Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Thuis bij Kae Sutherland in een huis vol neutrale tinten - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 21-05-2024

  21 september, 2018

  Thuis bij Kae Sutherland in een huis vol neutrale tinten

  Thuis bij Kae Sutherland in een huis vol neutrale tinten

  Kae Sutherland is eigenaar van pr agency A-SOCIAAL MEDIA, sieradenlabel 4EVER WITH EVERYONE én influencer. Daarnaast is ze mamma van dochter Loua en woont ze samen met haar vriend Diego in Amsterdam. Haar huis vol neutrale tinten doet mij direct denken aan Ibiza. Benieuwd? Kom maar binnen…

  Kae Sutherland woont sinds haar zeventiende in een hoekappartement in Amsterdam Oost. “Mijn vriend woonde hier al een paar maanden en ik trok erbij in,” vertelt Kae. Qua interieursmaak zaten de twee niet echt op één lijn. Kae: “Alles was zo donker, zoals de vloer en de bank. En eigenlijk stond er alleen maar een bank en een televisie, haha. Echt gezellig vond ik het dus niet.” Voornamelijk ook door de donkere muren, ondanks dat het een hoekpand in waar veel daglicht naar binnen stroomt.

  kae keuken

  “De eettafel kocht ik via de Amsterdam Yard Sale Facebookpagina. De stoelen komen van Marktplaats en liet ik wit verven. De keuken is van IKEA en de hanglamp van HK Living.”

  kae sutherland keuken

  “Het ronde gouden dienblad komt uit Marrakech, het gouden tafellampje links is van TICA, de mokjes van panters (links) zijn van H&M Home. De broodplank bij de wasbak is van Sissy-Boy Homeland, de kristallen glazen van Libbey en de lijst met vlinders kocht ik in de vlindertuin in Chiang Mai in Thailand. Het keramieken servies plus de kan rechts zijn van TICA, het gouden mandje is van Flying Tiger.”

  kae sutherland portret

  “Samen met dochtertje Loua.”

  kae overview woonkamer

  “Zicht op de keuken vanuit de zithoek. Het gewei kocht ik op de rommelmarkt in Lille, de witte slinger is van The Archive Store.”

  kae kast

  “De industriele kast is van Giga Meubel, de houten planken zijn van Fijnhout in Amsterdam. De opgezette das komt van de antiekmarkt in Tongeren, de vogels kocht ik bij Taxidermy in Amsterdam. De kisten op de kast kocht ik ook in Lille, de weegschaal is van mijn opa geweest, de stolp is van Loods 5 en de mand links van de kast is van Xenos. Rechts van de kast staat een messing paraplubak die ik gebruik als plantenbak.”

  kae koelkast

  “Op de koelkast hangen allemaal foto’s.”

  Van een donker hol naar een interieur vol neutrale tinten

  Met de komst van een vrouw in huis kwam daar uiteraard direct verandering in. “Ten eerste verfde ik alle muren en de vloer wit en voegde er geleidelijk aan wat meer vrouwelijkheid aan toe door het gebruik van neutrale tinten. Gelukkig vond mijn vriend het allemaal goed. Hij schrikt niet van een panterprint tapijtje bijvoorbeeld.” Het huis kreeg een flinke oppepper door al die liters witte verf. “Ik vond al die donkere kleuren vrij onrustig voor mijn gemoedstoestand,” aldus Kae Sutherland. “Sinds alles wit is gecombineerd met neutrale tinten, voelt het huis ook veel rustiger, ondanks dat er een paar maanden geleden onze dochter Loua bij is gekomen. Dit huis voelt gewoon heel fijn.”

  kae witte vloer

  “De gouden spiegel bij de eethoek komt van de antiekmarkt, net als het gewei.”

  kae hoekje woonkamer

  “Het kleedje is van Doing Goods, de hartenslinger kocht ik in een feestwinkel in Amsterdam, de staande witte lamp is van Xenos en de macramehanger bij het raam nam ik mee uit Bali. De stoel is van Giga Meubel, het rieten mandje is van de kat en komt van Intratuin.”

  Knuffelexplosie

  Over de kleine meid gesproken: Loua heeft sinds haar komst een aantal plekken in huis ‘veroverd’. Zo heeft zij een hele speelhoek in de woonkamer en deelt ze met haar ouders de slaapkamer. Vooral in de woonkamer valt haar enorme verzameling knuffels op, allemaal binnen hetzelfde kleurenpalet. Een bewuste keuze? “Alle knuffels in neutrale tinten zijn kraamcadeaus en natuurlijk kregen we ook gekleurde, maar die liggen in de kast, haha. Op dit moment heeft Loua nog geen eigen kamer, omdat dit huis geen extra ruimte heeft. In een volgend huis krijgt ze zeker haar eigen kamertje en mag ze helemaal los met kleur. Voor nu houden we het gewoon binnen het kleurenpalet vol neutrale tinten.”

  kae knuffelverzameling

  “Loua heeft haar eigen hoek in de woonkamer. De box is van Stokke, de industriele kast van Neef Louis, de ladder van Loods 5. Het wandkleedje is van de Weefteef, de enorme beer van Toys ‘R Us, de gouden palmboom van HK Living, het tijgerkleed (links) en het panter kleedje (rechts) zijn beide van Doing Goods.”

  kae stoel

  “Het witte stoeltje kocht ik in Portugal, de knuffeltjes zijn van Cuddle & Kind en de rieten poef is van TICA.”

  kae sutherland knuffel

  “De witte ladder kocht ik bij Loods 5, de lichtbolletjes zijn van Primark,”

  kae kinderhoekje

  “In de kast staan heel veel opgezette beesten, voornamelijk van markten.”

  kae planten

  “Bovenop de kast een kleine jungle.”

  kae inhoud kast

  “Leuk om te weten: de ingelijste vlinders kocht ik allemaal op een vlinderboerderij in Thailand die ervoor zorgt dat vlinders niet uitsterven.”

  Hysterische boel

  Hoe Kae Sutherland haar interieurstijl het beste kan omschrijven? “Kae: “Licht doch hysterisch door alle prullaria in huis. We wonen op 90m2 en je kunt wel zeggen dat alle vierkante meters goed zijn benut. Als je alles binnen een neutraal kleurenpalet houdt, dan oogt het rustig. Haar ‘meuk’, zoals het zelf verwoord, haalt ze voornamelijk van marktjes in binnen- en buitenland. Vooral Thailand, Bali en Marrakech zijn favoriet. “In Thailand ga ik vaak heel veel markten af, op Bali vind je weer veel winkeltjes met mooie spullen en in Marrakech kan ik dagenlang, van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat, de souks afstruinen,” vertelt Kae.

  Liefde voor (vlooien)markten

  Ook de vlooienmarkt in Lille is favoriet; Kae Sutherland ging er twee keer heen. “Met een lege bus en een trolley met allerlei touwen reden we richting Lille. Het was een hele operatie en naar de auto lopen met onze nieuwe spullen was een hele opgave. Maar ik heb het er wel voor over: unieke spullen kopen met een verhaal. Zo komen veel opgezette dieren in dit huis uit Lille, maar ook enkele spiegels, houten kisten en een schommelstoel die nu op kantoor staat.”

  kae sutherland wooninspiratie

  “De bank is van Leen Bakker, het vloerkleed van Loods 5 en de salontafeltjes kocht ik bij de kringloop (goud), Loods 5 (marmer) en Marktplaats (hout). De poef is van TICA.”

  kae grijze bank

  “Boven de bank hangt een lijstenhouder van Fijnhout in Amsterdam met daar op o.a een grote print van Desenio, een schelpenketting uit Bali, een gouden ananas van Doing Goods, een rond spiegeltje van H&M Home, een panterbeeldje uit Marrakech en een lijstje met libelle uit Thailand.”

  kae bohemian

  “Het panterkussen is van H&M Home, die met panterprint is van 4EVER WITH EVERYONE, mijn eigen label en de Marokkaanse kussens komen uit Marrakech, net als de plaid op de bank.

  Nog zo’n tweedehands item is de schildpad aan de muur, die Kae twee jaar geleden van haar tante kreeg. “Mijn familie komt van Bali en toen mijn tante naar Nederland verhuisde, nam ze ook de schildpad mee. Toen kon dat nog. In haar huis had ze nog veel meer opgezette dieren staan en ik vond dat als klein meisje altijd super interessant.” Toen Kae de schildpad cadeau kreeg, sprong ze een gat in de lucht. Hebben we wellicht dan toch een favoriet item in huis te pakken?

  Alles is vervangbaar

  Het huis van Kae, haar vriend en dochtertje Loua zit dus vol bijzondere snuisterijen. Toch hecht ze niet veel waarde aan de spullen in haar huis. “Ik ben heel makkelijk in dingen weg doen. Behalve foto’s is alles vervangbaar.” In een volgend huis zou ze dan zo opnieuw kunnen beginnen. “Ik zou dan ook een hele andere stijl aanhouden, hoewel ik wel altijd voor een lichte vloer zou kiezen. Dus wie weet als we ooit gaan verhuizen, hou ik misschien wel een garage sale, haha. Onze smaak is ook totaal niet duur: het is of tweedehands of we kochten het budgetproof. De bank is bijvoorbeeld van Leen Bakker. Het voordeel is ook dat we deze over een paar jaar weer kunnen vervangen voor een andere. Dan ben ik er wel weer op uitgekeken.”

  kae sutherland babykamer

  “In onze slaapkamer slaapt ook Loua. Haar hoekje zit naast de deur. De commode is van Stokke, de plankjes aan de muur van Fijnhout en het panterkleed van Doing Goods. De rieten manden links van de commode zijn van Xenos.”

  kae wandplanken

  “Op de plankjes staat van alles. Het lijstje met de panter maakte een collega van me, net als die met de kat. De flamingo is van Livingin by Romy, de panterschoentjes komen uit Marrakech en Dons Amsterdam (leer).”

  kae sutherland dochter

  “De lichtslinger is via prikkabel.nl en de dromenvanger kocht ik op Ibiza.”

  kae slaapkamer inspiratie

  “De gordijnen kocht ik bij IKEA, de wandkleden komen allemaal uit Bali. Het kleed op het bed komt weer uit Marrakech, net als de kussens.”

  kae

  “We hebben nog één extra kamer voor de kleding.”

  kae sutherland tas

  “Het bloementasje komt uit Ibiza, de rieten is uit Marrakech.”

  kae sutherland walk in closet

  “De hanglamp knutselde mijn vriend in elkaar.”

  kae inloopkast

  “Ook de kledingkast van Loua is goed gevuld.”

  Zoete inval

  De favoriete plek in huis is bij velen meestal de eethoek, maar sinds de geboorte van haar dochtertje zit Kae het liefst op de bank. “Daar zit ik toch wel het meest, hoewel we voor haar geboorte altijd aan de eettafel zaten, maar lang tafelen zit er voorlopig even niet in. De bank zit heerlijk.” Of ze een echte huismus is? “Uhm, ja! Vrienden komen regelmatig over de vloer, ik vind het gewoon fijn om thuis te zijn. We hebben nu sowieso elke donderdag Expeditie Robinson avond bij ons op de bank. Zo gezellig altijd.” Wat Kae verder belangrijk aan een huis vindt: “Dat er geleefd wordt. Die bank van ons heeft alweer heel veel vlekken, maar daar kan ik me niet druk om maken.”

  kae bed

  “Het dekbedovertrek is van Koeka Home en de tukjes zijn van Happy Home.”

  kae met dochter

  “Samen met Loua”

  kae bank

  “Loua ligt hier heerlijk in een bedje van Kleine Keutel.”

  kae aan het werk

  Thanks Kae voor het warme onthaal! (laptophoes is van MIM Amsterdam).

  Thuis bij Kae Sutherland in een huis vol neutrale tinten
  Favoriete spots van Kae Sutherland
  Woonwensen heeft Kae zeker. “Ik zou wel weer een nieuwe eettafel en eetkamerstoelen willen hebben. En dus ook een nieuwe bank en dat allemaal met een ander sfeertje. Dus wie weet ooit of juist voor in een volgend huis. Tot slot vraag ik Kae nog naar haar favoriete hotspots. “Voor lunch en diner is Girassol het allerleukst, maar Benji’s is ook een van mijn favoriete lunchspots, vooral als je kinderen hebt. Noor Amsterdam op de Albert Cuyp is weer leuk om te winkelen en bij Impero Romano eet je de lekkerste truffel parmezaan pasta.”
  Nog meer binnenkijkers vol wooninspiratie:

  Beeld © Emma Peijnenburg/InteriorJunkie.com

  3 reacties op “Thuis bij Kae Sutherland in een huis vol neutrale tinten”

  1. Leon schreef:

   Wat een droom appartement zeg! Het lijkt net alsof je een Pinterest plaatje binnenloopt. https://www.onlineparketshop.nl/laminaat/meister/

  2. Anouk schreef:

   Hoi!
   Wat een mooie inrichting. Hoe heet de bank van leenbakker?
   Groetjes
   Anouk

  3. Giel schreef:

   Super ingericht! Vooral het panterprint behangetje vind ik super. Waar komt dat vandaan?
   Groetjes!

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu