Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Tips voor een stunning lijstenwand in huis - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 21-05-2024

  Tips voor een stunning lijstenwand in huis

  Wat is een muurtje zonder mooie lijsten eraan? Ik ben gek op een lijstenwand in huis. Zo pronkt er in onze eethoek een wand met niet alleen lijsten, maar ook maskers, een bordje en zelfs een presse papier. Voor de keuken ging ik in de weer met een nieuwe lijstenwand. Hoe deze te bepalen? Bij deze wat handige tips zodat het nooit mis kan gaan.

  Tip 1: bepaal je thema

  Elke ruimte heeft weer een bepaalde functie. In de keuken wil je misschien geprikkeld worden om er te koken. Een print met een smakelijke quote zou hier goed passen of juist eentje met een lekker gerecht. In je coffee corner is het leuk om te spelen met een print vol koffiebonen of een fotoprint van een Italiaans dorp als knipoog naar waar de koffie het lekkerst smaakt. En op je thuiswerkplek wil je bijvoorbeeld een quote die de productiviteit bevordert. Let wel: je hoeft niet altijd met een thema te werken, maar het kan wel leuk zijn.

  Tips voor een stunning lijstenwand in huis
  Tips voor een stunning lijstenwand in huis
  Tips voor een stunning lijstenwand in huis

  Tip 2: bepaal je kleurenpalet

  Met alles in huis tip ik altijd om een kleurenpalet te gebruiken. Daarmee zorg je voor eenheid en wordt het geheel niet rommelig. Datzelfde geldt ook voor je lijstenwand. Het is heel mooi om de kleuren aan te passen aan het kleurenpalet in je ruimte. In onze keuken zaten al wat blauwe accenten, zoals de handzeep, het gastendoekje en de bloempot. Ik wilde meer blauw toevoegen aan deze hoek, dus koos ik ervoor om te werken met posters waar blauw in voorkomt. Zo is er meer balans in het blauw in deze keuken en is het niet too much.

  Tip 3: ga schuiven op de vloer

  Je slaat natuurlijk niet meteen een spijker in de wand en gaat in het wildeweg je lijstenwand maken. Voordat je de hamer erbij pakt, ga je eerst met de lijsten schuiven op de vloer voor de juiste verdeling. Zo kun je kijken wat de beste samenstelling is: de grote lijst juist bovenin of toch onder? En wellicht moet er nog een lijst bij? Heb je eenmaal je keuze gemaakt, dan kun je spijkers slaan in de muur. Geen gaten in de muur? Je kunt natuurlijk ook werken met kleefbare spijkers.

  Tips voor een stunning lijstenwand in huis
  Tips voor een stunning lijstenwand in huis
  Tips voor een stunning lijstenwand in huis

  Tip 4: speel met passe partouts

  Je print komt extra mooi naar voren als je werkt met een passe partout. Daarnaast is het ook leuk om te spelen met de kleur: zwart of wit? Of kies je juist voor beide? Ik koos voor onze lijstenwand voor een mix van zwart, wit en zelfs een lijst zonder. Omdat onze keuken een wit marmeren werkblad heeft, vond ik een witte passe partout mooi in het geheel passen. Als deze ook zwart zou zijn, dan vond ik de wand weer té zwart. Nu is er meer balans.

  Tip 5: meer lijsten in de ruimte? Stem de kleuren op elkaar af

  Deze tip hoort eigenlijk bij tip 1 en 2. In onze keuken had ik nog ruimte voor een extra lijst. Qua vorm (grafisch) en kleur matcht het mooi met de overige drie lijsten en past deze perfect bij de mini expositie die sinds kort in onze keuken te vinden is.

  Tips voor een stunning lijstenwand in huis
  Tips voor een stunning lijstenwand in huis
  Tips voor een stunning lijstenwand in huis

  Ook zo’n mooie lijstenwand in huis?

  Desenio heeft nog veel meer mooie posters en lijsten in de collectie. In hun enorme collectie vind je altijd wel iets wat je mooi vindt voor aan je muurtje. Wat ik fijn vond, is dat je kon zoeken op bijvoorbeeld thema, kleur en formaat. Als je extra hulp wilt, dan kun je ook online je fotowand samenstellen zodat je direct ziet of jouw selectie bij elkaar past. Heeft mij in ieder geval erg geholpen. Heel benieuwd of jij thuis ook werkt met zo’n lijstenwand en wat jij er hebt hangen

  *Dit is een inspirerende samenwerking met Desenio. Door samen te werken met merken kan Interior Junkie blijven bestaan. Thanks voor de support!

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu