&M Home. De roze kaarsen kocht ik bij Sissy-Boy en de standaards kocht in in de IJhallen. De waxinelichthouder kreeg ik voor Kerstmis.”

  Project buiten

  Babette heeft ook een fijn balkon. Die moet alleen nog flink onder handen genomen worden. “Het balkon ziet er nu sober uit, dus binnenkort ga ik die even een flinke make-over geven. Ik weet nog niet precies hoe ik het balkon wil vormgeven, maar in ieder geval op zo’n manier dat ik er deze zomer lekker op kan relaxen,” aldus Babette.

  "De fauteuil kocht ik bij Sissy-Boy. Het kussen hierin komt uit Thailand."

  “De fauteuil kocht ik bij Sissy-Boy.”

  studentenkamer-inspiratie-babette-15

  “Het kussentje kocht ik in Thailand.”

  "De hangstoel is van Sissy-Boy. De kussens hierin kocht ik op een markt in Granada. Het plaid komt uit Marrakech."

  “De hangstoel is van Sissy-Boy en kreeg ik van mijn vader. De kussens hierin kocht ik op een markt in Granada.”

  '

  “Het plaid in de hangstoel komt uit Marrakech.”

  "De lamp boven mijn eettafel is van Ikea."

  “De lamp boven mijn eettafel is van IKEA.”

  Tips en tricks voor eigen studentenkamer inspiratie

  Tot slot vraag ik Babette om nog wat tips. “Als je je studentenkamer gaat inrichten, houd het dan niet te safe. Kies bijvoorbeeld niet een kleur die veilig voelt maar kies er juist een die je echt mooi vindt. Voor je inrichting geldt eigenlijk hetzelfde: durf combinaties te maken. Zelf zet ik vaak spullen bij elkaar die op het eerste oog niet matchen met elkaar, maar als je het eenmaal met elkaar gecombineerd hebt staat het vaak toch erg leuk,” vertelt Babette.

  Bedankt dat we een kijkje mochten nemen in je studentenkamer vol met unieke spulletjes, Babette! We hebben weer genoeg studentenkamer inspiratie opgedaan.

  Bekijk hier nog meer studentenkamer inspiratie:

  Tekst & interview: Lisa Post
  Fotografie: Elise van den Arend/Interior Junkie

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu