Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Werelds wonen in een etnisch interieur - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 26-02-2024

  14 januari, 2019

  Werelds wonen in een etnisch interieur

  Dat ik dol ben op reizen, is inmiddels wel bekend. Verschillende culturen vind ik fantastisch. Naast mijn liefde voor een industrieel interieur vind ik een etnisch interieur misschien nog wel leuker, maar hoe krijg je zo’n etnisch interieur thuis? Mooie woonkamer inspiratie!

  Mijn grootste tip is dan ook om accessoires mee te nemen op vakantie zoals mandjes, beeldjes, schilderijen of maskers. Kussens en poefen kun je ook gewoon meenemen, als het alleen maar de hoezen zijn. Die kun je gemakkelijk meenemen in je koffer. Als je dan écht iets moois ziet, wat niet in de koffer past, dan kun je je eens verdiepen in het laten verschepen of verzenden van spullen, iets wat Interior Junkie Elisah ook ooit deed op Bali.

  Doordat je souvenirs als accessoires gaat gebruiken, werkt dit als een herinnering voor jou én zo heb je altijd wel een bijzonder verhaal te vertellen als je visite over hebt. Hoe leuk is het als je bij iemand binnenkomt en zo’n etnisch interieur een afspiegeling is van alle mooie reizen die zijn gemaakt? Een huis vol reisherinneringen.

  Werelds wonen in een etnisch interieur Werelds wonen in een etnisch interieur Werelds wonen in een etnisch interieur Werelds wonen in een etnisch interieur

  Werelds wonen in een etnisch interieur

  Mix & match verschillende werelden met elkaar

  Wat ik het leukste vind aan een etnische stijl is dat je invloeden uit allerlei verschillende werelddelen kan halen, zoals het houtsnijwerk uit Bali en de kleden uit Afrika. Juist door het combineren van verschillende invloeden krijg je interieur een warmere uitstraling. Bij het kiezen van materialen heb je genoeg keus. Denk bijvoorbeeld aan hout, bamboe, aardewerk en natuursteen.

  Goed nieuws: bij een etnisch interieur horen niet alleen maar donkere en intense kleuren

  Dit kan je goed combineren met wat fellere kleuren. Door aardse tinten te gebruiken als basis samen met fellere kleuren in de accessoires creëer je een goede balans. Maar dat het niet altijd kleurrijk hoeft te zijn, bewijst Klaas uit Den Bosch maar weer met zijn huis vol schatten uit Bali (zie beeld hieronder). Maar ook in het huis van Nina zien we de etnische woonstijl in rustige kleuren goed terug.

  Werelds wonen in een etnisch interieur Werelds wonen in een etnisch interieur Werelds wonen in een etnisch interieurWerelds wonen in een etnisch interieur

  Heel benieuwd of jij ook zo’n etnisch interieur hebt…

  Beeldcredits:

  1. Emma Peijnenburg/InteriorJunkie.com via de binnenkijker in het girly interieur van Nina.  2. Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com via de binnenkijker in het kleurrijke huis van Odet. 3. Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com via de post ‘Leuk voor in je slaapkamer: een roestbruine kleur op je muur‘. 4. Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com via de binnenkijker in het kleurrijke huis van Odet.  5. Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com via de binnenkijker in het arty huis van ontwerpster Annebet. 6. Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com via de hometour in het bohemien huis van interieurstylust Sabine.  7,8,9. Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com via de hometour bij Klaas uit Den Bosch. 10. Emma Peijnenburg/InteriorJunkie.com via de hometour in het huis vol neutrale tinten van Kae Sutherland.

  * Dit is een post uit de oude doos geschreven door Esmée en door mij herschreven. 

  esmee

  Esmée studeert allround styling op Academie Artemis in het centrum van Amsterdam. Door haar grote passie en enthousiasme voor het interieur is haar grootste droom om te werken als stylist. Van jongs af aan is ze al bezig met het stylen van haar kamer, maar nu wordt het tijd om andere mensen te adviseren en inspireren. In de toekomst wilt zij wonen in een huis vol natuurlijke tinten en materialen. Dit alles met een stoer industrieel randje. Esmée haalt haar inspiratie uit verre bijzondere landen, leuke hotspots, Instagram en Pinterest. Volg haar op Instagram, haar website en Pinterest.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu