Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Een roze plafond. Waarom ook niet? - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 23-06-2024

  16 april, 2018

  Een roze plafond. Waarom ook niet?

  Je moet veel lef hebben om je woonkamer felroze te verven. Dat deed Patrick, designblogger én auteur van het boek VOLUME, zonder enige twijfel. En hij was lekker bezig, want hij koos ook meteen voor een roze plafond. Kijk, als je zoveel lef hebt, heb je bij mij al een streepje voor.

  Toen ik twee jaar geleden bij Patrick een hometour filmde, waren zijn muren én plafond donkerblauw. Twee jaar later pakt hij het heel anders aan: het mysterieuze blauwe werd ingeruild voor vrolijk roze. Het was alleen wel even knipperen met de ogen toen ik binnen stapte. Ik bedoel: het was wel héél erg fel. Maar het voelde ook meteen erg goed aan die roze muren en roze plafond in de kleur Fuchsia van Histor. Felroze staat niet voor niets voor een harmonieuze en liefdevolle omgeving. Bij Patrick straalde het ervan af.

  Om een kamer minder hoog te maken, verf je juist het plafond in een donkere kleur dan de muren. Dat is dus niet het geval bij Patrick thuis. Door zowel de muren als het plafond in dezelfde tint te verven, krijg je juist het tegenovergestelde: je kamer wordt er kleiner van. Maar dat is helemaal niet erg; zo creëer je wel meteen een gevoel van geborgenheid met zo’n roze plafond. Alsof je in je eigen cocon zit. Love it!

  Een roze plafond. Waarom ook niet?

  Meer van dit roze plafond zien uit het huis van Patrick?

  Krijg jij ook geen genoeg van dit huis? Goed nieuws, want de komende dagen vind je nog meer woonkamer inspiratie uit het huis van Patrick met als kers op de taart de volledige huizentour die vrijdag live gaat, zowel de fotoshoot als de video. Wil je nog meer van Patrick zien, volg hem dan op Instagram.

  Bekijk hier de woontips uit de vorige hometour bij Maartje van Barts Boekje:

  Beeld © Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu