Close

Geef je interieur een boost met mijn online interieurstyling cursus INTERIORBOOTSCAMP

Balkon DIY: maak je eigen mobiele moestuintje - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • Interior Junkie

  27-01-2022

  Balkon DIY: maak je eigen mobiele moestuintje

  Tja, ook al gingen in mijn vorige huis al mijn tomaten-, aardbeien- en paprikaplantjes en verse kruiden dood, voor dit huis blijf ik volhouden. En verrek, mijn kruiden doen het al een stuk beter hier door het vele licht. Tijd om mijn balkon op te fleuren met deze KARWEI DIY: een mobiel moestuintje dat je heel gemakkelijk maakt.

  Natuurlijk staat er achter mijn Haarlemse droomhuis een tuin waar genoeg ruimte is voor een moestuin. Maar de tuin laat ik dit jaar nog even voor wat het is (net zoals alle beesten: mijn tuin zit VOL pissenbedden!). KARWEI inspireerde mij voor deze derde DIY en ik ging aan de slag met een fruitkistje, theewagenwieltjes en natuurlijk met chiliboompjes (vond ik wel passen bij mijn Aziatische roots, wellicht kan ik er ooit sambal van maken, ahum…), rozemarijn en chocolademunt (ja, je leest het goed: dat bestaat ook écht).

  Balkon DIY: maak je eigen mobiele moestuintje

  Balkon DIY: maak je eigen mobiele moestuintje

  Balkon DIY: maak je eigen mobiele moestuintje

  Benodigheden voor deze DIY:

  • Fruitkistje, te koop op rommelmarkten, in kringloopwinkels en op Marktplaats.
  • 4x theewagenwieltjes van KARWEI. Ik koos deze omdat ze goed passen bij een vintage look.
  • 1x balk vurenhout
  • 1x worteldoek.
  • Zaag.
  • Boormachine.
  • Hamer.
  • Potgrond.
  • Hydrokorrels.
  • Schroeven.
  • Paar spijkertjes.
  • Meetlint.
  • Pen.
  • Groenteplantjes, kruidenplantjes of ander gezellig groen.

  Aan de slag

  Omdat een fruitkistje niet stevig genoeg is om er vier wieltjes in te boren, heb ik eerst 4 kleine balkjes van vurenhout in het kratje geschroefd. Deze zijn nodig om de wieltjes stevig te bevestigen. Als je er later de aarde in doet, zie je niets meer van deze balkjes. Meet ze goed op (per kratje verschilt dit) zodat ze niet uitsteken. Je boort een gat aan de onderkant van het kratje dwars door de balkjes heen met een 10mm boor. Eenmaal klaar kun je hier je theewagenwieltjes in stoppen (let wel: als je andere wieltjes kiest, moet je wellicht een andere boor gebruiken). Even goed aandrukken en klaar ben je met de wieltjes. Meer hoef je niet te doen.

  Balkon DIY: maak je eigen mobiele moestuintje Balkon DIY: maak je eigen mobiele moestuintje Balkon DIY: maak je eigen mobiele moestuintje Balkon DIY: maak je eigen mobiele moestuintje

  Balkon DIY: maak je eigen mobiele moestuintje

  Balkon DIY: maak je eigen mobiele moestuintje
  Na het schroeven, is het tijd om het worteldoek in het fruitkistje te doen (ik haalde even de wieltjes eraf zodat ik het beter kon bevestigen). Een worteldoek gebruik je zodat er geen aarde uit het kratje valt, maar zo’n doek is er ook om schimmels tegen te gaan. Ik spijkerde voor de zekerheid het doek ook nog even op de balkjes zodat het extra goed vast zit. Draai het kratje om, doe er de hydrokorrels eerst in en vervolgens de potgrond. Plantjes erin (dompel ze nog even met wortel en al in een bak met water, vinden ze lekker) en klaar ben je. Simpel maar o zo leuk.

  Balkon DIY: maak je eigen mobiele moestuintje

  Balkon DIY: maak je eigen mobiele moestuintje

  maak maak

  Balkon DIY: maak je eigen mobiele moestuintje

  Ik maakte er eentje, maar deze KARWEI DIY smaakt naar meer! Ook leuk: je kunt ook twee of drie kratjes op elkaar stapelen (zet ze dan wel even aan elkaar vast) zodat je een hoger moestuintje op wieltjes krijgt. Leuk ook voor in je keuken als je er de ruimte voor hebt. De mandjes met heide erin, de gouden kandelaar, de waxinelichthouder, de mason jar, de stoel en de lampjes aan de muur zijn allemaal van KARWEI. Het witte krukje en bamboematje uit Bali zijn van mezelf.

  Heb je trouwens ook al de andere KARWEI DIY’s gezien die ik eerder maakte? Zoals een loungeplek van pallets én een lichtslingerhouder? Ben heel benieuwd of jullie dit mobiele DIY moestuintje ook gaan maken. Zo ja, deel je dan even het resultaat met mij?

  Balkon DIY: maak je eigen mobiele moestuintjeBalkon DIY: maak je eigen mobiele moestuintje Balkon DIY: maak je eigen mobiele moestuintjeBalkon DIY: maak je eigen mobiele moestuintje

  Balkon DIY: maak je eigen mobiele moestuintje

  * Dit is een inspirerende samenwerking met KARWEI.

  6 reacties op “Balkon DIY: maak je eigen mobiele moestuintje”

  1. Daan schreef:

   Je moestuintje ziet er te gek uit!! Mag ik vragen waar je dát kistje vandaan hebt? Ik vind het zo cool dat er 1973 op staat…iets met een geboortejaar ?

  2. Sloten schreef:

   Ik heb altijd een beetje half werk geleverd met demoestuintjes. De standaard bakjes gebruiken van ikea e.d. Dit ziet er zoveel toffer uit, ik ga eens creatief doen van het weekend 🙂

  3. Super leuk idee! Heel fijn om elementen op het balkon of kleine tuin te hebben die je gemakkelijk kan verplaatsen. Had laatst een situatie waarbij de 5e stoel niet op het balkon paste en de plantenbak was te zwaar om te verplaatsen… Ik ga dit ook eens proberen!

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu