Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Mini make-over van de eethoek van Virginie - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 18-04-2024

  Mini make-over van de eethoek van Virginie

  Mijn derde mini make-over was bij vriendinnetje Virginie. Samen met haar man Paul, zoontjes Morris, Lenn en poezen Bente en Wolfje woont ze in Haarlem. Hun eethoek toverde ik om tot iets gezelligs én ik nam meteen de snoerloze steelstofzuiger mee voor al die kruimels…

  Hun woondilemma: meer sfeer in de eethoek. Omdat dit het hart van het huis is, mocht het zeker wat gezelliger. “We beginnen de dag hier met een gezamenlijk ontbijt en in de avond houden we vaak lange etentjes, helemaal als Paul Indisch kookt,” vertelt Virginie. “Dan zit de tafel vol met vrienden.” Tijd om met een klein budget de eethoek nieuwe leven in te blazen.

  Direct meer sfeer met kussens

  Kussens heb ik tot nu toe bij elke mini make-over gebruikt, omdat je niet genoeg kussens in huis kunt hebben. Is het niet op de bank in de zithoek van Danique, dan wel op het bed in de roze slaapkamer van Tess. Of in het geval van deze mini make-over: op de klepbank in de eethoek. Nu lagen er al zitkussens op, maar hoe fijn zou zo’n kussentje in de rug wel niet zijn? Met drie mannen in huis moest ik het zeker niet proberen om met rozetinten aan te komen, dus koos ik voor turkoois. Ik wist dat zoontje Lenn helemaal fan is van tijgers, dus twee exemplaren met een kittig printje mochten dan ook zeker niet ontbreken. De overige twee effen kussens ‘jatte’ ik uit de zithoek, omdat Virginie deze toch niet mooi vond voor op de bank.

  Mini make-over van de eethoek van Virginie

  De eethoek voor de make-over

  Mini make-over van de eethoek van Virginie

  De eethoek na de make-over

  Mini make-over van de eethoek van Virginie

  De eethoek voor de make-over

  Mini make-over van de eethoek van Virginie

  De eethoek na de make-over

  Less is more

  Nu snap ik dat de eethoek van Virginie heel veel stoelen heeft. Er schuiven regelmatig familie en vrienden aan, alleen vond ik de stoel aan de kopse kant niet matchen in het geheel. Ik vond het in het geheel een beetje teveel van het goede. Door eens niet te kiezen voor een stoel, maar een kruk houd je het geheel luchtig in de eethoek. Daarnaast vond ik het rotan weer mooi met de bamboe hanglampen. Stiekem ook een knipoog naar de Indische roots van dit gezin.

  Mini make-over van de eethoek van Virginie

  Mini make-over van de eethoek van Virginie

  Mini make-over van de eethoek van Virginie

  Mini make-over van de eethoek van Virginie

  Dag kruimels!

  Poezen Bente en Wolfje zijn sinds zes maanden de nieuwe bewoners van dit huis. Met één kat heb je al last van kattenharen, laat staan met twee. “Helemaal nu ze een wintervacht krijgen, verharen ze ontzettend, een doorn in het oog,” vertelt Virginie. Dus de snoer- en zakloze steelstofzuiger van Philips was meer dan welkom. Het fijne aan de SpeedPro Max Aqua is dat deze zuigt en dweilt tegelijkertijd.  Niet alleen ideaal voor al die vieze schoenen met dit herfstweer van alle visite die langs komt én de kruimels van zoontjes Morris en Lenn, maar ook voor alle haarballen. Met het speciale mondstuk maak je heel gemakkelijk de bank, het vloerkleed, de kussens of je bed vrij van die akelige kattenharen. Met de dweilfunctie is de vloer ook weer helemaal schoon na een avondje visite of als de jongens terugkomen van een regenachtig middagje hockeyen. Scheelt een boel schoonmaakfrustraties, toch?

  Mini make-over van de eethoek van Virginie

  Mini make-over van de eethoek van Virginie Mini make-over van de eethoek van Virginie

  Kattentipi

  Tot slot kon ik niet weggaan zonder de poezen te verblijden met een chique voederbakje van goud (uiteraard) én een heuse kattentipi. Hoewel ze beiden in eerste instantie niet weg te slaan waren bij de kartonnen doos waarin hij geleverd werd, ging Bente later wel overstag. Sterker nog: ze was er zelfs niet uit te krijgen! Eenmaal thuis van school werd de mini make-over van de eethoek ook meteen goedgekeurd door zoontjes Morris en Lenn. En manlief Paul? “Ik heb nog nooit zoveel gestofzuigd als de laatste tijd!”

  Mini make-over van de eethoek van Virginie

  Mini make-over van de eethoek van VirginieMini make-over van de eethoek van Virginie

  Ook last van kattenharen

  Meer weten over de SpeedPro Max Aqua steelstofzuiger check dan de website van Philips. Heel benieuwd of jij ‘m thuis al hebt staan en zo ja, hoe jij deze steelstofzuiger vindt. Over een paar weken geef ik weer een mini make-over weg aan een vriendinnetje dus houd mijn blog in de gaten…

  Heb je deze posts ook al gelezen:

  * Dit is een inspirerende samenwerking met Philips. Door samen te werken met merken kan Interior Junkie blijven bestaan. Thanks voor de support. 

  Advertisement

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu