Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 22-07-2024

  Wat is de beste manier om je woning te verzekeren?

  Ben je op zoek naar de beste manier om je woning te verzekeren? Dan moeten we je teleurstellen; er is namelijk niet een manier die voor iedereen perfect is. Dat is echter ook gelijk het goede nieuws. Omdat een woonverzekering voor iedereen weer net iets anders is, kun je ook meer voordeel uit je polis halen. Een goede verzekering is namelijk helemaal op jouw situatie afgestemd. Wij laten je daarom graag zien hoe je een woonverzekering samenstelt waarmee je het ultieme vangnet kunt creëren voor wanneer het tegenzit. 

  Niet iedereen hoeft alle verzekeringen af te sluiten 

  Een woonverzekering bestaat doorgaans uit een inboedel en opstalverzekering. Of je beide echt nodig hebt, hangt af van je woonsituatie. Heb je een huis gekocht, dan heb je zeker een opstalverzekering nodig. Met deze polis kun je de structuur van je woning verzekeren. Daarmee wordt niet alleen de woning zelf bedoeld, maar ook alles wat je aan je woning vast hebt zitten. Je kunt hierbij denken aan de zonnepanelen die je op je dak hebt aangebracht. Deze kunnen ook beschadigd raken en dan is het fijn dat je de kosten daarvan uitgekeerd kunt krijgen door je verzekeraar. Ook wanneer je andere middelen hebt waarmee je je woning hebt verduurzaamd, bijvoorbeeld een laadpaal voor je elektrische auto, kun je eventuele schadeposten hiervan uit je opstalverzekering halen. De opstalverzekering is echter voornamelijk belangrijk omdat je hiermee schade aan je woning kan herstellen.

  De inboedelverzekering is van groot belang

  Of je nu een huis gekocht hebt, of dat je in een huurhuis woont; een inboedelverzekering heb je altijd nodig. Dit is de polis waarmee je de spullen in je woning verzekert. Deze kunnen op vele manieren beschadigd raken. Het heeft niet veel zin om al die manieren uit te denken, wel is het belangrijk dat je zorgt dat je een vangnet hebt op het moment dat je met schade te maken krijgt. Zorg er daarom altijd voor dat je deze polis hebt, je kunt eenvoudig een inboedelverzekering online afsluiten waarmee je in een keer heel veel onnodige risico’s kan uitbannen. Wist je dat je je inboedelverzekering ook kunt gebruiken wanneer je slachtoffer bent geworden van online criminaliteit? Dit kan je veel geld kosten want dieven kunnen er met je persoonlijke gegevens vandoor gaan en je bankrekening plunderen. Voorkom dit dus door te zorgen dat je je computer goed beveiligd en zorg er daarnaast voor dat je een inboedelverzekering achter de hand hebt voor als het toch een keer mis gaat. 

  Zet de puntjes op de i met een aantal aanvullende dekkingen 

  Hoe beter het je lukt om je woonverzekering af te stemmen op je woonsituatie, hoe meer voordeel je ervan zult hebben. Je kunt dus zelf je ideale polis maken door aanvullende dekkingen toe te voegen. Heb je veel ramen in je huis? Verzeker ze extra met een polis voor ruitbreuk. Je kunt ook je mobiele elektronica extra verzekeren waarmee je niet alleen schade aan jouw telefoon kunt laten herstellen, maar ook aan die van al je gezinsleden. Dat bespaart je een hoop kosten, terwijl je maar weinig voor deze polis hoeft te betalen. Sterker nog: sluit je meerdere verzekeringen bij een verzekeraar af, dan kun je ook nog eens profiteren van een mooie pakketkorting. Kijk dus even op de site van je verzekeraar om je pakket samen te stellen, je premie te berekenen en je polis gelijk af te sluiten.

  Ben jij goed verzekerd?

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu