Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Huizentour bij blogger Sanne van &Stijl - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 19-06-2024

  19 oktober, 2017

  Huizentour bij blogger Sanne van &Stijl

  Huizentour bij blogger Sanne van &Stijl

  De afgelopen dagen kon je de vier woontips uit het huis van blogger Sanne van &Stijl al bekijken. Vandaag staat dan eindelijk dé huizentour live waarin Sanne ons meer vertelt over haar nieuwe stulpje in Haarlem, de felroze babykamer vol flamingo’s en een ware junglekamer voor zoontjelief.

  Sanne van & Stijl kennen jullie natuurlijk al van mijn vorige huizentour. Daarin vertelde ze dat ze inmiddels een nieuw huis heeft. En wat een geluk voor mij: Sanne woont nog steeds op een steenworp afstand van mijn huis. Dat is naast heel erg gezellig ook erg handig, want mijn grove geschut (lees: kilo’s aan camera- en filmspullen) kon gewoon in mijn fietskrat. Een nieuwe huizentour zat er dan ook aan te komen, want in dit nieuwe huis zijn toch wat andere dingen te spotten; zo zijn de kinderkamers totaal anders dan de vorige keer en verving Sanne haar gitzwarte slaapkamer voor een spierwitte. Benieuwd? Kom maar binnen…

  Huizentour bij blogger Sanne van &Stijl

  “De eettafel is van wehkamp.nl, het koeienkleed van Markplaats en de linnen lamp kocht ik via Instagram. Rondom de tafel staan stoelen: veel daarvan zijn van de kringloop maar die van grijs leer en zwart metaal is van Home.nl. De houten deur kocht ik van een stylist die ‘m ooit meenam uit een riad in Marrakech.”

  Huizentour bij blogger Sanne van &Stijl

  “De bank is van Home Stock, maar ondertussen is er alweer een nieuwe besteld; een lichtbeige.. Het vachtje is van City Sheep Rugs, de lantaarn links is van Tine K Home, het tafeltje eronder van de kringloopwinkel (verfde ik wit) . De lamp rechts van de bank is via Westwing, de linnen hanglamp kocht ik via Instagram en de muurprint van Kate Moss liet ik afdrukken via BN Wallcoverings. Het is een knipoog naar mij: ik zing namelijk ook.”

  Huizentour bij blogger Sanne van &Stijl

  “Op 24 oktober kon je in het SBS 6 programma Huizenjacht zien hoe ik deze televisie/opbergmeubel maakte. Het wandkleed kreeg ik cadeau van een styliste. Het houten bankje is van Natuurlijk Ast in Broek op Langedijk. Erop ligt mijn camera met een camerastrap vol pailletten van House of  Products.”

  Huizentour bij blogger Sanne van &Stijl

  “De grote witte pot op de kast kocht ik bij de kringloop en verfde ik wit. De kleine witte is van Loods 5 en verfde ik ook wit.”

  Je bent verhuisd naar een nieuw stulpje, wat is allemaal anders geworden?
  ‘’Wat er vooral anders is geworden, is de slaapkamer. Die was in het vorige huis zwart en in dit huis helemaal wit. Een groot verschil. Ik wilde sowieso graag weer iets anders. En dit huis is ietsje donkerder en kleiner, dus dat kon wel een lichte slaapkamer gebruiken. Zwart zou het alleen maar kleiner hebben gemaakt. De badkamer daarentegen is wel weer zwart. In het vorige huis was deze weer wit.’’

  Waarom ben je op dit huis verliefd geworden?
  ‘’Het vorige huis was een huurhuis en dit huis is een koophuis, dus dat was eigenlijk de voornaamste reden om hiervoor de kiezen. Dit huis staat ook dichtbij de school van ons zoontje Bo en mijn ouders. Daarnaast is het ook een groot voordeel dat het begane grond is met een tuintje en een woonkamer die 11,5 meter diep is, veel groter dan ons vorige huis. Het is een goede investering en we vinden het fijn dat dit nu ook echt ons huis is. We waren aan het zoeken in Haarlem en toen kwam dit huis op ons pad op een steenworp afstand van ons vorige huis. Het voelde meteen goed, hoewel er wel het een en ander aan het huis gedaan moest worden.”

  Huizentour bij blogger Sanne van &Stijl

  “Zicht op de eethoek en keuken vanuit de zithoek. Het raam boven de eethoek maakten we zelf met een raam gevonden bij het grofvuil!”

  Huizentour bij blogger Sanne van &Stijl

  “Het voordeel van een begane grond? De tuin! Het houtkacheltje is van Intratuin, de zilveren potjes en schaal zijn van Loods 5. De lichtbolletjes kocht ik op Marktplaats.”

  Huizentour bij blogger Sanne van &Stijl

  “Deze lantaarns kocht ik ook van een stylist. De houten kandelaar op de kast is van Westwing. De print is van Tove Frank via Desenio.”

  Wat hebben jullie allemaal gedaan aan dit huis?
  ‘’Er woonde eerst een man alleen, dus dat kan genoeg zeggen, haha. Zo lag er bijvoorbeeld overal donker laminaat en een hele ouderwetse, kitscherige keuken met lelijke tegelwand. De keuken hebben we dus helemaal vernieuwd. Eerst kozen we voor een zwarte keuken, alleen heeft die er alleen niet lang in gezeten. Ik vond ‘m toch te donker, dus niet veel later vervingen we alles voor wit. Wat we verder nog hebben gedaan aan ons huis is een compleet nieuwe badkamer; de oude was inclusief blauw bad, een blauwe wastafel en tegels uit de jaren 70/80 (grijs en psychedelisch, haha) met een muur die erg gelig was. En op verdiepingen ligt een nieuwe vloer. Uiteraard kreeg ook alles een nieuw likje verf en knapten we de boel op zodat het helemaal bij ons zou passen. In de muur tussen de hal en de woonkamer plaatsten we bijvoorbeeld een oud raam, zodat het meer sfeer kreeg.”

  Huizentour bij blogger Sanne van &Stijl

  “In de keuken staat een oude werkbank van Fortune Flea in Amsterdam Oost. De boedhha erop kreeg ik ooit cadeau van mijn moeder en is volgens mij van Xenos. De zilveren theepotjes zijn tweedehands en de lijst met veer is van Featherly.nl.”

  Huizentour bij blogger Sanne van &Stijl

  “De keuken is van IKEA en was eerst zwart. Dat vond ik toch niet mooi, dus hij werd wit. Het werkblad heet SALJAN en de frontjes FOXTORP. De grote pot met cactus is van KARWEI en verfde ik wit, de kleintjes zijn van Home Stock en gaf ik ook een likje verf.”

  Huizentour bij blogger Sanne van &Stijl

  “Deze tegels zijn van Zocohome.com, de zwarte pan is van Loods 5, de pot waar het kookgerei in zit, is van Action. De theepot is ook gekocht van een stylist.”

  Huizentour bij blogger Sanne van &Stijl

  “Het zwarte windlicht is van Action, de potjes ernaast zijn tweedehands en het zwarte zeeppompje is van JYSK.”

  Huizentour bij blogger Sanne van &Stijl

  “De zwarte lampjes zijn van Aliexpress.”

  Huizentour bij blogger Sanne van &Stijl

  “De zwarte prullenbak op hoge pootjes is van Brabantia en heet ‘Bo’, een leuke knipoog naar ons zoontje die net zo heet. De rubberen items in de vensterbank zijn van Loods 5. De industriële kast is van Present House.”

  Huizentour bij blogger Sanne van &Stijl

  “Zicht vanuit de keuken op de woonkamer. Onze begane grond is 11,5 meter diep. Lekker ruim en licht.”

  Pronkstuk is de babykamer met roze flamingobehang. Had je precies voor ogen hoe je de babykamer ging inrichten?
  ‘’De babykamer is helemaal roze, dat verwachten veel mensen niet van mij, denk ik. Ik ben natuurlijk heel erg van het witte beneden, maar de babykamer is helemaal roze. Eigenlijk wisten we meteen, toen we hoorden dat we een meisje zouden krijgen, dat de kamer roze zou worden. En dat flamingobehang vond ik eigenlijk wel heel erg vet om met behang een beetje een statement neer te zetten. De afbeeldingen vond ik op internet en uploadde het als bestand bij Wallgiant. Die maken het dan op maat voor je. Wat ook anders is dan in het vorige huis is de kamer van Bo; ook hij kreeg behang en veel meer kleur.”

  Huizentour bij blogger Sanne van &Stijl

  “De babykamer is felroze en steekt lekker af bij de rest van ons huis. De stoel is van Kwantum en het ladekastje is van IKEA en hackte ik met o.a gouden knopjes van Home Stock. De roze lampions zijn van IKEA.”

  Huizentour bij blogger Sanne van &Stijl

  “De flamingo is van H&M Home, de olifant en de konijn zijn via Ikbenzomooi.nl.”

  Huizentour bij blogger Sanne van &Stijl

  “De schoentjes op de stoel zijn van Mockies. Het vloerkleed is van Laith and Leila, een webshop uit Marokko. De roze kussen is van Primark.”

  Huizentour bij blogger Sanne van &Stijl

  “Het konijn is een lampje en komt van Gras Onder Je Voeten. Het kastje is van IKEA.”

  Huizentour bij blogger Sanne van &Stijl

  “Het behang liet ik zelf maken: ik vond de afbeelding online en liet het afdrukken bij Wallgiant. Het roze hemeltje komt bij Gras Onder Je Voeten vandaan. De knuffels in de wieg zijn van de kringloop en HEMA.”

  Zoontje Bo heeft een ware junglekamer. Hoe is dit tot stand gekomen? 
  ‘’Hij wilde dat zelf heel graag. Mijn man en ik hebben zijn kamer dan ook helemaal mooi gemaakt, speciaal voor zijn verjaardag. Op de dag zelf toen hij  zijn kamer zag, vroeg hij nog verbaasd of wij zijn kamer in dat ene kwartiertje waarop hij zijn broodje at, hadden gemaakt. Maar nee, we zijn er de hele week druk mee geweest. Hij sliep alleen in een andere kamer, niet wetende wat er met zijn echte kamer gedaan werd. Hij was heel erg verrast, dus dat was echt leuk. Hij vindt het zelf ook erg leuk om na te denken over zijn kamertje. Vooraf zei hij wel eens als we in een woonwinkel waren dat dat ene item best goed in zijn kamertje zou passen. Dus hij is er ook wel een beetje mee bezig op die manier. Verder wilde hij gewoon heel veel planten en dieren en daar hebben we ons dus wel aan gehouden. De krokodillen bevestigde ik verticaal aan de muur zodat er iets aan kon hangen. Weer eens wat anders en het valt meteen op.”

  Huizentour bij blogger Sanne van &Stijl

  “Zoontje Bo heeft een ware junglekamer. De tipi is van Moozle Home en de giraffe is van Alieexpress. De bamboe lamp is van Manggis Living (groothandel). De panda aan de muur is van Kidsdepot via Lidor.nl.”

  Huizentour bij blogger Sanne van &Stijl

  “Aan de muur hangen tweedehands krokodillen. Nu fungeren ze om de lichtbolletjes van Cotton Balls vast te houden. Het pandabehang is van Kleurmijninterieur..nl.”

  Huizentour bij blogger Sanne van &Stijl

  “De schommel is van Studioperspective.nl en het dekbedovertrek is van H&M Home.”

  Huizentour bij blogger Sanne van &Stijl

  “Bo heeft twee soorten behang. Deze met luipaard is van Hartendief.nl, het hemeltje is van Aliexpress. Het gehaakte kussentje is van Kwantum.”

  sanne_huizentour2_64

  Wat staat er nog op je woonwensenlijstje?
  ‘’Ik zou heel graag ooit in een hele grote witte loft willen wonen, dat blijft wel gewoon een droom, maar dat zit er op dit moment gewoon niet in. Ik zou ook wel graag een houtkachel willen hebben. Dat lijkt me zo gezellig in de winter. We hadden in het vorige huis twee schouwen, maar zonder een open haard. Die gebruikten we dus voor de sier. Dat miste ik toen al en nu eigenlijk ook wel. Gewoon de geborgenheid van zo’n houtkacheltje, lijkt me echt te gek.’ Dus wie weet, ooit.”

  Ben je erg van verschillende hoekjes stylen in huis of valt dat wel mee?
  ‘’De woonkamer is wel echt één stijl, dat wordt ook doorgetrokken in onze slaapkamer. De kinderkamers zijn wel een beetje anders, omdat ze natuurlijk heel veel kleur hebben, dus die zijn verschillend. Ik probeer wel altijd een beetje hetzelfde stijltje aan te houden, want daar voel ik me gewoon het fijnste bij dus dan trek ik die het liefste door in zoveel mogelijk ruimtes.’’

  Huizentour bij blogger Sanne van &Stijl

  “De slaapkamer is in dit huis spierwit. Het dekbedovertrek is van H&M Home, het sprei van El Ramla Hamra, net als de kussen. De klamboe van Tectake. Links ligt kat Moses, rechts Snoet.”

  Huizentour bij blogger Sanne van &Stijl

  “De witte kralenlamp is van Wants and Needs.”

  Huizentour bij blogger Sanne van &Stijl

  “De witte industriele trolley is van VT Wonen via Home Stock, de beige vaas is van Home Stock. De doeken eronder zijn oude gordijnen. De witte vaas kocht ik in een winkeltje in Haarlem waar ik de naam niet meer van weet en verfde ik wit.”

  Huizentour bij blogger Sanne van &Stijl

  “Een van onze twee katten: Moses a.k.a Moos.”

  Huizentour bij blogger Sanne van &Stijl

  “De hangstoel van Sissy-Boy stond in ons vorige huis in de woonkamer, nu kreeg hij een plekje in de slaapkamer.”

  Huizentour bij blogger Sanne van &Stijl

  “De zwarte draadstoel is het enige zwarte item in de slaapkamer. Deze is van Vintagelab 15. De spiegel is van JYSK.”

  Waar zit je het liefst in dit huis?
  ‘’In dit huis denk ik lekker op de bank met m’n zoontje want deze bank zit en ligt heel erg lekker. Maar ik heb alweer een nieuwe bank besteld; hij wordt namelijk licht beige. Wellicht minder handig met twee jonge kinderen straks, maar dat zien we dan wel weer. De badkamer is ook één van mijn favoriete ruimtes in huis, want ik ga graag in bad. In ons vorige huis hadden we dat niet. Echt een luxe.”

  Huizentour bij blogger Sanne van &Stijl

  “Onze badkamer is juist weer zwart. We kozen voor de meest donkere tint in beton cire. Het tafeltje en de houten schaal erop zijn tweedehands. Links van de wasbak zijn houten bakken van Leen Bakker van heel lang geleden. De zwarte kast is van Present House en het badmat is van HK Living.”

  Meer zien van dit huis? Bekijk ook de videotour!

  De vorige huizentour bij Sanne vind je hier. Uiteraard maakte ik ook weer een videotour, die bekijk je hieronder. Op mijn YouTube kanaal vind je nog veel meer leuke huizentours. Niks missen, abonneer je dan op het Interior Junkie YouTube kanaal. Meer weten over Sanne bekijk dan haar blog &Stijl en Instagram. Wil je weten hoe Sanne het televisiemeubel maakte, bekijk dan de volledige DIY op haar blog &Stijl.

  Meer huizentours:

  Beeld © Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com
  Interview: Renata Soldan

  Reacties zijn gesloten.

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu