Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Huizentour bij Klaas in Den Bosch - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 15-04-2024

  10 november, 2017

  Huizentour bij Klaas in Den Bosch

  Huizentour bij Klaas in Den Bosch

  Klaas kennen jullie wellicht wel van een van mijn vorige binnenkijker bij hem. Destijds woonde hij op de tweede verdieping. Afgelopen jaar verhuisde hij naar de begane grond en kreeg een pand met meer historische details. En zijn interieur? Dat is weer compleet anders. Benieuwd? Kom maar binnen…

  Nu waren er meerdere redenen om weer eens langs te gaan bij Klaas; naast een nieuw huis en nieuw interieur, is het ook nog eens altijd gezellig bij hem én is Den Bosch natuurlijk de stad van de Bossche Bollen (daar kun je mij dus echt wakker voor maken). Toen ik hoorde dat Klaas naar de begane grond verhuisde én zijn nieuwe stulpje compleet anders inrichtte, kon mijn lol niet meer op: op naar Den Bosch voor een nieuwe huizentour. En extra leuk: vandaag lanceert hij zijn eigen webshop die hij samen met Anja heeft: Koya Living. Veel items uit deze shoot kun je dan ook gewoon daar kopen. En ja, dat maakt deze huizentour dan ook extra verleidelijk…

  Huizentour bij Klaas in Den Bosch

  “Ik viel op dit huis door de vele authentieke details. De zwarte hanglamp en de zwarte poef zijn van Koya Living. Het kussentje rechts op de bank is van Yaya Home.”

  Huizentour bij Klaas in Den Bosch

  “De hoorns, het bakje met kralen en de zwarte pot zijn van Koya Living.”

  Huizentour bij Klaas in Den Bosch

  “De kandelaar op het bijzettafeltje is van Sostrene Grene. Het bijzettafeltie zelf is van versteend hout en te koop via onze webshop.”

  Hoe zou je jouw stijl omschrijven?
  “Urban chic, omdat mijn huis wel stads is en weinig kleur heeft, maar wel met mooie materialen, zoals steen, marmer en veel natuurlijke materialen.”
  Waarom heb je gekozen voor deze kleurcombinatie?
  “In eerste instantie had ik in mijn vorige huis wel veel kleuren, maar omdat dit huis heel veel ornamenten heeft, dacht ik: eigenlijk moet de basis gewoon rustig zijn, zodat die balans er is. Wat ik zelf ook heb, als ik dan eenmaal een kleur in huis heb, dan ben ik er ook wel weer heel snel op uitgekeken. In mijn vorige huis had ik dan elke keer een andere kleur op de muur en vond ik dat leuk voor een paar maandjes. Sinds ik hier woon en deze kleuren heb, gaat het eigenlijk heel goed, omdat het niet verveelt. Het is tijdloos.’’

  Huizentour bij Klaas in Den Bosch

  “De spiegels boven de televisie zijn van Cravt Original, net als de lamp. De televisiekast zelf is van Trendhopper. Door ze te clusteren, wordt het niet te rommelig aan de muur.”

  Huizentour bij Klaas in Den Bosch

  “Zicht op de zithoek vanuit de keuken. Het plaid op de rotan stoel is van Sostrene Grene.”

  Huizentour bij Klaas in Den Bosch

  “De houten plank vond ik op straat. Van leren riemen maakte ik dragers en zie hier: een eigen wandplank. Erop liggen theeservies en een antiek potje van Koya Living. Het glas met veer is van Daily Poetry.”

  Hoe probeer je het huis dan te laten leven?
  “Dit zijn natuurlijk niet hele gezellige kleuren, normaal gesproken. Maar dat probeer ik dan met materiaalgebruik. Dus toch wel veel stof, kussens en warme materialen. Zodat het een gezellige sfeer geeft. De planten in huis zijn ook het enige wat echt kleur heeft. En verder heb ik veel verschillende natuurtinten, zoals beige en warme grijstinten. Ik zorg er op die manier voor dat het niet zo’n kil showroomeffect krijgt.”

  Huizentour bij Klaas in Den Bosch

  “De kussens op de bank zijn van Livestyle. De glazen stolpen zijn van Koya Living, net als de kussen met bohemian patroon, het zwart-witte kussen rechts van us Lifestyle. Door items uit te lichten in de stolpen zijn het net kunststukjes. Zo stond in mijn vorige huis het witte leeuwtje op de televisiekast. Nu komt hij hier beter uit.”

  Huizentour bij Klaas in Den Bosch

  “Ik heb geen groene vingers dus werk met veel mos in huis. Dit is groen gespoten en staat altijd leuk. De pot is van Intratuin.”

  Wat is er allemaal anders ten opzichte van je vorige huis?
  “Wat eigenlijk niet? Gewoon alles, de hele sfeer. Het vorige huis was meer Scandinavisch ingericht met meer lichte houtsoorten en pastelkleuren. Ik had ook zo’n schouw bijvoorbeeld, maar die was dan mintgroen. Toen ik hier kwam heb ik eigenlijk meteen gekozen voor een donkere kleur, omdat het huis natuurlijk hoger is ook. Er komt meer licht van buiten naar binnen. Daardoor is het makkelijker om iets donkerdere kleuren toe te passen. Uiteindelijk kocht ik ook veel nieuwe meubels. Bijna alles dan, behalve de salontafel.”
  Waarom wilde je verhuizen?
  “Dit huis is een stuk groter en juist vanwege de authentieke details als de plafondornamenten en de tekeningen in het glas-in-lood, dat vind ik zo mooi. Ik wilde vroeger eigenlijk altijd al graag wonen in zo’n huis en toen kwam ik hier binnen en dacht ik: dit is het!”

  Huizentour bij Klaas in Den Bosch

  “In de serredeuren die de keuken van de slaapkamer scheiden, zitten originele tekeningen. Het glas-in-lood vind ik ook prachtig.”

  Huizentour bij Klaas in Den Bosch

  “Deze tekeningen stammen uit begin 1900.”

  Huizentour bij Klaas in Den Bosch

  “De tak vond ik na een storm in de tuin en deed ‘m in een pot van Elho. Ik krijg er nog steeds complimenten over. De witte kralendoosjes komen uit Bali.”

  Had je toen al meteen voorgesteld hoe je het zou inrichten?
  “Eigenlijk wel. Toen ik binnenstapte, qua indeling, wist ik het wel. Iedere keer qua decoratie verandert er wel iets natuurlijk, bijna wekelijks, maar qua indeling is het eigenlijk altijd zo gebleven als hoe ik me had voorgesteld. De bank staat bijvoorbeeld altijd daar, omdat ik het niet zo fijn vind om naar buiten te kijken constant, door de drukke straat. Ik vind het wel lekker om af en toe naar buiten te kunnen kijken, maar als ik gewoon op de bank zit, vind ik het mooier om hier door het huis te kijken. Buiten zit je tegen een ander pand aan te kijken.”
  Dit is een huurhuis, dus je hebt er niet zo veel aan gedaan?
  “Nee, de keuken en de badkamer waren al zo. Enige wat ik echt heb gedaan, is de aankleding en natuurlijk alle kleuren op de muren. Maar verder niks.”

  Huizentour bij Klaas in Den Bosch

  “De bank is van Wehkamp’s Own, de salontafel is van Trendhopper en verfde ik zwart. Het vloerkleed is van Wehkamp.”

  Stel het was een koophuis, wat had je meteen veranderd?
  “Het allereerste wat ik echt zou veranderen, zou het blad op de keuken zijn. Daar zou ik echt een mooi, stoere betonnen blad op laten zetten. En de tegeltjes zou ik dan ook echt anders doen. Het is niet dat het lelijk is, maar ik had het wel anders gedaan als het echt m’n eigen huis was. Ik weet ook niet hoe lang ik hier nog blijf wonen. Ik ben nogal veranderlijk, dus het kan ook zomaar zijn dat ik denk: goed, we gaan weer verhuizen.”
  Het wordt dan wel heel lastig om het nóg mooier te krijgen.
  “Nou, toch elke keer, als ik dan weer wat veranderd heb, zoals een paar weken geleden heb ik de slaapkamer gedaan, dan vind ik dat toch weer een verbetering. Terwijl ik daarvoor dacht: dit vind ik eigenlijk super mooi zo.”

  Huizentour bij Klaas in Den Bosch

  “De schouw stylede ik met verentooien van ons eigen merk.”

  Is er iets wat je mist in dit huis?
  “Niet echt. De badkamer had wel iets groter gemogen. Qua oppervlakte vind ik het prima, ik woon hier toch alleen. Af en toe is de hond er, maar ik heb voor mezelf meer dan genoeg ruimte.”
  Waarom heb je ervoor gekozen om de muur in de keuken zwart te verven?
  “Hij was eerst wit en dat vond ik saai. Ik miste iets in die ruimte. De keuken zelf is ook wit en de muur ertegenover is lichtgrijs, dus dat vond ik te bleek. Toen heb ik ergens op Instagram bij iemand, ik weet niet meer bij wie, gezien dat de keuken helemaal zwart was. Dat vond ik zo gaaf, dat ik dacht: waarom niet? Dus ik heb een potje verf gekocht en vorig weekend nog heb ik dit geverfd. Ik dacht: ik ga het gewoon doen. Eigenlijk is het heel mooi geworden, met die manden er zo op, nu is het gewoon af. Ik ben er heel blij mee.”

  Huizentour bij Klaas in Den Bosch

  “In de keuken koos ik voor een zwarte muur. Het mandje met de veren komt uit Bali en is te koop via mijn webshop. De overige manden zijn van Loods 5.”

  Huizentour bij Klaas in Den Bosch

  “De marmeren tafel is van John McDnld, de stoelen van Giga Meubel. Het kleed is van Pronto Wonen.”

  Huizentour bij Klaas in Den Bosch

  “Alle potten op tafel zijn van Koya Living.”

  Wat is jouw favoriete plekje in dit huis?
  “Toch wel de bank. Gewoon dat hoekje daar. Je hebt contact met buiten, maar als je dat niet wil, kan je ook gewoon lekker door het huis kijken. Dit is ook de meest comfortabele plek, ik zit er ook het meest. Ik zit bijna nooit in de keuken, af en toe om te werken, maar dat is echt zelden.”
  En om te eten, neem ik aan?
  “Nou, ik eet eigenlijk nooit thuis. Ik kook ook niet. Meestal ga ik uiteten of bij vrienden thuis eten. Ik raak ook helemaal in de stress als iemand zegt: ‘Klaas, ik kom vanavond bij je eten.’ Ik kan wel koken, maar ik vind het gewoon echt niet leuk. Dan sta ik daar met zo’n pan en ik ben al heel snel afgeleid door van alles, dus als ik drie pannen op heb staan; het is niet te doen met mij. Je kan mij bij het gasfornuis zetten, maar echt beter van niet. Ik heb een mooie marmeren tafel in de keuken, maar er wordt heel weinig aan gegeten.”

  Huizentour bij Klaas in Den Bosch

  “In de slaapkamer staat een bijzettafeltje van Xenos, de kast is van Woonexpress.”

  Ben je impulsief qua interieur?
  “Ja, heel erg. Net als met die keuken. Ik dacht: dit moet een andere kleur. Naar de bouwmarkt gereden en diezelfde dag nog was de muur zwart. Ik ben niet zo bang om dat soort kleuren te gebruiken. Dan denk ik: in het allerergste geval verf je het weer wit, dus wat kan er nou eigenlijk misgaan?” 
  Is er iets waar je achteraf wél spijt van hebt gehad?
  “De eerste keer dat ik de muur in de slaapkamer verfde, had ik er een vlak op geverfd met een beetje een beige-achtige kleur. En eigenlijk vanaf het moment dat die af was, dacht ik: nee, dit is het niet. Toen had ik daarna geen zin meer om het opnieuw te verven, dus heb ik het wel zo gelaten tot ik op het andere idee kwam, maar dat was wel iets wat toch niet helemaal had uitgepakt zoals ik eigenlijk had gehoopt.”

  Huizentour bij Klaas in Den Bosch

  “De muur in de slaapkamer maakte ik zwart. Omdat hier veel licht naar binnen valt, wordt de ruimte hier niet kleiner door.”

  Huizentour bij Klaas in Den Bosch

  “Het nachtkastje is van Xenos, de kussens van Koya Living.”

  Ben je snel tevreden wat betreft je huis of ben je heel perfectionistisch?
  “Ik denk gewoon normaal. Ik bedoel, er zijn altijd dingen die misschien niet helemaal kloppend zijn, maar dat vind ik helemaal niet erg. Ik vind het juist wel leuk wanneer iets niet perfect is. Je moet wel kunnen zien dat erin geleefd wordt. Het moet gewoon sfeervol zijn, geen showroom.”
  Waar haal jij je inspiratie vandaan?
  “Ik reis best wel veel. Dan kom je hele leuke plekjes tegen, van die hotspots. Mooie restaurants enzo, waar ze dan hele toffe kleuren en materialen gebruiken. Ik vind het zelf super leuk om spulletjes van mijn reizen mee te nemen. Bijvoorbeeld die poppetjes in de slaapkamer, op de tafel naast het bed. Die heb ik in Bali gekocht toen. Dat heeft dan ook een herinnering en zoiets doe je ook niet zo snel weg. Dingetjes waar een verhaal achter zit, waar een sfeertje aan zit. Dat vind ik leuker dan iets wat van een standaard bouwmarkt afkomt.”

  Huizentour bij Klaas in Den Bosch

  “De beeldjes op mijn nachtkastje nam ik mee uit Bali.”

  Huizentour bij Klaas in Den Bosch

  “Het wandkleed maakte ik zelf van een stof uit Bali.”

  Ik zie dat jij helemaal geen foto’s in je huis hebt hangen, leg eens uit?
  “Nee, dat klopt. Ik heb iets tegen foto’s in een huis, ik weet niet wat het is, maar ik zou het nooit doen. Ik vind het vaak te rommelig worden. Ik heb dan liever een mooi schilderij of ornament, dan een foto van ‘iets’. Foto’s vind ik toch weer storen in het geheel. Ik vind het huis wel persoonlijk genoeg, ook zonder foto’s. Ik heb bijvoorbeeld spullen waar iets persoonlijks aan zit.”
  Waar ben je het meest trots op in je huis?
  “Dat ik eigenlijk, door middel van die toch hele saaie kleuren, wel sfeer creëer. Dat vind ik dan wel het mooiste, ja. Iedereen die hier ook binnenkomt, vindt het sfeervol. Zonder dat er ook echt kleur in zit. Mensen denken altijd wanneer een huis geen kleur heeft, dat het dan saai is. Dat is helemaal niet zo.”
  Heb je ook een item in huis waar je heel trots op bent?
  “Dat stoeltje, wat van m’n oma is geweest. Dat gaat ook nooit weg. Dat is echt zo’n oud stoeltje, uit de jaren ’50. Die heeft zij altijd gehad en dat ze ‘m uiteindelijk aan mij heeft gegeven, dat zijn dingen die ik heel leuk vind om te hebben. Dat is voor mij echt waardevol, meer dan iets wat ik nieuw koop bijvoorbeeld.”

  Huizentour bij Klaas in Den Bosch

  “De stoel van mijn oma is mij het meest dierbaar. De kussens zijn van Koya Living, de mand van Loods 5 en het wandkleed is van Koya Living. De betonnen pilaren vond ik ooit op een bouwplaats en nam ik mee naar huis.”

  Staat er nog iets op je woonwensenlijstje?
  “Ik wil eigenlijk heel graag een mooie grote ronde poef in de hoek. Met een leuk patroon, van een mooie stof. Die kan ik moeilijk vinden. Paar kussens en een plaid eroverheen. Ja, dat vind ik mooi. Maar dat komt allemaal nog wel.”
  Heb je verder nog woontips voor ons?
  “Koop bij Koyaliving.nl. Haha, nee dat is een grapje. Even denken, hoor. Als je een rustig huis wilt hebben, zou ik niet te veel kleur gebruiken. En let gewoon goed op mooie materialen. Dus een goede mix van leuke stoffen en materialen, dan heb je vaak ook een fijne basis. En soms gewoon hele grote items plaatsen, zoals die boom bij mij in de woonkamer, die is gigantisch. Als je de ruimte hebt, waarom zou je niet iets groots neerzetten? Gebruik de ruimte die je hebt.”

  Huizentour bij Klaas in Den Bosch

  “Het dekbedovertrek is van Essenza Home.”

  Huizentour bij Klaas in Den Bosch

  Thanks Klaas voor het warme welkom!!

  Meer zien van dit huis?

  De afgelopen week kon je vier woontips vinden uit het huis van Klaas. Die vind je hier terug:

  Gelukkig maakte ik ook een videotour van het huis van Klaas. Die vind je hieronder. Meer weten over Klaas volg hem dan op Instagram en via zijn webshop Koya Living.

  Interview: Renata
  Beeld © Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com

  2 reacties op “Huizentour bij Klaas in Den Bosch”

  1. Sandra schreef:

   Ik wil ook graag een veren tooi?waar kan ik deze kopen?

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu